Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Egy óra, két rendszer
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
chopin42 #11520 üzenetére
Nekem a Mindfactory tavaly szó nélkül cserélte a Nitrót, igaz, ahogy írtad nem kevés pénzbe kerül, GLS vitte ki (+12), átvették és még aznap küldték az újat Mailboxig ingyen, onnan meg hazáig megint fizetni kellet, asszem 6 ezret.
Azt nem tudom, hogy mailboxból elviszik-e ha csak addig küldöd, szerintem nem. De előtte érdemes levelezni velük, hogy cserélik vagy tesztelik. Én írtam nekik, hogy a Sapphire cserét javasolt és egyből cserélték is (RGB szállt el).
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11408 üzenetére
Ebbe a karcolásba én is belefutottam, akkor rögtön raktam a tartó élére szigszalagot. Ezt a holdert valami korábbi szériából dobták bele, foglalkozhattak volna ezzel is egy kicsit, a 7900-et, ami majdnem 2 kg, nem is igazán lehetett egyenesbe hozni vele, de most vertical tartóval használom.
A kártya értékei ha jók, ha rosszak, a meleget valahogy ki kell vinni a házból, ezeknek a monstrum, meg +300W-t is leadó kártyáknak szerintem kell a hely, a H7 Flow is ami volt nekem, még abban is megállt a meleg, a radiátort a tetején felfűtötte a felszálló levegő a VGA-ról, a procin volt emiatt +10-15 fok is, előre téve meg a bejövő levegőt vette el a radiátor. A mostani H9-ben oldalt a radiátor nem zavar semmit levegő-ügyileg, a VGA alulról kap fújást, felül meg kihúzza három venti (amíg a macska rá nem fekszik, mert ingyen szauna neki).
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11406 üzenetére
Ez a második Nitróm (7900XT), az első RGB hibás volt, de annak nagyon jó hotspot deltája volt 10 fok körül, a mostaninak meg 15-20 között.
Az a hotspot jónak tűnik, esetleg a kettes BIOS-t is használhatod, nem sok teljesítményt vesz el, viszont még hűvösebb lesz. Illetve a fix ventinek vagyok a híve, a Nitrónál szerintem 1300-1400 körül is csak a szélzaj ha hallatszik (nekem földön van a gép) és szerintem annyi bőven elég neki, kb. 300W-s fogyasztásnál is megáll 60 fokon 1200-1300-as fix fordulaton.
-
Floyd80
addikt
Egy kis update az 5070 megjelenésével.
NVIDIA GeForce RTX 5070 Founders Edition Review | TechPowerUp
-
Floyd80
addikt
válasz
hackeeeee #11302 üzenetére
Puding próbája az evés,
, bár valószínű kimaradok belőle, mert a 7900 XT-ről váltást sok minden nem indokolja és akkor sem a Nitrót venném, hanem a fehér Pure-t talán, de előbb teszteket kell látni.
Amennyire követtem én is azt láttam, hogy a probléma inkább 400W+-os nVidia kártyák esetében jött elő, de a Sapphire itt nyilván komolyan mérlegelt, hogy megéri-e belevágni egy "esztétikai" kampányba egy ilyen kétes megoldással, mert simán mehettek volna a jól bevált csatikkal, valószínű ahogy mondod, ők is a fogyasztásból indultak ki.
De az egy jó dolog, hogy nemcsak tisztában van ezzel a problémával, hanem a marketing részéve teszi, hogy tessék, mi foglalkozunk ezzel és "megnyugodhatsz".
Illetve az egyik reddites userrel is egyet lehet érteni, hogy ezzel tényleg foglalkoztak:
- hülyebiztos, hogy kattanjon a csati
- egy venti át is fújja azt a részt
- + biztosítékPersze ezt a fuse protection dolgot minden kártyájukhoz odaírják amúgy.
-
Floyd80
addikt
válasz
Speedy007 #11287 üzenetére
For those worried about the 16-pin melting, as has been the case for so many RTX 4090s and even RTX 5090s, Sapphire has installed a pair of fuses next to the connector that will blow before the connector gets damaged.Sapphire does the unthinkable and puts 16-pin power connector on an RX 9070 XT | Tom's Hardware
-
Floyd80
addikt
válasz
SirRasor #11273 üzenetére
Ez a sima 12VHPWR kábel lesz.
12V2x6 Done Right - By Sapphire! RX 9070 XT XFX Merc Quicksilver and Sapphire NITRO+ Preview -
Floyd80
addikt
-
Floyd80
addikt
válasz
parandroid #11256 üzenetére
Egész jó, mennyi idő volt a szállítás, EU-ból jön?
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11251 üzenetére
Szerintem azt a nyílást a külső FAN és RGB kábelnek csinálták, nem extra szellőzésnek. Persze ott is megy ki a meleg, de a nagy része az száll szépen felfele (nálam most verticalban van).
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11249 üzenetére
Ezt miből szűrted le? Teljesen a szélére voltak húzva, a hűtés kb. 0.1 %-át ha érintette.
-
Floyd80
addikt
Na végre egy érdekes megoldás a kábelelvezetésre, azt írják kábelt is adnak hozzá.
-
Floyd80
addikt
Az 5070 TI után elmondható, hogy elég jól "öregszik" a 7-es sorozat?
-
Floyd80
addikt
válasz
apollo12 #10922 üzenetére
Még ez is olcsóbb volt, ha nem volt kamu. 964 USD
Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ appears on Amazon, and someone already bought it - VideoCardz.com
-
Floyd80
addikt
válasz
Bigemperor #10917 üzenetére
-
Floyd80
addikt
Bőven jó, én már inkább AM5-ben gondolkodom, ez a B550-es lap is már 4 éves, de nem életbevágó a csere, mert egyelőre mindent szinte kompromisszum nélkül szépen visz ezzel a kártyával, 1440-ben persze.
Amik fenn vannak game-k, egyedül a Starfield központi rész nem tetszik neki, a MAST negyedben szépen belassul valamiért, 60 FPS natívban, de ott valami engine gebasz van, mert 70-80%-on sincs a GPU load. Ott az FSR segít, meg lehet az X3D proci jobb 1% low fps-t produkál.
-
Floyd80
addikt
Kingdom Come 2: Nitro 7900 XT + 5900X
Emlékszem az első részt még egy 4770K-val próbáltam, de már kevés volt a 4 mag.
Csak most tettem fel, de úgy néz ki simán viszi ultrán 1440-ben. Persze ha lesz intenzív jelenet majd kiderül, de az intro harcjelent is jó FPS-t produkált. Sok FPS nyerhető néhány apróbb állítással, de high-on is kb. ugyanúgy néz ki mint ultrán.
-
Floyd80
addikt
válasz
apollo12 #9620 üzenetére
Ezek játékon kívüli fagyások voltak?
Mert nálam is voltak nyár óta, naponta többször, most lekopogom nincsenek. Semmi diag nem adott ki hibát, a vga-ra gyanakodtam, főleg hosszabb böngészés után fagyott ki, mikor mondjuk elindult volna egy videó. Olyan mintha idle-ben ragadt volna vagy valami ilyesmi.
-
Floyd80
addikt
válasz
NdrewSunix #9613 üzenetére
Szépen eltűnt a boltokból.
-
Floyd80
addikt
válasz
NdrewSunix #9610 üzenetére
Ennek nagy előnye, hogy előre, hátra, jobbra, balra mozgatható. Ha pl. csak két slotos a kártya, akkor elég jól el lehet húzni az alaplaptól. Itt a korábbi kártyámon is látszik, hogy a tartó elejéig, meg azon túl is ki lehetne húzni, persze nem kell az oldallapig.
Kivétel: a baloldali kézzel kitekerhető csavar (nagyon nem is kell bele), meg a kábelek lehúzása, a + riser kábel és ki is lehet szedni a sínjén keresztül, a tartó hátlapja persze rajta marad a kártyán, de az is pikk-pakk leszedhető..
Amit írsz, hogy benyúlni a slotig, előbb kihúzni a tartót és akkor könnyen be lehet nyúlni.
-
Floyd80
addikt
Az NZXT próbálkozott ezzel az univerzális kerettel, amíg kb. hasonló NYÁK-okra építettek a gyártók, meg kb. egy sornyi VRM volt, a memóriák se melegedtek annyira, addig működött is, kb. az RTX 20-as sorozatig, de már annyiféle cucc van a kártyákon, több helyen a VRM, a GPU közvetelen közelét telepakolják, hogy ne férjen oda az AIO sehogy se.
-
Floyd80
addikt
válasz
MasterDeeJay #9605 üzenetére
Meg a baloldalt én eggyel feljebb csavartam volna fel, ahogy először is próbálta.
Nálam anno ennyire lógott, már riser-rel használom azóta, a tartót a jobb szélén teljesen fel kell tolni és akkor kicsit ki lehet egyensúlyozni, de tény, hogy nem a legjobb.
De lehet 7800XT-hez elég, az fél kilóval könnyebb.
-
Floyd80
addikt
válasz
BogyóBP #9601 üzenetére
Installing the SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Graphics Card Supporter | Top3Tech
HOW TO: Install a SAPPHIRE NITRO+ Graphics Card
A semminél azért jobb a gyári tartó, lehet azért a csavarral játszani, hogy normálisan álljon, ha hajlékonyabb is a ház. Csak vigyázni kell ne karcolja össze a VGA elejét, én fekete szigszalagot tettem az éleire.
Vagy verticalba rakod egy ilyennel:
-
Floyd80
addikt
SW Jedi Survivor, kevés a 20GB.
Persze közben max.10-12 GB-nél jár.
-
Floyd80
addikt
válasz
laragirl83 #9026 üzenetére
Nálam rendesen megy. 24.9.1.
-
Floyd80
addikt
-
Floyd80
addikt
What sets the Magnetic Air series apart is its unique cooling design, featuring Honeywell PTM 7950 phase-changing thermal pads that offer superior thermal conductivity.
-
Floyd80
addikt
Nitro 7900 XT. Érdekes, hogy 1-es BIOS-szal (350W) is kb. ugyanannyi pontot hoz default Adrenalinnal mint az Asrock Phantom., gondolom az 5900X miatt (?).
Ami a Nitrót illeti, ez cserekártya, a korábbihoz képes nincs olyan jó hotspotja, legalábbis OC módban, de a lényeg, hogy nem CW-zik egyáltalán.
ASIC is kicsit gyengébb: SMU firmware hogy lehet alacsonyabb, ha a sorozatszám meg újabb?
Az előző Nitrónak csak 10-15 fok hotspot eltérés volt, viszont itt nem látok akkor tüskét, mint a másiknál vagy az Asrocknál is bőven 500W felett volt. -
Floyd80
addikt
Úgy néz ki csak az XFX XTX-en működik ez a kapcsoló, 7900XT-n, 7800XT-n valószínű csak rajtamaradt.
XTX: This dual BIOS switch lets you toggle between the default BIOS and "Full Power" BIOS, which increases the power limit from 327 W to 339 W. Given a 525 W power delivery capability I'm not sure if that really can be called "Full Power." The clock speeds are increased accordingly, to 2680 MHz Boost, up from 2615 MHz.
7900XT: This model card has a Dual BIOS; for the XTX the default BIOS that comes with the card has a lower GPU power limit than the secondary BIOS. However, for the XT model as tested, both BIOSes are similar. So if you like to tweak, you definitely spend a bit more money and go for the XTX model.
-
Floyd80
addikt
Korábban írtam, hogy a Nitro 7900XT-nek az RGB-je megadta magát, aprón nem nagyon tolongtak érte, így visszaküldtem a Mindfactory-nak.
Szerdán délelőtt vitte el tőlem a GLS, ma délelőtt vette át a Mindfactory kinn a halál fas*án Wilhelmshavenben és most írtak, hogy a cserét már fel is adták DHL-lel. Itthon azért nem nagyon vesznek le a polcról csereterméket. Remélem nem egy másik cseréset küldenek helyette.
Mivel nem szállítanak ide, a kimenő meg a mailboxtól hazáig számított díjat buktam, de így legalább jó eséllyel el lehet majd adni.
-
Floyd80
addikt
válasz
Speedy007 #7518 üzenetére
Igen, eléggé feláras a fehér, meg a készlet is kicsi. Megint mennek fel az árak a jó árfolyamnak (is) köszönhetően, most 369-ért van az Asrock a Kazynál, 344 volt mikor megvettem múlt héten. Nem tudom honnan hozták, de 10 nap volt majdnem. Van még a Hellbound, de ott meg a CW lutri, ez lekopogom elég csendes.
-
Floyd80
addikt
Igen, nem tudtam életre kelteni. Szerintem BIOS újraírás lehet a megoldás, de a Sapphire nem nagyon erőlteti magát ennek megoldásával, inkább cserélik. Fura, hogy ezek korábbi Nitróknál is pont ugyanígy jönnek elő, no rgb, no rpm, no bios switch.
Ha visszaküldöm, az jó pár hét lesz, addig kellett másik kártya, úgyis fehéret akartam, ezért lett az Asrock.
Ha én intézem az RMA.t, akkor kicsit drágábban eladható ha visszajön (de csökkenthet is ára), de ha kis értékcsökkenéssel elviszik, (aki szintén kaphat új kártyát, ha ez zavarja), kb. ugyanott vagyok.
-
Floyd80
addikt
Kicsit sokat kellett várni rá, de megjött a Nitro utód, alapbeállításokkal ennyit tud. A ventik zaja mintha kicsit simább lenne mint a Nitroé, a GPU temp is alacsonyabb, ellenben itt nem 10-12, hanem kb. 20 fok körüli a hotspot eltérés.
Még nincs GPU tartó, ezért kicsit lóg, de nem vészes.
-
Floyd80
addikt
válasz
Speedy007 #7353 üzenetére
Erre gondoltam: Hellhound Spectral White AMD Radeon™ RX 7900 XT 20GB GDDR6 - PowerColor
De emagtól soha napján semmit.
-
Floyd80
addikt
Fehér 7900XT ugye csak az Asrock Phantom meg a Powercolor Hellhound verziója?
Ezeket honnan lehetne beszerezni?
-
Floyd80
addikt
Nincs, volt már DDU, próbáltam korábbi drivert, Trixx-et, de nem hajlandó működni a LED (alaplapra kötve sem) meg a venti RPM kijelzés. Lehet mikor a kábelt leszedtem, nem vártam eleget a tápkikapcsolás után, ilyenre tudok gondolni.
Egyébként rátettem egy extra ventit a fan kimenetre, az is megy, szabályozható, együtt a pörög a VGA ventikkel, játék, teszt alatt sincs semmi probléma.
Itt még írnak valami megoldást, de nem hiszem, hogy ez csak így menne:
Also have this bug with my Sapphire rx 6800, I never tot that this is a hardware fault like you said when I modifying the fan curves it work, including in this bug is the LED bug.
Bugs:
0 rpm even running and LED can't change in TRIXX.
Solution :
1. Set ur manual fan curve in the adrenalin.
2. Uninstall Trixx, adrenalin (dont do factory reset just simply uninstall), RGB Fusion
Restart to BIOS. (only if u are running Aorus board)
3. in BIOS , go to peripherals then forced the RGB fusion to OFF. (reboot)
4. Install adrenalin first, then observe the fan speed while running stress test (just to force the fan to run)
5. if you see that there is a RPM, you're good to go.
6. Install TRIXX, and run the fan test.
7. go to Nitro Glow and checked if the lightings are working. -
Floyd80
addikt
válasz
joelfan #7277 üzenetére
Úgy látszik másnál is van ilyen.
Software not working, cant change rgb, fan check reports 0 rpm even when the fans are spinning. Dont have change bios setting. The rgb flickers white when gaming. The card works fine but its annoying that i cant do anything about the rgb.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok,
Nitro 7900XT, eltűnt az összes RGB (a sapphire logón sincs), a Trixx-ben az RGB oldal így fogad, a főoldalon a BIOS választás nem látszik, akármelyik állásba teszema kártyán, a venti fordulatot semmi nem mutatja, de állítani tudom az Adrenalinnal. Előtte VGA kábelt cseréltem, de nem gagyi kábelek, áramtalanítva volt és végül azt raktam vissza, amivel eddig is ment, bekapcsoltam és azóta nincs világítás, RPM. A kártya viszont működik.
Ez szoftveres hiba lehet vagy a kártyán megdöglött valami?
-
Floyd80
addikt
Ez most egy default Alan Wake 2 teszt volt, kb. 10 perc, de amúgy -10 PL-lel szoktam használni a játékokat.
De korábban is ennyi volt a HS kb.
AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat - PROHARDVER! Hozzászólások
-
Floyd80
addikt
Akit érdekel, Alan Wake 2 most 9500 Ft az Epicgames-nél. 14 ezret ír, de 5 ezer a discount.
-
Floyd80
addikt
Másnak is csinál olyat a drriver, hogy játék indításnál visszaugrik defaultra? Beállítom a fan profilt fixre, powert, stb., de indításnál visszaugrik.
-
Floyd80
addikt
válasz
bulikavagyok #5802 üzenetére
Nálam F1-22, F1-23, itt ilyen 65-75% és CP2077-ben volt 80% körül, 2K-ban full grafikával. Utóbbi esetében ha bekapcsoltam az RT-t akkor már 100 körül ment, F1 esetén is csak a full RT esetén ugrik feljebb.
-
Floyd80
addikt
válasz
Piszmaty76 #5391 üzenetére
Érdekes, néztem egy YT videót, ott "2K"-ban is 100-on megy az XTX RT off mellett.
Cyberpunk 2077 | RX 7900 XTX | Ryzen 9 5900X | Native 1440p | Ultra Settings | RT OFF - YouTubeDe itt egy XT-vel, ebben sem fut 100-on az elején.
CYBERPUNK 2077 | RX 7900 XT | R9 5900X | ULTRA SETTINGS | 3440X1440 - YouTubeF1 22-ben is hasonlót tapasztalok, RT nélkül 2K-ban, 60-70-en lötyög az XT, amint bekapcsolom megjön a 100.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Radeon R9 280 Winforce 3 GB OC 384 bit PCI-E VGA
- XFX RX 580 8GB GDDR5 GTS XXX Edition Eladó!
- ZOTAC RTX3060 TI 8GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition AURA SYNC (2027.07-ig garancia)
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Új FULL HD webkamera + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest