- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
-
Badman 4ever
őstag
A PHToplistán fent van az eredmény egy 3000+-os AMD társaságában ment a kártyád a tesztben, meg is jegyeztem, hogy még a TI4200-asod is legyorsulta 3DM01-be a 9600 XT-t.
Az ASUS 5900 Ultrádhoz 13927 pont van írva 3DM01-ben a listán, 05-ben 1048 pont csak (nálam 2025 a 9600 XT). -
zoltanz
nagyúr
" pihen a gép mellett fél méterre "
Nagy kár hogy ilyen kártya csak pihenget.
Én a PlayStation One -okért voltam oda meg a Mac -ekért, mostmár csak hébe hóba játszogatok, azért 256 bites memória interfésszel (no meg egy pici tuningal) már nem kellett szégyenkeznie FX 5900 szériának.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Mindenesetre ígértem, hogy leírom, hogy állt össze a mostani P3-asom.
Egyik ismerősöm hozott 2 gépet, egy régi 3-ast és 4-est. Azt kérte a kettőből rakjak össze egy jót, ahogy lehet. ( nem ért a géphez abszolút, a nagy számok a jók és a gyorsak). Persze a 3-asból semmi sem kellett a 4-esbe, kicsit kipucoltam, átpasztáztam, kikozmetikáztam és visszaadtam neki, hogy : kész! Kaptál egy remek gépet. A 3-ast itt hagyta kompletten, monitorral együtt, mert mondtam neki, ez nem ér már 1000 forintot se, neki meg a lom nem kell amúgy se.
Így nézett ki: ocsmány (de nagyon) Midi házba, az Abit VH6-T, egy 633-as Cerka, 128 mega ram, 20 giga HDD és egy 32 megás TNT, CD író.Szétszedtem, kidobáltam belőle a sok felesleges sz@rt, és elkezdtem begyűjteni hozzá a rendes cuccokat. Először is átpakoltam egy szép nagy fehér ATX házba, majd jött egy 667-es P3, még 2x128 mega ram (össz. 384) és egy FX5200. Ezután a 667-est váltotta egy 1100-es Tua cerka, az FX5200-őt pedig egy Ati 9550. (amit 1 hét alatt kinyírtam a 9600 biossal, a ram kifingott rajta), a kényszerűség miatt ekkor vettem a 9250-est. Egy 80 gigás Maxtor vinyómat elcseréltem egy munkatársammal, egy 80 gigás Samsungra, mert a Maxtorra valamiért nem ment fel az XP, Pár hét múlva megérkezett Yutani kollégától az 1.4-es Tua, az egyik 128-as ramot lecseréltem egy 256-osra, így lett 512, (most üzletben állok 2x512 megáért), majd megvettem a HIS 9600XT-s, és egy vadi új Samsung DVD-RW-t.
. Van még hozzá egy 17"-es DELL crt.
ez kb 3-4 hónap alatt
-
-
törölt tag
Igen, MMX-esek.
A hivatalos Windows XP Professional System Requirements-ben az alábbiak szerepelnek:
233 MHz minimum reqired;
Intel Pentium/Celeron or AMD K6/Athlon/Duron;
64MB minimum supported;
1.5GB of available hard disk space;
Super VGA (800x600);
CD-ROM drive;
Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing deviceNálam a 2x200MHz, 4x64MB RAM, 2+GB HDD, 1280x1024 VGA, stb... adott.
-
Badman 4ever
őstag
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
tegnap dobram ossze gaussianozni a vewgyszlyanyoknak egy d865perl 3.4nw parost linux alapra:- )
ugy nez ki a park p4es resze: 2x (i875pbz 3.4EE-vel/ meg most ez,
az eddig a d865perl-ben levo 3.2nw megm ment a polcra, ha visszagyun garbol a foxconn 875 akkor az meg abba:- )udv
neduddki
-
törölt tag
A Vista 486-os lapon már nem indult el az ACPI ( energiamenedzsment ) hiánya miatt, de socket7-es lapon már futott ( Youtube-on is van fent video egy K6-2 (266?) procival ). Gondolom a Win7 is elfutkosna egy ilyen gépen. Valószínűleg a 96MB RAM-ból is lehetne lecsipegetni. Azonban nincs Win7-em ( már várom hogy lehessen kapni )... de majd holnap úgyis összefutunk, megbeszéljük mit lehet tenni.
-
-
Badman 4ever
őstag
Ekkora szemétséget...
Na sikerült egy gyorstesztet összedobnom, ami két dolgot vizsgált, hogy mi az előnye és főképp mennyi ha alacsonyabb feszültséget kap a proci. A másik dolog, hogy mennyit ér ha csökkentem az időzítést ilyen gépnél. A kettőt egyszerre teszteltem, mert egymást nem befolyásoló tényező a feszültség és az időzítés azonos órajeleknél.
3 féle beállítást néztem:
1. Csökkentett feszültséggel és időzítéssel
(Proci: 1400 MHz 1,45V@1,375V ; Mem.: 133 MHz 3-3-3-7/9@3-2-2-5/7 ; 9600 XT alapon, hogy ne fűtsön)
2. Alapon minden
3. Tuning (Alias Gőzmozdony mód)
(Proci: 1600 MHz 1,45V@1,65V ; Mem.: 153 MHz 3-3-3-7/9; 9600 XT: 500@558 MHz 600@700 MHz)
Ablak ugye nyitva, gépház oldala levéve minden tesztnél és végig velem volt a barátom, a jólismert orkángenerátor: Klikk!. (Jött be a friss nyári levegő és nem volt meleg! - Ez meg is látszik a tesztekben, nappal, redőnyök mögött, gépházoldal felrakása mellett 63 fokon is ment a proci tuninggal.)
EVEREST teszteknél, ahol a memóriaidőzítés-változás hatását néztem, ott csak PhotoWorxx-nél volt eltérés a két időzítés között, a többi helyen nem, úgyhogy ennek eredményei:
Csökkentett időzítés: 964 pötyike
Alapon: 862 pötyike
Tuning: 996 pötyike
Illetve a memóriabenchmark eredményei: Klikk!
És a SuperPi eredményeken is látszik a különbség: Klikk!
A feszültség része a dolognak fura volt, mert csökentett feszültséggel, majdnemhogy nem volt eltérés, csak egy két fok:
Csökentett fesz.
Alapjárat
Tuning
Egy kicsit többet vártam volna a feszültség csökkentésével, de hát ez van. -
Badman 4ever
őstag
Ekkora pazarlást....nem tudsz kikérni magadnak párat, hogy ne legyen az enyészeté?
A Tualatinon új tesztet próbálok: Alapórajelen, hogy tudom minél kisebb feszültséggel etetni a procit, csökkentett időzítéssel a memóriát és alapórajelen tartani a VGA-t. Jelenleg kikapcsoltam azt, hogy a lap az ICH regiszterből olvasson proci órajelet, ugyanis ez a tuningnál stabilabb és pontosabb órajelet eredményez (1595MHz helyett 1599,9 és 1600 között ugráló érték), viszont, amíg ON állapotú az ezt szabályozó DIP-switch, tehát aktív, addig nem tudok belépni a biosba, mert kifagy, de a gép tökéletesen üzemel.
Jelenleg 1,4 V-nál tartok, memók 2-2-2-7-en, VGA alapon. Mérem a hőmérsékleteket és összehasonlítom az alapállapothoz és a tuningállapothoz viszonyítva és csinálok bencheket is. -
Badman 4ever
őstag
Igen 486-os jó kis laptop, amin fut a Doom.
egy iszonyat hülye kérdésem lesz, nem tudod, hol tudnám megtalálni az Intel procik evolúcióját, mert a Google és Intel honlapja nem segít. Olyan lista kellene, ahol fel vannak sorolva az Intel procik és mellettük a típusszám szerint sorrendben a generáció tagjai (pl. Q**** vagy Core 2 Duo **** széria, stb). -
neduddki
nagyúr
HI!
ha az egiknek kedvezo a csillagalals akkor keszul egy dualkvad /e5504/ ssupermikro lap de csak/:- )/ 12G ramma, ellenebn 12T re3-mal:- )))
ill. erdeklodes van egy gaussianso szamologepre is aszt ha minden kigyun akkor kell bele a 48g /sajna a 96g mar esejjtelen:- (/ - meg jo lenne leglabb dujal l5520as, - es akkor az ma eatx es egy szig dog haziko:- )))udv
neduddki
-
törölt tag
Egyet értek, szerintem is csak nem normálisok veszik meg.
De látod van belőlük...Ha minden igaz ez a lap képes két külön képet adni a HDMI és a DVI kimenetekre. Ami azt jelenti hogy nyugodtan mehet a Forma-1 a projektoron miközben programozok...
Egyébként meg nem nagyon van mire spórolnom, így miért ne költenék arra ami tetszik?
A dual-os rendszerhez idő kell ( jelenleg nincs semmim belőle ).
Igyekszem nyár végére összehozni... -
törölt tag
Olyan lapról amit lassan kezdek megbánni...
Még a múlt hónap elején döntöttem el hogy kerítek egy socket P lapot, de csak az Amazon.com-on találtam olyat ami tetszett is. Talán mondanom sem kell, elég nagyot kellett nyelnem miután a "Checkout"-ra kattintottam.
Az irgalmatlanul nagy, eddig sosem látott nagyságú postaköltség már csak ráadás volt. Most hogy befutott a VÁM-ra, állam bácsi kéri hogy fizessem be az ÁFA-t ( VÁM nincs számtech cuccra ). Persze a méregdrága postaköltség után is kéri, holott az csak az országhatárig szól! A Magyar Postának még külön fizetek hogy házhoz hozza...
Egyébként a lap ahhoz kell hogy tudjam tesztelni azokat a mobil procijaimat is amelyeket eddig nem tudtam.
Ja igen, a lap: MSI IM-GM45
szerk.: Tudom, ez nem oldschool lap... de szemezgetek egy GA-7DPXDW-P ( dual Athlon MP ) lappal is. Hátha felveszi a versenyt a te dual tualáddal...
-
-
Badman 4ever
őstag
Szemeim már teljesen a monitorra tapadtak, várom már...
Remélem tényleg nagyot fog szólni.
Lehet, hogy össze kellene mérnem mindenféle tesztekkel a testvérem gépének és az én gépemnek a teljesítményét. Azért lenne érdekes, mert az ő gépe akármennyivel újabb, mégis játékokba néhol totálisan belassul az ő vasa. A gép, aminek nekiküldeném a kis Tuát, a következő:
Athlon 64 3000+ (Venice) 1,8 GHz▐ 1GB DDR-I 400 MHz▐ Sapphire HD2400 Pro 256 MB▐ 160 GB WD Blue
Érdekes, hogy pl. Most Wanted itt abszolút maximum grafikán fut 1024x768-ban, élsimítással, miegymással, míg ott a max. shaderbeállításon is csigába megy a kártya.
Procikról meg annyit, hogy AES-ben le tudta nyomni a PIII az A64-et, máshol viszont végig relatíve a közelében volt. -
törölt tag
A RAM-ok 533MHz-en mentek ( a BIOS-ban "4.0x" szorzót jelent, de ez az 1:1 ). A késleltetés 3-2-2-5 ( tCL, tRCD, tRP, tRAS ). Sajnos a CL érték nem állítható lejjebb, pedig a RAM 1066CL4-et tud.
Próbáltam állítgatni a többi memóriaidőzítés értékét is, de azoknak nem volt kimutatható hatása...
-
Alister71
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged