Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
frescho #18726 üzenetére
Én még annyit javasolnék, hogy ha könnyű szétszedni, forrassz rá valami csatit, amibe bele tudsz dugni egy töltőt, vagy akár egy 9V-os elem csatiját dróttal, és ha találsz hasonló akkut ami kisebb, de megfelelő feszültségű, annak a pólusaira tudsz tenni ellendarabot, és így olyan lesz mint amikor egy elemet csatlakoztatsz rá.
Vagy akár 9V elem csatija a gépbe, kis ellenállás az egyik madzagra, és tudod használni sima 9V elemmel / akkuval (már ha belefér a helyére). -
Rive
veterán
válasz
frescho #18726 üzenetére
Nézz körül, hátha van valahol eladó hibás videokamera, efféle akkuval, tartozékokkal.
Lehet, hogy csökkent kapacitású akkut kapsz hozzá, de valszeg olcsóbban és töltővel.Ha táplálni akarod, akkor nézd meg a pöcök átmérőjét, és csipesz helyett inkább valami hüvelyt keress hozzá, az biztosabb lenne.
-
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18690 üzenetére
Megnéztem az M8284A IC-t, nyoma nincs egyik lapon sem, de még foglalat sincs hozzá
Ezekre az alaplapokra kellene jumperelési útmutató.
A kisebbik aés valószínűleg nem működik, mert
Azért is kiváló, mert ezen legalább a gombok és LEDek bekötési pontjai fel vannak tüntetve.
Asemmi márkajelzés, bekötési infó nyista, száz jumper, 8 tagú kapcsolósor.
Nyilván valamelyik a POWER, POWERLED, TURBO, TURBOLED, RESET, LOCK, FPU ENABLED, stb.
Van ez azvideokártya, az egy szem 8-16 jumperről van fogalmam mire való,
a 4 tagú monitormód választó pöcköskapcsolóhoz kellene leírás. Mennyire érdemes ezt menet közben kapcsolgatni?
Gondolom nem egészséges.386 már autodetectes, XT/286-on kell jumperelni.
Még egy kérdés, VGA-kon kívül más kártyákon is volt 8/16 bit átkapcsoló, hangkártyákon pl?
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18686 üzenetére
Mármint alacsonyabb órajelű CPUval, vagy vagy alacsonyabb FPU-val?
Ismerve a tuningolási szokásaimat, majd átírom a tetején a feliratot alkoholos filccel, hogy húsz +aherc: csak bevesziMegtaláltam a játékost órajelgenerátor a kis piszok.
El is kezdem keresgélni a lapon, vagy a foglalatot.Egy 18, vagy 28 lábú tetűt kell keresni.
Volt XT-hez is. -
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18536 üzenetére
Legalább úgy. Néztem a 8087-287 lábkiosztása egészségtelenül eltérő (VCC+ is máshol van, nem szerencsés összecserélni őket). Ráadásul nem támogatja a 8087 a 286 CPUkat,
ezért duplán nem értem mit keres sok 286 lapon a 8087 felirat az FPU foglalatban.287-ből max 10MHz a max, asszem.
3-487 természetesen van 40-es. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #18536 üzenetére
nem, teljesen megegyezik a 487DLC és a 387, csak marketing fogásból nevezték át a 387-est 487DLC-nek mert ugye az így "jobban passzol" a 486DLC mellé
RiveMég hogy gyakori a 386-os VESA-s lap mi?mondjuk mihez képest
Én nagy nehezen összehekkeltem egyet, működik szépen a lap 386DX és 486SX/DX procival, de amivel használnám, 487DLC-vel cseszik elindulni
-
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18532 üzenetére
Elvileg a 286 lapomkon is 8087 az FPU foglalat felirata, állítólag 8087 is megy a 286-tal,
de, ha eltér nem jellemző
Majd letöltöm az IC-k adatlapját és megnézem a bekötést. És jól átkötöm487DLC, majd kipróbálom, gép, minden esetre felismeri. Néztem azóta több konfigban is látom, hogy 487 ketyeg a 386 mellett, ez trendi lehetett akkoriban... vagy beszerezhetetlen volt a 387
Tuningoláshoz én hülye vok, meg ilyen régi relikviákat nem kínoznék, örülök, hogy még megyegetnek valamennyire, észveszejtő teljesítményeket ezekből, amúgy sem lehet kicsikarni. 3.1-et olyan lassan töltik, mint a tetü
Miért nem kísérleteznél, hazavághat valamit?
Ezt írja, de valami olyat is ír, hogy 386-tal együtt is megy, de hova, milyen foglalatba.
A 386 tetejére ragasszam, vagy mi? Vagy csak annyit jelent, hogy a 386 foglalatában
felismeri a lap és elkínlódik vele 386-ként? -
Murphistic
aktív tag
válasz
frescho #18440 üzenetére
Szerintem se pusztulnak ki azonnal az asztali gépek. Talán most az a helyzet ( vagy pár éve volt az ), hogy akinek nem is volt szüksége számítógépre, annak is muszáj volt vásárolni egy asztali PC-t, vagy notebookot. Itt főleg azokra gondolok, akik csak e-mailezni, netezni szerettek volna. Nekik most már megvan a lehetőségük, hogy akár csak egy tabletet vegyenek.
Viszont ami talán nem változik, az a hardcore keménymag ( munka miatt, vagy hobbi miatt ), akik szerintem elég sokáig ragaszkodni fognak az asztali gépekhez.
Vicces, de pont tegnap jött a hír, hogy a HP nagyot bukott, mert visszaestek az eladásai.
Hogy később mi lesz az jó kérdés... Lásd a jóslatokat múlt századunkból, hogy a 2000-es években milyen lesz az otthonunk és a világunk. A lapos TV és az internet valahogy kimaradt belőlük...
Murphistic
-
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18444 üzenetére
Gyanítom, hogy rövid úton kipusztítja őket az okostv hozzá pl. bluetooth (a fene tudja milyen vezeték nélküli kapcsolat lesz majd akkor) billentyű + gamepad + joy + valami 3D-s konzolvezérlő szerű "varázspálca 3D patkány, amivel kalimpálni lehet, felhő alapú adattárolás + mindenért fizetsz a hálóról, aztán a PC-knek finító
És akkor még nem említettem az általad felhozott pofázásos meg kacsintgatással való vezérlést. Az lesz, mint mobiloknál, hogy nagyobbat böfögök és már meg is rendeltem online megnézésre a teljes Dallast tokkal vonóvalGondoltam, hogy valami hasonló, de mindig csak egyik állásban működött, másikban csak szitált.
-
pw12345
aktív tag
válasz
frescho #18440 üzenetére
Még ez sem a teljes kép, amit fejtegetsz, csak olyan áttörés, mint a W95, vagy a 3d
játékok megjelenése. Az IC-k megjelenéséhez hasonló technológiai ugrás lesz az,
ami visszaveti majd egy időre ezeket a mobil, tenyérbemászó, tiprom, taposom,
érintőképernyős vackokat és elodázhatja a desktop gépek pusztulását. Pl.
a kvantum technológia, aminek még most a kiszolgáló-hűtő egysége csak vagy 4 köbméter:I
Maga a gép persze PC méretnél is kisebb, de egyhamar nem tud bekerülni a mobilokba.
Az a baj, hogy a PC-ket szerintem az okos TV-k és a hálózati fizetős, felhő alapú
szennyek irtják majd ki rövid időn belül, függetlenül a szoftveres és hardveres fejlesztésektőlHa már csúcstechnológia:
Néztem ezt az XT-AT átkapcsolási g-y-séget, én ilyen kapcsolót még egyik özönvíz előtti billkón sem láttam:
Nem lehet, hogy belül van és szét kell szedni hozzá, mint pl. GM6000-es genius egér kapcsolója?
Tényleg az egereken mit kapcsolt régen az? DOS-UNIX alapú rendszereket, vagy mi a túrót?
Arra emléxem, hogy, ha átkapcsoltam össze vissza ugrándozott a qrzor)
-
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #18205 üzenetére
Mi az a HD?
filmeket nem nézem HD-ba (eleve 17-es 5:4 monitorom van ), max youtubén amíg szét nem hullik a flash. i7920-ba tudtommal nincs IGP, meg az intel IGP-iről inkább letennék. Egyébként nagyon ritkán játszok, amikor megüt az unalom felrakok valamit és kész. Mondjuk még a 8400gs-en lehet elgondolkozok, teszek rá valami borzalmas nagy bordát és csendbe van.
snake1977: Ilyenekkel nem élek, viszont ha végleg beszarik, akkor lehet átmelegítem hőlégfúvóval, melóhelyen van benn. Egyébként jöhet, hogy hogy kell.
-
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #18202 üzenetére
egyébként épp az lenne benne a poént, hogy ha majd gépet fejlesztek pl egy i7 mellett ott árválkodik a 6600gt
10000Ft-be akár egy 4850/8800gt/9600gt is beférne, picit megtoldva 4870, de mivel nem játszok ezért felesleges. Ez is 2d használattól döglődik, alig volt játszva vele. Pont azért akarnék megint nvidiát, mert van támogatás. Meg jobbak a driverei nekem. Melegedés meg volna oldva mert van itthon egy vf700cu-m meg lehet venni ócsóért l2 pro-t vagy használtba s1-et ami passzívan elvinné. -
Fenyő
őstag
válasz
frescho #18181 üzenetére
Van egy IBM 486SLC2-66-os lapom is, de azon az akku környéke annyira korrodált, hogy seképsehang (pedig a lap nagyrésze makulátlan, pormentes, szvsz használva se nagyon volt), amit most szerváltam azon még épphogy csak elkezdett a trutyi kidiffundálni (szóval épp időben távolítottam el róla), ez egy sima Texas Instruments 33-as, alaplapi cache mindkettőn van 128kb, ami ha jól tudom nem feltétlen volt alaptartozék 486SLC-nél. (később ezekről is lőhetek képeket ha van rá igény)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #18070 üzenetére
nem létezik, de az nem jelenti azt, hogy ne leheessen beüzemelni
Igaz én Geforce 4 MX440-et üzemeltem be így, de van rá sansz hogy ennél is műűködhet! a lényeg hogy valami ős forceware-t kell feltelepíteni, ilyen 40-es verziószám körülit, az felmegy, feltelepíti a kártyát és utána tök jól működikPersze telepítés közben írja hogy nem erre a win-re van a driver és telepítés csak saját felelősségre meg ilyenek, de simán jó lesz
-
laci1128
tag
válasz
frescho #18070 üzenetére
Ha nincsen beépített driver, akkor szerintem eléggé problémás lesz (és nem sok esélyt tippelek a beépített drivernek). GeForce 2-vel a tapasztalatok (hátha érvényesek lehetnek a 256-ra is): http://www.sevenforums.com/drivers/3707-drivers-geforce-2-mx.html (alulról a 3. hozzászólás).
Wikipedia alapján bőven 8x.xx verzió alatti az utolsó GeForce 256-hoz készült driver. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #18039 üzenetére
sajna az AM2-es prociknak is szintén 3giga körül van a végüg.. az uccsó szériás 6000-6400+-ok talán futnak 3,4-3,5-t és annyi... egy jobb 939 is megy 3Ghz-et, de nekem volt egy 4200+-om igaz vagy 20 példányból válogattam ki, az ment 3300MHz-et szóval... S939 vagy AM2 ha az árat nem nézzük szinte hajszál pontosan ugyanazt tudja...
Más: Kékhalált okozhat full felpuposodott kondi sor a lapon ugye?
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #18033 üzenetére
Mondjuk erre mondaná Bacsis, hogy tuninggal viszont kb ugyanott van a végük. Mondjuk általános használat alatt én különösebben meg nem érzem, hogy 2.4 vagy 3.0 Ghz-en megy a cucc, százalékosan azért az nem olyan eget-verő különbség, főleg, hogy ez csak a proci sebességében jelentkezik, a rendszer többi komponensében nem, tehát összességében még ennél is kevesebbel gyorsabb.
laci1128: Viszont sok korai AM2-es lappal meg nem megy, nyilván ez részben a gyártók sara is, hogy nem írtak hozzá biost (mondjuk ezt kiküszöbölendő pl. szinte az összes low-cost ezeréves AM2-es Asrock laphoz létezik 3rd party betás bios, amivel meg lehet etetni a legtöbb AM3-as procival), de ha már vki AM2-es lap beszerzésén gondolkodik célszerű utána járni, hogy mi az amivel még megbirkózik. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #17971 üzenetére
erről jut eszembe hattttalmas sztorííííí:
egyik ismerős laptopot venne... fel is hívják hogy 50-ért lenne.. ki volt hangosítva a telefon, hogy én is haljam.. a srác semmit nem ért hozzá így súgtam hogy mit kérdezzen, azt mondom majd a végén mondom hogy okés vagy nem... első, mi a márkája, hát mondtak valami chili márkát. jó ugorjunk, mi van benne, kérdezi is a gyerek, erre már is jön a konkrét válasz: "hát azt pontosan nem tudom, de sok gombok"
Hát hozzá(nem) értés ide vagy oda, de hangosan kitört belőlem a röhögés -
Tim82
félisten
válasz
frescho #17908 üzenetére
Bármilyen retró konfigba józan ésszel értelmetlen pénzt ölni, nem?
Múltkor a MorphOS-t nézegettem, kár, hogy csak a trial verzió ingyenes.
Mac-em volt (G3 iMac, utolsó generációs 12" PowerBook, PowerMac MDD), annyira nem hoz lázba egy újabb. (Bár szeretnék megint egy G4 iBook-ot/PB-t, pusztán azért, hogy kipróbáljak rajta egy-két dolgot - megint csak usability-téren.)
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #17870 üzenetére
Nálam jelenleg egy X41 tablet, egy T42p és egy T60 van. (Valamint darabokban egy X61 tablet és egy Z61p, az előbbihez elvileg minden megvan, hogy működőképessé varázsoljam, az utóbbihoz kell jó alaplap + CPU.)
T42p (Pentium M 745 / FireGL T2) + 2 GB RAM + 80 GB 5400rpm HDD + XP SP3-mal a barátnőm teljesen jól elvan, netezik, office, YT, Facebook (és azon belül flash játékok - Farmville-nak valami középkori változata meg Avengers) nem fektetik meg a gépet. Azért én meg fogom dobni a felhasználói élményt majd egy microSATA SSD-vel + átalakítóval.
T60 (T7400 / Radeon X1400) + 3 GB RAM + 80 GB X25-M G1 SSD + Win 7 Prof. x86 - ez az én fő gépem, a Dragon Age-ig bezárólag még játszom is rajta.
X41 tablet + 2 GB RAM + 60 GB SSD + Win 7 HP x86 - ez sajnos belassult, mert nincs semmilyen garbage collection meg TRIM, és eddig még nem találtam kielégítő szoftveres megoldást a karbantartásra.
Amúgy mi számítana "komolyabb munkának" (mármint ha nem infós / tervező jellegű), amivel nem boldogulna el egy T400?
-
gban
veterán
válasz
frescho #17662 üzenetére
Én is ezt mondtam, meg többen is, de pont ebben a topicban nem kell csodálkozni az ellenálláson
A legcsúnyább ha tényleg megveszi a 2 giga ddr-t, az kb. 8e.intelMMX, megveszed?
Nem hülyéskedünk hogy annyiból 10x gyorsabb és sokszor hűvösebb, vagyis halkabb és takarékosabb géped lehetne
#17663-re:
Az a gond, amit te is nagyjából sejtesz, hogy nem ér annyit a gép mint az alkatrészei.
Pont ezért is tudsz kijönni majdnem árában egy jobb géppel, ha eladod a régit darabonként.
Amennyire egyben kijön, annyiért jobbat, gyorsabbat kapsz hegyekben, senki nem a tied fogja választani. -
intelMMX
senior tag
válasz
frescho #17650 üzenetére
Uramisten! Te ebben elférsz? Nagyon pici!
Hát azt tudom hogy sokkal erősebb! Volt nekem 2Ghz-s Celeronom is meg Pentiumom is! A különbség...nos egyértelmű XD
Én prescottot választom mert hát nem akarok már 3Ghz alá menni. Tunningolni szintén nem akarok. Valamiért ilyen anti tunningos vagyok XD
Minden alap órajelen! XD -
intelMMX
senior tag
válasz
frescho #17648 üzenetére
Jaja nem egészséges az
Pundit alatt gépházat értesz?
A Prescott magos celeronok is melegszenek mint a fene!
De az én D345öm egészen jól bírja. 45fokot mértem everestel. (Gyári rézmagos intel hűtő)
480p-t bírja gondolom a 2,8as Pentiumod nem?
Néztem a kis 345ömmel meg az FX5500ammal 1080p-s videót YT-n. Meglepődtem mert nem is szaggatott annyira!...kb 10FPS megvolt -
-
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
frescho #16921 üzenetére
Ó igen, Enterprise, róla majdnem meg is feledkeztem. Rajta is filóztam egy sort, mert tudja emulálni a Spectrumot és emellett még az egyik legerősebb 8 bites gép - plusz nem drága.
Az Enterprise tudta volna emulálni a C=64-et? Hogyan? Utóbbiban MOS proci volt, nem Z80.
benedecko: én csak az ep128.hu-t találtam. Ott egyedül picit a kezdetleges megvalósítás zavar (bár örömmel olvasgattam), a sinclair.hu azért mind minőségileg, mind tartalmilag egy következő lépcsőfok.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
frescho #16919 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Nemsokára venni fogok magamnak egy Commodore-t vagy Spectrumot, mert a retró csak akkor az igazi, ha nem emulátor alól megy. Bár nem tudom, hogy C=16-okon és Plus/4-eken mi a lehetőség, C=64 lenne a kézenfekvő, mert abból rahedli van megvételre. De nekem a Spectrum jobban is tetszik, az utóélete is pörgősebbnek tűnik. -
-
gban
veterán
válasz
frescho #16738 üzenetére
Igen, és emlékeim szerint nem őt kell rávenni hogy úgy viselkedjen, hanem a dosos játékoknak kell megadni (ha kell), hogy milyen címen, IRQ-n, DMA-n keresse az SB Pro-t, és ha a kártyának megfelelő értékeket adsz meg, akkor meg is találja. Mindezt megúszható sok esetben, a nem teljesen régi játékoknál, köszönhetően az auto felismerésüknek.
-
peti_s
addikt
válasz
frescho #16658 üzenetére
A Win98SE telepítőjét nem másolhatnám rá a megformázás után egyből?
(#16659) snake1977 , ez pont forítva van, amit linkeltél az pendrive-ról telepítés, míg amit én szeretnék az pendrive-ra telepítés, ám a pendrive-ról telepítést asszem az MS nem tartja legálisnak, bár nem tudom mért nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest