Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyakdam
aktív tag
válasz
simsoner
üzenetére
Belemegy, csak kérdés, hogy megéri-e bele rakni. 95W-os procihoz szerintem kevés az a lap. Persze nincs ezen a téren tapasztalatom, hogy menyire dobálná az órajeleket benne. Az FX-ek nem bírták csak a jó VRM-es lapokban tartani az órajeleiket, szerintem az A10-ek is hasonlóak.
-
simsoner
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem, itt miért nem tüntetik fel? [link]
-
simsoner
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Itt néztem, csakhogy a proci hivatalos oldalán meg ez a szám tartozik a procihoz: AD789KXDJCHBX
-
nyakdam
aktív tag
válasz
simsoner
üzenetére
Ha nem használsz DVGA-t akkor bármelyik APU mellé megfelel. Ha szeretnél VGA-t mellé akkor mindenképp max 65W-os Proci és max 6 pines tápcsatis VGA(max 120W-os), de inkább a tápcsati nélküliek. Elvileg 200W-ig simán terhelhető, de kérdés érdemes-e. Én 150W keretig használnám azt a tápot.
-
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ok. Köszi. Így már világos. Akkor marad a 2133mhz es.

-
-
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Na megnéztem. 2400mhz ig engedné. Lehet a bios frissítés miatt? Csak az oldalon nem frissítették a leírást?
Akkor ezek szerint rakhatok bele 2400mhz es ramokat is? -
MasterMark
titán
válasz
eastone1
üzenetére
Nem. Ha veszel bele 2133-asat, akkor az 2133-on fog menni. Ami rá van írva a RAM-ra ahhoz tartozik SPD-ben infó is hogy hogy állítsa be.
Az előbb az OC-t kérdezted, ne keverd.
szerk.: Szerintem el van írva az oldalon egyébként. Főleg ha 2400-at is be tudsz állítani BIOS-ban.
-
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ok. Köszi. Akkor működnie kell. Akkor az 1866mhz támogatás csak az alapórajel re vonatkozik. Szal hiába veszek bele 2133mhz es ramot azt csak 1866mhz nak fogja látni, de ha 1866mhz es ram ot teszek bele azt még húzhatom akár 2400 ig is ha bírja.
-
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Bios ban tudnám magasabra állítani csak a ram 1600mhz alapból és az a húzás már sok neki.
Amit nem tudok, hogy ha veszek bele egy 1866mhz es ram ot és felhúzom 2133mhz re akkor a beállításnak megfelelő sebességen fog e futni, vagy csak ugyan úgy 1866 on? -
PuMbA
titán
válasz
eastone1
üzenetére
Ez még nem ok erre, de sajnos az ASRock kispórolta a 2133MHz-et. Az én MSI A78M-E35-öm is ugyanennyibe került, de támogatja a 2133MHz-et és hiba nélkül megy nálam
Húzással működhet a dolog, de a RAM-okban egyébként XMP profilban vannak tárolva a RAM beállítások a 2133Mhz-hez. -
eastone1
senior tag
Az alaplap 1866 ig támogatja a ram ot, de ahogy láttam engedné a 2ezer akárhányast is csak 1600 as a ram és 1866 ig bírja. 2x4gb dual. Akkor kellene bele két 8gb os 1866 os 2ezer akárhányra húzva? Az IGP érdekelne jobban. A proci jelenleg is 4.3Ghz en muzsikál hiba nélkül.
Használt is megteszi.
A 10 ben a dx12 miatt gondolkodtam. Vagy az már kemény dió az apunak játékban? -
AxBattler
félisten
válasz
eastone1
üzenetére
Ár/érték arányban szvsz az A8-7670k most a nyerő (A10-7870k nem hoz annyi pluszt), és már 27k-tól vihető.
Inkább a RAM-on fejlessz, ahogy solfilo is írta: minimum 2x4GB 2133Mhz.

-
eastone1
senior tag
Ez egyébként melyik proci? Godavari vagy kaveri?
Jelenleg egy a8 5600k proci van benne.
20 ezer környékén szeretnék megúszni egy feljebb lépést.
Az am4 et még szerintem kihagynám. Nem kiforrott még no meg biztos nem lesz ocsó.
Melyik az a proci amelyik ebben az alaplapban már érezhető változást hozna. Mindenképpen K s kellene. -
Rush77
aktív tag
válasz
eastone1
üzenetére
A CPU támogatási lista alapján igen P1.70-es uefi/bios verziótól.
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
FM2A88M-HD+ alaplapom van. Aszem ez fm2+ os.
Az érdekelne, hogy egy AMD A10-7850K jó e bele?
-
simsoner
tag
válasz
üzenetére
Én is ssd-t használok, előtte egy WD vinyón volt a rendszer ami readásul a zöld vezió, ami nem is valo rendszer alá, ez inteles gép, a másik pc-m amd egy x4 750k , ahhoz kék WD-t tettem, elég gyors, csak, hogy az a8 7600-al is lenne e ugyan olyan gyors, mert akkor az ugy teljesen jó, és van legalább tárhely bőven neki.
-
törölt tag
Hááááát, én a fejemet verném a gépbe ha most az SSD-ről vissza kéne váltanom vinyóra. Ráadásul előtte is szervervinyóm volt, szóval nem lassú épp az se, de rohadtul utálnám. Én belegyűrném az SSD-t mindenképp, bámulatosan gyorsabb, az hogy kattintok valamire és szinte azonnal reagál az felbecsülhetetlen.
-
simsoner
tag
Lehet, hogy változna annyiban a dolog, hogy az ssd helyett 1 terrás vinyó lenne, gondolmo a táp igy is megfelelne? Illetve a másik kérdés, hogy sebességben így is elég gyors lesz?
-
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
Így szokott ez mindig lenni
DDR3 megjelenése után a DDR2 arany árban ment és most is abban megy. Mindig az az olcsóbb termék, ami elárasztja a piacot, sokat gyártanak belőle és veszik is. A DDR3 megy kifelé, mert az Intel már DDR4-en van és hamarosan az AMD is ott lesz 
-
Rush77
aktív tag
válasz
simsoner
üzenetére
Mea culpa. Most nézem és tényleg. Ennyire durván felmentek az árak? Másfél hete rendeltem az enyémet es a G.Skill 8GB 2133 kit volt 14k.

-
PuMbA
titán
válasz
simsoner
üzenetére
Játék függő, van ahol minimális 2 fps, van ahol 8-10 fps plusz. Ennél a processzornál arra kell figyelni, hogy még hűtés igényesebb, mert nem 65, hanem 95W-os

(#5642) Rush77: Azok a játékok arra példák, hogy jó optimalizálással és döntésekkel mit lehet elérni. Sajnos a játékok többsége nem ilyen.
-
PuMbA
titán
válasz
simsoner
üzenetére
Akkor jó az 1866Mhz-es RAM, a BIOS-ban majd ne felejtsd el bekapcsolni az XMP memória profilt 1-es profilra, mert egyébként nem fog 1866Mhz-en menni a RAM
Amit az ismerősödnek még tudnia kell, hogy a gyári ventilátor iszonyat hangos és gyenge, nyáron simán elérheti a 80 fokot is a processzor egy melegebb helyiségben, szóval érdemes egy jobb hűtőt venni pár ezerért vagy a házban jó szellőzést csinálni ház ventilátorokkal. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre hosszas várakozás után beszereltem az új memóriát.
Végül erre esett a választás G.Skill F3-2133C10D-8GSR Sniper.
Ha már bepakoltam és úgy adódott, hogy volt időm, egy picit állítgattam a dolgokon.
Ami meglepett, hogy gyárilag 1.4v feszt ad az NB-nek (csináltam egy restore defaults-ot elötte).
Most a következő a felállás.
CnQ - off
APM - off
C6 - off
RAM: 2133MHz 10-12-12-31 (XMP)
NB: 2000MHz @ 1.35v (a feszt majd még megpróbálom lejjebb vinni)
GPU: 847MHz (900 a max UEFI-ben)
CPU: 4200MHz @ 1,35vKicsit próbálgattam a K15T-t és ott beállítottam a P2-t (ez a GPU terhelés alatti ahogy néztem)
így a P2: 4000MHz @ 1.25vÍgy kipróbáltam megint a GRID Autosportot 1680*1050 Medium és az eddigi 31 helyett most már 38-39 a min FPS ami nem rossz.

Köv lépcső a 7670k az nagyobb ugrás lesz szerintem. (esetleg még a Hyper TX3-at egy jobbra cserélem)Viszont ami kérdésem lenne az az, hogy a K15T-t minden alkalommal el kell indítani vagy betölt magától?
-
nrbx
tag
Hello, mennyire "megbizhato" az AMD System monitor program?
Erdekelne, hogy azok a kepszerkeszto programok, amiket hasznalok, mely helyzetekben hasznaljak a GPU-t, de ez a program mindig 0% terhelest mutat a GPU-ra (A10-7800), meg akkor is, ha lefuttatom az egyik szoftver sajat benchmark-jat, ami teszteli a GPU-t is.
Esetleg valami alternativ programot tudtok ajanlani?
-
-
Knobber
aktív tag
Amúgy ezt a videót most találtam: [link]
Egy X4 845 és egy G4400 egy árban vannak. A videó alapján pedig egy x4 860k-t is megver egy G4400? -
törölt tag
Egyébként én is gondolkoztam egy AM4 excavator APU-n, de őszintén szólva nemhogy felesleges, egyenesen marhaság lecserélni egy Pentium+dVGA rendszert rá. Majd egy Zenre legkésőbb.
-
Knobber
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Igen, tudom hogy az AM4-es lesz. Viszont a jelenlegi DDR3-as ramjaimat valszeg már nem tudnám abba áthozni, mert ugye az AM4 már DDR4-es lesz.
A ZEN még nagyon hosszú távú terv, mert ugye amikor megjelenik még drágább lesz, és el kell telnie 1-2 évnek amíg beállnak az árak, amikor már tudok venni egy jobbfajtát olyan 35 ezer környékén akkor váltanék rá. És úgy érzem az olyan bő 2 évre lesz mostantól számítva. Addig lehet egy jó hidat alkotna egy 845 is.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Knobber
üzenetére
Lehet, de én pl javarészt vagy olyan játékokkal játszom, aminek nincs gépigénye (League of Legends, Liftoff), vagy olyanokkal, amik vacakul vannak optimalizálva (WoT, WD). És azokkal is eléggé random, sokszor semmit. A héten még nem is játszottam, helyette prohardverezek, nyelveket "tanulgatok", sorozatot nézek.
Szerintem lehet egyszerűbb, illetve célrevezetőbb megtanulni pl angolul, mint rendesen működő fordításokat keresni adott játékokhoz, ráadásul nagyobb értéke van egy jó nyelvtudásnak, mint nemtudásnak.
-
válasz
Knobber
üzenetére
Az Athlon X4 950 nem megy bele az FM2+ lapokba, ahhoz már AM4 kell majd. Amúgy meg órajeleiben (és architektúrában is) egyezik az Athlon X4 845-tel, szóval kb egyforma lehet a teljesítményük (árban nyilván olcsóbb lesz még sokáig a 845).
Innen nagyobb ugrást majd a Zen hoz, szintén AM4 foglalaton. Ha Zen a hosszabb távú terv, akkor inkább várj szerintem, s kapásból AM4-re építkezz.
-
Knobber
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Mondjuk a Watch Dogs nem éppen az optimalizáltságáról híres

Egy Witcher 3-nál esetleg milyen eredmények voltak?
Igaz van Xbox ONE-om, így javarészt azon szoktam játszani, de néhány FPS-t könnyebb egér + bill kombóval nyúzni mint kontrollerrel. Meg ugye PC-s játékokhoz lehet sok esetben magyarítást is szerválni, ami kicsit javít az élményen.Ezen a X4 845-ön átmeneti prociként gondolkoztam, amíg nem jön a ZEN. Illetve érkezik hamarosan az Athlon X4 950 is, bár ott nem érzem azt hogy mondjuk akkora teljesítmény lökést adna és ár/érték arányban megérné mint most az X4 845 ami kerül 18 ezer forintba újonnan

Azért is átmeneti még, mert ugye most Q9550-ből ki tudnék szállni kb azonos áron, mint ezt megvenném.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Knobber
üzenetére
R8 380Xet hajtottam vele pár hónapig. Pár ponton gyengébb, de ez javarészt inkább érzés. Ahol leginkább éreztem (és láttam visszaesést, az pl Watch_Dogs. 7870Kval fullon 25 fps körül alakul, 845el 22. Az Excavator alacsony frekin jobban teljesít, mint a streamroller, de a 845 nem teljes lapka. És ez éppenséggel okoz némi gondot neki.
-
Knobber
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ebben a leírásban 4060Mhz-t kihoztak vele stock coolerrel: [link]
Már csak az a kérdés, hogy kihajtaná-e az R7 265-öt jól?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Knobber
üzenetére
Nagyon nincs sok lehetőség. Csak alap freq emeléssel lehet emelni a tempóján, a szorzók lockedek, viszont alapból is 3800MHz a turbó rajta, amit jó hűtővel simán tart is jellemzően, és a max, amit eddig láttam, hogy kihajtottak rajta, az 4100 körül alakul(KB nem éri meg babrálni vele, meg szórakozni, meg Windowst úgy telepíteni, kb többet vesztesz a kényelemből, mint amennyit ér ezen az a 200-300 MHz). Viszont a legmagasabb PStateket lehet feszültség optimalizálni, aminek eredménye, hogy még hűvösebb tud lenni, és ez nem elhanyagolható előny. (Teljes terhelésen olyan 60 fok max egy tuti léghűtővel. Alap kb szobahőmérséklet+1-5 fok. Böngészés, filmnézés és hasonlók alatt alapnál nem is nagyon lép feljebb, hacsak nem terheled mondjuk flash oldalakkal, vagy 70+oldallal.)
Érdekesség: 3800MHz-hoz a 845 1.31875 Voltot kér, míg a 7870K 3800hoz 1.19375 Voltot. Szóval ez már a 845nek régen nem a sweet potja...
-
Knobber
aktív tag
Eléggé zuhannak az árak. Megéri most átszállni egy X4 845-be? 18-ért már láttam.
Van egy Q9550-em amit kb ennyiért el is tudnék adni.
R7 265-öt kihajtja?
OC-nál tudom mérsékeltek a lehetőségek, de van aki itt meg tudta kicsit tuningolni? Külföldi oldalakon láttam hogy 4Ghz környékére azért fel tudták spékelni. -
pengwin
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Azért támogat 2400-as DDR4-et hivatalos maximumként, mert ez jelenleg a leggyorsabb JEDEC szabvány.
Ettől még a szabványfeszültséget használó gyorsabb RAM-okat simán meg fogja szerintem enni ez a platform (és a Skylake is), csak hát a memóriagyártók sem estek a fejükre, szép lassan csepegtetik a gyorsabb RAM-okat, hogy aki early adopter szeretne lenni, az max. 2133-2400MHz-es DDR4-et vehessen, aztán vásároljon újra, amikor már lesz 3200-3800MHz-es (tényleges előrelépést jelentő) modell.(#5607) Baltoafarkas
Hiába veszed meg most a gyorsabb RAM-ot, alig kapható olyan, ami szabvány feszültség mellett tud mondjuk 2800-as órajelet. Még ha a Kaby Lake/Raven Ridge támogatni is fogja ezt az órajelet, azt alacsonyabb feszültség mellett teszi, vagyis a mostani RAM-ok nagy része cserélendő lesz, vagy manuálisan kell majd állítgatni őket, és semmi garancia nem lesz a stabilitásara. -
törölt tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ugyanaz a memóriavezérlő úgyhogy persze, AMD is leírta, hogy 2133 és 2400 a támogatott, a Jedec viszont csak 2133-at enged. A 2400 az elvileg menni fog az AMD szerint, de garancia nincs rá.
Viszont a jövőre nézve érdemes lehet már előre megvenni a magas órajeles ramot, hogy később csak aput kelljen cserélni Zenre. Csak tudjon XMP-ben 2133-at. Bár mire a Zen megjelenik, megint fejlődnek a ramok is, hát nem tudom. Nem tudni mit fog támogatni a Zen is... Ha nem sokkal drágább akkor érdemes magasabb órajelűt venni, de brutális árakért hülyeség.Jó nagy tuningot kaptak órajelben az IGP-k az biztos, ami megdobja a teljesítményt is. Mondjuk ezen kívül lényegi változás nem volt, de az a 40% órajel emelés nem kevés. Amit igaz a Kaverivel is el lehet érni, de az megint nem garantált. Mindenesetre én FM2+ már nem vennék.
Az is érdekelne mondjuk, ekkora IGP órajel mellett mennyire fogja le a procit hogy még a 65Wba is belefér.
-
AxBattler
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Kár. Mondjuk én tutira megvárom a Zen-t....

Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Pánik a memóriapiacon
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Húzással működhet a dolog, de a RAM-okban egyébként XMP profilban vannak tárolva a RAM beállítások a 2133Mhz-hez.

Szerintem én ezeket megvárom.