Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
Raktarral rendelkezok: 166 vagy 200MHz-es K5, K6, 6x86MX procit keresek.
-
Epic79
tag
Sziasztok! Eredeti a doboza.
A dobozon lévő matrica:

És a lapon lévő matrica az zacsesz alatt:

Második képpel eléggé megszenvedtem, szal értékeljétek.

-
-
Elrood
őstag
Nevemnél van egy laptop, 7 éves, kb. 5 éven keresztül ez volt az elsődleges gépem (napi átlag 10 óra uptime).
Na melyik alkatrésze kezdett el haldokolni? Hát a tápja...
Aksi simán bír még 1.5 órát, ha jó napja van 2-t is, és a táp...
Valaki ismeri esetleg ezt az oldalt? [link]
Ilyen táp való a géphez (19V,3.42A) -
bacsis
Közösségépítő
ma jött újabb proci a gyűjteményembe:
SL5SY
2-t is kaptam 1400-é' és titta mókás a kinézete
-
snake1977
őstag
Van itt minden, fanatikus számtechmérnökök, kibicek, megszállott gyüjtők, teszterek, és üzletemberek, modderek, tuningolók, és nem utolsó sorban én is itt vagyok LOL

-
bacsis
Közösségépítő
bocs a xar minőségért, nézzétek hogy adja a feelinget

[link] -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Köszi, majd akkor oda feltöltöm

Tényleg! Volt régebben a PH-nak ilyen beépített fájlmegosztó szervere, a logouton volt róla egy cikk, a PHshare vagy mi volt a neve.. végülis nem lett belőle semmi?
peti_s! Bizony igen jó kis gép, ha akosf gyűjtené a notikat is, ilyenből lene neki is vagy 3 példánnyal![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
frescho
addikt
A multkori SIMD-es diskurzushoz egy gyors (csak media kódolás) teszt.
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ehh, pénteken adtam el 3db-ot itt a ph-n.
Akkor mostmár beirom milyen cuccaim vannak hátha kell valakinek.
1db. laptop combo drive (teszteletlen)
1db. Anycom compact flash kártya helyére illeszkedő bluetooth (ez elvileg pocket pc-hez is jó)
1db Anycom bluetooth printer modul (ennek nincs meg a külső tápja)
1db Abit BF6-os lap (még nem teszteltem, de akitől hoztam annál müködött)
1db Asus P2B-DS lap (ez egyenlőre jegelve Ranagol-nak)
1db 5ALI61-es lap+450Mhz-es K6-2/AFX procival
1db p3-as intel chipsetes slot1-es lap+550-es p3-as proci
Valószínüleg megválok a processzor készletemtől is, ha valaki egyben elviszi jutányos áron, beleuntam a gyüjtögetésbe.
Ha valakit érdekel valami jelezze. -
bacsis
Közösségépítő
Skacok, hogy mekkora király ötletem támadt!
Persze még ma is olyan szarul voltam, hogy nem tudtam nagyon felkelni.. de már úgy tolnám a panzer general-t a 486-oson...
hát van megoldás!!! csak le kell szedni a szekrényből a 486os laptopot ráadásul akkuról is megy még a drágám egy órát
apropó, nincs valakinek ocsoé' eladó PCMCIA-os LAN karija? -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Nem simán, központi RAM -ba mindent és telepíteni is lehessen hozzá. Az eredeti Buguntu LiveCD nyúlkál a lemezhez elindulás után is egyébként, úgy vettem észre.

Egyébként mennyivel gyorsabb egy RAMDrive egy SLC (Single Level Cell) és az MLC (Multi Level Cell) technológiájú SSD -től kb, annyira mint egy hagyományos merevlemez az SSD től? -
frescho
addikt
Akos, Bacsi: Szerda reggelig szedjetek ossze, hogy mi kell a mogyorobol, szerdan el tudok ugrani erte. Csutortokon Tacra megyek, ergo el tudom teleportalni is.
-
zoltanz
nagyúr
Fresco az Iometer adatbázis tesztelő programot mennyire ismered, le szeretnék futtatni egykét tesztet. Milyen beállításokat kell eszközölni ezen? Köszi.
-
DOS alól a 800 nevű progival is meg lehet csinálni.Rezidens, ha aktív a memóriában akkor: format a: /u /t:80/n9 - evvel a DD-s lemezeket is le tudod formázni 720-ra, tehát 80 track 9 pálya, persze ha elég jó minőségű a lemez és leragasztani sem kell. Ha a progi hiányozna el tudom emailezni.
-
törölt tag
Az USB kártya + kártya driver megoldással már próbálkoztam. Nem jött be. A SanDisk Cruzer Titanium 4GB-hoz meg csak Win98-as drivert lehet letölteni. Ha vennem kell hozzá valamit ( másik kártyát vagy pendrive-ot ) az megoldható, de akkor már működjön...
Persze "átmeneti" megoldások vannak, pl. feltelepítek még egy Win98-at és akkor az alá az USB drivert, stb. Illetve egyszerűbb ha átrakom egy IDE csatolós gépbe a DOM-ot, majd onnan rámásolom a pendrivre, aztán vissza pakolom. De egy, a későbbiekben is gyorsan működő megoldást akarok találni...
szerk.: VIA VT6212L chipes, PCI-os kártyával próbáltam.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
igen megoldható.. de kell hozzá egy kis szerencse...
telepísd fel az usb2.0 kártyát.. ugye ez elkerülhetetlen win2000-nél, hisz ugye azt még xp SP1-nél is telepíteni kellett...
utána ha rátolod a pendrive-ot, már gond nélkül fel fogja ismerni... vagy nem... azért kell hozzá szerencse, mert a 2.0-s pendriveokat már nem minden esetben ismeri fel a win2000... van olyan amit felismer, de van amit nem...
deee miért nem telepíted fel a pendrive driverét maximum? -
törölt tag
Sziasztok!
Régen Win2000 alatt használtam USB-s pendrive-ot, de az saját meghajtóprogrammal rendelkezett. Megoldható az, hogy Win2000 alatt egy új, mindenféle driver nélküli USB2.0-és pendrive-ot használjak? Mi kellene hozzá? Valahogy le kellene mentenem az adatokat a 486-os gépemről. Viszont amelyik gépre átvinném, ott csak SATA, USB és DVD-író áll rendelkezésre. ( Jelenleg van egy DVD-író a 486-osban amivel le tudom menteni az adatokat, de a pendrive jobb megoldás lenne... )
-
Penyus
senior tag
Azzal vergodtunk tegnap, azaz en csak msnen supportoltam amennyire lehet, hogy hogyan tudunk 720as lemezt formazni. De nem sikerult. Any ideas?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5
üzenetére
amikor nem üvölt benne, mint akit nyúznak, akkor egész jó

Viszont ha már itt járunk, akkor holnap előkeresek egy mp3-at, ami akár lehetne a K6-III topic indulója is, egy olyan zeneszám, ami egy 400Mhz-es celeron processzoról, és a tuningolásáról szól
szerk:
MP3-at hova lehetne feltölteni, hogy megtudjátok hallgatni? -
frescho
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Strategiat valtottam es felturtam az archivumom. Maradok a krumplinal.
-
frescho
addikt
Kosz, de nem lehetne, inkabb a fali gyujtemeny? Ugyis tapetazni kellene

Fel a fejjel, lesz meg igy se. Lanyokkal mi a helyzet?
-
snake1977
őstag
Helyes, majd irsz a logoutba egy cikket "20perc alatt megyógyultam zenére" cimmel, mondjuk gondolkodtam egy "Talpra magyar" versidézeten is erősen.

Rézmozsár? Beledobok pár memóriát azt lesz belőle chip(s)
Darthsun olvasgatom a totyikot 1-2-3 naponta, de a nagyok dolgába nem tudok beleszólni, meg kibickedni nem is akarok, főleg mikor Ákos_f, Yutani, meg te nyomjátok az ipart, csak lesek, leskelődök, de hát ez a kezdők privilégiuma.

-
snake1977
őstag
Bacsis el ne teleportáld magad a túlvilágra, na majd EZ a három bige feldob és új életet lehel beléd..ha nem akkor béke poraidra

Ja akkor jelzem, kihagytál a végrendeletedből, a lekvár licensét ha rámhagynád...sztem ez éri a legtöbbet
Na gyógyulgassál, a whiskey jó toroköblitésre, viccen kívül, a paprika pálesz meg kihoz mindent és a zorrodat is tiszticcsa! 
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Én nem megnyirbált Linux -al próbálkozom hanem Puppy Linux -al, az alap kb 50 MB programokkal, GUI val (memóriából fut), a P2 400 MHZ Celeron -al is komolyan jól vágtázik ám (Wine vel 3D, irodia programcsomaggal, grafikus programokkal jól megtámogatva sincs több 200-300 MB nál).
A Zenwalk nagyon sok fájlrendszert ismer, még az sem rossz. -
törölt tag
Bacsis! Mindig is jó haver voltál... választottam zenét... Mortal Kombat II - Ending
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
ma délbe lessétek a logoutot, most fog megjelenni az ős laptop teszt
ma viszont már egészen qrva szarul vagyok, szal elkezdtem tervezgetni, hogy a számtekcuccaimat kire hagyom rá...
lássuk csak:
akosf! te megkapod az összes 486-os procimat és a gépemet...
peti_s! Tiéd a dual Pentium PRO-m továbbá a K6-III+ vasam
DarthSun! Te kapod a 286\386-os alkatrészeimet
Yutani! Tied lehet az öszes Geforce VGA karim
frescho! hmmm rád vajon mit hagyjak? A Dual P3 megfelel?
zoltanz! Te kapod a 3,4es preccottos masinámat!
Ranagol_5! veled kicsit tanácstlana vagyok
megvan, tied lesz a 2db PCIe-s 6800 ultra, hogy csapathass retro Nvidia SLI-t a 100ropis alaplapodba
, szal Yutani ne sértődj meg, de te csak AGP-s kártyákat kapod így...
Penyus! Téged majdnem kifelejtettelek! Tied lehet az összes laptopom, azaz 2db286-os meg jópár 486-os, meg P1-es... sajnálom a 386-os még hiányzik a listából
akit esetleg kifelejtettem, jelezze még időben, akkor gyors' beírom még őt is a végrendeletembe
-
frescho
addikt
Befejeztem az 5x86 vs P75 tesztelesi fazisat. Az eredmeny nem meglepo, ha a technikai parametereket nezzuk, de ekkora c2c differenciara nem szamitottam.
-
törölt tag
Mi van akkor ha ugyanolyan beállítások mellett fut a DOOM egy ST 5x86-100@120 processzoron, de egy ST 486DX4V120 processzoron meg nem?

szerk.: Adalék: ST 486DX4V100 processzoron szintén fut. 120MHz-en is. Egyébként az ST 486DX4V120-ason gond nélkül lefutott Win2000 alatt a SuperPI 1M és néhány más teszt...
-
törölt tag
válasz
frescho
üzenetére
Bacsis mester tőlem nem lakik messze, így a postadíjat könnyen megfelezzük. Te jársz netán Fehérvár felé?
Egy 486-ost néztem ki meg pár socket370-es procit...szerk.: Sőt, ha eleget rendelünk Bacsissal, akkor ugye meg lehet úszni a csomagolási díjat, netán a postadíjat is. Persze, ha megoldható egy személyes transzport keretében, én jelentkeznék arra is...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( Hogy ha még nem lennél az.

De a zacsin áttünik a VIA felirat ha jól megnézed, állitólag ez gyári doboza a p1-es lapnak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy 486-ost néztem ki meg pár socket370-es procit...