-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
válasz
scott_free #2995 üzenetére
Ez egy referencia-klón hűtésű 7770.
Valamivel halkabb, mint a referencia hűtés, de köszönő viszonyban sincs az egyedi hűtésekkel.Halkabb, hűvösebb kártyák az alsó sorban vannak: (#2754) andrasko
(abból is az első három a jobb)
- Sapphire 7770 Vapor-x OC
- Sapphire 7770 / 7770 OC
- Asus DC / DCT -
andrasko
senior tag
válasz
#23123200 #2983 üzenetére
Főleg GPU órajel függő.
(de akár befolyásolhatja a CPU is)
- A CPU-tok között is van eltérés, igaz nem sok...
- De a Sapphire 7770 OC 1150/5000 -en dolgozik, míg a tied 1100/4600-on.
Nézz körbe nálunk: >sheet<
13273-16695 vannak a vantage gpu pontszámok!
Ha dobsz képet, akkor beregisztrállak. -
Atesz1978
senior tag
válasz
scott_free #2995 üzenetére
Nem igen hallani a hangját ezeknek a kártyákat bármelyiket választod is!
-
scott_free
senior tag
ez a kártya mennyire halk?
MSI R7770-PMD1GD5ill. a 7770-esek közül melyek azok, amelyek halkabbak?
-
spl
csendes tag
A 2992-höz még egy kis kiegészítés. Kábé 1000 boltba telefonáltam. Mindenhol csak DVI-I -> DSUB forgató van (hiába van a képen esetleg másfajta csatlakozóval). Illetve mivel ezek a nagyker képei, nem tudnak nyilatkozni róla, hogy mi is az. Lehet egyáltalán olyat csinálni amit kérdeztem?
Ezt találtam külföldön:
http://www.sourcingmap.com/pc-adapter-p-5862.html
Például ez jó lenne nekem? -
spl
csendes tag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy ilyen kártyát: SAPPHIRE 11201-05-20G HD7770 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
De csak összerakásnál szembesültem vele, hogy a két DVI csatlakozó egy DVI-D (dual link) és egy DVI-I (dual link)-t jelent. Nekem kiterjesztett asztalt kellene használnom két olyan monitoron, ahol DSUB csatlakozó jön ki. Eddig a DSUB csatlakozók végére rátettem egy DSUB -> DVI-I átalakítót és minden rendben volt, mert mindként bemenet DVI-I volt. De most nem tudok mit kezdeni a másik csatlakozóval. Mit lehet ilyenkor tenni??? Esetleg tudjátok hol lehet venni valami átalakítót ehhez a gondhoz? Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
Én ép most készülök venni egy ASUS 6870 DirectCU 1GB AUS 6870 DCU
És azt olvastam hogy a 7770OC egy szinten van sőt erősebb egy 6870-nél Az én leírt kártyámat is veri -
Storms
őstag
válasz
westcoastog #2977 üzenetére
Pont ilyen procira akarom elcserélni a Phenom II X4 955 BE-m
Mennyit tud ez Vantage-ben? Erősebb mint a 955?
-
westcoastog
veterán
Nyomok én is 1 3dmark 11-et, azzal feldobhattok a sorrendbe.
Remélem ez nem fagy csontra. -
Vettem, vagyis folyamatban van az Asus 7770 Dc Top beszerzése. Jövőre pedig kap egy i3 / i5 alá!
mobal,
-
Zsocó
aktív tag
Radeon HD 7770 GHz Edition - Eyefinity teszt (Sapphire HD7770 OC)
http://www.youtube.com/watch?v=EJmxac9Iv9k
-
Coyot
őstag
Olvasgattam egy kicsit még és Sapphire lesz. köszi
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Az alábbi vga-k között nem tudok dönteni:
- Asus 7750
- Sapphire 7750Ránézésre az asus hűtése gagyibb, viszont arra van 3 év garancia. Melyik legyen? Esetleg ha van valakinek gyakorlati tapasztalata valamelyikről (ciripel-e vagy bármi fontos infó).
Köszi
-
andrasko
senior tag
(#2921) Janou
köszönöm, ki fogom próbálni.(#2919) ViZion
Ez a registry takarítás elég misztikusan és általánosnak hangzik!
Turkáltam már a registry-ben nm egyszer.
De azt, hogy .net-et mindenhonnan kigyomláljam segéd progi nélkül...
kicsit tű a szénakazalban effektnek tűnik. -
andrasko
senior tag
Korábban már kiveséztük, a kb. párok:
- 7770 (non-OC) - 6850
- 77700 OC (1150/5000, 1100/5200) - 6870A 6850 erősebb a régi játékokban, a 7770 (non-OC) erősebb az új game-ekben.
(tesszellációban erősebb, húz el nagyon a 7-es széria)
Hasonló a helyzet a 6870 & 7770OC esetében is. -
andrasko
senior tag
-
oliba
őstag
Stabilitás az érthető dolog, nem is mondtam, mert olyan nyilvános, viszont egy Overdrive-ban eszközölt videókártya tuningtól nem lesz drasztikus hőmérséklet emelkedés, vagy extra zajforrás. Nem ettől fog túlmelegedni, vagy orkánt játszani a ventilátor, vagy ha igen, akkor már tuning nélkül is szar volt a levesbe.
-
ViZion
félisten
Ezzel vitatkoznék...
ADDIG van értelme a tuningnak, amíg nem megy a hőtermelés (több zaj) és a stabilitás rovására...
Van az a pont (CPU-nál elértem) amikor a nyert "ingyen" teljesítmény már a hő és így a venti hang miatt már inkább nyűg volt. Persze jobb hűtővel még kezelhető lesz -
cort x-1
tag
Hi!Ez a kari mivel ér fel a 6000 szériából?[link] Thx
-
Sziasztok!
Az AMD Overdrive mennyire megbízható?
Kihajtja a sz*rt is a kártyából?mobal,
-
ZetorGumi
addikt
válasz
westcoastog #2935 üzenetére
Tuningnál a PowerTune-t told fel maxra, hadd kapjon plusz áramot a VGA, ha kell neki.
Tönkretenni nem tudod vele, hisz gyárilag van benne, és senki ne mrakta tönkre vele a VGA-ját. -
Atesz1978
senior tag
válasz
westcoastog #2935 üzenetére
DroiDMester nagyon vágja ezeket a dolgokat! Érdemes megkérdezni tőle!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
westcoastog #2932 üzenetére
Előbbi hozzászólások szerint ezekben a kártyákban megvan a védelem arra hogy ne lehessen ilyen könnyen halálba küldeni!
-
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #2927 üzenetére
(#2927) westcoastog: igen +10-12%.
(#2928) ViZion:
meglepődnék, ha más ram lenne rajta.
meg kell mézni a ram-ra írt kódot és egy OC-nál is.(#2930) westcoastog
Ha gondolod, majd csinálok erre egy tesztet neked.
- visszaveszem: 1000/4500-re
- illetve az alap: 1150/5000-en
(de te is megtudod csinálni, ha bírja a gpu/gddr) -
ViZion
félisten
válasz
westcoastog #2927 üzenetére
ramok és időzítéseik miatt lehet meglepi... én nem merném, de NewmanHD kollégát kérdezd, Ő ebben a profi.
-
Storms
őstag
Valaki tudna segíteni abban, hogy a Fraps-al figyelem az FPS-t a jobb felső sarokban, Mafia2 -ben pl. fix 60-ig megy fel. NFS The Run-ban Fix 30FPS, mégha leveszem low-ra a beállításokat akkor se lesz több. Miért van ez?
-
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #2923 üzenetére
Nem biztos, hogy működne a 7770-re a 7770 OC bios-a.
Ki kellene próbálni, ha van affinitásod hozzá és segéd karival újra tudod flasholni, ha nem működne.
Ha ez túl bonyolult neked, akkor a 7770 -ed ne flash-old 7770 OC-re.Régen egyszerűen megoldhattuk volna:
- 7770 eredeti bios lement
- módosítjuk RBE-ben a 1000/4500-at 1150/5000 -re
- ráflash a 7770-re
De sajna aRBE nem tudja módosítani, még be sem olvassa a 7770 bios rom fájl-ját.Vagy marad a szofveres OC, manuálisan ha kell, vagy állandóra. (win start)
-
andrasko
senior tag
válasz
joysefke #2915 üzenetére
Sapphire-t javaslom.
De döntsd el te, hogy megér neked 4e-t a több kis bosszúság? (#2877) andraskoA leghalkabb a sapphire 7770 vapor-x oc.
A sima heat-es sappire is nagyon brutál cool. 2 heat-pipe, nagy felületű alu borda, 9cm-es venti. Nézd csak meg közelről... ne csak a burkolatot.A szerencséd van, akkor jó a giga, és fabrikálhatsz rá egy kétséges coolert.
Ha nem akkor gariztathatod, addig a 2-3 hétig még kártyád sem lesz.
Ráadásul, ha szőrőznek, akkor a bios upgrade miatt ugorhat a gari. -
westcoastog
veterán
Ha a sapphire 7770 OC órajeleire emelném a kártyám órajeleit azzal nyernék valamit? Minimum fps-t esetleg? Vagy rá lehetne flashelni az oc-s biost? Gondolom fizikailag azonos a két kártya. Vagy azok válogatott darabok?
-
Janou
őstag
válasz
joysefke #2907 üzenetére
Elvileg nem bírták az OC órajelet. Értelemszerűen cserélik garba. Ha nem riadsz meg attól hogy ESETLEG vissza kell vinni és kivárni amíg kapsz egy újat, akkor nyugodtan megveheted. Annyi van, hogy nagyobb a rizikófaktor a Gigánál, mint a többi gyártónál. De találkoztunk mi már gyári hibás Sapphire-al is...
-
Janou
őstag
válasz
andrasko #2901 üzenetére
Van egy ilyen program hogy dotnetfx cleanup tool! Na azt szedd le és azzal gyomláld le az összes verziót, majd restart és tedd fel újra mindet (3.0 ; 3.5 ; 4.0 ; 4.5). 1.1. meg a 2.0 alapból benne van a windows 7-ben így azokat nem fogod tudni leszedni de a többit igen. Én legalábbis ezt csinálnám. Remélem segít.
-
westcoastog
veterán
válasz
joysefke #2915 üzenetére
Én is háklis vagyok a zajra nagyon, szóval én is a néma gépeket szeretem.
Mondjuk ennél a sapphire-nál alacsony fordulaton is van egy enyhe nem zavaró búgása a ventinek, szerintem kilehet bírni bőven, de amúgy halk kártya nagyon is, terhelés alatt eddig nekem 20-ról max 27%-ig emelte a ventit 60 fok környékén.
33K volt ez a sapphire iponon mikor vettem pár napja, szóval annyival nem volt több mint a giga, csak ugye erre rájött a futár költsége így lett belőle 36k. -
joysefke
veterán
válasz
westcoastog #2913 üzenetére
Szia!
köszi a hozzászólást!
Én nagyon halk gépet szeretnék építeni (értsd úgy, hogy olyan halk legyen mint egy halk laptop). Ennek érdekében vettem egy Fractal Design házat és hozzá egy Be quiet E9 tápot...Véleményem szerint a jobb hűtéssel rendelkező kártyák eleve többe kerülnek, de ez még nem jelenti azt, hogy tényleg olyan halkak, mint én szeretném: A videókártya ne legyen hangosabb, mint egy 800-on pörgő 12cm-es halk ház venti. Ennek tükrében úgy gondolom érdemes olcsóbb kártyát venni és az árkülönbözetnél egy kicsit többet rákölteni (apróban venném az egészet) egy olyan hűtésre ami keresztben nyeli le a legjobb gyárit is, illetve ha hangos lesz a ventije, akkor én tudok rá venni bármilyen 12cm-es ventit és nem vagyok meglőve egy hangossá vált egyedi ventivel. A saját hűtésemet pedig talán át tudnám vinni a következő kártyára is...
Megnézve az aprón az árakat, a giga elég olcsón van, utánna az Asus már lényegesen drágább. Az árkülönbségből kijönne egy használt VGA hűtő...
Ha Te nem így látod a dolgokat kérlek írd le a véleményedet!
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
aprón értelmes áron csak gigabyte 7770-es kártyát látok.
visszaolvastam kicsit és sok probléma volt a Giga 7770 OC Rev1-el.
ezek a hibák csupán a túl magas gyári OC miatt voltak, vagy volt más oka is?Mennyire ajánlott nem ajánlott Giga 7770-et venni?
üdv
J. -
Lavad
tag
Sziasztok !
Beszereztem egy Sapphire 7770 ghz ed, kártyát, gyakorlatilag újra lett telepitve a gépem, probálkoznék gpu oc progikkal, de bármit állítok, készítek profilt, a "kártya" nem veszi figyelembe.
Csak a "BIOS" értékeken hajlandó működni !
Van erre valami ötlete valakinek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest