- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
horig
csendes tag
Üdv!
A dráma folytatódik... Szóval adott volt a probléma, hogy terhelés alatt a gép kifagy, a monitor kialszik és a videókártya felpörög mint egy zinger varrógép. Javasoltátok, hogy frissítsem fel a BIOSt ez megtörtént, de nem segített. Kaptam javaslatot arra, hogy nézzem meg a memóriákat. A boot lemezes Memtest közben kb 4-5mp után újraindul a gép. (2x2GB Geil DDR3 memória). Ha csak az egyik modult hagyom bent a Memtest nagy eséllyel végigfut, kivéve ha nem indul újra a gép és nem pörög fel a videókártya ventillátora (az eredeti probléma mintájára). Amúgy a kérdéses gépről netezek és írogatok, alapvetően itt nem merül fel probléma. Néha "Dumping Physical Memory to disk" kékhalállal újraindul, de akkor már jutyúb is ment a háttérben, vagy szól a winamp.
Annyiból szerencsésnek érzem azért magam, hogy mindig mikor új gépet veszek csúcstechnikával tuti eszembe jut miért is lettem inkább nőgyógyász mintsem informatikus...
-
horig
csendes tag
válasz
Robi BALBOA #15525 üzenetére
Hali!
Tök alapon van minden, a tápra vonatkozó kérdéseidre sajnos nem tudok érdemben válaszolni, de kikerestem mim van:
Az alaplapra 1 sárga fekete vezetékes dolog van rádugva, és kettő a kártyára.
-
horig
csendes tag
Nem oldotta meg a BIOS frissítés sem a dolgot. Furmark stability tesztjét 1.5 percig bírja a cucc és már alszik is ki aztán pörgeti a ventillátort mint a vaddisznó. Most kupálom magam Razermazer írásából mert azt sem tudtam eddig hogy ilyen dolgok vannak a világon, nem hogy valakik aktívan alkalmazzák. Ha addig van még valami tipp semmiképp se kíméljetek.
-
horig
csendes tag
Köszönöm a tippeket, ma végigcsinálom BIOS frissítéseket aztán ha nem megy akkor jön a turkálós módszer, ezügyben előre is köszönöm a segítséget. Privi ment.
-
horig
csendes tag
Üdv!
Szeretném kikérni a rutinosabbak véleményét.
Vásároltam körülbelül 1 hónapja egy vadiúj konfigot i5-661, Gigabyte P55 alaplap, Gigabyte 550W táp, 4GB geil ram és egy Gigabyte HD5850 videókártya. Azonnal szembeötlő volt, hogy a kártya azzal a bizonyos szürke képernyővel fagy, utána olvastam a fórumokon és gariztattam is az olvasottak alapján. Kaptam is még aznap egy újat ami kb 2hétig tökéletesen futott. De most ismét megszállta az ördög. Kb 5 perc játék után a gép kifagy, monitor kialszik a kártya pedig valami bődületes hanggal és óriási fordulaton elkezdi pörgetni a ventillátort, ha resetet nyomok csipog hármat és nem áll fel, ki kell kapcsolni és újra be, hogy elinduljon. Húzva nincs, és a hőmérseklete sem szökik 5x fok fölé a gyári mérő és az Everest alapján sem. 10.7-es drivert használtam eddig, még jól futott de most az új 10.9-et feltettem hátha. Nem használt.Erre a problémára, még sehol sem leltem épkézláb magyarázatot, ha esetleg valaki tudna segíteni hálás lennék. Vagy csak szimplán gariztassam újra? Félő hogy felmerül a kérdés (mert már előző gariztatásnál is kérdezték), hogyha ez a kártya "ennyire nem válik be nekem" akkor milyet adjanak inkább helyette... És ezt szeretném elkerülni, mert azért vettem ezt a típust mert ez felelt meg az igényeimnek, és nem szeretném cserelni. De ha minden kötél erre is elfogadnék ötleteket.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest