Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
-
kovacs85
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nos akkor,leteszteltem.Stabil se fagyás se kékhalál.Köszönöm a segítséget.
-
kovacs85
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sebességre érezhetően jobb,jönnöm kelett éjszakára dolgozni stabilságra még nem tudok válaszolni.Reggel teszt.
-
AxBattler
félisten
válasz
Apucy01
üzenetére
Lassan írom...
- Indításkor nyomva tartod a DEL billentyűt;
- UEFI-be belépsz;- M.I.T. fülre rámész;
- Advanced Freqency/Memory Settings-be belépsz (egyik jó);
- Extreme Memory Profile (X.M.P.) értékét Enabled-re állítod (vagy Profile1-re);- Peripherals fülre rámész;
- GFX Configuration-be belépsz;
- Integrated Graphics értéket Auto-ról átállítod Force-ra;
- UMA Frame Buffer Size értéket átállítod 2G-re;- Save & Exit fülre rámész;
- Save & Exit Setup-ra nyomsz Entert.Done.
-
MasterMark
titán
Simán csak be kell állítani az XMP-t.
-
Apucy01
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
attól még hogy nincs a listában mennie kellene az én ramjaim sem voltak a lapom listájában és nagyon sokat gondolkodtam szivtem vele mert csak 1333 on mentek ha be akartam álitani manuálisan 1600 fölött jött a cmos reset az ai tveakerben van valami olyasmi hogy oc mosód azt hiszem de mingyárt megnézem igaz nekem asus deszka van de hátha van ilyen a giga lapoknál is
az ai tveakeren belül van olyan hogy ai. overclock tuner ezt raktam át autorol docp re és máris rendesen mentek a ramok.
-
AxBattler
félisten
válasz
kovacs85
üzenetére
UEFI-ben engedélyezted az XMP profilokat?
Mondjuk a lapod komp. listájában a Te RAM kit-ed pont nincs benne támogatottként, bár más GSkill 2*4-es 2400Mhz kit igen.
-
Rush77
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
@ patomi, AxBattler
Köszi.
A teszt alapján nem egyértelmű (hogy megérné e). Gondolom ahol a 7670k jobb ott azért mert jobban kifutja magát az ugyakkora TDP miatt.
Ráadásul ahogy néztem, néhány esetben a dual graphics is inkább visszalépésnek tűnik (pl GTAV).
Amúgy csak ritkán játszanék vele mert nem nagyon van idő ilyenekre és akkor is főleg régebbi játékokkal. Grid, Dirt, L4D... és 1600*1050-ben (nem kell, hogy kimaxolva fusson de azért nagyon butára sem szeretném visszavenni)
Ezeket egy 5770 elég szépen vitte. -
AxBattler
félisten
Ahelyett én már inkább A8-7670k-t vennék: játékban többet tud (lásd a lenti tesztben), hatékonyabb a fogyasztása/hőtermelése, és 27k-ért már vihető.
(#4877) Rush77
Anandtech teszt alapján el tudod dönteni, hogy megéri-e a +10k-t. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ASROCK FM2A88m Extreme 4+ lapom van és benne A6 7400k + CSX 4GB DDR3 1600MHz CL9 KIT.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek 2133-as Ramot bele lehet tenni vagy maradjak a 1866-nál? A lap oldalán 1866 van megemlítve.
Meg innen feljebb lépni prociban hova érdemes (platform váltás nélkül)?
A8 7670k vagy esetleg A10 7870/7890k (bár nem tudom, hogy érne e 10 illetve 20k-val többet)Köszi
-
AxBattler
félisten
Játékban sokat.
A6-5400k Logout teszt -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Egy A8 7600asnal mennyit hozz teljesitmenyben ha 1600as ramok helyett 2400asokat hasznalok?
-
kovacs85
csendes tag
Sziasztok.Megint lenne 1 kérdésem.Van 1 a10 7850k procim 2×2gb 1600mhz-es rammal.Ugye ez rendesen visszafogja a gpu-t.Hivatalosan csak 2133 mhz-s ramot támogat a proci.Megvehetem ezt a ramot:[link]?Vagy mindenféleképpen 2133 mhz-st vegyek?(az alaplapom támogatja)
-
PuMbA
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az tényleg elég érdekes, próbáld meg lejjebb rakni a procit egy időre

-
Plasticbomb
addikt
És terhelés alatt rendben van, csak akkor fagy meg, ha nagyon megnyúzom 4,5ön, mikor próbálkozom a feszt lejjebb vinni, vagy elfededtem felnyomni a ventiket (amit most áthidalni próbáltam az uefi ventivezérlés átállításával, csak az az alaplapi szenzor által vezérel, így nincs tisztában a kupak hőfokkal, ergo alig akar felkapcsolni. Eredeti beállítással 70 fokot kellene elérni az alaplapi szenzornak, ahhoz, hogy 100%ékon felpörgesse a ventiket, viszont mire 70 fokra felszalad az alaplapi által mért, már rég lefőtt a kávé és a tojás is elkészült a procin kupak szerint. Most pl, van a szobámban kb 20 fok, alaplapu szerint 30 fokos a proci, kupak szerint 45... Terhelést kap, a proci kupak szépen felszalad 50-60ra, az alaplapi meg lassan mászik utána 40 ig.), és lekapcsolt a hőfok miatt.Csak tudnám, mi okozza ezt a crasht, lenne ötletem.
-
Plasticbomb
addikt
Igen, ráadásul többször csináltam az elmúlt napokban load default újra beállítást, próbálkoztam kitalálni, hogy mi lehet. Állítottam a ventiveztérlésen, AI Suite kilőve, eltávolítva. Még azt nézem meg, hogy alap beállításon is ugyanezt csinálja-e, de kezd a hócipellőm bevörösödni...
-
PuMbA
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Legfrissebb BIOS?

-
Plasticbomb
addikt
Kezd elegem lenni ebből:
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bugcheck code: 0x101 (0x30, 0x0, 0xFFFFD001A1EC0180, 0x3)
Error: CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUTAz utóbbi 2-3napban jópárszor produkálta a gép ezt a hibát, jellemzően olyankor, amikor semmit nem csináltam rajta, csak zene ment, vagy csak a torrent kliens futott. Baromira nincs ötletem, mitől döglik le gyakorlatilag 0 terhelésen....
-
törölt tag
Mi a fenéért ilyen meleg a déli híd? Több helyen is olvastam, hogy AMD-s lapokon ez van. Mi van benne ami az Intelben nincs? Mert azok csuma hidegek. Sata vezérlő, Enthernet vezérlő stb., pár vacak még. Kb ennyi ami dolgozik benne, ez termel olyan sok hőt?
-
GRaul
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
most uzemeltem be normalisan azokat is

Proci win 10 alol aidaval nezve 38 fokos.
alaplap 51-52 fokos
standard ventiprofillal.
Igy mar jobb? -
Plasticbomb
addikt
válasz
solfilo
üzenetére
Én amondó vagyok, hogy a multiadapter jelenglegi állapotában csak ront. Én nem grafikai számításra használnám az IGP-t, ha van GPU a rendszerben, hanem pl ai, vagy fizika, és hasonlók, ahol kell a compute erő, mert az bizony van. Single Precisionben 1060GFLOPS csak az IGP nálam, ami ugyan Duble-ben leesik kb a processzor szintjére, de még mindig érdemesebb ezekre a feladatokra használni, mint feltartani a grafikai részleget...
Jaja, Gyakorlatilag az univerzum fogja a kezem, mit vegyek, és csak a jót engedi megvenni.
Ennél jobb már csak egy Fury X lehet.XDRáadásul, ugyan kisebb akadállyal, de úgy néz ki, hogy vízhűtéshez még fc blokk is adódhat hozzá, ami baromi jó lenne.
Így már csak az autó vásárlással, ausztráliába menéssel kell versenyeznie a gép levizezésének.
-
GRaul
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
upsz bocsi tenyleg ez lemaradt.
Procihuto: Corsair h60
Haz: BitFenix Phenom Mini-ITX -
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Köszi az infókat!

Ezen a multiadapteren gyúrhatnak még. Jelenleg akkor úgy áll kb, hogy ha nem hasonló erősségűek a GPU-k, akkor csak romlik a helyzet. Ez majd változhat még (vagy nem), ha tényleg be akarják fogni a rengeteg szunnyadó IGP-t.Az azért átjön, hogy elégedett vagy a kártyával!

-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Vasaroltam egy A8 7600as procit. illetve hozza egy lapot [link]
A Procim biosban 47fokos. amirol azt olvastam itt forumon, hogy jo eredmeny mert a magok akkor fullon jarnak.Viszont a lapom 60 fokig felmelegszik. Lehet h valami baja van? vagy esetleg csak a szenzor lehet rossz rajta?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
solfilo
üzenetére
NO, itt kérdezted, másik topikban nézegettem meg a dolgokat, de ide is tartozik: Ashes of the Singularity A10-7870K R9 380X
Amire válaszoltam hozzászóásom, abban szintén akad egy két szó, akit érdekel.
-
kovacs85
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Gigabyte f2a88xm hd3 f4 es bios.A biosban és a gigabyte tune nevü programjában néztem a hőfokot.Csak már kezdtem "megijedni" a hőfok miatt.
Gabi123 igen azzal kevertem,természetesen raktam pasztát,csak kételkedtem hogy kell-e vagy nem. -
gabi123
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem azt keverte össze, hogy a Kaveri die és a kupak belső fele között paszta van, a Godavari pedig forrasztott kupakos.
Természetesen ettől még a hűtő és a CPU kupakja közé minden esetben kell paszta.
-
kovacs85
csendes tag
Sziasztok.Ma tettem szert 1 a10 7850k procira elég sok hozzászólást elolvastam de 2 kérdésemre nem találtam választ.Ezt a procit kell pasztázni?Ha jól olvastam akkor csak a godavery procit nem kell igaz?Illetve gyári hütővel közepes grafikai játékkal használva NEM húzva a bios is meg a gigabyte tune programja is átlag 55 fok körüli értéket mutat.Ez normális még?
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
Van egy régebbi ZALMAN CNPS8700 processzorhűtőm, eredetileg AM2 / AM2+-hoz. Most a gép már nyugdíjazásra kerül, de a processzorhűtőt sajnálnám, mert szép nagydarab réz

Hűtési teljesítmény szempontjából képes lenne egy modern processzor-t is hűteni, (95W) és sok helyen hallottam, hogy AM2+ hűtők jók AM3+-hoz is , illetve AM3+jó lehet FM2(+)-hoz.
(A hasonló felépítésű Zalman-ok (CNPS 7000,CNPS7500) kompatibilisek FM2-vel)
Kérdés: felhasználhatom vajon egy A8-7600-as hűtésére (45/65W TDP) egy FM2+-os alaplapban vagy sem?
(sajnos a neten nem találtam egyértelmű információt)Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Z10N
veterán
válasz
nyakdam
üzenetére
Ott valami gond lesz, bar nalam nem dual graphics modban, de megy az igp es a dgpu egymas mellett.
Amugy en is remelem, hogy a fejlesztok mostmar tenyleg kezdenek valamit az innovaciokkal.
A multiadaptert mar 5 eve hianyoltam, remeljuk a hatekoynsag noni fog meg (7790+7870).
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Működött az, hiszen gyorsult az IGP a multiadapter hatására. Az más kérdés, hogy visszafogta a 260X-et.

De gondolom ez a rész javulhat még, ez a játék az első fecske, s kb még mindig fejlesztik tudtommal. Bár ezt lehet rosszul tudom.
5 percen belül érdemes lehet szerkeszteni a hozzászólást.

-
nyakdam
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudom és írja is, hogy legyen kikapcsolva a CF üzemmód. Én csak a fagyás miatt próbáltam mindenféle beállítást.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Nálam semmit. 270X-el nem műkszik együtt, bár tök mindegy mit állítok a BIOS-ban a Crimson tiltotnak írja mindig az IGP-t.(Persze ha rákötöm a monitort akkor meg a 270X lesz tiltott bár az AoTS-t még így nem próbáltam. A lényeg ha sikerül egyáltalán elindulnia akkor szaggat mint állat(egyébként általában kidob).
Írja is hogy IGP nem ajánlott a DVGA mellé, illetve hasonló kategóriájú VGA-val használd együtt.
Remélem rövidesen lesz olyan cím amiben kapunk IGP-s efektet. -
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Használd egészséggel!
AotS alatt azt is megnézhetnéd majd, hogy mennyire szereti a játék, ha együtt dolgozik az A10 és a 380X, gyorsul e egyáltalán.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
No, azután, hogy tegnap reggel még az is kérdéses volt a webshopnál, hogy kapnak-e az adott kártyából (XFX R9 380X Black Edition OC), estére már a csomagszállítónál volt, és ma kézhez is kaptam. Be is dobtam gyorsan, és belelestem egy WoTos körömbe. Az APU IGPre optimalozált beállításaimmal dobott 100fps-t ott, ahol eddig jellemzően 40-50 között alkotott az IGP, úgyhogy feltoltam maxra az SD kliensben mindent: ~50 fps és még fáradtan alvás előtt csak fejből kilesős aggyal megjegyezve magamnak: hm, egészen máshogy néz ki a játék. Na majd holnap, és a hétvégén eljátszogatok még a többi játékkal is, valamint a CPU rész tuningot is meglesem, mennyit dob még rajta, mivel most csak a normál 4,1GHz beállításon teszteltem.
Hja, és Ashes of the Singularity kódot is kaptam a kártyához, szóval lesz mit meglesni, hogy működik.

-
gabi123
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel, eladó az X4 845-öm, ár nem fix: link
-
Z10N
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Dx12 alatt a multiadapternek mukodnie kell majd.
Elvileg igen, de gyakorlatilag nem

Nalam meg a 7790-7870 csere is tud erdekeset produkalni.
-
PuMbA
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Kérdés, hogy kihajtja-e a processzorod

-
MasterMark
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Maga a szoftver ugyanaz, de a driver nem.
-
Plasticbomb
addikt
No, vettem egy radeon r9 380xet, holnap hozzák, tudom nincs dual graphics, nem is azért vettem. A kérdés, hogy ha beteszem a gépbe, a drivert újra fel kell telepítsem? Ugyanazt a drivert, vagy hogy is van ez?
-
PuMbA
titán
válasz
headhunter
üzenetére
A következő 5-8 évre mindent tudó gépet tényleg csak 2016 év végén lehet összeállítani, kivéve, ha külön VGA-ban gondolkozol vagy egy média box-ban, bár azok videóminősége nincs ott, ahol egy számítógépé

Baltoafarkas: VP9 hasonló gépigényű, mint a HEVC

solfilo: Valószínűleg gyorsítja, de a diákon eddig csak HEVC-ről volt szó

-
stratova
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
Szerintem polaristól már elvárható lenne ha, Fury tudja a H264/H265 és VP8-at, dekonkrét infót még nem találtam erről.
Ez a képesség szerintem főleg az ULV APU-knállehet kritikus, bár úgy tudom,mivel számos még nem VP9 képes készülék van a piacon, elérhető a h264-es mp4 fomátum is.
-
Ez elég rosszul hangzik AMD-re nézve. Kb multimédiára érdemesebb akkor Skylake-t venni, a Youtube VP9 igencsak hiányozhat sokaknak, Stoney Ridgenek (felezett Bristol?) jól jönne, ha tudná. Játékra meg CPU+VGA-t érdemesebb venni. Szóval a Bristol Ridge mellett kb nem szól semmi, max hogy lesz az embernek egy AM4-es alaplaja.
-
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
és stratova: IGP-ben az Intel lesz az első, mert AMD oldalon a GCN4-es (Polaris) Raven Ridge APU 2017-ben jön és azt se tudni, hogy mikor
A most nyáron-ősszel megjelenő Bristol Ridge APU meg GCN3 lesz, hiszen a Carizzo-t hozzák fel asztali gépekbe, amikben csak a 8bit x265 van támogatva jelenleg, illetve a YouTube VP9 kodekje is teljesen hiányzik, ami az Intelben szintén van már hibrid módon, de év végén az is teljesen fix funkciós lesz. -
válasz
stratova
üzenetére
Raven Ridge-nél Polaris alapú IGP kéne legyen, mintha olvastam volna valahol. De igazából logikus is lenne, jellemzően a fejlettebb GCN variánssal jönnek az aktuális APU-k. Kaveri is GCN2 volt, Carrizo meg GCN3, így adja magát a GCN4.

Mondjuk Bristolnak is illene tudnia már a H265-öt, de ha Carrizo nem tudja, akkor gondolom az se fogja. Ha így van, az elég kínos az AMD-re nézve, hogy Intel kb még egy évig fejlettebb multimédiában.

-
stratova
veterán
Kérdés, hogy Raven Ridge milyen alapokon nyugvó iGPU-t kap, mert Polaris már támogatja a H256 10 bitet
-
PuMbA
titán
válasz
headhunter
üzenetére
Várj minimum év végéig
Akkor jön az Intel Kaby Lake, ami elsőként fogja tudni fixfunkciós blokkal az x265 10bit-et integrált VGA-val
A jelenlegi Skylake hibrid megoldással tudja ezt csak, az AMD meg sehogy 
-
stratova
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Ha nagyon viszket.a tenyered, várd még az AM4 lapokat, keress egy bele passzoló az igényeidnek megfelelő Bristolt (esetleg tuningolhatót, bár nem feltétlenül a csúcsot, mert az irreálisan drága szokott lenni) majd ha 2017-ben befut Raven Ridge válthatják, vagy ha kiszolgál Bristol, akkor rá egy évre.
-
pengwin
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
a jelenlegi APU-kban nincs HEVC-et dekódoló fixfunkciós blokk, ha véletlenül találsz olyan lejátszót, amelyik kihasználja az AMD valamelyik GCN-es okosságát, akkor azzal nézheted, de jóval magasabb fogyasztás mellett, mintha lenne HEVC dekódoló.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Nekem gondjaim voltak 4k lejátszással, nem tudom milyen kódolás volt, de akadt nagyon.
Várd meg az am4-t szerintem.
-
varmi2
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Ha évek óta halogatod, akkor várj még 2 hónapot, és am4 foglalatos lapot vegyél. Meg fogja hálálni, a következő 3-5 évben, ha vársz még.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
headhunter
üzenetére
Sajnos tudtommal még csak a GTX950-es támogat x265-ös formátumot hardveresen. Szerintem a köv gen APU-k és VGA-k támogatják majd.
-
headhunter
addikt
válasz
VirsLee
üzenetére
Évek óta halogatom egy új gép vásárlást és most elérkezettnek láttam az időt...
ASRock FM2A88X Extreme6+
CPU AMD A-Series A10-7890K FM2+ BOX
G.Skill F3-2400C10D-16GTX TridentX
Be Quiet Straight Power 10 400W
Samsung 850 Pro 256GB MZ-7KE256BWPár évet kiszolgálna. (3-5év)
A10-7890K-val nézhető a HEVC x265 10bit-es film, sorozat?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Milyen program, ami...?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ennél jobb már csak egy Fury X lehet.XD

![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/cnt/2016-03/126776/multiadapter_mini.png)