Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Végül megvettem. Ezzel már csak kihúzom a jólárasított zen ig. Tudtok ajánlani egy nagyon jó, tuningbarát hűtőt? Ha van használt, még jobb.
-
törölt tag
Érdeklődnék, hogy az A10 7850K kapott e dx12 támogatást? Valahol olvastam de már nem lelem, hogy talán csak a két utolsó 7870 és 90?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
clock to clock

(#5896) Baltoafarkas: erre tippelek én is.
(#5895) Plasticbomb: ha most építenék gépet, tuti egy ilyen Athlon X4 845 és RX 460 kombót vennék. Szimpi cuccos. Lassan tán átfogó magyar teszt is lesz Excavatorról, ha kapható lesz végre a Bristol.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, c2c még erősebb, de van 500 MHz órajelhátránya alapon (4 vs 3,5GHz), azt ledolgozza vajon az architekturális javulás? Szorzózármentessége sincs sajnos.
Elolvasnék erről egy pH! tesztet, de sajnos nem készült ilyen.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
FM2+ lapja van, ha jól látom.
Én maradnék a 880K-nál, ha váltana, cca 29% többlete lehet alapon, turbót nem figyelembe véve. -
vidra1221
tag
Kíváncsi vagyok, hogy egy A10 5700 procit érdemes lenne e lecserélni egy a legutolsó kiadású csúcs vagy aközeli APU-ra vagy a IGP nélkülire Athlon X4 880K-890K (azt hiszem). Szóval járna e érdemi teljesítmény növekedéssel? Ja és ami fontos, igazából nem az integrált grafikus képesség a fő szempont!
-
Luskan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Idézem azt a részt, amire az én tapasztalatom írtam: "IGP nélküli Athlon X4-et, pl 845/860K/870K/880K (K-sok tuningolhatóak), kb RX 460-ig simán pakolható melléjük VGA.".
-
törölt tag
válasz
nyakdam
üzenetére
7850K és 7890K közötti különbségről lehet tudni valamit?
Bár a 7890K -t sanszos, hogy csak újonnan fogom tudni megvenni. Használtan még sehol sincs.
Nagy a vacilla mert már tegnap kiborultam az am4 apu árakon, szal nyárig nem várok + fél év mire normális áron lesznek. Most egy a8 5600K s aput nyúzok de nem tudom érdemes e még ebbe a platformba fektetni.
Vagy nézelődjek inkább 1151 es platformon olcsó i5 meg egy rx 460 esetleg 470 irányába. -
törölt tag
A10 7850k és A10 7870K között IGP ben mekkora a különbség? Használtan itt az aprón 5000ft a pénzbeni különbség. Viszont vacillálok az A10 7890K n is mivel ehhez nem kellene új venti. Az meg kb egy tizes.
Szal ott lennék mint ha használtan vennék 30 ért egy 7870K-t + venti, sőt 200mhz val fentebb a 7890K esetében. -
PuMbA
titán
válasz
monti0222w
üzenetére
Egyszer is elég volt

-
monti0222w
addikt
Ez is K-s, vagy ennél nem mérvadó? Árban viszont jó lenne, a VGA-t meg később is tudom erősíteni. Annyira gáz ez a proci, ezt nem lehet tuningolni?

-
válasz
monti0222w
üzenetére
Szia!
Nem vagyok biztos benne, hogy a GT 730 gyorsabb lenne, mint az A10-7890K IGP-je, sőt. Ellenben ha később lesz erősebb VGA véve, akkor vegyél most egy IGP nélküli Athlon X4-et, pl 845/860K/870K/880K (K-sok tuningolhatóak), kb RX 460-ig simán pakolható melléjük VGA.
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, teljesen láma vagyok a kérdésben, szerintettek mennyire jó AZ AMD FM2 A10 7890K? Net, YouTube, filmnézés, játék Mortal Combat, Carbon meg egyéb autós játékokra lenne használva. A videó kártya egyelőre Geforce 730-as, persze ez változni fog idővel, de egyelőre a proci a lényeg és az ár.
Köszönőm szépen.
-
-
XmoD
senior tag
Sziasztok,
első körben érdeklődés szintjén vagyok: Valaki használ/használt hibrid cf-et a6-7400k-val? Ha igen akkor mi a tapasztalata és milyen kártya ajánlott mellé ?
-
törölt tag
Integrált GPU-s 2modul 4 magos, CPU-ban gyengébb mint a 6300.
FX 9590 se a legjobb, ugyan azt megkapod 8320/8350, stb. CPU-ként, csak te állítod be rajta az órajelet meg a feszültséget. A gond az hogy ha 9590 szintet szeretnél elérni akkor venned kell jobb lapot is (pl. Saber). -
hmr96
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kerdesem,hogy milyenek ezek az uj amd a10 es processzorok? Fogjak ezeket meg tovabb fejleszteni? Melyikkel jarok jobban? Amd a10 7890k vagy amd fx 9590? Jelenleg fx 6300-am van. Valaszotokat elore is koszonom.
-
pengwin
addikt
válasz
Dragbajnok
üzenetére
A Crimson-ban a Játékok/Globális fülön lehet tuningolni a dVGA-kat. Vagy ott lesz amit keresel, vagy az alaplap BIOS/UEFI-jében, mint Intel IGP-knél. Utóbbi valószínűbb.
-
MasterMark
titán
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Nincs ilyen.
-
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
Még nagyon új nekem ez az AMD APU dolog.Olyan kérdésem lenne hogy hol találom a crimson felületen az igp tuning beállításait?Egyáltalán van ilyen vagy csak DVGA nál van ilyen lehetőség? -
nyakdam
aktív tag
-
J.C.G.
aktív tag
Ezt én nem értem, ez a legújabb nyűgje a gépemnek.
Ha átrakom a másik két slotba a modulokat, akkor újraindítás után látja a 8 GB memóriát, de kb fél perc múlva kifagy a gépem, kikapcsolom, újra indítom és megint csak 4 GB van. Visszarakom azeredeti helyükre és ugyan ez történik. A lanról már lemondtam... Szervíz lesz ebből szerintem, de a kérdés alaplap vagy RAM?
-
nyakdam
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Látom és nem értem. Én ha emelem, fut is magasabb órajelen és ha nem emelek feszt, akkor fagyizni szokott. Ez valami szoftveres bug lesz.
-
törölt tag
válasz
zovifapp111
üzenetére
Ha az IGP-t használod akkor igen. Miután VGA kerül mellé nem sok értelme lesz (a CPU gyorsul 1-5%-t)
-
nyakdam
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez fura, mert ha esetleg fagy akkor ok, de hogy alapon fut az érdekes.
-
MasterMark
titán
Épp húznám kicsit az IGP órajelét, de akármire állítom, mindig alapórajelen megy. Ez most így miért?

-
válasz
zovifapp111
üzenetére
Fogyasztás miatt kár 750Ti-t venni, kb egyformán teljesítenek az RX 460-al. (17W terhelve a difi az egész gépet nézve, feltételezem a Giga RX 460 még kevesebbet eszik, azon nincs extra tápcsati sem)

De ha Geforce-ot akar, akkor kapjon azt.

A noname tápot viszont mindentől függetlenül cseréljétek. Ezeknél nem is a leadott teljesítmény a fő gond, hanem hogy nincs rendes védelmük, ha gond van, vihetik magukkal az egész gépet.(#5843) Gézengúz: köszi! Hibák mindkét oldalon lehetnek, de mondjuk én is arra hajlok, amivel még nem volt bajom.

-
zovifapp111
senior tag
válasz
solfilo
üzenetére
Unokaöcsém gépébe megy, valami noname 400w-os táp van a masinában. Mivel a 750 ti-nek va a legkisebb étvágya ezért a választás. Persze az ára se mindegy és most neki valamiért a gtx a favorit. Jó táppal és jól szellőző házzal kezdtem volna, majd mehet bele 280x pár ezer forintal drágábban aztán ha marad a kariban tartalék még mindig mehet bele erősebb proci. De ezt magyarázd meg egy 12 éves gyereknek... ;-)
-
nyakdam
aktív tag
-
Plasticbomb
addikt
Pár lényeges apróság: inkább vegyél egy jó minőségű tápot, tegyél hozzá még, kesobb jól fog az jönni. Például Seasonic 300w / 400w fanless és hasonlók (igen, drágább mint a hulladék kategória, ellenben évekig fog 100% védeni és szolgálni). Ugyanez lényeges az alaplap esetében, hűtőbordás VRMel (sajnos nincs sok igazán jó darab), később még meg fogja hálálni az APU.
Régi nv kártyákat én nem raknék egy gcn-es APU mellé, akár mennyi és fajta gddr van rajta: egy 750 messze butább nála, de még az újabbak sem jó gondolatok szerintem. Oda egy radeon kell, egy gcn1.1/1.2 hogy párban legyen a tudás, és ha olyan alkalmazásokat használsz, jól fog jönni az erejük. Játék alatt is inkább hasonló gcn verziót érdemes párosítani, ne legyen gubanc. Sajnos a memória sávszélesség erősen limitálja az APUk IGPjének az erejét, legalább tudásban ne fékezzük.És ha ezek megvannak, akkor finoman behangolni, és élvezni.
-
válasz
zovifapp111
üzenetére
Azt elárulod, miért a 750Ti nyert? Kíváncsi volnék.

(#5837) Gézengúz: Szerintem A10-6800K mellé is mehetnek ezek. Ha zöld kell, mehet a GTX 1050 is szerintem, nem sokkal erősebb az RX 460-nál. Nálad is kíváncsi volnék, hogy miért "mindenképp" Nvidia.

-
nyakdam
aktív tag
válasz
Ranagol78
üzenetére
Ahogy nézem fő szempont az olcsóság, így nem nagyon lehet rajta módosítani. Ajánlott a nagyobb sebességű ram, ha találsz és belefér a keretbe. Személy szerint jobban szeretem az MSI lapokat, és annak is van hasonló árú lapja. A táppal, ha nem bővíted a gépet nem lesz gond, mivel ilyen kis fogyasztással elbír, de bővíteni max csak tápcsati nélküli VGA-val tudod majd.
Egy G4400-as konfig sem jönne ki olcsóbban és az SSD miatt nincs különbség a sebességben. Játékra gyengébb a Pentium (még a 1600-os ram-ok ellenére is), de annyi az előnye, hogy úgy rémlik H265 dekóder van benne így elvileg a 4k is megy neki. Érdemes esetleg megnézni egy ilyen konfigot is ha fontos a médiafogyasztás.
A 7600 egyébként jó választás, átlagfelhasználásra még az 1600-os ramokkal sem lesz gond(a játékoknál jön ki a hátránya igazán). VGA-val ugyanúgy bővithető később mint esetleg egy Pentiumos gép és a 4 mag csak 4 mag.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Arra-arra ;-) gondoltam, hogy nem lessz belőle fury x, de ezeket az apus konfigokat nagyon nem vágom. Akkor szerintem 750 ti megy bele. Köszi Nektek!
-
MasterMark
titán
válasz
zovifapp111
üzenetére
MIlyen CF? Ha a Dual Graphics-ra gondolnál, akkor felejtsd el, csak lassítaná a diszkrét VGA-t...
-
válasz
zovifapp111
üzenetére
R7 360, RX 460, R7 370, GTX 750 és GTX 750Ti, ezek között nézelődj. Én az RX 460 felé hajlanék, az a legmodernebb (és a legerősebb is).
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok! Milyen videókarit ajánlotok egy A8 7600-as APU-hoz amivel még elbír?
Köszönöm! -
J.C.G.
aktív tag
válasz
Ranagol78
üzenetére
extreme-éknll valami ilyesmi kijönne.
Kingston SSDNow UV400 2,5" 120GB SATA3 SSD (SUV400S37/120G)
Rendelésre
13 990 Ft
AMD X4 A8 7600 3,1GHz processzor
Raktáron
23 990 Ft
Chieftec iARENA 350W 80+ tápegység (GPA-350S8, OEM)
Raktáron
11 190 Ft
Approx APPGXC15 Copernico ATX/Micro-ATX számítógépház
Raktáron
4 990 Ft
Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP sFM2+ alaplap
Raktáron
19 990 Ft
Bruttó végösszeg: 74 150 Ft+ Ram az valahol elveszett útközben. :s

-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Ranagol78
üzenetére
Szia.
Én nem számítok szakértőnek, de azért módosítanék.
RAM: Ha találsz olcsón 2133 Mhz-eset akkor azt, amúgy 1866 Mhz
Táp: FSP350 60APN (bár a DeepCool-t nem ismerem)szerk. 4+ évre elég lesz-e? Ahogy egyre erőforrás zabálóbb évről évre a net...
Procit tudsz majd fejleszteni benne és ramot is, szóval bármi lehetséges. -
Ranagol78
csendes tag
Sziasztok!
A milyen gépet vegyek topicban már rákérdeztem, de inkább Intel irányba vittek volna el, de én AMD APU-ban gondolkodom.
Egy ilyen konfig netre filmnézésre, irodai munkára elég lehet win10-el karöltve mondjuk 4+ évre?
Gigabyte - F2A88XM-DS2P (FM2+) 15k
AMD - A8-7600 3,1GHz FM2+ BOX - AD7600YBJABOX 22k
Crucial - 8192MB 1600MHz CL9 DDR3 Ballistix Sport Kit2 - BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU 12k
Sandisk - 128GB 2,5" SATA3 Z400s - SD8SBAT-128G-1122 14k
AIO - Bohemian II (mATX) Silicon - TMN0103 5k
DeepCool - 380W - DE380 5kVagy ha cserélnétek akkor mit? KB 75k-75k bruttóm van rá, mert anyósnak is és szüleimnek is ez lesz a karácsonyi ajándék.
Előre is köszi
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az v2 verzióhoz van az enyém meg v1 és ahhoz nincsen.
érdekes, hogy a diagnosztikai szoftvere érzékeli a 10 m-es kábelt. -
Plasticbomb
addikt
-
J.C.G.
aktív tag
Tegnap elhatároztam, hogy átállok win 10-re, ezért amíg frissítette magát elugrottam venni 10 m utp kábelt. Azért kellett, mert nincs win 10 driver a wifi kártyámhoz. Hazajöttem átfúrtam a falat, bekötöttem a kábelt és láss csodát nincs netem. Szenvedtem egy darabig majd kipróbáltam egy laptopon a vezetéket amin össze jött a kapcsolat. Na visszaállítottam win 7-re a rendszert, vissza raktam a wifi kártyám és most így használom. Valószínűleg hibás az alaplapi hálókártya.

-
mckay
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
AxBattler, solfilo, nyakdam, Plasticbomb, PuMbA,
köszönöm, nagyon lényegretörő infókat adtatok, köszi!
És örülök, hogy tájékozatlanul is nem nyúltam mellé az A8-7600 választásával, a hozzászólásaitokból is az jön le, hogy ott van kb. az optimális ár-érték arány. Fogok venni hozzá egy jó bordás memóriát, és királyság lesz.
Egy ideig.
-
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Igazából nekem elég a full hd is, többre nincs szükségem.
youtube videón néztem meg mit bír. 1080p: 28% terhelés, 1440p 60%, 4k 97% kifogy a ram is és akad.
Egyébként általános felhasználás során (netezés, email, online flash game) nem veszek észre nagy különbséget egy modern i5 és e között a gép között. (mos mindjárt jön valaki és letépi a fejem a kijelentésem miatt.
) Az ár különbség ilyen feltételek között nem köszön vissza. -
J.C.G.
aktív tag
-
Nem mérhetetlen a különbség. Ráadásul ezen a szinten minden extra fps jól jön, főleg ha épp a játszhatóság határán teljesít az IGP. 3 ezer Ft-ot ez mindenképp megér.
Ha drágállod boltban a RAM-okat, vegyél kéz alól, pl LeC-től. 2133-2400 MHz-es DDR3 RAM KIT-et keress. Én is tőle vettem az enyémet, 2400 MHz-es, 2133 MHz-en járatom, XMP profillal, Biosban lehet beállítani. (csak gyártói oldalon nézed meg, hogy adott RAM KIT tud e 2133 MHz-en járni, A8-7600 addig támogatja a RAM-ot hivatalosan)
(#5814) Plasticbomb: jogos, de ettől még kb mintha nem is lenne, sajnos.

Állítólag egyik komolyabb alaplapgyártó is csak februárra tervezi piacra dobni az AM4 lapjait, több mint fura.
-
Plasticbomb
addikt
Mennyi a keret, mennyire szeretnél neki erős gépet, és mik a jövőbeni tervek? Össze lehet rakni AMD APU-ra egy jó gépet, sőt, fogjukrá erőset is, de ha nincs rá keret, hogy megvedd a legtutibb alaplapot pl, akkor már veszít az erejéből az egész konfig. (rengeteg múlik az alaplapon, és magán az APUn, valamint ha jövőre is tervezel, akkor érdemes jó minőségű alkatrészeket, pl jó minőségű tápegységet venni, hisz egy jó tápegység több konfigot is kiszolgál, mielőtt elhagyja magát, vagy a tulaj lecserélné, míg egy szar magával ránthatja az egész gépet a sírba, ha valami nem elég ideális...
Jah, és akkor még az is kérdés, mennyire vagy bütykölős típus: Ahhoz, hogy igazán jól fusson, be kell állítani rendesen, különben a félkarú óriás esete forog fenn....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
solfilo
üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Kihozták őket asztali gépekbe, csak nem kapható se tálcásan, se dobozosban, és dobozos alaplapot sem kapni, egyedül OEMektől készreszerelt gépekben lehet ilyet venni, ráadásul eléggé "limitált" típusválaszték van... PL 2 HPról tudunk, az erősebbiket eddig csak USA-ben a Costco polcain találták meg (A12-9800P), a másikat meg pl egy szlovák webshopban (A12-9700P), elvileg akad még Dell is, de még nem láttam róla "kémfotót" sem. Az áruk olyan 750€ körül alakul áfával (komplett gépről van szó), sóval ha elég kalandvágy valaki, akkor lehet szerezni szürke importot, más kérdés, hogy mennyire limitált ténylegesen az egész körítés. (Gondolkoztam egyen, de végül inkább összerakok egy Hackintosht I5-5675C-vel, és öcsém meg megkapja ezt a gépet, amim most van. Aztán mi lesz.... Azért csak kezeim közé kaparintanék egy darabot.)
-
mckay
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Hejj, hétvégén szülinap van, nem lehet tovább várni!

Azért az alatt, hogy nem sokkal drágább, az alatt mit értesz?
18 ezerből meg van egy ilyen pár (2x4gb):
[1866MHz]
Ugyanez 2133MHz-en már 21 ezer.Azért az nem kevés különbség, ha közben leheletnyi, szinte mérhetetlen a gyorsulás.
Vagy tényleg érezhető?Vagy másképp fogalmazva: szabad bele kevésbé dögös ramot is venni, hűtőborda nélkül?
Mert ilyen van 18 ezerből is, ami 2133MHz:
[link] -
Van értelme 2133 Mz-eset venni, nem sokkal drágább már, mint az 1600 MHz-es (elvileg).
DDR4 még odébb van picit, AMD oldalon majd az AM4 hozza el desktopon.Mondanám, hogy ha nem sürgős, várjátok meg a Bristol Ridge érkezését (AM4-re), de nem tudni, hogy mikor érkezik, pedig már bemutatták őket egy hónapja. (alaplapot sem lehet kapni, kémfotó is alig, lehet végül ki se hozzák őket asztalra?) Következő, DDR4-es APU a Raven Ridge lehet, pletykák szerint 2017 nyár-ősz magasságában. Szóval lehet nem is érdemes várni, mert nincs mire, jövő nyár meg messze van sztem.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
A gyereknek (11) tervezek venni egy ilyen APU cuccot, hogy kezdje el próbálgatni a minecraftot.
Egyelőre nem több a cél.
Igaz, 1080p monitort vennék hozzá.Ha jól olvasom, ez még csak DDR3 lapot támogat.
(Mikor lesznek APU-k DDR4-re?....)
Szerintetek van értelme 1866 vagy netán 2133MHz tuning memóriát venni bele?
Vagy amire nekem kell, untig elég lenne egyelőre az 1600MHz?2x4GB tervezek.
Köszi!

-
J.C.G.
aktív tag
Egyelőre a legacy modot próbáltam ki, win boot közben újra indul és felajánlja az indítás javítását.
Win IDE állapotban (UEFI OS) betölt.
-
törölt tag
Jött ki rá fél éve egy frissítés ami megoldotta lassú keresés gondot.
Én is frissíthettem volna rá, nem tettem meg, nem fogom magam rátukmálni olyan rendszerre aminek még nem jött el az értelme. Nem fogok lecserélni mások miatt egy jól bevált rendszert és ezt megértem másoknál is, csak ha eljön az ideje. XP is kihúzta az utolsó hónapokig, ott a 8 Giga ram, meg a DX11 kártya miatt kellett lecserélnem. Na az ok volt rá, ott tényleg félkezű óriás lett a rendszer miatt a gép. Itt semmi ilyenről nincs szó, nincs ok rá hogy cseréljen, csak szóbeszédek mert az újabb mindig jobb. Persze, csak van akinek ennél jelentősebb ok kell hozzá. Majd 5 év múlva mikor nem fog alá aput találni akkor lecseréli, ahogy én is, ennyire egyszerű. -
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
A Windows 7 7 éve jelent meg, szóval elég időszerű a csere, még ha valaki nem is mindig a legújabbat használja. A frissítések például már elég hosszú időre nyúlnak, lassan szedi össze magát a Windows Update a milliónyi frissítés miatt. A hangminőség a megújított hangkezelő motor miatt is mindenki által hallható javulást ad vagy ott van a beépített sokkal fejlettebb vírus és kémprogram irtó, amivel én simán elvagyok. A Windows 7-et pedig ingyen le lehetett cserélni 10-re, szóval még fizetni sem kellett érte.
-
törölt tag
A lényeg a "10 éven" van. Miért cseréljen le bárki egy alapvetően jó rendszert már most, csak azért, mert egy éve már van újabb. És? Főleg ha a hiányosságaiból nem is érzékel semmit. Tényleg nagy divat lett elég rövid idő alatt a W7-et szapulni, lassan nagyobb bűn használni, mint az XP-t. Ennyire azért nem kell fogyasztói társadalomnak lenni, Facebookot meg Youtubeot tud nézni W7 alatt is még jó pár évig aztán majd cserél utána. Ennyi erővel már a W10 is egy szar, mert azt is cserélni kell majd később.
-
MasterMark
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem tudom, hogy ezt most nekem mondod, vagy általánosan. Én ezeket tudom, de igazad van.

Azért mondtam hogy nem kell GPT-re csinálnia (mentéssel meg stb.) mert a gond nem emiatt van, hanem rosszul lett a telepítő bootolva.
Habár mindkét változat megoldás a problémára. De Win 7-en egyébként sincs igazi uefi boot, se secure boot se semmise ugyebár.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
320GB-s wincsi méretnél mindegy, hogy GPT vagy MBR-re csinálja, az egész wincsi gyalut én azért javasoltam, hogy helyre kerüljenek a dolgok, miután beállította a UEFIt, és úgy indítja a telepítőt.
A 2-3TB fölötti wincsiknél viszont már GPT kell, illetve a GPT visszafele kompatibilis a régi BIOS-al/MBR-el, az első 512B ugyanazt kapja mint MBR-en.Egyébként alapban az alaplap alapbeállításon magától választja ki, hoyg CSM módban indul, vagy valami kevert legacy módban, vagy UEFI. Úgy kellett kifejezetten átállítanom, hogy a VGA-t is UEFI módban inicializálja fel az UEFI, különben sima legacy módban indítja (Tudod: 640*480, míg ha rendesen full UEFIben indul akkor 1920*1080ban indít a gép. és kicsit másképp zajlik a boot, amiből te javarészt semmit nem látsz). Ugyan nem egészen hasonló a gépünk, de eléggé közel van ahhoz, hoyg feltételezzem, hoyg neki is így megy.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi így már értem.
Mivel csak az oprendszerek (7home, pro 32, 64) közül lehet választanom, ezért legacy beállítást kell majd csinálnom. De lehet le lesz formázva az egész ha már hoz másik vinyót a sógor menteni. Így engedte volna csak nem tudtam hova menteni az adataim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor lehet ez lesz és akkor nem kell a RAM okat sem cserélnem nagyobbra.