- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lincoln76
aktív tag
válasz ScomComputer #19470 üzenetére
Nem mondtál erre semmit, pedig azt mondtad kíváncsi vagy a kártyára.
[link]
Engem továbbra is nagyon idegesít a CW hangja, más a családból meg szinte nem is hallja.
Omg -
Lincoln76
aktív tag
válasz ScomComputer #19447 üzenetére
És igen, minden frankó most, ki is próbáltam! Nincs szín invert sehol.Olvassák a topikot...
Ez tényleg ilyen "helyzet" volt most
-
Lincoln76
aktív tag
Jó hogy téptem itt ma a számat, kijavították! Épp az előbb jött mail, hogy tölthető a 22.10.2
Fixed Issues:
While previewing the timeline in VEGAS Pro™, some colors may appear inverted.[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
22.5.1-el még szerencsére jól működik a vegas.
De efölött használhatatlan. De persze azt is látom, mert kipróbáltam, hogy kevesebb az FPS, mint pl a 22.9-en. Tehát valamiért az AMD-nél az FPS és a pontszámok növelése fontosabb, mint egy stabil program, vagy nem értem...
Ha a játékokban is invertek lennének a színek, már szétszedték volna őket biztosan. -
Lincoln76
aktív tag
válasz Lincoln76 #19407 üzenetére
Szóval szerintetek miért nem javítják ki ezt a hibát?
Talán azért, mert ha kijavítanák, az generálna 30 másik hibát, vagy mi a jó istenért nem képesek megcsinálni? 5-ik frissítés után is elég blama azt olvasni, hogy ismert hiba!
Számomra nem az az előrelépés egy frissítésnél, hogy a 6900XT kártyám megint tud 2-5 FPS-sel többet. Nagyon furcsa ez a hozzá(nem)állás az AMD részéről, vagy egyszerűen nem tudnak (jól) kódolni.
Nem tudom... -
Lincoln76
aktív tag
Azt írja 5 frissítés után is, hogy ismert problémák: 22.5.1 óta.
While previewing the timeline in VEGAS Pro™, some colors may appear inverted.A kérdés csak az, hogy mi a telibevert izémért nem képesek kijavítani?
Mi lehet olyan nehéz kódolni ezeknek, hogy ezt a hibát kijavítsák?
Természetesen 22.5-ön vagyok, mert 22.9, 22.10 képtelenség dolgozni Vegas-ban, annyira el van cseszve szinte minden sávon a szín. -
Lincoln76
aktív tag
válasz ScomComputer #19170 üzenetére
Köszi olvastam és válaszoltam
-
Lincoln76
aktív tag
Én úgy döntöttem, hogy megtartom a kártyát, mert mint írtam, nagyon csendes a hűtése, jól húzható és egyre jobban halkul ez a coil lófütty
Ha most kicserélem és az új is CW-zik, ráadásul rosszabb a hűtése és az oc része is, akkor meg megszívtam...Ezt a 3Dmark, amivel teszteltek, tudnátok adni egy linket. Kíváncsi vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
Köszi a választ Srácok!
Akkor ezt nem beszéltem be magamnak, néha Doom közben mintha halkabb lenne, azt vettem észre. Lehet jó sokat kellene használni?
Sajnos a táp egyelőre nem lett megoldás, mert direkt emiatt vettem egy 1300 wattos platinum EVGA-t.[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
Volt már arra példa, vagy esély, hogy esetleg a CW halkabb lesz, vagy eltűnik?
Nagyon frankón "océzható" a kártya és a hűtése is kiváló, emiatt nem tudom mit csináljak... -
-
Lincoln76
aktív tag
Srácok!
Mi a véleményetek erről a kártyáról? [link]
Igazából a coil whine a lényeg. A cool wine jobban hangzana Szóval...
A 6900xt holnap visszaküldöm, mert ez a CW számomra elviselhetetlen. Illetve elállok.
Visszaraktam a 6700XT-t, ennek hangja sincs doom eternal játék közben. Oké a venti jobban dolgozik, de hát ezen csak kettő van. -
Lincoln76
aktív tag
válasz DroiDMester #19104 üzenetére
Moby és DroidMester
Elnézéseket kérem, valóban, én voltam a vak.
Tényleg ott egy "hármas" is. -
Lincoln76
aktív tag
Úgy döntöttem hétfőn visszaküldöm ezt a kártyát (amit sajnálok mert nagyon jó kártya), de számomra kibírhatatlan ez a "reszelés".
És nem tudom mit, vagy melyiket vegyem helyette...
Beszéltem tegnap a bolttal, ahonnét rendeltem és azt mondták, hogy kb 80 darabot adtak el, de idáig egyet küldtek vissza CW miatt. Nem tudom, hogy cseréljek.-e, vagy menjek nvidia vonalra, amit nem szeretnék, de itt gyakran olvasom, hogy jellemző erre a szériára a CW.
A doom - ami nem jellemző már rám- beszippantott, éppen ezért döntöttem az elállás mellett, egyszerűen szörnyű. Nekem csöndre van szükségem, pedig a kártya nagyon tetszik.
Ha csak fele ennyire CW-zne, már nem érdekelne.Más:
Elnézést, hogy itt kérdezem meg, de biztosan többen tudják rá a választ.
Szóval van ilyen ventilátorom 8 db és tanácstalan vagyok, hogy tudnám ezeket működésre bírni. [link].
Mert az alaplapon (asus) 4-es rgb csatlakozás van, ezeken meg ilyen, mint a lenti képen...
6 ventit szeretnék vezérelni, szóval mire van szükségem, amivel ezeket tudnának működni?
Előre is köszi aki segít ebben
-
Lincoln76
aktív tag
Összeraktam a gépet, új ház, táp (platinum 1300w) CW nem tűnt el, nem is halkult semmit.
Már azon gondolkozok, hogy elállok a francba, mert...
Nem tudom jobb lesz lesz, vagy még rosszabb. Tanácstalan vagyok most, még van 1 hetem dönteni. -
Lincoln76
aktív tag
válasz Devid_81 #18914 üzenetére
#18913 ScomComputer Ahhhaa... Köszi Srácok az infót, így már értem.
Nem mintha szükségem lett volna rá, de jó árban tudtam szerezni egy EVGA 1300W platina tápot újonnan 10 év garival. Lényegében az ezres gold evga 5 év garanciával többe került volna, így esett a választás erre. nyilván a büdös életbe nem fogom kihasználni, de az ár és a garancia miatt ezt választottam és reménykedem, hogy esetleg a vga befogja a száját valamennyire.
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz ScomComputer #18906 üzenetére
De visszaolvastam, viszont akkor nem értek valamit.
Elöljáróban, én nem vagyok nagy guru, azt sem tudom milyen képek ezek, milyen programokról.
Én inkább csak renderelésre használom a kártyát, de több játékkal kipróbáltam a hétvégén és azok alapján tudok csak nyilatkozni.Szóval azt mondod, hogy lényegében ez a csúszka semmit nem ér?
Én annyit látok, hogy majd 15 fokkal csökkent a kártya hőmérséklete eddig 66 fok volt alapon
azokkal a játékokkal, amivel teszteltem, most ez 50 környékén jár, (48-53 között), és talán 70-80W-al kevesebb a fogyasztás is. Ha nem érne semmit ez a csúszka, akkor nem kellene ezeket tapasztalnom, nem?De lehet, hogy én vagyok teljesen hozzá nem értő.
-
Lincoln76
aktív tag
Egyik szemem sír a másik nevet...
Ami jó:
Azt hiszem sikerült egy jó kártyát kifognom, vagy nem tudom... (majd Ti is megmondjátok) , mert ezekkel a beállításokkal teljesen stabil és lényegében 50 fokon van a kártya játékokban és durva sresszeknek vetettem alá. Rengeteg video rendert is csináltam a legdurvább beállításokkal 15-20 sávokkal, de semmi megingás, vagy hiba nincs.Ami rossz, olyan CW-t produkál, mintha flexelnének a fejemben. De hamarosan jön az új táp meg a ház és remélem elmúlik, vagy legalábbis csökkenni fog, mert most mellettem van az asztalon a gép és le van szedve az oldala. Rendernél a cool whine itt kevésbé hallható, de jelen van.
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz DroiDMester #18868 üzenetére
Értem, köszönöm a kimerítő infókat mindenkinek, Srácok!
-
Lincoln76
aktív tag
válasz apollo12 #18860 üzenetére
Értem, nem gond. köszönöm.
Csak bárhogy számolok, amit DroiDmester fórumtárs is írt az össz teljesítmény, ha eléri egyáltalán a 400wattot, akkor sokat mondok.
Ettől függetlenül a 750-es tápot fogom használni.
A másik gépemben van egy zallman watt mérő. 3900X, 32gb ram, msi 2080 super, aio vízhűtés stb, de az még 300W-ot sem írt soha, mikor játszottam rajta. Max amit láttam 290 körül volt.---A most gépbe kerülő 6900Xt (5900X, 64gb ram, 3 ssd, aio vizhűtés) hardverek mellé kerül majd.
A kártya megjött már tegnap, de még ki sem bontottam. csak a külső dobozát. -
Lincoln76
aktív tag
válasz DroiDMester #18858 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz DroiDMester #18856 üzenetére
-
Lincoln76
aktív tag
Érdeklődnék, hogy a Asus TUF- 6900XT-nek mindenképp kell az ajánlott 850W táp?
Mert van egy 750 és egy 650-es gold-om is (EVGA).
Proci 5900X...
-
Lincoln76
aktív tag
Ez a asus 6900XT igencsak jó árban van.
Hogy lehet, hogy szinte majd félárban van a többihez képest, főleg infláció és ilyen frankó 430-as dollár- forint értékhez viszonyítva?[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz elder troll #18781 üzenetére
Köszönöm az infót.
Épp most láttam, hogy van már 22.9, gondoltam próbacseresznye, hátha, most annyi történt, hogy amikor dolgozok vele, akkor sincs invert, mert eddig néha akkor is volt, és amikor kész lesz a render, akkor is jó lesz a végeredmény, csak a renderelés közben van invert amikor mutatja a vegas hol tart éppen a renderelés, szóval az meg nem érdekel, mert a végeredmény a lényeg. Talán a következővel teljesen kijavítják. -
Lincoln76
aktív tag
Srácok, egy olyan gondom van, hogy nem tudom, használ-e itt valaki Sony Vegas-t?
Mert renderelésnél a szín invert lesz, pl a bőrszín kék, az ég piros, szóval mindennek megváltozik a színe. Ha kilövöm a kártyát és cpu-val renderelek, akkor minden ok. Na de kártyával pár perc a render, cpu-val meg az ötszöröse, vagy több.
Külföldi fórumot olvastam, hogy valakinek megoldotta a problémáját, ha a AMD Software: PRO Edition használta. Hát nálam konkrétan még az AMD kártya is eltűnt a vegas-ból, ezért újból a piros szoftvert használom, de a helyzet ugyanaz.Rendereléskor a színel elcsesződnek. Van erre valakinek ötlete?
A kártya 6700XT.
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz Vigneau #18640 üzenetére
Köszönöm a sok infót. Megnézem.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy bekapcsolás után szinte azonnal hallani a POST-ot, de az Asus (alaplap) logójára, vagy 10 másodpercet várnom kell, szóval mire lesz kép.
Persze onnantól már minden gyorsan történik (boot), de előtte nem tapasztaltam ezt lassúságot, vagy nem tudom már.
Kb olyan érzésem van, mintha úgy kellene a kártyát rugdosni a rendszernek, hogy kell már fel az ágyból!Mit lehetne csinálni, vagy megnéznem, hogy ez gyorsabb legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz Motion_Blur #18611 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
Hali
Az eddig használt 5600Xt nyugdíjba megy, helyette bekerül egy 6700Xt a gépembe.
Ahogy láttam, még a szoftver is ugyanaz, de ettől függetlenül szeretném megkérdezni, hogy van-e valami más teendő, vagy ez csak simán egy kártya ki-be csere lesz?A gép amd 5900X, 650-es gold táppal.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest