- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
frescho #9219 üzenetére
CPU World szerint:
PIII 600:
Maximum power dissipation (W) ? 20.4 (1.7V core) 22.05 (1.75V core)VIA C3 600:
Minimum/Typical/Maximum power dissipation (W) 1.3 (Sleep mode) / 7.8 / 13.1 (1.9 Volt)
1.4 (Sleep mode) / 8.6 / 14.5 (2 Volt)A PIII- nál csak csúcsfogyasztás van megadva, ahhoz lehet viszonyítani.Ha jól számolom folyamatos üzemnél ez kb. 5 KW többlet a PIII- ra havonta. 200 HUF? Villanyszámlát nem vettem elő.
A számítási teljesítmény jóval nagyobb lesz, ahogy írtad.A zöldek viszont biztos a VIA- ra szavaznak.
- főleg hogy sleep módba is képes váltani.
-
törölt tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #9062 üzenetére
azám van benne, asszem költözik is át a Dual Tuaaltinból át a 64bites PCI-X-es SCSI vezérlő a 33gigás 10k rpmes vinyóval egyetemben
amúgy én voltam a béna, mégse speckó AGP ez, hanem előre is kilóg amibe normal AGP kártya esetén nem megy oda semmi.. szal simán belement a RAdeon 9600 XT.. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8742 üzenetére
Én elvoltam akkoriban is az ISA -kal, meg rádásúl OS/2 Warp volt a PC -men és az eléggé megválogata a hardvereket (márkással nem volt gond) főleg a hangkártyákat.
A Firewire IEEE 1394 is tetszett, igaz főleg Mac -en használták jobban.
Valamint a notikkal kevés gond volt kész környezetet kaptál. A kevés magas IRQ 10 fölötti hely miatt nem nagyon lehetett bővíteni... -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8687 üzenetére
Nem könnyű már eladni ezeket a jószágokat egyrészt, most adtam el egy hasonlót Chieftec házban (10 000 Ft ér használtan) és Chieftec 360 W -os táppal és DVD íróval (2000 Ft ér használtan), Leadtek WinFast FM/TV tuner kodoló kártyával (3000 Ft használtan) , lemezekkel stb 34 000 ért.
-
válasz
frescho #8664 üzenetére
Én a tridenten is azért döbbentem meg, mert én használtam egy nem tudom pontosan milyen oak kártyát sokáig, majd két tridentet. Egy 8900D-t és egy 9000-ret. Érdekes módon a 9000 lassabb volt (valószínűleg nem volt jól bejumperolva), de a 8900D úgy emlékszem lazán vitt 2-3000-res értéket. Nem 1100 körülit
Időközben eszembe jutott még egy játék kapcsán lassulás. Az another world kezdő képernyőjétől jobbra, amikor a mennyezetről potyognak le a fekete férgek, és remeg a képernyő...ott se volt meg a folyamatos grafika. Amint nem mozgott ez egész képernyő jó volt. Ezt is be tudtam akkor annak hogy azóta hogy 386os előtt ültem eltelt 1x év, és az idő megszépítette ugye az emlékeket. Lehet mégse
Turbo természetesen benyomva. Anélkül döbbenetes mennyire lelassul az egész. Nem emlékszem hogy ennyire lehalt volna bármi turbó nélkül. Egyedül a cp 1.666 ment jól turbo nélkül is.
A kvarc melletti jumperek nincsenek rajta a lapon, csak a helye, így nem tudom jumperelni (egyelőre). Erre mondtam hogy elővettem a dmm-em és ráméregettem, és egyik se volt összekötve. Ennek ellenére valószínűsítem hogy a 80mhz van belőve (akár a jumper padek megkerülésével fixen), mert 40mhz-nek látja minden a procit. Egyébként 33 vagy 25mhz-n működne.
A cache be van kapcsolva biosban. Viszont azt elfelejtettem megnézni, hogy ha kikapcsolom lassul-e. Nem tudom mondjuk mi okozhatná azt hogy bejumperolás és bekapcsolt cache ellenére mégse menne a cache. Úgy képzelem, ha melyik modul hibás, akkor hibás adatokat kap/ad a cpu ami programhibához vezet pl.
Nah majd ezt is megnézem hét közepén.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #8657 üzenetére
jahh, kapott 2,4-et is... fagyállóval bírta, vízzel már nem hozott pluszt, léggel viszont úgy nem is indult... de mikor visszaállítottam, ment, nem halt meg tőle...
az 1,8as K6-2+omnak egyszer véletlenül adtam 3V-ot, de azt is túl élte... mondjuk akosf barátunk is kínálta már meg 3V-al a K6-III+át
bírják ezek -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8342 üzenetére
DOS 5.0 el mi a baj én OS/2 Warp -al használtam látástól mikulásig és semmi gond nem volt vele.
Mondjuk teljesen újradefiniált DOS a 2.0 és a 5.0 volt, de meg kell említeni de a DOS 4.0 eredetileg az IBM fejlesztése volt, csak a Microsoft visszavásárolta tőle a jogokat. Valószínűleg ebből adódik, hogy a DOS 4.0 sok pozitív próbálkozása nem élte túl azt és nem maradt fennt a későbbi verziókban. Ennek ellenére ez a verzió mérföldkőnek számít a kompatibilitás és a szolgáltatások sokrétűsége szempontjából a DOS verziók sorában.
-
válasz
frescho #8478 üzenetére
Volt már egy ilyen eredményem a 99- essel is.Most meg a 2000- el.Ma rájöttem, mit hackeltem.Nagyon egyszerű.A systrayen fut egy RMClock nevű progi.Ez Win alatt azonnali órajel átállításra alkalmas - és még sokmindenre - de itt most a freki a lényeg.
Beállítom a frekit 880 M- ra / 4x220 / >> betöltöm a 3DMark -ot >> freki 2200 M -ra >> futtatom a 3DMark- ot >> kész a hackelt eredmény.
Feltételezem hogy a programtörzs lefutásakor a CPU-val kapcsolatos cuccost generál, amit később már nem ellenőriz, de a számoláshoz használja.
-
válasz
frescho #8433 üzenetére
K6 és más S7 vagy SS7 konfignál érdemes a video driverből a legrégebbit választani, ami még támogatja az adott kártyát.Via chipset esetén pedig a 4in1- ből a 4.4-4.5 körüli verziót. Ali nem kényes a chipset driverre de a GeForce- ok nem mennek benne.
Más: egy nemrég épített 233MMX- el szívtam gyakori fagyások miatt, DOS és Win alatt is. Aztán végre kiderült hogy BIOS- ban az AGP 1 WS Write és Read értékeit disabledre kellett venni.Vkártya: Voodoo Banshe AGP 1x.
-
bacsis
Közösségépítő
-
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho #8313 üzenetére
Nem tudom. Ki kell probáljam. Erre a lapra az amd procival felteszem az ubuntu 8.04 alapu server konfigom, és utána nekiállok a fogyasztást nem figyelembe véve csökkenteni a teljesitményt. Azt tudom, hogy rtorrent hash ellenörzés megfogja majd szegénykét, de hát lesz rá ideje. BUÉK!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #8309 üzenetére
ez a borisz csak megújult.. ismerem a srácot, voltak régebben bizniceink
beszélek vele, és ha úgy van elcsaklizom.. akkor skacok én leszek itt a topicban a legkirályabb, mert nem csak hogy van csomó különböző K6 procim, ráadásul minden K6 szériából legalább egy, hanem K6os notim is lesz bibííí -
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho #8307 üzenetére
Tudom. Nagyobb fsb kisebb szorzóval jobb teljesítményt ad, mint kisebb fsb nagyobb szorzóval. Ennek szellemében álltam neki beállítani. Core fesz persze minimumon. Mivel fogyasztásra mentem. És a következőre jutottam. amd proc felejtős, pont ott vagyok vele mint a 400as p2vel. Fogyasztásban és teljesítményben is. Illetve a teljesitmény csökkenésével nem esett anyit a fogyasztás, mint azt vártam. Viszont a p100 az ígéretes darab. 1.5*60=90mhz-en 3v fesszel az alaplap (pchips m590) és a proci fogyasztása 24w összesen, gyakorlatilag kézmelegre melegedő bordával passzívan. Most effelé indulok tovább egy másik lappal, ha sikerül beüzemelnem. (sajnos ebben a jó kis lapban, 1.5 a legkisebb szorzó) 486 dx proc fogyasztása a cél, annál némileg nagyobb teljesítményel. Ez csak egy egy emberes nas, és nem kell neki seed arányt dönteni, foto-im akarom így megosztani a barátokkal és rokonokal.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho #8302 üzenetére
166 mhz alatt nem indul, ez a minimum sebbesség. Mondjuk az alaplap nem kutya, ami van nekem. Super socket7. Minden integrált rajta. Van itt minden, lan és agp port kivételével. És cpu "softmenu" is van. Egy deka jumper nincs a lapon. Szórakozok vele, nagyon érdekes, annak idején mit adtam volna egy ilyen lapért, hét még, ha agp port is lenne rajt... Ez a retro jó dolog, könnyes szemmel emlékezek vissza a soltek lapomra és a k6-II 300-amra. Meg a 12mb-os voodomra és az S3 16mb Savage 4 emre. És az Unreal-ra. de szerettem....
-
törölt tag
válasz
frescho #8303 üzenetére
Van egy AMD-K6-2+/533ACZ* a gyűjteményemben.
Amennyiben ettől eltér, akkor érdekel... -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8254 üzenetére
Szerintem ma már nem kell újratanulni semmit ha át akar térni valaki OSX -re vagy Linuxra. Mondjuk használ 4-5 féle könyvelőprogit aminek semmi köze a winhez, szövegszerkesztőt/táblázatszerkesztőt és internetböngészőt egyszerűbb képszerkesztőt, esetleg néha adatbázisszerkesztőt és jogtárat kész.
-
törölt tag
válasz
frescho #8256 üzenetére
Valószínűleg az RDTSC ( Read Time Stamp Counter ) utasítással van gondja a 6x86 és 6x86L prociknak. A 6x86MX-nél ( vagy újabb néven MII ) nincs ilyen gond. Már én is többször tapasztaltam, hogy az időmérés totál megbízhatatlan rajtuk. Ha lesz időm majd jobban utánanézek.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8002 üzenetére
Lehet fordítgani sem kéne, csak Akosf -től megkérdezni nincs e é egy 533 MHZ P2 és P3 Celeron-ja és mehet is a teszt. A két proci csak az SSE utasításkészletben tér el aszem. Esetleg Duron "Spitfire" 900, 950 MHZ es procit és Duron "Morgan" -nt csak ott van Enhanced 3DNow! -is az lehet bonyolúltabb vagy Athlon 1400 MHz "Thunderbird" és egy "Palomino" -t.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #8162 üzenetére
A norton disk doctor-át nagyon sokat használtam, de akkor még főleg a floppy lemezekhez,sok játék rar file-ja menekült meg vele, meg a régi 5'25-ös dupla magas seagate 80megás vinyómhoz, ezen heti 1-2x hazavágta magát a fat tábla, izgalmas volt amikor command & conquer-eztem, és a néhány pályával a vége előtt a gép lefagy majd reset után nem talált op rendszert
néha megjavitotta az ndd de általában újra kellett húzni a dos-t, mondjuk csak 1 hónapig szenvedtem ezzel, utána vettem egy 270 megás használt "szörnyeteget", gyors és halk volt, csak a bad sectorok nőttek rajta gyorsan, 3 hónapig élt a szörnyeteg..azután évekig nem vettem használt vinyót
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8119 üzenetére
A DOS-t régen használtam, de lehet megkeresem a IBM 486 notimat és felhúzom rá, elég ha kapcsolódó nálkűl elindítom a EMM386 -ot és a himem.sys-t betöltöm a config.sys-ben ezzel: device=himem.sys vagy csak elég a HIMEM.SYS betölteni? Alapból nem csináls semmit a Dos azthiszem a Win 3.11 beállítja ezeket?
A kiterjesztett memóriaterület (Extended Memory/XMS) a memória 1 MB feletti része. A legtöbb DOS-os program számára kevés a hagyományos memóriaterület, ezért a kiterjesztett memóriaterületet is használják. Memóriakiosztás a HIMEM.SYS és az EMM386.EXE esetén Az EMM386.EXE eszközvezérlő használatával két új memóriaterülethez férhetünk hozzá. Az EMM386.EXE működéséhez a HIMEM.SYS eszközvezérlőre is szükség van. A HIMEM.SYS és az EMM386.EXE eszközvezérlők használatakor a számítógép memóriája az alábbi módon oszlik meg.
-
törölt tag
válasz
frescho #8131 üzenetére
A szorzóállító jumpert tudom melyik, de erre épp részletesen ki is tér a leírás ( megadja melyik processzornál melyik szorzóhoz melyik állás tartozik ). A WB / WT meg BIOS-ból állítható. Ezenkívűl 15 olyan jumper ( többségük 3-6 tűs ) van amiről gőzöm sincs hogy mit csinálni. HIPPO15 settings Sejtésem van, hogy miket lehet még állítgatni egy 486-osnál, de hogy ezek hogy függenek össze azzal, hogy egy bizonyos EXE fájl elindul vagy sem...
szerk.: A 15 ismeretlen közt pl. nincs bent a tápfeszültség állító jumper...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #8032 üzenetére
Én is ezt érzem ha kezembe veszem a toshiba libretto-mat
meg még sok mindennél van így, pl a memóriák... a DDR ramok is tudhatnak annyit mint egy mostani DDR3, persze klasszisokkal többet fogyasztva... de akkor is több idő telt mint amennyivel jobb lenne a DDR3...
vagy amit pont ma beszéltün a procik terén... a K8-as Athlon X2-k detto annyit mennek mint a mostani athlonok azonos órajelen.. jahh hogy a K8 már összexarta magát 2,8giga fölött a K10,5 meg onnan indul?
jahh ez igaz, cask hgy 5 év szintén eltelt köztük, legalább ennyi fejlesztés legyen...
vagy ide vehetnénk a HDD-k sebességét is, az is szinte csak egy helyben toporog...
de nem vagyok meglepve.. ennek 2 oka lehet...
1: semmi nem indokolná a nagyobb teljesítményt,
2: így többet lehet profitálni a minimális fejlesztés mellett... valszeg ez a gyakoribbszerk:
Jahh igen! vehetnénk például akár még a HP jornadámat... egy lassan 10 éves!!!! cucc, ami ilyen kütyünél ugyebár irdatlan sok!
és akkor nézzük meg frescho hsz-ban lévő csodákat!
kb alig tudnak újat felmutatni a jornadámmal szemben...
Wlan, Bluetooth GPRS HSDPA Infra 8GB háttértár beficcenhet az én kütyümbe is... egyedül annyi a lemaradása hogy LCDkijelzője van, ami tényleg elavult... de gyerekek!!!! 10 év tellt el azóta... de a lényeg, hogy ha kibebtárul drágán is, egy mostani high tec cuccot is elő tudtak állítani, már 10 évvel korábban is
jahh és máig 7-8 órát kibír akksiról, és az akksija is a gyári azaz lassan 10éves -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7945 üzenetére
Nem simán, központi RAM -ba mindent és telepíteni is lehessen hozzá. Az eredeti Buguntu LiveCD nyúlkál a lemezhez elindulás után is egyébként, úgy vettem észre.
Egyébként mennyivel gyorsabb egy RAMDrive egy SLC (Single Level Cell) és az MLC (Multi Level Cell) technológiájú SSD -től kb, annyira mint egy hagyományos merevlemez az SSD től? -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7583 üzenetére
Én nem megnyirbált Linux -al próbálkozom hanem Puppy Linux -al, az alap kb 50 MB programokkal, GUI val (memóriából fut), a P2 400 MHZ Celeron -al is komolyan jól vágtázik ám (Wine vel 3D, irodia programcsomaggal, grafikus programokkal jól megtámogatva sincs több 200-300 MB nál).
A Zenwalk nagyon sok fájlrendszert ismer, még az sem rossz.
-
törölt tag
válasz
frescho #7900 üzenetére
Bacsis mester tőlem nem lakik messze, így a postadíjat könnyen megfelezzük. Te jársz netán Fehérvár felé?
Egy 486-ost néztem ki meg pár socket370-es procit...
szerk.: Sőt, ha eleget rendelünk Bacsissal, akkor ugye meg lehet úszni a csomagolási díjat, netán a postadíjat is. Persze, ha megoldható egy személyes transzport keretében, én jelentkeznék arra is...
-
törölt tag
válasz
frescho #7822 üzenetére
33MHz-en használva az ISA buszt akár lassabbra vettem akár gyorsabbra semmi gond. Ugyanez igaz a RAM frissítésre is. ( Ezen a lapon lehet állítani ezt is. ) Azért gyanakszom a DOM-ra, mert ha HyperStone helyett Transcendet dugok rá, akkor elindul a gép. Csak éppen a Transcend modulon van egy rakás hiba ( Win98 CD szerint ) így arról nem bootol az OS.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest