- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weißturul
senior tag
válasz
benedekco #15692 üzenetére
ha én gazdag lennék kivásárolnám részben a 3dfx-et az NVIDIA-tól
gondolom bizonyos szabadalmakhoz ragaszkodnának, hát üsse kő
vagy tuti biznisz: veszek egy Ranpage-et majd sorozatgyártom
meg a V5 6000-et is
viszont a V5 5500 azért nem egy 64 bites LP kari, méretes egy cseppet azért... V5 6000 meg így ránézésre nem férne bele a jelenlegi gépházamba
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
benedekco #15679 üzenetére
Van egy jó szakember ismerősöm, ha javítás kell, és elküldöd, a címem már tudod, akkor megcsináltatom vele neked az én kontómra.
Ja, ehhez a Voodoo-hoz vedd még hozzá, hogy PC-sben nincs DVI-s. Innen is látszik, hogy almáékat már akkor is ellátták minden földijóval.
-
-
válasz
benedekco #15618 üzenetére
A P200MMX mellé az S3- at javaslom, a DOS- os játékoknál a másik kettővel gondok akadhatnak.
A 128M SD jobb, de csak akkor ajánlott, ha a lap képes az egészet kesselni, egyébként lassul, de továbbolvasva látom hogy már elhangzott...
Az SB32 lényegében hasonló az AWE32- höz, EMU8000 van rajta és az AWE drivereivel kapásból megy, regiszterszinten is reagál ugyanazon utasításokra. -
-
válasz
benedekco #15620 üzenetére
Más: edo és sd között van érezhető különbség egy p200-nál - chipset függő, Intel VX-nél szinte semmit nem számít, Intel TX-nél és Via VPx-nél számít, de ott sem olyan eget-rengető, mint várná az ember. Arra még figyelj, hogyha Intel Vx/Tx chipsetet használsz, az maximum csak 64 megát tud chache-elni, ha több ramot pakolsz bele visszaesik a teljesítménye.
Matrox Misztéket használtam annó és mentek rajta a dosos dolgok is klafán.
Szorzó: P1MMX-nél, a 1,5-es 3,5-nek felel meg feltéve, ha nem lockolt példányról van szó vagy eleve 233-as. -
Rive
veterán
válasz
benedekco #15620 üzenetére
De ez egy GX-es virge, az nem oszt, nem szoroz?
Az S3 sorozat driverei elég jól passzoltak a V2-höz. Nyugodtan rakd be azt. Teljesitményben mindegy, mit választasz: ha 3D, akkor úgyis a V2 dolgozik, ha 2D, akkor meg ~ mindegyik ugyanúgy nyom.
Áldom az eszem, hogy anno az utolsó pillanatban szereztem olcsón egy rakat PCI G400-at meg egy-két PCI Savage-t, azóta csak akkor Voodoo, ha kifejezetten ahhoz van kedvem.
edo és sd között van érezhető különbség egy p200-nál?
Van. SD preferált, ha megoldható.
Mellesleg a lap tud 75mhz-es fsb-t.
Nomost ennél én egy kicsit bizonytalan vagyok: a korosztály még mintha nem tudott volna fix PCI frekit, azaz 75MHz FSB-hez a fenetudja mekkora PCI freki tartozik. az IDE vezérlő meg mintha a PCI frekit osztotta volna tovább... De lehet, hogy nincs igazam. Mindenesetre ezügyben majd némi extra óvatosság ajánlott.
-
-
laci1128
tag
válasz
benedekco #15550 üzenetére
Ha csak szintetikus teszt kell, akkor nem is kell az átkötő kábel, szól a 3DMark ha végzett. Amennyiben képminőséget is vizsgálnál, akkor pedig még mindig ott van a manuális vagy a brute force módszer.
A manuálisnál ha csak 1 monitorod van, akkor lekötöd a Glide alkalmazás idejére a fő kártyádról a monitort és a V2-re csatlakoztatod, majd kilépés után ugyanez pepitában.
Brute force pedig két monitor befogása, egyikre a fő kártya, ezen fog minden egyéb látszódni, majd a másikra a V2 azon a Glide.Sajnos otthon nekem az első marad; számomra is fájó hiány az átkötő kábel a kényelem szempontjából.
Ja igen és külön nem is igen láttam ilyen motyót. A D-Sub hosszabító meg milyen ocsmányul nézne ki a gép hátuljában. -
-
-
-
válasz
benedekco #15234 üzenetére
Vigyázz majd hogy fölfeküdjön a hűtő, mert ezen ugye nincs kupak.
Ha megnézed a keretet, vannak rajta pöckök sokszor, amin fölfekszik a borda, és nem "esik le" a magig. Ezt eladáskor sem árt említeni, mert viszik vissza hogy nem megy (már...).
Tedd be a procit majd, és egy bankkártyával, vagy papírlappal ellenőrizd amit mondtam. Húzd végig a keretben függőleges állásban, vagyis kösd össze a keret 2 oldalát egy egyenessel, és meglátod, hogy egy sima egyenes borda leér-e a magig, vagy valami feljebb tartja majd.
Én kilógó közepű 478-as hűtőt használok, méghozzá olyan kerettel, amibe jó a 478-as hűtő is, némely Asus lapon volt ilyen 754/939-es keret, amin van 478-as hűtőnek is lefogatási lehetőség. -
-
-
válasz
benedekco #14990 üzenetére
Az a baj, hogy a fals hőmérséklet miatt nem futja ki magát a proci (thermal throttling), és emiatt jóval alacsonyabb teljesítményt nyújt a gép összességében. Persze ezt csak akkor tudom igazolni, ha másik alaplapban kipróbálva jóval többet mutat a tesztekben ugyanaz a cuccz.
-
telescreener
tag
válasz
benedekco #14976 üzenetére
Hát sok mindent lehet vele kezdeni pl. routernek vagy nas-nak ezek nem esznek többet 100 w-nál, és egy modern nem energiatakarékos pc (nem brazos vagy atom) alsó hangon többet esznek. amúgy ha van barkácsötlet azzal is lehet próbálkozni hogy a házba mást épít, (itx) vagy polc alá kitámasztónak stb.
-
-
válasz
benedekco #14898 üzenetére
A nem induló gépek kapcsán: egy EPOX 8K9AI és Barton 2500+ kombó került hozzám javításra, amiben egy csoda Unipower táp volt. Bekapcsolásnál felpörög minden, de nem megy a gép. Kiderült, hogy a táp halt meg valami olyan módon, hogy nem vitt el semmit, bekapcsol, de nem indítja a lapot. Másik táppal tökéletesen megy a gép.
-
Rive
veterán
válasz
benedekco #14898 üzenetére
Köszi nem kell. Szerencsére látom melyikeket kell összeérinteni. Mármint azt látom, hogy melyik a bekapcs gomb kivezetése.
Hát izé. Nem egészen erre gondoltam
Pl. tudnom kellene, hogy külső feszszab modul van-e a laphoz, vagy integrált. Ehhez vagy egy részletes kép kell, vagy manual. De ezen felül is van épp elég macera a korosztályban, pl. ott van a PPro 64 bites adatbusza, ami tipikusan párosával kéri az EDO ramokat - node, hogy melyik slot melyikkel páros, az megest csak manualból szok' kiderülni. Aztán némelyik lapon volt valami 'case open' kapcsolónak csatlakozó, ami jól bereteszelte az inditást, ha nem megfelelő jelet kapott. Másik lapok a venticsatlakozóra voltak háklisak. Satöbbi vadabbnál vadabb perverziói a klf. gyártóknak :-) Ha tudok tipus guglizni, akkor ezek egy része kezelhető. Nomeg akkor nem neked kell elvégezni ezt a fajta aprómunkát egy korlátozott értékkel biró lap kapcsán
A Slot-os Athlon egyáltalán miféle? Arról nem tudnál egy fotót lőni?
-
Rive
veterán
válasz
benedekco #14895 üzenetére
Ennél a korosztálynál ezer és egy oka lehet, hogy miért nem indul
De extra csatlakozó nélkül mennie kellene. Szerintem.
Esetleg pontos tipus szerint utána tudok keresni, csak pont a feliratok nem nagyon látszanak a fényképen
Ui.: illetve a procc mellett jobbra fönt (a fotón ezt a részt takarja a hűtőborda) van még esetleg valami csatlakozó?
-
-
Rive
veterán
válasz
benedekco #14867 üzenetére
Ami engem érdekel, azt legtöbbször - driver hiányában - amúgy is csak néhány napnyi kutakodás után lehet elkezdeni tesztelni. Ne fáradj, ha a fentebb soroltakba illőt találsz, listázd be nekem teszteletlenül
Aha, szóval recycling... Csináltam effélét én is itthon, csak mostanában már nem jutok be jó helyekre. Pedig milyen buli volt - cuccért szabadon válogatott cuccot kértem, aztán csak úgy csorogtak a ritkábbnál ritkább hardverek
-
Rive
veterán
válasz
benedekco #14863 üzenetére
Eeeegen, a két PCI-os az érdekesen néz ki, utánuknézek
A bigfootot felejtsd el, a többiről így látatlanban...
Van amúgy egy-két dolog, ami engem mindig érdekel. Pl. ősi VGA-kártya, szigorúan 20 centinél hoszabb, vagy akörül esélyes - és itt akkor Voodoo kor előttiekről beszélünk. Aztán IDE (esetleg EIDE, MFM vagy RLL: SCSI nem) vezérlők, memóriafoglalatokkal, bármilyen alaplapi csatlakozóval. Bármi EISA csatlakozós kártya. Ha efféle akad a kezetekbe, akkor pliz
Tkp. hogy kerülsz te effélék közelébe
-
-
peti_s
addikt
válasz
benedekco #14839 üzenetére
Igen, volt szerencsém már megcsodálni a "művészetüket". De itt másképp mennek a dolgok. A leggyorsabbak elviszik a fém tárgyakat, fém részeket. A lassabbak, nem tudom miért, de van hogy elviszik a monitort a fém részek nélkül is, lehet h így is kapnak vmi pénzt érte. De, a legrosszabbak azok az éves szoláriumbérlettel rendelkező gyerekek. Ők csak megfogják a TV-ket, monitorokat, és egy kővel 3dimenzióssá teszik. Csak azt hallom hogy itt robban, ott robban... Persze, a szemükbe sosem megy szilánk..... Most pl. a fa léceket viszik. Szerintem reggelre nem marad semmi.
-
-
-
-
laci1128
tag
válasz
benedekco #14712 üzenetére
16 bites színmélység esetén szerintem az ATI kártyáinak is borzalmas képük van (nem a homályosságra gondolok, hanem a dither minőségére/hiányára? Pl. átlátszóság esetén jó pöttyös a kép). Viszont mivel elhanyagolhatóan lassítja őket a 32 bites színmélység, nincsen túl nagy jelentősége ennek. 16 bit alatt a 3dfx kártyáknak illene a legszebb képet adniuk a marketing gépezet szerint (a néhai gyártó állítása alapján magasabb precizitással dolgozik a kártya, csupán a framebuffernél surmóskodtak), de persze egy gyengébb RAMDAC segítségével simán el lehet érni, hogy homályos legyen a kép.
Amúgy én a Kyro II (Hercules 3D Prophet) képével különösen meg voltam elégedve minőség tekintetében. -
törölt tag
-
Nowhereman
őstag
válasz
benedekco #14678 üzenetére
Először is, a Barthon kvázi minden nem SSE2 beteg alkalmazásban lenyomja bármely alaplappal az azonos számértékű P4-et.
Másodszor a Barthonnál 60C-ig nincs gond, ha csendesíteni akarsz, a fesz csökkentésével kezd: kb 1,65V -> 1,55V-ra többnyire gond nélkül le lehet menni. PowerNowt! csak a mobilok tudták a mobilos lapokban - emiatt nem volt bennük fix szorzó/és bizony a szorzóval is babrált az!/.
Harmadszor a HDflasht teljes képernyőn az enyém kockaforgatás közben is akadás nélkül vitte, igaz egy R3650-nel és Ubuntu alatt. -
-
-
válasz
benedekco #14417 üzenetére
Ezekszerint tévedtem, a korabeli progikkal más volt annó a helyzet, a 3dmark-ot meg tudom erősíteni, sőt ennél még nagyobb is a különbség, ui. 7000-es Radír ezeknél a prociknál már vga limitet okoz. Emlékszem haver annó az 1.7-es Cerkáját kénytelen volt lecserélni egy Athlon Xp-re (akkoriban a P4 ára igencsak boros volt), ui. játékra teljesen alkalmatlan volt, sok esetben még egy mezei Ghz körüli Durci is jobb volt erre a célra.
-
-
válasz
benedekco #14417 üzenetére
Meglepődtem, én a cerka vereségére tippeltem volna.Bár a 3DM2000- ben ahol a legnagyobb számítási teljesítmény kell és ennek leszállítása a videokártya felé, tetemes lett a P4 előnye.Cerkás konfigomnál nálam is az első amire felfigyeltem, a gyors boot-idő, bár ez lehet az alaplap érdeme is.Hőfok is hasonló mint nálad, pedig ez 3G- án ketyeg.
-
-
-
válasz
benedekco #14319 üzenetére
Én az Everest sebességtesztjeit szoktam lefuttatni, azokat gyűjtöm táblázatba.
Nekem 1,6 Willamette P4 van benne meg 2.4 Northwood cerka, utóbbi mellet szól a mérés meg az alacsonyabb feszültségigény miatti kisebb melegedés is. Anno azért szedtem ki az 1,6-ost egy notebookból mert borzasztóan melegedett, ment helyére egy 2 gigás NW celeron, mindjárt hűvösebb lett. Azóta is hirdetem 500-ért, de a kutyának se kell. Végre elcseréltem de visszajött, a lapja nem támogatja az illetőnek a Willamette magos procikat. -
válasz
benedekco #14277 üzenetére
Netburst architektúránál a hosszú feldolgozóegységek végett baromira számít a cache mérete és az fsb is. Az nw cerkában ráadásul az a nyamvadt kis 128kb cache is 2 utas elérésű, ezért nem gyorsul szinte semmit a tuningtól (azonos órajelen még a szintén nem túl acélos wm cerka (a 2. leggyengébb sorozata Intel papának) is elveri), nekem annó volt wm p4-em, és volt alkalmam kipróbálni egy nw Cerkát is, hát szinte mindenben sokkal-sokkal lassabb volt (de itt egy teszt hasonló procikkal, egy 1.6 wm p4 még a 3 gigára tuningolt nw cerkát is általában elveri). A Vga-t kipróbálnám másik gépben is, ha driver telepítéstől behal akkor lehet annak annyi, főleg, hogy másik vga-val meg megy, esetleg chipset drivert frissítsd ha tudod.
SB16 köszöni szépen jól van, egy 386-os konfigban találta meg végső helyét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest