- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gebriel
veterán
....
[ Szerkesztve ]
-
Gnfr
újonc
Sziasztok. Szeretnék venni egy rx 7900 xt vagy xtx kártyát. 5800X3d proci elég lesz neki?
-
veterán
Félve kérdezem hogy az FSR3 az ennyi volt? Két fostalicska foshoz kiadták és ennyi?
-
Floyd80
addikt
Ez másnak is elő szokott jönni? Hetek óta nem tűnik el.
AMD Default performance tuning settings have been restored due to an unexpected system failure.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ADAM1337
nagyúr
Csatlakoztam a klubba egy Powercolor 7900xt-vel, érdemes bármit állítani 6900xt-ről jöttem.
34 ultra wide-on játszok 3440x1440 egy ryzen 7700x-el hajtva, 23.9.1-es driver van fent. (gamek főleg: apex legends, bf2042, genshin impact, cyberpunk 2077)
Frissítsek vagy melyik a legújabb stabil driver ? -
Atish19
őstag
válasz Gebriel #4750 üzenetére
Kíváncsian várom Erősen gondolkodom a Nitro és a Devil között, de utóbbiról szinte alig találni infót vagy tesztet. Devil ára esett is egy tizest így már totál egy árban megy a kettő mindössze 1000ft difivel. Szóval jelenleg döntésképtelen vagyok. Ha írnál pár szót róla az talán segítene.
-
arnoldito
senior tag
válasz laragirl83 #4744 üzenetére
Mit a 3DMarkot? Ezen a feszültségen a Cyberpunk egyből kiírja, "hogy sajnáljuk de a CP2077 letérdelt..."
-
Bossp
addikt
MEgjavult a CP a legújabb Beta driverrel már nem fehéredik el minden él egérmozgatásnál FSR-t használva. Így már elértünk oda hogy egy csúcs AMD-vel lehet RT-t bekapcsolva fluidan játszani.. (1%low nagyobb mint 60). Mondjuk nálam jelenleg 3840*1600-as felbontás van. FullHD-ban sztem bőven elég kell legyen egy 7800 XT is kérdés FSR mennyire gyér fhd-val.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
Exodion
aktív tag
válasz Exodion #4741 üzenetére
Na, a HoneyWell PTM7950 50x30mm meretben berendelve a moddiy-rol (maradjon mar extra belole). Irtam egy mailt az Asrock-nak is hogy mi az abra a rugos csavarokkal, mit ajanlanak: M2x5, 6, 6.8 a stock hutoblokkhoz... hatha valaszolnak. Ha minden kotel szakad kiszedem az 5700XT nitro+ se csavarjait es megnezem azokkal.
A VRAM/VRM hutes meg ha jol veszem ki a reddit postokbol putty-val van megoldva, akkor az meg vegkepp jo lenne. Ha nem akkor lehet az alirol is be kell ruhaznom egy U6 PRO-ra de ez majd 1-2het mulva fog kiderulni. -
R3laX
addikt
Nálam úgy látszik ez lesz a 24/7 beállítás a Sapphire RX 7800XT Pulse-hoz. Így a BF2042 sem fagy ki, mikor ott 2850MHz körül jár, vagy 2900+-ig kiengedi:
Ez volt a csúcs 3DMark TS Adrenalin 23.9.1-gyel: [link]
Memóriát 2646MHz-re állítva (2632MHz) lefut a TS, de ha mondjuk a BF2042-ből kiléptem 2624MHz (2610MHz)-cel, utána bedobott a gép egy restart fekete képernyőt.
Lords Of The Fallen: 1080P Full Ultra, Res Scale 100%, FSR OFF még ment 985mv-tal is, így tartotta a 2800MHz+-t fél, 1 óráig, de utána kikifagyott.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok
Tegnap ruháztam be egy új gépre benne egy RX7600-al.
Segítsetek légyszi(akár egy linkkel), hogy az adrenalin-ban mit érdemes beállítani.
Nagyon köszönöm! -
laragirl83
őstag
Ide lőttem be.
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Exodion
aktív tag
Igen, de nyomatek csavarhuzoval is csak akkor mesz valamire ha tudod a helyes nyomatekot . Nagyon vekony a hatar a nem huztam meg elegge es 90c HS-em van es a megrepedt a gpu die mert tulhuztam kozott. Ezt ugye tokeletesen orvosolja ahogy mondtad is:
- vagy egy nyomatekcsavarhuzo illetve a nyomatek pontos ismerete
- vagy rugos alatet a csavar alatt amit meghuzol ameddig tudod (mert nem vegig menetes, pont addig tudod csavarni amig kell, a tobbit meg a rugo elintezi)
Nyilvan nem lehetetlen igy is meghuzni, ez tisztasor, de ha tudok egyszerusiteni akkor szeretek is elni vele. EK/Alphacool/Bykski is rugos csavarokat mellekel.De egyebkent igen, azert ennyit nem szannek ra azert mert jo esetben egyszer kicserelem a pasztat TIM-re .
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Exodion #4739 üzenetére
Megfelelő nyomaték csavarhúzó segítségével nem rémálom egyenletesen húzni a csavarokat.
A gyárakban is ilyeneket használnak szinte mindenhol, igaz ha épp szünet van akkor elképzelhető hogy egyből letette a lantot az emberke. Azért nincsenek egyenletesen húzva.
Esetleg volt némi bibi vele és javítás után nem lett áthúzva, hanem az RMA (javító) kolléga csak érzéssel meghúzta oszt cső.
De egyébként drága cucc otthonra...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Exodion
aktív tag
PTM7950 vastagsaga 0.2 +- 0.075mm, szerintem annyit nem befolyasol hogy barmi mas szamottevoen melegedjen vagy vastagabb padot tudnal rakni akar a VRM-re akar a a VRAM-ra de meglatjuk.
Azert nem tartom annyira foloslegesnek, mert a rugomentes csavart pont jora meghuzni egy remalom, es gyarbol kigurulva se egyformara huzva. A levonos csavaron a levono nem erte el a leszoritot korben. Plusz rugo nelkul ha tul erosen huzod meg megrepedhet a chip es kuka az egesz (rugoval meg koppanasig mesz, kb elronthatatlan).
Mindenesetre rendeltem a PTM-bol, ha befut csinalok tesztet -
jimpo
senior tag
válasz Exodion #4737 üzenetére
Szerintem felesleges más csavarral összerakni, amennyiben a gyári és elég hosszú és megfelelően lehet meghúzni.
Az biztos hogy mivel vastagabb cucc kerül a GPU Chip és a hűtő közé, így minden amit hűteni kell távolabb kerül. Tehát szinte biztos hogy a Memória VRM esetén magasabb hőmérsékletek lesznek, ha marad a gyári padozás a kártyán. Közben a borbán lévő távtartók nem lesznek közben nagyobbak... Igaz ez mind elmélet, a gyakorlat meg majd nálad kiderül mit mutat.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Exodion
aktív tag
Mennyire ordogtol valo kicserelni a leszorito csavarokat? A gyari csavarok a Taichi-n (mar a chip koruliek) nem rugos alatetuek, es nem is egyforman vannak meghuzva. Ket honap tavlatabol a felso 70c HS-bol also 90c HS-nel jarok.
Adok egy eselyt a PTM7950-nek, de akkor egy fust alatt kicserelnem a csavarokat a az 5700XT-sekkel (azok is M2x5-osek de rugosak). Okozhat meglepetest? Vizes blokkok is sajat csavarral jonnek, oke, de itt a sajat hutoblokk menne vissza csak masik csavarral . -
Johnny001
senior tag
Hali!
Némi alulfeszeléssel, szerintem kezdetnek nem rossz!
Üdv.: Zsolt
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #4723 üzenetére
Nem értem én ezeket a beállitásokat alig van meg a min freki és messze a beállitott fesz felett vagy van ebben valami logika?
-
laskr99
addikt
A kép feketedést még mindig csinálja, ahogy nézem, ha oda- vissza kattintok a 2 kijelző közt, csak a TV mint másodlagos csinálja.
-
PuMbA
titán
válasz KAMELOT #4726 üzenetére
Sok játék már automatikusan skáláz, tehát hiába állítod Ultra grafikára, attól még bekapcsolva hagyja a skálázást (Dynamic Resolution Scaling vagy FSR) Ezért kérdeztem, szimpla pontosításképp, mert nem láttam leírva.
"Te mikor csinálsz 7800XT tesztet?"
Ez hogy jön ide? Sehogy, mert nem erről van szó
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ScomComputer #4723 üzenetére
Felskálázással 1440p? Ha igen, akkor kapcsold ki a felskálázást, mert akkor lesz világosabb a stabilitás
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Több mint 1 óra LOF game 1440P High ! Ezekkel a beállításokkal OC-val végig stabil volt...egyelőre...
-
xtremist
senior tag
Nnnah. Rx 7800xt sapphire nitro teljesen gyári beállításokkal (viszont ez emelt tdp-t is jelent) r7 5800xt pbo on, B550M alaplap, 16gb ddr4 3600 ram, 1db 1tb m2 ssd, 1db 3tb 7200 rpm vinyó, összesen 8db 12-es venti, 3db 14-es venti. 3Dmark timespy teszt max fogyasztás 487W in, 457W out a corsair link szerint.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz ScomComputer #4717 üzenetére
Erre van a memória, nem? Én nem vagyok az a mindent bezárok, mindent újra megnyitok típus, telefonon ugyanez, jelenleg épp 88.. -
ScomComputer
veterán
Nekem is volt van hogy azt írja N/A....de akkor osd bezár majd újra megnyit és jó lesz...ez a játékkal induló osd nem szereti a FG-t...
Jah a cyberfsr-t mondod ,ami a dlss-be van integrálva...jobb vele de nálam ilyen "flickering" volt vele főleg a fákon növényeken...pedig a shapot is lehúztam benne..
A készítő a DC-on is várja már az fsr3-om kódot és talán jobb lesz...[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #4696 üzenetére
Feldobtam az új beta drivert. Most már HDR-el is megy a fluid csoda.. De nekem az adrenalin semilyen fps értéket nem mutat afterburner meg kb annyit mint nélküle. De érzésre meg van a 117 -re korlátozott fps. Minimál micro lagg érezhető és ha gyorsan mozgatod az egeret szétfossa a képet. CP-vel próbálom 2.01 RT fény+árnyék on! 3840*1600. Még a végén lesz RT Ájemdével Bár sajna CP-ben az alap FSR is kegyetlen gagyi. egér mozgatásnál nagyon él fehér lesz. PL egy karakter szakálla mindenhol és a karakter élei is. Pont CP-ben ennyire rossz az fsr... Pedig nexusmods-ról dobtam fel egy mod ot ami elvileg valamelyest javit az FSR-on...
-
gulupeti
senior tag
7800XT-seket kérdezném, hogy nálatok mennyit mutat ez a total board power, ha csak mondjuk egy böngésző fut?
Sokallom ezt a 70 wattot, mondjuk 2 ablakban meg van nyitva egy 70-80 lap, de akkor is. 6700XT esetében ez jóval kevesebb volt, bár ott csak a gpu fogyasztását mutatta, ha jól emlékszem.
Néha így bekapcsol a venti, hogy visszahűtse a cuccost, nem az, hogy hangos, csak minek.[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz xtremist #4708 üzenetére
Gyerek 6900xt ultimateje azért szépen tartja magát egy 7800xt-hez képest.
https://www.3dmark.com/spy/40629578 -
-
veterán
válasz ScomComputer #4706 üzenetére
kórszar Szakadok...
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
xtremist
senior tag
Ryzen 7 5800X, Radeon RX7800XT Sapphire Nitro:
-
gulupeti
senior tag
válasz ScomComputer #4706 üzenetére
Ez csak ennyi alapon, igaz elsőre kicsit jobb lett, de akkor a ventik szerintem maxon mentek, gyanús is volt, hogy miért ilyen hangos ez.. Már majdnem kicsit csalódott is lettem, hogy a Hellhound 6700XT mennyivel halkabb volt, de rájöttem, hogy én állítgattam el.
Total board power nálad 8 watt a képen, én 50-70 wattól kevesebbet nem látok az adrenalinban, ez normális? És mintha alapon, windows alatt is melegedne, elérte a 60 fokot, bekapcsolt a venti, lement a hőmérséklet, utána újra ugyanez.
Szerk: A böngésző miatt volt, közben rájöttem, ha nem fut, akkor alacsony nálam is.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz gulupeti #4705 üzenetére
De de tegyél csak, ne is figyelj az én képemre...jöhet egy hasonló kép...töröljem az enyém ?
** a fesz azt a hwinfoban nézd ez csak egy fix V/F curve tologatás oda vissza..ha kell neki akkor úgy is hozzáad...
..
#4704Rowon....na fekete az biztos...meg kocka alakú vagy mi...drótok is jönnek belőle ki az az táp? kórszar rm850x....van mos bé...[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz ScomComputer #4701 üzenetére
Ma megjött nekem is a Nitro+ 7800XT, de ezek után már inkább nem is rakok be képet.
Hogy a francban megy ez ilyen órajeleken? Főleg ilyen alacsony feszültségen. Wow. -
veterán
válasz ScomComputer #4703 üzenetére
Milyen tápot raktál alá?
-
veterán
válasz ScomComputer #4701 üzenetére
Kellemes kis kártya lehet. CW van-e nála? Engem csak ez érdekel, meg a ventilátor hangja. Na meg, hogy mennyi a fogyasztás/teljesítmény aránya?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest