Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Televan74
nagyúr
Belefért,éjjel kettőkor felébredtem,háromkor már szét volt szedve a gép.Ötkor már witcher3 tesz,hőfokok rendben,még nyertem is vele 1-2 fokot.
(#293) Habugi Egy festő vagy más néven maszkoló szalag vastagsága szerinted sok?

Rákenem a pasztát és egy vékony műanyag lapka segítségével lehúzom a felesleget.Utána a szalagot eltávolítom.
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74
üzenetére
Baromi sokat hagysz rajta GyalogBlöki, ennek a harmada elég, rétegvastagságban.
Egy ponton túl sajtos többet árt a paszta sem mint használ..

(#284) Methionyl:
MX-2es kör megvolt-éé már?? S ha igen használt-éééé??

(#280) V!ck:
Az az idézet vazze..

---> [link]

Az eredmények pedig szépek!!

-
-
Összerakhattok egy jó gépet!

Amúgy ha nem játékra kell (kis cicaavataros játszik, azt tudom), vagy nem valami professzionális felhasználásra, akkor elég a linux. Jó rég nem telepítettem linuxot laptopra, lélekben készültem már az lspci, grep sudo és hasonlókkal, mert taccspad, BT, wifi az folyamatos szopcsi volt régen...Erre a felrakott linuxok (Fedora, Lubuntu, Xubuntu, Elementary OS, Linux Mint) mind(!) felismertek mindent
Azt furcsállottam, h wifi csak az egyiken ment, a többin nem out-of-the-box, pedig ilyen BT-wifi kombó chipes a dolog. Valamiért wifire azt mondta, hogy zárt driver (ezeket a disztrók nem tartalmazhatják, ez jogi dolog, de átlag linux hatereknek ez csak annyi, h a linux szar... mintha a win-en minden driver alapból fent lenne) kell, tudta is hogy mi, kellett neki net és már működött is. Jah, a spéci gombok is hibátlanul működtek (fényerő, média, stb). Ami még durva, h mobilnetet is instant felismerte, használta 
Régen ezek mind vagy-vagy alapon működtek, sokszor kellett a netet túrni egy wifi driverért.
Nah, szal. kis cerka proci, 4 GB ram (ez fontos sztem, 2 GB-ot a netezés is meg tud zabálni manapság...). Ezzel több oldal megnyitva Chrome-ban (index, origo, hírcsárda, FB, YT videó) mellé terminál és synaptic fut, a YT videók nem dobáltak el kockákat észrevehetően, a tab váltások símák. Lassúnak nem nevezhető még így, HDD-ről sem.
-
hszilard666
veterán
Napot!
Elment végra a phantom 410, már nagyon útban volt! 15K-t kaptam érte, szerintem jó üzletet csináltam!
Már csak az a kérdés hogy mi legyen helyette!

Bármi ötlet? Nem zörgős matx házat keresek amit feltehetek az asztalra. Ablak nem kell, de örülnék a acélból/alumíniumbnól lenne. -
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Pár oldallal korábban linkeltem,
lustaelfoglalt vagyok megkeresni
-
Jakuskacsa
senior tag
Hali, hogy nézitek meg, hogy mikor kaptok új rangot, és hogy lehet felkerülni a térképre?
-
Methionyl
senior tag
IBT-t nem futtattam, mert 3 körnél dobja a hibát, valszeg nem stabil de realbech, cine, game-ek szépen mennek, kihajcsa a 380-at
majd dobot rá feszt, csak sajnálom a tápom, meg úgy az egész gépem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Realbench meg IBT alatt nem ment 60 fölé olyan 57-59 de nagyon nagyon max 61 volt talán. Jelenleg 1.344V-t kap de be-be néz (gondolom az high LLC miatt) 1.356V-re ritkán.
Game-ek alatt miközbe a GPU ~70 fok, 47-52 körül. pl.: GTA V, WitcherDe összegezve: Jójó, szép (álom hűtő), k*va csöndes, óccó volt nekem, de nem hozza azt a teljesítményt amit vártam
Vagy csak szimpli sokat várok? -
V!ck
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Kevés a H80i, hosszabb teszteket nem merek, mert már a CB végére is 75 volt a kupak, a magok meg 60 fölött... egyébként 1,47V ha jól emlékszem, medium LLC-vel, CPU NB 2600-on. CB többször is lefutott, 3dmark-ok lementek, elég is volt ennyi, ment szépen vissza 4,4-re

Nem mondom hogy tuti hogy stabil volt (szerintem nem), csak unatkoztam, bazgattam kicsit...Sokat számít, hogy ha mindenből kilépsz. Mindenből. Steam, HD Sentinel, Gaming evolved app, torrent, samsung magician... ezzel kezdek bench előtt

Most nézem, milyen frankó hűtőd van... mit bír?

-
V!ck
senior tag
Na előfizettem én is a prémium tagságra, mondjuk igazából túl nagy szükségem nincs rá, de ennyit bőven megért és az sem utolsó szempont, hogy támogatni akartam az oldalt, amit nap mint nap olvasok.
Más:
Rekordot döntöttem

Hejhó, kicsi kocsi bumm, bumm, kicsi kocsi bumm, bumm, jó kis gép, Úgy ám, kicsi kocsi bumm, bumm, kicsi kocsi bumm, bumm, százzal tép

-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hamar meg lesz az neked.

-
Methionyl
senior tag
Már elég régóta van 1 karakter amit szeretek, megrajzoni se nehéz mivel úgytudom, hogy ha már pl.: alapbol rajzolt az amit szeretnél nem pedig élőszemély akkor könnyebb nekik.
De kivárom én, csak el kell árasztani okossággal a fórumot. Szépen lassan ahogy csilag megy az égen
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Az ilyen "regisztrálok-hirdetek-többet be sem lépek" újoncokat szűröm, utána engem sem izgat nagyon, csak érdekesség.
Bakker, nekem is az ormányos avatart kérem a térképre má'

Methionyl: nem egyszerű ám... kitalálni ki illik hozzád, megrajzolják, stb... kb. egy éve már lehetett volna, mire rászántam a kellő időt.
-
Methionyl
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem sajna még vagy 1462 hsz kell az avatarig
nem mintha nélküle nem élet az élet, de na.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Megnéztem...
Még 7830 hsz és jómunkás leszek...
térkéPH-t ismeritek? Rajta vagytok?
-
válasz
Televan74
üzenetére
Anyám gépére felraktam az Elementary OS-t, mindent felismert alapból a live USB (aza amit "adnak gyárilag", semmi netezés meg driverezés). Marha szép és a kis cerkán is brutál jól megy (gondolom pár fHD videó megnyitása azért odabaCC neki). Játékon és prof. alkalmazáson kívül egy átlag usernek bőőőven elég a linux, nem tudom miért nem szednek össze 5-6 vezető disztrót és csinálnak vmi kampányt.

-
Televan74
nagyúr
Windows 7-et vagy 8-at használ? Akkor felejtse el, hogy bármikor is jó gépe lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én már Win10 -et használok.Vannak hibái,de nekem tetszik.

-
-
V!ck
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére

-
+1 a win7-re!

Nekem sem a metrós baromkodás, sem az erőltetett minimalista kinézet nem jön be. Linuxon maradnék, csak ugye a játékok...
De amíg nem jön értelmes DX12 játék, addig marad a w7.win10-et nem próbáltam, de nincs kedvem azzal szöszölni, h kitakarítom a rendszert, h ne használja a netet. Mobilnetem van, nem akarom, h statisztikát csináljanak rólam, nem akarok visszajelzést, semmit.

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Én is kipróbáltam a win10-et, de elég sok gondom volt vele. Win7-et használok megint gond és hiba nélkül.
-
lsc
nagyúr
válasz
szinesz.bob
üzenetére
A "zinteleken" is.
-
szinesz.bob
senior tag
Az új amd procikon csak Win10 mehet majd!

-
-
Dhampir
félisten
Ha jó a bolt, nekem is ajánlhatod, hátha egyszer szükségem lesz egy jó (természetesen AMD-s) gépre.

Már betiltották Katarban. Szakállasba' még keményebb volna.

A Saul fia eleje viszont kemény.
A filmhez kapcsolódóan a kedd este vetített Maradj talpon! című műsorban a Sonderkommando-t kellett volna kitalálni és egyik játékos sem tudta, a középen álló "Sándorkommandót" mondott. -
-
Dhampir
félisten
Tavaly decemberben voltak újszerű állapotú T510-ek ötvenezer körül egy boltban, annyit megértek és arra a célra tökéletes lett volna...
Január 21-étől lesz IPS FHD kijelzős konzumer HP Pavilion 15 akciósan (sajnos száznegyvenezerért így is), a burkolata nem sebezhetetlen kategória, ám a kijelző egész jó és szépen szólnak a kicsi hangszórók is notebookos szinten, valamint a HP garancia megbízható.
(#222) ViZion
Akkor a The Danish Girl-ben lehet, hogy nem fogsz csalódni.

-
válasz
hszilard666
üzenetére
Az Ubuntu HW igénye a linuxok között már MAGAS.
Ubuntu:
Smooth running:
Processor: Pentium 4 2 Ghz
RAM: 2 GB
Graphics card: 256 MB memory
Hard drive space: 20 GBXubuntu:
Once installed, you should have at least 512 MB of memory.
When you install Xubuntu from the Desktop CD, you need 6.1 GB of free space on your hard disk. The Minimal CD requires you to have 2 GB of free space on your hard disk.
Your processor needs to support PAE in order to run Xubuntu.Lubuntu:
Memory (RAM): For advanced internet services like Google+, Youtube, Google Docs and Facebook, your computer needs about 1 GB RAM. For local programs like Libre Office and simple browsing habits, your computer needs about 512 MB RAM.Processor (CPU): The minimum specification for CPU is Pentium 4 or Pentium M or AMD K8. Older processors are too slow and AMD K7 has problems with flash video.
Graphics chip / card: Nvidia, AMD/ATI/Radeon and Intel work out of the box, or the system can be tweaked to work fairly easily.
Durva, mi?

Kiosk-on meg Bodhi linuxot használtam, nah az a "karcórán" is elfut.
-
-
letepem
aktív tag
10colos tabi tartóval/ billentyűzettel? Kínából 30-40 itthon 60-80+! Szerintem jó választás, én most vettem egyet kipróbálni milyen ez a dualboot android+win10.Persze én is édesanyámnak, csak még nem kapta meg!
Hát, elég kemény, mit ki nem hoznak ezekből a kis tabikból (atomos kiadás), bár AMD-vel szereltet inkább vettem volna 
Slusszpoén: mindezt 460 darab magyar köztársasági 50 forintos bankó ellenértékeként sikerült megvásárolni! -
válasz
hszilard666
üzenetére
Körbenéztem, PH!-n a szokásos tanács: semmi nem jó, csak az üzleti használt, etc... Az a lapos nekik a belépő, amin asszony dolgozik és szép nagy exceleket nézeget, meg PPT-t szerkeszt, minecraftozik és Heroes V-t tol... LOL
Szerintük gyenge és rossz minőség, én meg azt mondom ez tényleg karcmentes, halk, bő egy éves, de kutya baja.Anyám még hurcolni sem fogja, csak praktikusabb. Nem veszek nagy dobozt, monitort, kanócokat, mert minek?
Nem hinném, h megfogja bármi a linuxot, eleve nem kell AV, meg a halom gyökérség, ami a win része. Ubuntu vagy vmi. változata (Peppermint 6, Lubuntu, Xubuntu, Zorin) lesz sztem, de Fedora fanként azt sem vetem el.Havertól Intel n3050 procis számlásan 75k és zsír új, ha nem lesz jó, akkor meg eladom...

-
hszilard666
veterán
Nekem mutterom, egy quad 2 duós acer erőgépet használ, dedikált vidikártyával, de képes azt is belassítani a Muti, ha 90+ lap van megnyitva és abból 3 mon videót néz. Én nem vennék nagyon gyenguszt, hamar beadná a kulacsot. Valami öreg Dell workstation esetleg? azok atombombát is túlélik, s rendes hűtés van benne. Tesóm 5 évig egy olyat nyúzott, soha nem takarította ki és nem hangoskodott meló közben sem, pedig szedte a szemetet az asztalról rendesen.
-
Methionyl
senior tag
Köszöntem mindenkinek, végül bankkártyás módszert alkalmaztam.
Az előző egy hosszú csík volt középen. 4-5 fokot nyertem így
-
Küldetés: Ócó laptop netezésre, Yt videókra Linuxal, édsanyámnak.
AMD Quad-Core A4-5000, vagy valami Intel 2xxx, esetleg 3xxx procis+IGP-s szörny lenne erre elég?
Nyilván minél olcsóbban, új, semmi extra...Fentiekkel van vkinek tapasztalata?

-
Pickit3
aktív tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Nekem valaki azt javasolta, hogy dugjam a kezem egy kiflis zacsiba és a kezemmel kenjem szét.... na ezt ne alkalmaz, mert rossz technika. Tapasztalat. Van egy lejárt diákom és azzal szoktam néhanapján csinálni, de általában lustaságból nem szoktam elővenni és inkább az ezüstpasztás "töncsöre" végével kenem el szépen és eddig ez vált be nekem bár kissé időigényes.
-
-
Methionyl
senior tag
Gyors kérdés. Ki hogyan mivel milyen módszerrel pasztázik?
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok -
Televan74
nagyúr
A következő generációs APU -hoz és FX -hez elég lesz a 3000Mhz DDR4 memória?
Tudom lutri az OC ,de gondolom jobb ha gyorsabb memóriát veszek hátha bírja a APU/CPU.
CL15 3000 vagy CL16 3200 -as?
16GB fölé nem megyek egyenlőre,játékoknak szerintem elég lesz még pár évig.

-
Alaplapod milyen? Lehet bios frissítés, takarítás esetleg használna. Ilyen fura hibák néha a por miatt is vannak, ram és VGA kivesz-betesz és jó.
Mackósajt: ehh, nem nagyon érek rá, az a bánatom. De van tervező és alkalmazott grafika topik, oda dobd be, hátha. Mikorra kellene?
-
Pickit3
aktív tag
Őszintén nyitnék az amd fele, mert régen volt valami 2 magos amd proci és az bitang jól ment. Most az intel besértődött (még este, azért nem voltam fent). Ugye még este írtam, hogy egy mostani 2magos "elveri" erre nemsokára befagyott, kék halál és újra indult. Vagyis mégsem, bios cirip nuku és fekete képernyő, de pörögnek a ventik. 16x reset, 8x be-ki kapcs, 6x bios reset és 5x tápkábel kíhúz-bedug...semmi. Bánatomban beírtam még a billentyűzetbe, hogy "te vagy a legjobb számítógépem", de nem reagált rá.
Nincs kedvem vele szenvedni, inkább nyúzom a gémör latitúd e6400-at. Sokat gondolkoztam, hogy átteszem az ssd-t a gépből a laposba(ráadásul támogatná az ahci módot), de túl sok a szenvedés az adatmásolgatással.
Na visszatérve, fogalmam sincs, hogy mikor jön a zen, de nagyon várom. APU-ra nem hajtok mivel a 750Ti megmarad, az meg alkalmi játékra kiváló.
Ja és mondjak valami jót is, a brocken b*szottul jól hűt. Idle 20fok, terhelve 48fok.(#228) solfilo
Azt a gépet használom ami az adatlapomon van. Lehet, hogy a win 8.1 átka vagy valami nem kóser nálam, de jegyzettömbön kívül valami más feladatot kap akkor nagyon lusta lesz. Bekapcsolom, beizzik, ssd tevékenység nincs, de az egér még mindig a foglalt ikont mutatja és 40%-on jár a proci. Ne tévesszen meg a 3,5Ghz, minimális teljesítményt hoz csak.
(#232) CJ4567
Hát ööö eladó 40k-ért, de neked odaadom 30k-ért, mert írtad, hogy örülnél neki!
Gémör, nem dohányzó, megkímélt, szeretett q9550!!! -
mackosajt
addikt
Valami ráérős PS mester akad itt?
Keresztlányom jogsijáról készült fényképet kéne korrigálni, hogy olyan legyen, mint egy rendes jogsi, méretre, szögre, színre, mert anyámék szeretnék neki kinyomtatva, laminálva átadni születésnapjára majd, mint akik hozzájárultak.
Tudok adni képet a jogsiról, meg netről szedett minta képet.
-
válasz
Televan74
üzenetére
Azért a céges usereknek erre lesz egy-két szava. Pl. ahol dolgoztam, meg jelenlegi helyen is w7 64 bitre állt a cég, arra vannak progik. Újrahúzni, beállítani ennyi gépet nem kis összeg... Ha kiesik egy gép, a cégek nem használttal pótolják, új gépre meg új OS-t venni érdekes lesz, amikor megvannak a w7 licencek... Ezt hogy gondolták? Vicc az egész, de kitelik tőlük.
-
Televan74
nagyúr
Új CPU -k Windows10 only -k lesznek. Azért szerintem ebben az két CPU gyártó is könyékig benne van.Nem hiszem hogy MS ezen lépéséről nem tudtak volna.

-
-
Pickit3
aktív tag
Áhh ezen még a zacskó segít.

Más:
Olyan rossz bámulni a tesztekben a procim ugyanis egy g3258 "elveri" ami ráadásul 2magos. Nyár közepén csere zenre (ha megérkezik addigra) vagy i5-re, mert elegem van, hogy alap feladatok feladják neki a leckét. Flash vagy psp megnyitás siralmas, kis feladat közben ssd 30%, cpu 100%... szóval még az ssd-met sem hajcsaki.
-
-
-
-
Televan74
nagyúr
-
-
Methionyl
senior tag
-
NEm ma kezdték ezek a kiváló szakemberek a szakmát, most is kitalálták, h akinek van, az fel tudja venni, akinek nincs, annak meg esélye sincs.
Mindenféle trükös módon akarnak segíteni a családokon. Hát bakker, akkor a gyerekruha, gyerekülés, gyerekgyógyszer, pelenka, stb. áfát le kell vinni 5%-ra, ez segít.
-
mackosajt
addikt
Milyen cég?
DamentaFun?
2 is van folyamatban, gyűjtés alatt.
Perpill úgy néz ki, lehet sikerül azokhoz nem nyúlni, és only apósék ingatlanjainak és földjeiknek eladásából sikerül kipótolni úgy, hogy sógornőmék is boldogulni fognak, meg mi is, és apósék hátralévő életére a gondoskodás is meglesz, meg a végtisztességre való is.
Csak ehhez 1 pappert helyre kell még tennie a hivatalnak.
Ha a rókafogtacsuka pénz megmarad, azt majd később is tudjuk használni.
-
Dhampir
félisten
Lehet, hogy attól félnek, nehogy Marihónalja-termesztésre is alkalmas üvegházra költsék az emberek a pénzt, amiből végre eccer a büdös életbe' meggazdagodhatna a munkás-paraszt embör is.
(#208) mackosajt
A "rókás" cég nem jelenthetne segítséget?
-
mackosajt
addikt
Az a bizonyos 10 milla nem olyan fényes, mint gondoljuk.
Én jelenleg épp feltételeknek megfelelek, de:
- Nem akarok 25 évre hitelt is, így azon dolgozunk, hogy minden lehetséges tőkét bele tudjunk tenni.
- Környékünkön gyorsan szétnéztem, az alkalmas lakások 20-25-től indulnak, a házak olcsóbbak, olyan 17-től már 0 perces ingatlant kapni, igaz, 4 cm szigeteléssel, only kulcsrakészen, vagyis még durván 1-2 misi bele tud folyni.Szóval nem eszik olyan forrón a kását.

-
-
Dhampir
félisten
Mindenki álmodozott, h a jó magyar termék majd kell nyugaton
nekik megvannak a termékeik, és nálunk a minőség is khmmm
A "jó magyar termék" sem tartalmazott mindig teljes egészében magyar gyártmányú alkatrészeket. Anno Domini a nyolcvanas években egyes gyárakban Siemens és Omron alkatrészeket szereltek be, utána az értékes nyugati cuccokat is tartalmazó berendezéseket kiszállították a Szovjetunióba.
Bizony, féltve őrizgették a szakik a - ha jól rémlik némelykor maszek úton, saját pénzükből maguknak vásárolt, de az üzemben folyó, minőséget igénylő munkához bevitt - márkás német forrasztópákákat és csavarhúzókat.
(#205) stratova
(#204) ViZion
Gratulálok! Ha így folytatjátok a továbbiakban is, akkor könnyen meglehet, hogy tízmillió HUF ütheti a markotokat.

-
-
Habugi
addikt
Nem viszem tovább Orrmány uram mert ez egy olyan téma amire akkora habokat hánynék amilyet még nem láttál, arról nem beszélve hogy cirka 10-15perc alatt lennék bannolva a fórumról, nem azért amit írok hanem ahogyan.
Zárásnak részemről a himnusznak csúfolt önsiratónkból vett idézet, miszerint:
"Baaaaaaaalsors akiiiit réééégen téééééép..."
-
Ahogy Fábry mondta: "módszerváltás volt, nem rendszerváltás..."
Jah, kirúgtuk az oroszokat, mert fujj... Erre hopp, a sok fémipari nyersanyag nem jön, az almát meg a bort pedig nem viszik. Mindenki álmodozott, h a jó magyar termék majd kell nyugaton... ööö nem, nekik megvannak a termékeik, és nálunk a minőség is khmmm... tisztelet a kivételnek, de silány.
eeegen, a Monarchiát kellene visszaállítani

Már jósolgatják, h a nagy baj csak közeleg. A Ratkó-gyerekek és unokák is hamarosan kiesnek a munkából és az EÜ-re szorulnak majd. CSak erre egyik rész sincs felkészülve, a fiatalok kivonulása még tetézi a bajt. Erősen vicces lesz, mivel az EÜ már padlón van...

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy csak szimpli sokat várok?

Utálom még mindig a 7 et nyúzom