- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #24339 üzenetére
486-osból biztos volt, de ahhoz is spéci os kellett ami kihasználja, 386-ost még nem láttam duálosat, de nem tartom kizártnak, hogy létezhet.
gban: 386-osoknál kezdték bevezetni az alaplapi kesst, és mint ilyen új technológia többféle (de egy 3-4 féle verzió biztos volt) kialakításban létezett. -
-
MZperX75
addikt
válasz
DarthSun #24237 üzenetére
Pentum II Celeron 266
0 a másodszintü gyorsító tár
Nálam:
PII Celeron-266@412Mhz= Pentum2 Klamath 233Mhz ,de picit talál még gyorsabb is volt a Klamath.P2 500Mhz-ig vitték a Klamath-ot majd PIII-450 Katmai
Az első Klamath-ot a szomszéd PII-233-at 70ezer Ft vett,akkor 20-25ezer volt átlag havi fizú.
-
-
-
-
válasz
DarthSun #24214 üzenetére
Korábban is ment ez a cf dos bootlemezként.
Továbbá egy 64 megás sd hibátlan ugyanezzel a módszerrel megcsinálva.
Talán nem fontos, ezért nem írtam, de usb kártyaolvasóban van a cf és az sd is, ugyanabban a 2-ben megy az sd amelyikekben (2 külön gépben, korábban ezekben ment a cf, ezekben az olvasókban) nem megy a cf a boot után. -
válasz
DarthSun #24130 üzenetére
A rem az remark, vagyis elvileg nem végrehajtott sorok - ha nem akarod törölni ami ott van, mert hátha kell, akkor szokás elétenni egy remet, és meg is marad és nem is, és könnyen visszaállítható.
Egy olyan van ami nem remes, de az meg ha jól látom az előző folytatása.
Próbáld meg kivenni az összeset, elvileg nem számítanak.
Miért gondolod hogy baj ha nincsenek ott, valamit észreveszel olyankor?(Ha eg tévedtem akkor bocs, remélem nem mondtam nagy hülyeségeket, nekem anno szerintem így magyarázták)
-
Ádyka
őstag
-
válasz
DarthSun #24080 üzenetére
Nincs az beleszorítva, csak a célszerszámod béna - de meg ne sértődj
Ha túl lenne húzva, a műanyag is megrepedne.
Normális (tudom, egyrészt nehéz ilyet venni, másrészt nem is túl olcsó), kicsi csillaggal simán kijönnek, erőlködni se kell.
Én is sokáig vágytam ilyen csavarhúzóra,a cégnél láttam is hogy milyen az igazi, aztán ha ilyen volt, hogy kellett, vagy a cucc ment a csavarhúzóhoz, vagy a csavarhúzó a cucchoz
Aztán mióta megszűnt a cég, nem kell vándorolnia semminek sem -
válasz
DarthSun #24068 üzenetére
Nevetni fogsz, amikor végigvettem magamban, én is oda jutottam hogy keveset kap - csak én oda vezettem vissza, hogy esetleg a pci-e ad neki kevesebbet, mert haldoklik a lap / egy fet / bármi.
Gondolok még kontakthibára is, és táp gyengülésre is, de most nyúzza a gyerek, nem tudom hekkelni. -
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23997 üzenetére
vinyótesztelésre a virtualdub alatt található auxsetup.exe-ben lévő disk benchmark-ot ajánlom, nekem eddig ez tűnt a legmegbízhatóbbnak, csak jól kell beállítani:
disk buffer-t a vinyó saját cache méretéhez állítani, disable windows buffering-hez pedig pipa, valamint minél nagyobbra állítod a total megát, annál stabilabb értéket ad vissza - ha 1-2 percig elfut mire eredményt dob akkor már biztosan nem dobál hülyeségeket
egyébként a quantum alatt a DMA mód engedélyezve van? alaplapi / IDE driver fel van telepítve? ennyire gyászos eredményt azért nem vártam volna tőle...
(#23994) tpower válasza Peter789 (#23986) üzenetére
hát igen, mai szemmel megmosolyogtató főleg a szöveg alatta a fluid grafikáról miközben döcögve pakolja ki sorban az idomokat, meg 1fps-el ugrál az animáció, dehát akkor ez is csodaszámba ment
(#23996) djculture válasza Peter789 (#23988) üzenetére
egészséges értékeknek tűnnek...
"bőrgatyás" Seagate 10GB ?RPM ~20MB/sec
Maxtor 10GB 7200RPM ~30MB/sec
IBM 40GB 7200RPM ~40-45MB/sec
Samsung 120GB 7200RPM ~35-40MB/sec
Samsung F1 750GB 7200RPM ~90-95MB/sec
Samsung F1 1TB 7200RPM ~100-105MB/seca Maxtor és az IBM a maguk idején kifejezetten jónak számítottak ezekkel az értékekkel, a 120-as samu viszont a szánalom csúcsa volt 2003-ban ezzel a vergődéssel, az összes 80-160GB-os versenytárs simán hozta a 1.5-2x sebességet - csak hát ezt kaptam meg "ingyen" sulinetben
nem baj, maradt a gyorsabb 40-es IBM a rendszernek, a samu meg ment háttértárnak...
-
djculture
félisten
-
válasz
DarthSun #23990 üzenetére
Win98 alatt nem megy a hdtune, de találtam egy progit amivel teszteltem a 2 vinyót.Felgyorsultak kissé doshoz képest. A C: a Maxtor a D: a Fireball. A különbség még nagyobb lett. A Fireballnál a Cached Speed fals, az viszi fel a pontszámot.A Max Read a Maxtoron: 29.30, a Fireballon: 8.71, óriási különbség.Tudom hogy az lct gyengébb verzió, de ekkora eltérést nem vártam.
Ennek ellenére ebben a gépben a Fireball is bőven megfelelő, csak működjön sokáig
-
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23952 üzenetére
tulképp bármi érdekelhet ami még nincsen meg, vagy valamiért kicsit más mint a meglévő...
-
válasz
DarthSun #23936 üzenetére
16Mhz-es 286-oson már teljesen simán fut, 12Mhz-esen már tényleg be-be reccen néha, de ha eggyel visszább veszed képméretet vagy 0 wait state-re veszed a ramokat és egy 0 wait state képes vga-t teszel bele, akkor ez is megszűnik. Egyébként meg ha 386DX/486DLC-én kilövöd a turbót, 8 Mhz-re lassít a gép, rendszerbuszostul, memóriástól mindenestül (aminek a késeltetései ugye a 40 Mhz-ez lettek szabva), szóval bőven lassabb egy átlag 12/16 286-osnál, landmark meg ilyen szempontból abszolút nem releváns, mivel a DLC-t az L1 kess végett bőven a reális teljesítménye felett pontozza (pl 386DX40-et 60 körül, a DLC-40-et meg 130 körül, holott evidens, hogy két proci között nincs több mint 2x-es teljesítmény különbség, jó ha átlagosan 25-35% gyorsabb a DLC).
-
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23900 üzenetére
nem túl bonyolult, csak amikor létrehozol egy új virtuális gép profilt, akkor ki kell törölni az image-re mutató vinyót és hozzáadni egy olyat ami a konkrét fizikai partícióra mutat, majd bútolni a floppy image-ről és ablakban ugyanazt játszhatod el, mintha klasszikus módon formáznál indítólemezről
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23898 üzenetére
én már nem xopatom magam floppy-val, annyira nem akart működni egy sem... amikor DOS-osítani akarok egy HDD-t akkor rádugom az asztali gépre USB-n (vagy ahogy), odaadom a teljes nyers területet a vmware-nek és abba mount-olok egy bútolható DOS floppy image-et, formázom, rámásolom a 95 telepítőt vagy ami éppen kell és hajrá... illetve tartok egy plussz vinyót olyan célra hogy azon csak DOS van, meg egy ghost és az image-ek amivel a vidkártyatesztelős gépeket tudom éleszteni egy másik vinyóval
-
Peter789
senior tag
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #23744 üzenetére
ahhhhhaaa
mik nem vannak
De...őő miért is? elvégre klónozás után mindegyik HDD-n ugyanaz van, szektorról szektorra lemásolva
Amúgy az a gép amivel a ghostolást most csináltam, ezen ghostoltam DOS-os párszáz megás HDD-ket is, és az simán jó lett
Illetve laptopnál hogy oldod meg ha csak 1 HDD-t tudsz belerakni a gépbe fizikailag? -
válasz
DarthSun #23735 üzenetére
Én amikor használtam DOS-os HDD-k ghostolására az úgy rendben volt át vitt mindent.. most nem...
Hogy tegyem aktívá a HDD-t/partíciót a cél HDD-n?
illetve úgy kérdezem akkor hogy készítsem elő a cél HDD-t hogy faja legyen? partíciót hozzak-e létre meg fiormázzam-e stbstb -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #23729 üzenetére
Szerintem haldoklik a fujitsu. Még a burst átvitele is nagyon rossz. Annak mindíg többnek kéne lennie mint a maximális olvasási sebességnek. Rendszernek semmiképp se tedd be. Mondjuk dosnak elég lehet, ott nem dolgozik az oprendszer sok kis file-lal. Win-nek semmiképp. Max tárolónak a retró gépbe.
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #23727 üzenetére
Nem kérdés. 52 milliseckel a hajad kihullik
Amúgy megoldódott a S939 problémám.
Az a poén, hogy a ph-s topicja kihalt az utolsó bios kiadása előtt. F7B előtti biossal csak alapbeállításon volt tökéletes a lap. Az új (2008-as) biossal megy a tuning, a HT is fellőhető 1000 köré.
Gyakorlatilag az aktiv pályafutása úgy telt el a lapnak, hogy utálták a userek, akik szerettek volna mókolni vele, ugyanis nem lehetett igazán.
Most 2600 MHz-en járok alapfeszen a 3200+ venice maggal. Efölött már szaraxik. -
válasz
DarthSun #23679 üzenetére
Ha már/még itt járunk akkor had kérdezzek valamit!
Egy igen érdekes jelenséget tapasztaltam meg!
Betölt a Windows, procit beállítom 3200MHz-re.... Aida64 indít, CPUqueen-ben hoz 13ezer körül.... tök fasza gyors meg ami kell, elindítom az MSI Afterburner-t onnantól kezdve vissza esik a CPU ereje 5000 körülire... ha bezárom az alkalmazást, akkro is marad annyi, restartig... és télelg lassú mert a Far Cry2 pl visszaesik 30FPS-ről 18-ra....
Na most a poén az hogy nem csak ez a program okozza ezt.... pl a google Chrome megnyitása után a CPU 7000körülire esik vissza, de van olyan progi is ami után 10ezerre esik csak vissza....
Na ez miért van? az életbe nem láttam ilyent...
És tényleg a CPU csak akkor lesz újra "ereje teljében" ha restartolom....
Azt nem tudom megpróbálni hogy default-ra állítom a CPU-t, azaz nem bántom, mert ha nem indítom el a Throttlestop nevű progit, amivel lehet beállítani a CPU-t, akkor a szorzó fix 6X-oson marad, nem kapcsolja feljebb...
Na láttatok-e már ilyent? Túlmelegedés kizárva, tegnap csapattam 2 órát a Mafia II-vel vele, a CPU magok hőmérséklete is épp hogy csak átlépte a 80fokot, ami főleg laptopnál is bőven jó.... -
-
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #23458 üzenetére
Úgy gonddoltam.
És tudom, hogy mindden nap meg kapjátok, csak nem kaptam Magyar ofiszt.Azért lekrámozom (direkt lekrám, nem Reklám
), hogy valaki megszánjon egy magyar office-szal. Fenyő már adott Excelt, és word-öt.
És tényleg S7 lesz alatta, DarthSun, ezt jól eltaláltad.
6x86-ra gonddoltam én is, mert azt arra találták ki.
Akinek van, az tapasztalhatta, hogy kicsit melegszik a kicsike, ezért valami erősebb hűtésen is el kell gondolkoznom, Vagy, használok 6x86L-t. Szerintetek? -
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23439 üzenetére
Igazából ugyanaz az összes virge, nincsen semmi 3D feature fejlődés, csak más más memóriatípust támogatnak, más lett a tokozásuk, nőtt az órajelük (talán a csíkszélesség csökkent), de az MX is ugyanolyan buta mint az első 325-ös, csak ez elsősorban laptopokhoz lett kitalálva némi powermanagment-el - de kártyákra is került belőle
2 db GX2-m van, egy talán Acorp 4MB AGP ami 90/90 valamint egy Leadtek 2+2MB PCI ami pedig 100/100MHz-en fut - viszont mindkettőn csak 10ns-es SGRAM csippek vannak, így tuningban erősen limitáltak - szemben a viszonylag kései MX-el amely 6ns-eseket kapott, így a gyári 83/83MHz-ről elég szépen, első nekifutásra 120/120MHz-re sikerült tuningolni
-
válasz
DarthSun #23423 üzenetére
Annó jó szolgálatot tett amikor egy korai 486-osba 850-es vincsit tettünk, itt találsz korai verziókat gyártóspecifikusan, ha csak az 504-es gát ledöntése a cél, ezek még nem esznek tsr memóriát, de a 9.52-es Ontrack is még jó, ami csak kb 6kb-ot eszik (de umb-be is tölthető), de már 30 Gb-ig is kezeli a vinyókat (tehát már a 8Gb-os korlátot is ledönti), az újabbak már többet csípnek le, de azoknál már úgysincs igazán jelentősége, mert nem dosos gépekhez valók.
-
válasz
DarthSun #23411 üzenetére
Dosos bootfloppy mellé érdemes feltenni ezeket a progikat és onnan futtatni (az újabb verziók már alapból bootfloppysok, de ettől függetlenül kell hozzá még a telepíteni kívánt os bootfloppyja is), a biosban persze be lehet állítani a pontos C\H\S értékeket (csak az overlay progi nélkül az fdsik csak 504-et lát belőlük) és akár akkor 8-30-120 GB-os (tetszőlegesen ahogy az fdisk-kel) vinyót és partíciót is tehetsz 2-386-osba is akár, lényeg, hogy közvetlenül az oprendszer előtt töltődik be, így megszüntetve a bios korlátait.
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23419 üzenetére
Az össz lista 110db, bár lehet 1-2 be se került még a könyvelésbe - van jópár igazán érdekes ritka darab is, meg persze ebből sok a kommersz S3, TNT2-féle is - de még azok között is akadnak érdekesebb darabok ilyen-olyan oknál fogva
A vgamuseum.ru kereshetősége tetszik - viszont írja az about us, hogy a testvére fejlesztgeti az oldalt, szóval úgytűnik nem valami publikusan elérhető CMS... Csak tartalmat egy mezei joomla-ba is tudnék tölteni - cikkeket írni és chipset gyártók alapján kategorizálni, de akkor a kereshetősége, egymásra linkelhetősége nem olyan egyszerű, csak manuálisan kivitelezhető
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23417 üzenetére
úgylátszik így licenszelték és picit feljavították csak, de kompatibilitási okokból cyrix-nak láttatja magát...
más: nem tudtok véletlenül valamiféle CMS-t, vagy meglévő CMS-hez (joomla, wp, stb) plugin-t amivel hasonló rendszerezhető listázást lehet megvalósítani, mint pl a vgamuseum.ru ? mostmár 100+ videókártyám van a gyűjteményemben (bár az utóbbi pár hónapban nem nagyon volt velük időm foglalkozni, de azért lassan bővült a számuk addig is) és szeretném lassan publikálni, írkálni róluk ezt azt - meg talán egy ilyen bemutató segíthetne a további példányok vadászatában is, ha többen látnák hogy jó célból gyűjtöm őket, nem a darálóba küldöm...
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23412 üzenetére
Ez a az egyik legrégibb konfig amin már fut a Win95 ös oprendszer, így gyűjtőknek vagy számítás technikai versenyekhez kiváló darab.
milyen verseny? kinek bútol leglassabban a win95? vagy a hónod alá csapod és gátfutás?
egyáltalán stabil lehet ez így? ahogy nézem, cyrix-nak detektálja a texas procit...
ha a második alkudható picit akkor elmegy, valamikor még a télen úgy 4e-ért vettem házzal, 1.25GB rammal, tua P3 procival és R9550XT-vel együtt egy ilyen lapot
-
válasz
DarthSun #23371 üzenetére
Igen J2 a külső betáp, fura, hogy így mixelve mennek a ramok, ált. legalább bankonként egyforma felépítésűeket illik beletenni, egyébként fura dolgokat produkálhat, ezekszerint mázlid volt, hogy nem jött elő semmi ilyesmi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Xbox Classic / Xbox 360
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Dune: Awakening
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest