- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Neki van ilyen, próbálta is a leírás szerint - Apple videokártya, nem PC-be való.
-
Exian
addikt
"mindig ki is mértem, amit beraktam."
Na, erre várok tippeket. Hogyan, mivel mértek megbízhatóan? Én egyedül a multiméteres "töltődik-visszatölt" effektust ismerem, azzal szoktam nézegetni, de azért az nem 100% biztonság. Van valami tuti trükk, amivel megbízhatóan kimérhető egy kondi?
-
cheatergs
senior tag
Gigabyte GA-586T2, bár próbára még nem tettem, mivel 72 pines EDO-m nincs.
A fotón a rossz felbontás miatt nem látszik, a DIMM-ek és SIMM-ek között, utóbbi közepénél egy fehér pacni a szöveg.
A Specifications alatt írják a feltételeket. -
cheatergs
senior tag
-
-
jahh, korábban mi is témáztunk róla, hogy compaq dual SLOT1 szeróba beletoltam a Tualatint, a BIOS tök jól felismerte, a SCSI-ig eljutott a gép, minden okés volt de bootolás előttt írta a gép hogy ismeretlen CPU és hogy system halted, és ott még tovább sem lehetett nyomkodni
-
Ádyka
őstag
Ez kicsit hihetetlen, hogy érzetre a gép a gyorsul, de nincs szintetikus teszt ami kimutatná, hogy a gép melyik elemén történt fejlesztés / gyorsítés / tuning stb.
Mégy egy nyamvadt 3D mark sem gyorsult, vagy sima game fps mérések sem, vagy super pii, ahol aztán bőven kijün, hogy milyen architetktúrán / FSB-n / órajelen járatod.Most a "mifeéle ram"- ot remélem arra értetted, hogy azonos órajel de Single vs dual channel, mindez socket A-ban.
-
-
Ádyka
őstag
Ha teljesen nem is volt haszontalan, én 99 %-ban annak láttam.
Pl single modeban tudott egy DDR400-as ram kb 2800-2900 Mb/s, az elméleti 3200 Mb-ból.
Míg intel oldalon ezen szintetikus tesztek szépen kimutatták a dual DDR-rel járól memsávszél növekedést (szsz kb 6Gb/s), azt vártam volna, hogy Socket A-nál legalább 3200 Mb-nál kiakad a "mérőműszer". Kb semmi nem változott a memória átvitelnél, azon kívül, hogy a post képernyőn jól muattott a dual mode.Intel oldalon is elég röhelyes volt ez a 4x FSB marketing. Pl egy 533 FSB cerka: mindössze egy DDR266-os / PC 2100-as ram kellett hozzá, ugyanis 133-as FSB-mentek ezek. Ha ebből kettőt raktál bele, akkor hasított a dual channel és lett belőle 533..... pff. Vagy mi a fene. Persze AMD-ék mindenféle übernagy FSB elnevezés nélkül simán lépték át őket az A64-ekkel.
-
-
-
-
Exian
addikt
Mondjuk az is lehet, hogy ezek a ramok eleve döglöttek, mivel úgy kerültek hozzám szintén kiselejtezések alkalmával. Bár emlékeim szerint már végigteszteltem őket. De az is igaz, hogy volt néhány, ami már másik lapban sem mutatott életjelet, de ott szintén azt gondoltam, hogy a lap nem viszi. Viszont azt sem hiszem, hogy az összes 256os SD ramom hibás lenne.
-
Exian
addikt
Köszi. Jól van, akkor félrerakom ezt is a "kondizni kell" lapokhoz
Van egy P4 lapom is, azon kb. mindegyik kondi már púpos, emiatt néhány dolog nem is működik már rajta (pl. alaplapi hangkártya, USB halott, amúgy működik, elindul az XP, de ezek nélkül).
Persze ennél nem biztos, hogy a kondik miatt van a kékhalál, lehet egyszerűen az is, hogy meghalt rajta az XP. Mindegy, nem is annyira érdekel, nem akarom életrekelteni a mostani, rajta lévő rendszert, megy majd rá friss. Csak előtte megpróbálok egy CPU cserét és memóriabővítést. Bár az is lehet, hogy marad így, ha már egyszer ilyen szépen egyben van. Nem tuningolni akarom, hanem üzemképes állapotúra varázsolni úgy, ahogy van.
-
-
-
-
Socket4-re gondol sztem
Ejnye hát nem ismered a srác perverzióit?
NE hülyéskedj már te mint ős K6-III totyik lakó mindenki ferde hajlamait ismerned kéne
Aszondja...
Fenyő: VESA-s kártyák, 286-386 és 486-osok
DarthSun: 386, Creative ISA-s hangkarik, és esetleg még a Gravis
Rive: 80-as évek közepétől 90-es évek közepéig a különleges ritka hardverek, mint pl VESA-s 3D-s kártyák, stb
bacsis: limitált példányszámú felsőkategóriás cuccok, kortól függetlenül
Ganz-[HUN] Maxtor HDD-k, és a Socket4
Exian: Háááát ő még nem régóta csatlakozott, annyira nem ismerem a mániáit, de hogy a retro gépek vonzzák, az biztos
Tim82: Ritkán jár közöttünk, de már levehető hogy első sorban a laptop cuccok vonzzák, főleg az IBM Thinkpadek
frescho: ő is eléggé vonzódik a régebbi laptopokhoz, de neki a Linux is nagy heppje
sanchezsa: Neki tök mindegy csak ritka legyen
Yutani: Matrox és S3 VGA kártyák, ileltve a Gravis ultrasoundban ő is eléggé jártas
zoltanz: i440BX és egyéb P3-as motyók hasonló korabeli VGA-kkal
gban pedig a kakukk tojás, mert az ő vágyálmait még érdekes módon nem sikerült kiismernemVan még valaki?
-
természetesen rakok fel majd róla egy fokkal jobb képeket is
Igaziból csak a grafikus kártya megjelenítő támogatását kéne megtudni, azt viszont a kártyáról nem fogjuk kivenni az tuti...
de ha megy herkulessel akkro boldogság, mert legalább a Floppy drive és a HDD szabvány, a proci meg x86 kompatibilis, mi kell még -
Megtörtént, a helyzet ugyanaz, egyébként sikerült kideríteni, hogy a venti vezetékek egy smd kondiba futnak, onnan pedig egy diódába, aztán tovább eltűnnek vmelyik köztes rétegben, viszont a melegítéses sztori után sikerült bénán rámérni a venticsatira és kinyírtam egy a venti melletti tranzisztort, így már 10,5v-ot kap, de hátmostmár tényleg fizikailag hibás lett a kártya sajnos.
gban: Ez még tuti nem tudja szabályozni a ventit, fixen 12v-ot kéne kapnia, a Geforce-ok a 7-es szériától tudnak ilyesmit általában. -
-
Mondjuk a hátuljáról is egy konkrét kép jól jönne, hátha volt több revízió is, nemcsak amit itt nagyhirtelen találtam.
-
Exian
addikt
Jók ezek a sufnituning megoldások, egy gond szokott lenni: sokan megfeledkeznek a földelésről
Berakják fadobozba a cuccokat, de nincsenek földelve, se egymáshoz, se semmihez. Na ilyenkor előfordul néha gebasz. Én konkrétan még "pályám elején" nyírtam így ki merevlemezt. Gép mellett, kivezetve volt használva jó darabig, csak a kábelek lógtak ki és valami műanyag dobozkán feküdt talán. Egyszer hozzányúltam menet közben és abban a pillanatban meg is nyekkent. Tipikusan olyan volt, mint amikor fel vagy töltődve és "megcsíped" a másikat... halk zizzenés volt és utána már csak kattogott a HDD feje
Nem tudom, hogy emiatt nyíródott e ki, de sanszos...
Múlt héten építettem egy 386ost, annál meg gyárilag voltak külön pluszban földkábelek, ugyanis a HDD-t, floppít, mindent egy műanyag beépítőkeretben lehet csak berakni a házba (csak 5.25ös helyek vannak). Így mivel nem érintkezne egyik meghajtó sem a házzal, így kábelekkel kell megoldani a földelést. Nem véletlenül van ez így. Szerintem a linkelt fadobozban sincs sok földelés, de persze lehet, hogy tévedek
-
cheatergs
senior tag
Kösz! Mindkettő 2.9V alatti, de tesztelni-megoldani csak hétvégén lesz időm. Remélem ez lesz a hiba. Mondjuk én úgy tudtam, h üzem közben a gép tölti a gombaaksikat, akkor ez hogy merülhet le (először elindult, következőnél már nem)? Normális esetben bootnál tudatja velem a checksum errort, és kér a BIOS beállítására.
Másik, hogy Abit NF7-S2G-ről tud vki teljes infót? Kézikönyv sajna nincs hozzá, neten meg urban legend adatok repkednek az összes NF7-ről. Annyit sejtek, hogy ugyan ez is Nforce2 Ultra, de elvileg nincs Soundstormja, viszont van RAID.
-
-
-
-
-
-
-
Exian
addikt
Lehet. Mindenesetre meglep. Az én 8 bites mono hangkártyám anno csak 8bit, asszem max. 22KHz-t tudott, de az is lehet, hogy csak 11KHz-t. Vagy ez független attól, hogy az adatbusza 8bites és csak a chip volt rajta gyenge? Attól még tudhat 16bit, 44KHz mintavételezést is? Pl. felvételnél...Na, majd max. kipróbálom.
Hihetetlen, de régen stúdióztam (rádióban is dolgoztam pár évig), de ilyen alap dolgokat már nem vágok
Igaz, akkor már nem voltak 8bites hangkártyák, már bőven minimum SB Live-ok voltak akkoriban, meg esetleg GUS. 1998-2002 között valahol.
-
Exian
addikt
Biztos, hogy 8 bites ez? Túl újkeletűnek tűnik ahhoz. Nekem volt 8 bites, mono SB kártyám, de azért az más technika volt... meg a hangja is...
Nekem is van egy ugyanilyen ESS-em az egyik 386osomban és teljesen "penge" hangja van, nem igazán tűnik 8 bitesnek. De persze lehet, hogy az csak ránézésre ugyanilyen.
SZERK.: ugyanilyen az enyém is, látom fentebb írtad a típusszámát. Tökugyanez. Meglepne, ha 8 bites lenne, nekem teljesen más emlékeim vannak (hangminőség tekintetében) a 8 bites hangkártyámról.
-
-
Exian
addikt
Kösz mindenkinek. Áh ja fontos dolgok már nincsenek rajta. Először azok voltak. Családi fotók
Oszt' egy teljes másolásnál derült ki, hogy uhh, ugrott egy jó 10-15%-ka a fotóknak. Vagy több.
Most ilyen TV-re kötött felvevő HDD-nek akarnám megcsinálni, arra nem kár.
Sajna nem tudom, hogy mennyire vannak egybefüggően a hibás részek.
Erre van valami program, ami megbízhatóan kijelzi? Szintén az van, hogy amikkel én próbáltam, már ellenőrzéskor is megállt X százaléknál.
Olyan ellenőrző program kellene, ami "mindenképp" átmegy a rossz részeken és nem akad ki tőle.
-
-
Exian
addikt
Wow, ez épp az
Ez mit jelent egészpontosan? Most sajna nincs időm/lehetőségem végig olvasni...
Amúgy savasodás baja nincs, de a fene egye meg, egy helyen meg van szakadva az egyik szál a billentyűzetnél, így ez is keyboard errort ír
De nem értem, hogyan szakadhatott ott meg a szál, ez egyértelműen fizikai behatás eredménye, nem pedig az enyészet műve. Mintha csavarhúzóval valaki megkarcolta volna rendesen. A lap alján!
-
-
-
-
-
-
Na belementem a bizniszbe, megvan a FuSie.
Tényleg járt szervizben, garmatricájuk rajta.
Nem rossz a monitor, de egy dolog miatt azért aggódom.
Üzemmódváltáskor erősen sípol.
Olyan kondisan.
Vagy tekercsesen.
Szereintetek mi lehet?
Mindig előadja üzemmódváltáskor, bekapcskor, aztán elhallgat, képpel jó.
Ha kihúzom a dvi-t, akkor tovább keresi hogy milyen frekit,felbontást kap, olyankor cifrázza is a sípolást.
Aztán rájön hogy no signal, ki is írja, és elhallgat.
Visszadugáskor lereagálja, amíg beáll, sípol, aztán amikor beadja a képet, semmi baja.
Szerintetek megint el fog durranni valami, és azért adták el mert korábban is így kezdődött?
Vagy ne törődjek vele? -
nem 8MB, hanem 16MB-osoka voltak/vannak... nekem is 8db
próbálgattam beröffenteni 386-os lapokban, de 64MB-nál azaz 4 modullal mindegyiknél megállt a tudomány
yodee_! Még a 133-as 5X86-ra is van sansz hogy elindul, max nem a hivatalos CPU órajelén hanem pl 80 vagy 100MHz-en -
Exian
addikt
Igen ettől tartok én is. Annyira zsufis minden, hogy csak na. A kábelekkel meg is telt a ház belseje, gyakorlatilag épp a proci környékén nincs 1 négyzetcentinyi üres tér. És ez gond. Na majd átkábelezem máshogy és lehet, hogy ha a procira nem is, de a házra rakok valahová 1-2 kisebb ventit, egyet elöl, ami szív befele, egyet hátra, ami fúj kifele és akkor megvan a "kereszthuzat"
Nem baj, ha zajos lesz a ventik miatt, ez már nem routernek lesz hálószobába, mint anno nekem, hanem amúgy is full zajos környezetben lesz hajtva a kiállításon
-
-
Exian
addikt
"TFT-ben táprészen nincs se nagyfesz"
Esetleg az inverter környékén, amennyiben egy panelon van a táppal, márpedig amiket eddig láttam, azokon 90%-ban egy panelon voltak. Jó, jó, csak kötekszem
Tudom, hogy az nem "olyan" nagyfesz (hiába akár 600V), mint a CRT-ben. Nincs benne akkora áram.
-
-
-
Exian
addikt
-
Linux: van a tecsóban a Fogarasin egy használt PC-s sziget.
Minden gépet linuxszal ad, ki is írja alig megtévesztően:
Operációs rendszer: Linux (Windows kompatibilis)Simán meg lehetne büntetni szándékos félrevezetésért.
Anyuka megveszi a gépet, mert win kompatibilis, hazaviszi, aztán megpróbálja rátolni a jogtiszta ms office-t, játékokat, amire rá van írva hogy win kell neki, aztán jön a csodálkozás.
Komolyan mondom, nálam ez is ugyanolyan kategória mint a többi "olyan ember" aki jogosulatlanul jut más pénzéhez, csak hogy ne legyen benne semmi moderációkeltő. -
-
Exian
addikt
Oké, holnap megnézem mik is vannak pontosan. Azóta próbáltam 1-2 P1-est és van, amik meg sem nyikkannak, úgyhogy nem tudom, végül mi lesz, de aztán lehet, hogy memória gond vagy bármi egyéb van...
Továbbra is keresek ISA slotos CGA/EGA, de főleg VGA kártyát meg IDE vezérlőt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged