- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ranagol_5 #15676 üzenetére
Mondtam neki, hogy a második az. Csak nem nézte félre.
Mellesleg azoknál a tekercseknél a kártyámon szerintem bajok vannak. Valszeg valami fatökű beletett a gépbe egy wincsit azért törhettek el. Nem látszik, de az egyik tekercs teste(az a műanyag merevítés) el van repedve és így az egész kileng, ujjal mozgatható. Cinkes. Nem is akarom tudni melyik balfasz tette bele abba a gépbe amiből kiszedtem. Ha tudta volna mekkora érték! Agyfaszt kapok az ilyenektől. Én se vagyok egy éceszgéber, de ez??? Még arra is emléxem, hogy volt a gépen minden szar driver telepítője meg telepítve is. Minden TNT-től ATI-ig S3-on keresztül... az i740 szerintem már túl sok IQ feltételezne, az nem lehetett. Próbálkoztak, mi lehet ez... még jó hogy rá van írva 3DFX. Akkor meg sok választása nem lehet az embernek.re: (#15678) Weißturul
Most épp sehol... annak idején ha mákos voltál találhattál e-bay-en... nem két forint, Ranagol_5 kártyája is 150dolcsi, és az még semmi! -
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #15651 üzenetére
A W7 saját tesztjét nem tartom sokra.
Viszont én szoktam mindenféle érdekes dolgon gondolkozni. A legutóbbi az az volt, hogy mennyire erősek a gépek. Gondolj bele, egy 2003-s 478-s Northwood P4 konfig, egy hardveres gyorsításra képes VGA-val, pl. egy 3450-el egy átlagfelhasználónak bőven elég. Igazából szerintem, az emberek egy része, azért vesz új gépet, mert a Windows-át teleszemeteli, és azt hiszi h egy erősebb gép jobban fogja ezt bírni. Ez van itt melóhelyen is. Vannak Core2-k is, egy halom állami cégnél, munkaügyi hivataltól APEH-ig, és azt hallom a munkatársaktól, h milyen lassú a gép, stb. NKH-nál ahol műszakiztatni kell a kocsikat, fél óra BOOT idő.
Prescott Celeron CPU van az ottani gépekben, legalábbis nálunk Pécsen.
Jah, és a poén a végére. Ahol én dolgozom, kb. 5-6 ember állandóan foglalkoztatva van informatikai dolgokra. Szoftver, hardver, és a weboldal működésére. -
Weißturul
senior tag
válasz
Ranagol_5 #15642 üzenetére
Ennyire nem. Van egy s478-as 3GHz-s, az mozog 50-65 között.
peti_s: a coolert mosd le vagy valahogy tüntesd el róla a port, szellőzzhessen a ház és ellenőrizd a pasztát.
Ha újrapasztázol: töröld le a proci kupakját és a venti talpát is majd egy borsó nagyságú pasztagömböt nyomj és ezután nyomd rá a coolert. Ha elke eded a pasztát akkor levegőszorulhat a proci és a hűtő közé. -
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #15575 üzenetére
Megnéztem, valóban az idéből kellett régi mert az új miatt fagyott.
Vagyis az újból ne telepítsd az ide driverét, hanem a régit, amit ha kéred, küldök mailben.
PCI IDE Device Driver Ver 2.1.50(2)
Ez van a rilíz nótban.
Más:
Találtam 2 db Voodoo kábelt, ha valakit érdekel - az aláírásomról meg beszélgetünk
Az egyik gyári, fekete, a másik nem gyári, fehér, vékonyabb, vagyis nem annyira árvyékolt, de nem a tökvékony kábeles, viszont cserébe 2x olyan hosszú mint a gyári. -
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #15570 üzenetére
Azt amelyikkel nem fagy
Emlékszem, én is szenvedtem eleget a leírás szerint kompatibilis de mégsem jó driverrel a viánál.
De sosem a verzió alapján tudtam hogy melyik kell, hanem régi meg új nevű könyvtárba mentettem
Ami még bosszantó volt hogy ha feltettem a rosszat (win98-ról beszélek), nyomhattam bármilyen uninstallt, csak a rendszervisszaállítás vagy win újratelepítés segített.
Előbbinek is megvolt az a hátránya, hogy minden telepítést kezdhettem újra.
De akkor azt is tudtam, hogy melyik részétől fagy, így azt kihagyva nem volt gond - talán az IDE vezérlő volt az ahol nem volt mindegy hogy hova tettem a pöttyöt. -
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #15267 üzenetére
Hát nézd, valószínű azt az alaplapot veszem meg amit linkeltem, új is, van rajta integrált VGA, nagyon tetszik.
Nem hiszem, hogy tudom azzal csökkenteni a feszültséget, de ha 40-50 Wattal kevesebbet fogyaszt mint a Prescott 1 év alatt megtérült az alaplap ára.
Tudom, hogy Gban a Te értékeid 25-27 Wattal voltak csak kisebbek, de még nem mértem ki az MX400-t. Az holnapra marad, érdekel mennyit fogyaszt ( remélem minél többet ).
Köszi a segítséget mindkettőtöknek. -
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #15255 üzenetére
Alkalmatlan ez az alaplap rá. Tervezésileg ebből a szempontból hulladék, nem lehet 1,3875 V-nál kisebb feszültséget beállítani rajta, és amikor ennyit állítok be, CPU-Z szerint 1,4 V felett kap a processzor. Mondjuk, Everest szerint meg 1,2 V-t kap ekkor, de ezt nehezen tudnám elhinni. Melyiknek higgyek? Egyébként, Gban-nak is írom, egy P5B Deluxe, illetve még1 Premium vásárlásán erősen gondolkozom.
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #15252 üzenetére
Nem akarok befektetni nagy összeget. A CeleronD-vel nem hiszem hogy előrébb lennék, én magam is gondoltam rá, de az sztem semmilyen árammegtakarító funkcióval nem rendelkezik. Vagy, szerinted egy 330-s, esetleg 331-s Celeron D kevesebbet zabálna, mint az SL9CA spec számú 524-s Prescott?
(#15253) gban, teljesítményben nem is lehet jobb, mert a Prescott 2M, és a Cedar Mill mag megegyezik. Igazából egyszerű oka van mért nem akarom lecserélni ezt a konfigot. A CPU-t nem adnám el. Az alaplapért 2000-3000 Ft-nál nem hiszem h többet kapnék, a 2*512 MB RAM-ért is kb ennyit. A VGA kártyát 1000 Ft-ért tudnám eladni.
-
válasz
Ranagol_5 #15039 üzenetére
és erre is: (#15037) kovy79
Vettem az adást! Gondolok rátok! Csak jó tudni mi kell, s mi nem.
más:
ha haza érek majd megpróbálok összetolni egy pár listát, megosztom veletek és utána kitolom apróra a maradékot
pl FSP tápok nagy számban lesznek elérhetőek
meg amiket eddig fotókat betoltam
meg pár dolog már be is van ígérve, kaptam privátokat -
válasz
Ranagol_5 #14992 üzenetére
Az hogy mit ír ki az nem egyenlő azzal, hogy valójában hány fokos.
Annak idején egy slot-os Celeron alu bordát vágtam/fúrtam meg és tettem fel az NF2-esemre, passzívan lazán elvitte a motyót.re: (#14993) Yutani
Most már értem, erre nem is gondoltam!
BIOS-ban nem tudod lelőni a thermal throttling-ot? -
mrgg
tag
válasz
Ranagol_5 #12940 üzenetére
Elnézést kérek a hülye kérdésért, de egyáltalán nem lehet az arányt állítani, vagy 66 és 100 MHz-nél lehetséges ez? Csak azért, mert - ez nagy hülyeség lesz - a KT7A-nál bejött az, hogy elindítottam 100 MHz-es FSB-n a processzort és CPUFSB+PCICLK-ra lőttem a memória órajelét, és Windows alól (CPUFSB-vel) húzva nem lőtte vissza a memóriaórajelet, hanem a CPUFSB+PCICLK minta alapján növekedett.
CPU Soft Menu III van VH6T-n is az Abit oldala szerint, szóval esélyes, hogy így van, nem tudom eldönteni hirtelen, elnézést kérek ezért.Csak nem tudom hogy ezen lap mely típusú PLL-t tartalmazza, elméletileg nem azt, ami a VH6-II-n van.
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #12870 üzenetére
Csak azt tudom mondani amit már korábban is mondtam. Nekem még nem sikerült GeForce6-ost vagy újabb kártyát DirectX alatt munkába fogni SSE-t nem ismerő processzoron. Néhány ForceWare kódjából meg is próbáltam kigyomlálni az SSE utasításokat, de úgy meg nem sikerült telepítenem valamiféle védelmi mechanizmus miatt.
Egyébként örülnék neki, ha valaki megmutatná, hogyan kell elindítani egy SSE utasításokat nem ismerő processzoron egy GeForce6-os vagy újabb kártyával a DirectX-es alkalmazásokat.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Ranagol_5 #12860 üzenetére
Az, hogy azok a qrva HD radírok egy PCIe-AGP átalakítóval müxenek, amely összebalhézik némely alaplappal. Az én 3650agp-m is egy katasztrófa windows alatt - egyszer se futott végig a 3dmark2001 vele, pedig 2 év alatt már minden varázstudományomat bevetettem. Viszont érdekes, hogy Ubuntu alatt hibátlanul hasít. Röhej, hogy néhány windowsos móka wine alatt megy, XP alatt meg egyből kiakad a videokari miatt...
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #10479 üzenetére
Itt már nem volt semmi extra. Van egy módosított 1.91-es BIOS-om amit letöltöttem a flashbe, de nem csinálta azt amire számítottam. Nevezetes azt, hogy nagyobb órajelszorzóval induljon a processzor. Mivel nem akartam tovább küzdeni vele, így visszaírtam a gyári 1.91-es BIOS-t, aztán visszaraktam az alaplapodba. Utána egyből ment az is.
Megjegyzem, ha megjön az RD1-PCM2-es, akkor tovább fogok foglalkozni ezzel a szorzóállítgatással, mert van hozzá assembly forráskódom is. Állítólag egyes processzoroknál (mobil Barton?) megoldható, hogy induláskor módosított órajelszorzóval induljon. Sajna tápfeszt nem lehet állítani a K7D lapon, így vagy olyan procit rak bele az ember aminek nagy a VID-je vagy mobil Barton-t... Én inkább az előbbivel próbálkozom, mert szinte tuti, hogy a mobil sem megy többet alapfeszen.
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #10472 üzenetére
Lemostad?!
Mit össze nem szenvedtem, hogy odakerüljön.
Egyébként csodálkozom azon amit írsz. Az a lap a procikkal, úgy ahogy volt egy az egyben felvette a versenyt bacsis dual tualatinos gépezetével. Csak ugye hiába körözte le a szintetikus tesztekben, a játékokban továbbra is jobb volt a Pentium-III.
Ja igen, próbáltad regiszteres modulokkal?
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #10470 üzenetére
Egyszerűen visszabontottam a NYÁK-ról az odabiggyesztett flash chipet. Sajna ez utóbbi lábairól nem tudtam leszedni az ónt, így kukás lett. Viszont fogtam egy PLCC32-es tokot és kicsit "megigazítottam" ( tkp. kitörtem az alsó műanyagot lapot ), hogy könnyebb legyen a pákával odaforrasztani a lábakat az alaplapra. Utána végig melegítgettem a lábakat, majd lámpa, nagyító és csipesz segítségével ellenőriztem, hogy mely lábak nem hegedtek oda. Ezeket egy csöppnyi ónnal megkínáltam. Majd rövidzármérés. Ahol rövidzár volt, onnan leszipkáztam az ónt, majd kezdtem előlről az ellenőrzést. A harmadik körben már minden jónak tűnt. Átmentettem a lapodból a BIOS chipet (
) és nem indul! Bakker, halott volt a proci amivel próbáltam. Proci csere... és már bootlot is a Windows.
Megjegyzem, furcsa, hogy a Te lapod a BIOS POST után óbégat, hogy nem stimmel a flash chip. Holott a két lap ugyanolyan.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Ranagol_5 #10056 üzenetére
A jumperelésére totál nem emléxem, a commodore után egyből amd k6-ot kaptunk, de azt sem tudtuk még mi az az egér!
Visszatérve a témához szerintetek milyen socket 7-es lapot kéne szerezni a procihoz? DTK Pam-0057I-E1 szerintetek milyen?
Bacsis te mivel hajtottad meg?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #9346 üzenetére
nahh kezdjük előröl...
Van az alaplap, amin ott a proci meg a ram foglalatok, elején pedig a kimenetek...
az alján van egy csatlakozó amire rácsatlakozik a RISER kártya, amin vannak a bővítőkártyák foglalatai ISA, PCI ugye? illetve a 20pines ATX tápcsati...
eddig stimmel ugye?
Szóval annak a csatlakozónak a lap alján az a feladata hogy összeköthesd vele a RISER kártyát, meg hogy megkphassa azon keresztül a tápot az alaplap...
szóval ha elveszted a RISER karit kidobhatod a kukába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest