- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andrasko
senior tag
válasz
odipapa #2835 üzenetére
ZeroCore működése a SAPPHIRE 7770 OC-n: SZUPER
Részletek:
Op.rendszer: Win7 Ultimate 64bit
VGA BIOS: V015.017. (legfrissebb)
Catalyts verzió: 12.8 (legfrissebb)
OverDrive: telepítveTesztelt variációk:
- OverDrive letiltva: zc működik (venti megáll)
- OverDrive engedélyezve: zc működik (venti megáll)
- OverDrive eng + GPU Tweak default: zc működik (venti megáll)
- OverDrive eng + GPU Tweak húzva + venti 100%-ra: zc működik (venti megáll)Szóval tökéletes, ahogy van!
odopapa megnyugodhatsz!
(#2858) mobal
Más feltétele nincs: a vga tudja.
Függhet még esetleg a driver ver.számától, hogy mennyire dolgozik össze a vga-val. -
andrasko
senior tag
válasz
odipapa #2835 üzenetére
A gyári órajeleket hozza. (1150/5000)
Sőt... nálam még a 1200/5900-at is.A ZC-ről jelenleg nem tudok nyilatkozni...
Késő délután/este tudom kipróbálni, hogy OD nélkül mit csinál?!
De (#2821) Janou és (#2825) sb kollégák válasza szerint: igen, működik a zc.Ha lesz időm, akkor késő délután/este én is adok választ rá!
-
andrasko
senior tag
válasz
odipapa #2830 üzenetére
Korábban a Sapphire 7750-nel gond nélkül ment a ZC.
(Catalyst:12.6, OverDrive nélkül)Fentebb a 7770-es fórumtársak szenvedtek a ZC-vel.
Várták az újabb és újabb Catalyst-ot. Olvass vissza...A Sapphire 7770 OC-mal nekem sem aktiválódott a ZC.
(Catalyst:12.6+OverDrive, Bios: 015.016)
Foglalkozni a dologgal nem tudtam, ezért megoldást sem találtam rá.(#2821) Janou (Sapphire 7770 OC) /Catalyst:12.8/ &
(#2825) sb (Asus DC) /Catalyst:12.7/
Allításuk szerint csak az OverDrive (Catalyst saját tuningja) kikapcsolása esetén működik rendesen a ZC.
(van benne ráció, ha jobban belegondolok...)A fenti infó nekem is új, nálam is be van kapcsolva az OD.
Sőt még változott azóta a rendszer. (Catalyst:12.8, Bios: 015.017)
Tehát ki fogom próbálni az OverDrive nélküli ZC-t.
Jelentkezem majd az eredménnyel majd. -
andrasko
senior tag
válasz
odipapa #2573 üzenetére
Paramétereim:
- GPU felületi érintkezés: alu > alu/réz > réz
- GPU kapcsolata: borda > talpas heat-pipe > direkt heat-pipe
- Hőmérséklet eloszlása: pontszerű > rézmag > 1hp > 2hp
- Borda hő leadó felület mérete: bordázott tömb > vastag/ritka > vékony/sűrű
- Borda légterelés iránya: keresztül > körkörös > hosszanti
- Vga-nyák alkatrészeinek hűtése: nincs > minimálisan/részben > igen
- légszállítás/hangosság:
venti méret/venti szám/ford.szám/gyári hangolás/légszállítás/venti minőség összességeAz Asus 2*8cm-es ventis megoldása, akár jóval halkabb is lehetne, mint a 1*8cm-es DCU-é.
Az Asus-nak semmi mást nem kellett volna tennie, mint a DCU-s bordájára applikálni a dual-ventit, csökkentett fordulatszámú hangolással. (halkabb üzem, nagyobb légszállítás, jobb szellőzés)
Ezzel szemben sikerült egy "nem rossz", de inkább "marketing-szagú" hűtést csinálni.
Össze sem lehet hasonlítani a Sapphire Vapor-X OC 2*9cm-es, dual-ventis megoldásához, ami a fenti paraméterek szerint, mind top.
Ezért én nem javaslom a dual-ventis megoldások közül sem az Asust, sem az MSI-t, hanem a Sapphire-t. (Hasonló áron kapjuk a legjobbat) -
LaleeeSan
tag
válasz
odipapa #2580 üzenetére
Az biztos, hogy a két ventis asus kártyát se az ipon-nál se a pcx-nél nem tudod megvenni.
Sajna biztos rossz a szemük és nem látják, hogy 2 ventis hűtés csak a 2GB -os verziókon van. -
törölt tag
válasz
odipapa #2028 üzenetére
Végcélt tekintve a ventilátor fontosabb. Sejtésem van a felől miszerint egy kereplő. Nem hiába olcsó. 5 ezerrel! Ha nem számítana a későbbi CF lehetősége, vennék rá L2 Plus hűtőt. Jobb lesz mint bármelyik gyári 7770 és még mindig csak középáras (38k). Egyébként tök mindegy milyen bordát gyártanak rá. Ha legyártották, akkor lehűti ez is, meg az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest