- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Régebben nagyobb kártyákon volt végig egy fém merevítő (pl 20éve quadro fx1300) Most ezen a 7900xt-n is látom egy elég masszív plateként.
Rosszul tervezetre az olyanokra gondolok ahol a hűtő kevésbé van vagy egyáltalán nincs megtámogatva a slotok felől, rosszabb esetben csak a PCB fogja végig.
Gyári vizesem volt azzal meg voltam elégedve (radeon pro duo) -
-
BogyóBP
addikt
Miaz minek örülsz?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
HantekDSO
junior tag
-
ReSeTer
senior tag
Az a megszólítás azoknak szólt, akik képtelenetek elismerni, hogy sokaknak folyamatosan gondjuk van az AMD GPU-kkal. Itt vagyok én most példa.
RX 470-nél is állandóan valami probléma volt, ha nem is nagyok, de kisebbek voltak.
És tessék, megint. Nem most kezdtem a PC építést, meg használatot, és ha nekem nem működik úgy, hogy nem piszkálok semmit, gyári beállítás, meg mindent megpróbáltam már, akkor nem velem van a probléma.Nvidia plug and play, tűéles kép ghosting mentes, működik minden ALAPVETŐ dolog ahogy kell.
Egyébként utálom az áraikat, meg ahogy a VRAM-mal bánnak, de bakker, ha az AMD GPU nem működik, akkor mit ér az egész "jobb ár értékarány", meg "jobb raszter teljesítmény"?Ilyenkor szokták reddit-en azt írni, hogy hibás a termék amit vettem. Ja, biztos az, meg a többi 50 posztolónak is, akiket pl linkeltem fentebb.
PuMbA: Már végig néztem az összes formátumot, próbáltam egy monitorral is.
Nincs bekapcsolva semmi.
Nekem még mindig úgy tűnik mintha FSR lenne bekapcsolva, de hát a kapcsoló off-on van, a játékban is ki van kapcsolva, overwatch 2-ben is, KENA-ban is.[ Szerkesztve ]
-
-
SanyiBácsi
csendes tag
Igen, az adatlapomon 7700 van. Már vettem egy Gigabyte 7700 XT-t, de a kártyát visszaküldtem, mert szerintem bontott csomagolásban érkezett illetve valamiért a hűtéssel sem voltam elégedett.
Elvileg küldenek egy másikat, szintén 7700-et.
De azon elgondolkoztam, hogy próbáljak-e alkudozni, hogy 7800XT-re cseréljék, ráfizetéssel. Ha jól látom, most kb 120 EUR lenne a Gigabyte 7800XT felára - de nem tudom, meg lehet-e oldani így.
Illetve a kérdés, hogy érdemes-e. Biztosan gyorsabb, az nem kérdés, a 120 EUR felár szempontjából - is - kellen megfontolni.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Bocs de nem, nem 1600USD+ áron vettem a jelenlegi kártyámat, mint odaát a zöld oldalon a 4090-eseket. Ez a kártya 1000USD-s nyitóáron elég versenyképes úgy hogy 386bit-es busz van rajta 24GB vram-al, és kifejezetten 4K--ra felbontásra vettem . Régen is ennyi volt egy csúcskártya... ha beleszámolod az inflációt is. Nem az nvidia elszállt árazásából és eltolt termékpalettájából kell kiindulni. Ahol már a 256bit-es 16GB-os kártyák is 370-400eFt körül vannak.
Sőt, igazából meg kell köszönnöd neked hogy én támogatom ennyi pénzel a zöldek ellenfelét, akinek jelenleg sincs túl nagy piaci részesedése, persze lehet birkaként ugyanazt venni mint a nagy többség aztán panaszkodni hogy minden egyes új szériával egyre drágábbak a kártyák és újra meg újra megvenni...aztán csodálkozni hogy semmi nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Úgy látom neked ez a hepped, pixel pontos felbontás. Az egész világ tévúton jár akkor úgy látszik. A nagyméretű tv-ket kb. el is lehetne felejteni, ha mindenki csak a natív felbontásban gondolkodna.
4090 nem elég 4k-ra, de tudom sajnálni azokat, akik ezt így élik meg, ja, mégsem. -
veterán
4k 32 coll, egyaltalan nem nagy, kb 2 napig furcsallanad. Ha vissza valtanal nem ertened az egermozit.
Ahogy megy felfele meretben az ember egyre jobban szereti a nagyobbat.
En most 48c 4k OLED vagyok mar vagy masfel ket eve elotte 42c 4k volt 4 evig, elotte 32c qhd.Le nem cserenem vagyis majdnem lecsereltem a Corsair hajlithato 45c OLED-re
-
gulupeti
senior tag
Én 65"-os 4k tv-n vagyok a 7800XT-vel, nincs vele gond, 1-2 címnél próbáltam az 1440p-t is, nem éreztem úgy, hogy ez hatalmas érvágás lenne, a 1080p filmeket is gond nélkül meg tudom nézni rajta. Nem is értem, hogy egy 1440p monitoron, főleg 27 colon mégis miért nem lehet megnézni egy 1080p sorozatot?
-
arnoldito
senior tag
Miért nem veszel 27" 1440p, szerintem nem vennéd észre jatékok alatt a különbséget a 4K viszonyítva és erőforras is van hozzá. Én személy szerint egy 32" IPS 165Hz 10bit HP használok. Arany közép út és a 7900XTX bőven elég még. Na jó egy CP2077 RT-vel 40fps, de nem használok RT-t.
-
Dilikutya
félisten
A multis címeket szívem szerint beszántanám a fejlesztőikkel együtt, vetnék rájuk árpát, és főznék sört. A videójátékok rákfenéje a sok egykaptafa szutyok, ráadásul mennyi jó alapötletet tettek már tönkre, hogy multis címet csináltak belőle.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jimpo
senior tag
Úgy látom nem csak szerintem lesz jó az Alan Wake II
Ha minden igaz a 7800 XT -vel menni fog a 1080p High 60 képkockával. Mindezt "egy 1440p -s kártyával"
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Exodion
aktív tag
Igen, de nyomatek csavarhuzoval is csak akkor mesz valamire ha tudod a helyes nyomatekot . Nagyon vekony a hatar a nem huztam meg elegge es 90c HS-em van es a megrepedt a gpu die mert tulhuztam kozott. Ezt ugye tokeletesen orvosolja ahogy mondtad is:
- vagy egy nyomatekcsavarhuzo illetve a nyomatek pontos ismerete
- vagy rugos alatet a csavar alatt amit meghuzol ameddig tudod (mert nem vegig menetes, pont addig tudod csavarni amig kell, a tobbit meg a rugo elintezi)
Nyilvan nem lehetetlen igy is meghuzni, ez tisztasor, de ha tudok egyszerusiteni akkor szeretek is elni vele. EK/Alphacool/Bykski is rugos csavarokat mellekel.De egyebkent igen, azert ennyit nem szannek ra azert mert jo esetben egyszer kicserelem a pasztat TIM-re .
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
PTM7950 vastagsaga 0.2 +- 0.075mm, szerintem annyit nem befolyasol hogy barmi mas szamottevoen melegedjen vagy vastagabb padot tudnal rakni akar a VRM-re akar a a VRAM-ra de meglatjuk.
Azert nem tartom annyira foloslegesnek, mert a rugomentes csavart pont jora meghuzni egy remalom, es gyarbol kigurulva se egyformara huzva. A levonos csavaron a levono nem erte el a leszoritot korben. Plusz rugo nelkul ha tul erosen huzod meg megrepedhet a chip es kuka az egesz (rugoval meg koppanasig mesz, kb elronthatatlan).
Mindenesetre rendeltem a PTM-bol, ha befut csinalok tesztet -
gulupeti
senior tag
Látom beszerelted a kártyához kapott tartót is és úgy tűnik, hogy vízszintesen áll a kártya. Neten láttam róla pár videót, nekem elég nyegle megoldásnak tűnt egy függőleges alátámasztáshoz képest. Vagy csak akik beszerelték a videóban voltak bénák. Néhány napon belül elvileg hozzám is érkezik egy ilyen kártya, kíváncsian várom már. Végül elengedtem a Hellhoundot, Nitrot jobb áron be tudtam szerezni.
-
Speedy007
őstag
Én nekem őszintén szólva nem túl esztétikus lett a 7800XT ha már használja a gyártó a 7900XT(X) dizájnát akkor meghagytam volna az A-RGB csatlakozót eldugva kártyá végében így a kutya nem veszi észre és még nem ront bele a kábelezésbe mert így hogy a 2*8 mellé oda tették nem túl esztékus és biztonságos megoldás szerintem
-
Bossp
addikt
Csak arra akartam rávilágítani hogy ezért magasabb a hőmérséklete. Nem a Helbbound hűtése ennyire király Ha kitolom a tdp-t a nitromon akkor a Hs 80C t is eléri ha uv-zek és visszafgom akkor meg hatvanpár elég sokat számít. (és ez a HS )
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
X2N
őstag
Szerintem meg ha 4K-n játszik valaki akkor XTX-et kell venni, mert van annyival több fps a sima XT-hez képest hogy megérje... az XT már a 60fps-t sem tudja cp2077-ben. 7800-as teljesítményt 16GB Vrammal meg lehetett venni 1 éve is 6800XT-néven 250eFt körül, aki ennyit várt a 7800XT-re azzal jól kicseszett az AMD...
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
-
joysefke
veterán
Köszi a tesztet!
-Terhelés alatt mi a minimum rpm amire le lehet szabályozni a Sapphire ventijeit nálad?
-Mivel vezérled a házventiket?
-FanControl-t próbáltad már?
-Ha igen, akkor a FanControl tudja monitorozni a VGA-d ventijeit?
-Szabályozni is tudja? (álltalában nem tudja)[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Ami esetleg nincs ott és fontos azt hozzáírod.
Már a 20. képet teszed be a kártyáról. Elég 1x.
Mérésekre vagyunk kíváncsiak!!
CP2077 és a többi. Legalább 2ó
TS SW tesztek is jöhetnek különböző beállításokkal.
Érdekes, hogy bedtévedt ide egy tag és az is mindjárt tudta mit, hogyan kell betenni. Esetleg megkérdezi még mi kell.
Olvass vissza és nézd meg, milyen teszteket tesznek be.Anax: Azért írták neked a 4090, mert jóval erősebb. Tapasztalatból írták. Volt 7900XTX-je FC blokkos, aztán váltott 4090.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
laragirl83
őstag
Ezt a trixt már néztem, fan check, elvileg mind3 venti jó. Lehet akkor hwinfo bugol.
Mindenesetre azt nem vágom hogy ha adrenalinbol belövöm fan speedet, elv ott is engedi csuszkával százalékosan mennyin menjen, leokézom h alkalmazza, de rpm nem változik. Vagy az csak 3d terhelés alatt megy?
Utóbbi huszon X évben megszoktam nvidiaval, hogy pl afterburner, beállítom GPU fan speed fix értékre aztán az úgy megy folyamatosan, 2d 3d mindegy.
Szokni kell még amdt na[ Szerkesztve ]
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
R3laX
addikt
Igen azt cseréltem. Vicces, mert az sem volt egy sz@rul összerakott kártya és alapon 27 fokos szobában azért TS alatt az is 84-86 fokos HS-t ért el ~1400RPM-mel . Ez már az új ventiket kapta + hűvösebb is alapon .
Ami az adatlapon van, Fractal Design Meshify C Dark TG. Ventik 850-900RPM-en, ha a proci nem dolgozik. Elöl 2db 14Cm + 1db 12Cm, hátul és felül 1-1 12Cm-es házventi.
Proci azért biztos aláfűt majd game alatt, megyek is hajtani .
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Illetve mivel erősebb a 7800 XT a kelleténél hajlandó vagyok folytani, később proci/platform illetve tápcsere után el lehet engedni.
Nekem Red Devil 6700XT-van. Ezzel a kártyával az a tapasztalatom, hogy több értelme van visszafogni mint elengedni. Gyárilag fölöslegesen ki van facsarva, az utolsó 15% fogyasztás már alig alakul át teljesítménnyé. Ha megnézed a linkelt tesztet a 7800XT-nél is hasonló lehet. Az OC és silent BIOS között van 30W, de 1%-nál több semelyik custom kártya silent és oc biosa között nincsen fps-ben. -
joysefke
veterán
Ebben a cikkben 600W-ot ajánlanak.
AMD Radeon RX 7800 XT & RX 7700 XT im Test: Lautstärke, Temperatur, Leistungsaufnahme und OC - ComputerBaseItt pedig 650W-ot.
Radeon RX 7800XT und RX 7700XT im Test - AMD, XFX und Sapphire gegen NVIDIA mit Vernunft oder energetischer Brechstange | Seite 11 | igor´sLAB (igorslab.de)Mindkettő az MBA verzióra vonatkozik. Neked szerencsére az átlagosnál jóval takarékosabb procid van.
Ha már megpróbálod az 550W-os táppal, akkor a helyedben én tuti aktiválnám a SILENT BIOS-t, ami leszed 30W-ot a fogyasztásból és ~240W-ra csökkenti a maxot.
AMD Radeon RX 7800 XT Custom-Designs im Test - ComputerBase -
jimpo
senior tag
Még egy hatékonysággal kapcsolatos videó.
A program hasonló fogyasztást jelentett, a falból meg kicsit más volt az igénye a két kártyának. The Weirdest Graphics Card Ever. (RX 7800 XT Review)
Ezért jó egy konnektor fogyasztásmérő.9 Card RX 7800 XT & 7700 XT Review Round-up: ASUS, Sapphire, XFX, PowerColor, ASRock, AMD
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Bizony simán van olyan hogy igaz az 50% -al magasabb teljesítmény/fogyasztás arány.
RDNA3: What is the Real Performance per Watt?
Csak meg kell találni, lásd a fenti videóban.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
joysefke
veterán
Az árak holnap kiderülnek.
Azok korábban már kiderültek. A ref kártyák tervezett kiskerára EU-n belül 489 illetve 549 EUR lesz 19%-os ÁFÁ-val számolva. Nyilván a magyar kiskerár is nagyjából ide fog konvergálni átváltás után amikor már lesz elég készlet.
RX 7700 XT & RX 7800 XT: AMD schickt neue Radeons für 489 und 549 Euro ins Rennen - ComputerBase
Ha az AMD tudja tartani a tervezett árat, akkor a 4070 ára nagyon gyorsan esni fog...
[ Szerkesztve ]
-
bajusz15
senior tag
Több hónapot vártam a kártyákra, csak hogy kiderüljön, hogy a 7700xt helyett vehetek 6800-at, 7800xt helyett meg 6800xt-t, de legalább ezeknek az ára lemegy ha jön az új széria a boltokba, ugye?
.
.
Ja tényleg, ez Mo., ahogy bejön a 7700xt/7800xt, a 6-os széria fentebb megy 30k-val, $500as kártya meg 230k, erre jönnek rá a jobb hűtős megoldások, 260-ért jöhet a 7800xt[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Igazad van, akkor csak 230 durván az ajánlott fogyasztói ár és hol a haszon, gondolom nem 30 euró akar keresni rajta a kisker. Úgy lesz 250 a reff, hogy itt írok és a custom kártyák vagy 15% drágábban mennek majd. Ne legyen illúziónk, a 6900/50XT áraban fogják adni ami 250-280 körül mozog.
-
Speedy007
őstag
Sokáig szemezgettem én ezzel a kártyával de sehol nem volt releváns teszt róla inkább volt a REF-ről meg az XTX Nitro+-ról
Apropó Sapphire. Nitro+ 7900XT mennyi a természetes hőmérséklete a hotspot esetén egy jól szellőző házban? Semmi gondom nincsen vele csak kíváncsiságból kérdezem -
jimpo
senior tag
RX 7900 GRE首发评测: 重回DIY黄金时代?
Remélem értitek...
A jutyúb legalább nem kér regisztrációt a magasabb felbontásért, bezzeg a "hazai" oldal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest