-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #4198 üzenetére
nekem TVC-ről van sok könyvem a programozásától kezdve a beüzemeléséig mindenről...
oszt van egy 1986-os Bartátunk a számítógép című könyvem is asszem az már a PC_ről beszél.
ééééééééééés van egy 1992es PC-WORD-öm is
93-asból már több 94-esből is már elég sok, 95-től meg szinte mindegyik száma PC-GURU meg egyéb játékos újságokból is van elég sok régi talán 93-94es a legrégebbi, tárgyalják a Duke3D-t elég jó értékelést kap
-
válasz
zoltanz #4198 üzenetére
Ilyenem sajnos nincs. 80-90 közt az ibm compatible pc-k még nem nagyon voltak elterjedve, így kevés a doksi is. Ezekből az időkből csak 8 bites gépekhez vannak könyveim. Kivétel ez a 70-es évekbeli könyv...ebben még a szekrénnyi gépeket tárgyalják, amik még csak integrált áramkörökből álltak, mikroprocesszor nélkül. Úgy tervezem egyszer majd bescannelem.
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #4191 üzenetére
Sajnos ők már csak ilyenek. Mi ismerőssel vettünk egyszer microatx házat.
A történet pontosan az volt, hogy ismerőssel odamentünk: kérjük a legkisebb atx compatible házatokat. Srác körbenézz...van egy lefoglalt microatx ház, de nem jöttek érte. Megnéztük, okés, elhoztuk.
A foglalás kb ennyit ér náluk... -
Srácok! Nincs véletlenül valakinek egy Abit KT7A V1.3 alaplapja eladó?
-
Ranagol_5
senior tag
Nem hát, nem adták oda barátnőmnek, mert hogy mást megvette
Mondja barátnőm, hogy ő is azért foglalta le, hogy megvegye.. Szóval ennyit erről. Egyébként vicces, hogy van amit olcsón adnak(valószinüleg nem vágják, hogy mi is az), de a videókártyákat horror áron. Pl ami ki van rakva Quadro, 120%, hogy nem nagykerből van, és 80at simán kérnek érte, én meg szégyeltem anno az enyémet 15ért eladni
Amúgy nézt csak meg a lapnál, oda van írva, hogy "lefoglalva" alá meg, hogy "eladva", akkor most melyik is?
-
-
Ranagol_5
senior tag
A PC bontó pesti boltjában jó nagyot csalódtam.. Amit Bacsis belinkelt lapot, lefoglaltam szombaton, vagy pénteken. Erre megy ma érte be barátnőm, mert ő pesti, és mondják neki, hogy az már el van adva.. Megnézik, erre két foglalás van rajta.. felhív barátnőm, én meg kiröhögtem őket. Ez normális?
-
válasz
Badman 4ever #4081 üzenetére
A Coppermine processzorokban már volt integrált hőmérő dióda.
-
Ranagol_5
senior tag
Én meg csak imádkozom, hogy életre keljen a 4db pentium pro
-
-
L4rs
tag
A tesztet várjuk. Én még annál is jobban...
Egyébként egy nagyon jó kérdést hoztál fel. Mikortól lehet valamit rétrónák (<-szerintem a helyesírás ellenőrzőt Győzike csinálta) nevezni, és ami előtte van, vagy utána, azt hogy hívják?
Penyus: Te vagy még hozzám hasonlóan elvetemült régiség mániás. Ferrit gyűrűs memóriád van-e? Csak hogy ki a legkegyetlenebb.
-
Sajnos nincs túl jó állapotban.
A drivert, meg a dolgok egy részét sikerült felmásolni, de több ponton rendszeresen megakasztotta a gépet. A gép nem reagált semmire, és csak a reset segített. Szóval annyira jó állapotban már nincs. De nem kellett csalódnom, az előző tulaj(ok) felmásolták a drivert ahelyett hogy floppyról szórakoztak volna. Azóta már backupoltam -
Ranagol_5
senior tag
Penyus, délután hasznát vettem volna a géptakarító mivoltodnak, amennyi koszt én ebből kimostam, azt hittem annyi a világon nem van
-
szét gémeltem ma az agyam.. reggel 7től most dúrván este 9ig megszakítás nélkül toltam a fallout3-at
rég játszottam ennyit egy huzamban
Most pihi képp, mert mindenem "elmacskásodott" elpakolom a cyrix procikat mert össze vissza vannak, megcsinálom a p3as letöltő gépem, meg a p4esbe komoly teszt alá vetem az Asus V9999GE-t mert hamarosan kap egy ellenfelet, ha minden jól megy, lesz egy faja 1:1 ellen VGA tesztem.,, a 6800GE és az X800XT az már retrónak számít?hülye kérdés, persze hogy NEM! de új kártyának sem mondható... akkor mégis hova soroljuk az iylen cuccosokat?
-
-
Ranagol_5
senior tag
Hát urak, haza került végre az IBM szerverem, de akárhogy próbáltam, nem sikerült beröffentenem, talán a nyirkos levegő kicsit betett neki, így kitettem száradni a melegbe az erkélyre, majd 1-2nap múlva újra próbálom.
-
a számítógép retro-zás és gyűjtés nem korfüggő
van egy 50éves cimbim, ő is gyűjtő bár ő elég lassan szedi be a cucokat, mert nem úgy áll anyagilag, de neki is tele van már a szobálya gépekkel a 486ostól a 2magos AMD-ig MINDEN konfigból van neki azaz p1, K6, P2, P3 stbstb....
ha ez a hobbija, valakinek, hiába "komolyodik meg" az után is az lesz a hibbija és komoly létére is ugyanúgy gyűjteni fogja a régi hardvereket -
-
Penyus
senior tag
Hat, nalam mar 10 eve tart ez, es nemhiszem hogy ki fogok gyogyulni
De nem is akarok. Meg jelenleg nem tudok ertelmesebbet amire kolthetnem a penzem. Regebben inkabb vettem havonta uj telefont meg, meg a gepembe mindig a legujabb vga-t meg egyebeket, de valahogy az mar nem erdekel. mostanaban amit koltottem nagyob osszeget es nem regi gepre az az volt hogy renbetettem a bicomat. Jo sokba volt, kijott volna belole egy jofajta turbokartya az a1200ba
Amugy lehet hogy korfuggo a dolog? Te mennyi idos vagy? Mert latod en meg 26 evesen se birok komoly lenni
-
peti_s
addikt
Naugye.
Én kb. egy éve változtam meg, először én is így voltam, most már inkább szabadulok a kacatoktól, és már számomra fontosabb dolgokra költöm a pénzem. Ez alatt azt értem hogy a rengeteg Socket7-es lap mind-mind megy a padlásra, plussz elég nagy százalékuk a méhtelepen végzi.
-
Penyus
senior tag
Házra kevés lenne, a szoba igy jo ahogy van, autora megintcsak keves, magamra nem mert onmegtartoztatast gyakorlok hogy ujabb regi gepet vehessek, csaj meg nincs
De lehet majd egyszer megkattanok mindent eladok, aztan utana lamborghinivel fogom csapatni
Egyebkent ha valahogy most meglatnam osszeszamolva hogy a bo 10 ev alatt mennyit koltottem regi gepekre asszem felallna a hajam
-
-
-
peti_s
addikt
Egy kis érdekesség.
[link]
-
Nem tudom hogy a sokat masszírozott F1 miatt (nem tudom hol találtad, semmi infót nem találtam erről) de végül megtalálta a hdd-t a scsi kártya, és bootolt is róla. Utána F1-ezés nélkül is megtalálta minden bootolásnál. De bebootolni nem tudott, a német win95 elhasalt félúton. Én meg nem tudok németül. Enterre kikapcsoltatta volna a számítógépet, szóval valami rendszer dolgot nem tudott betölteni. Csökkentett mód se játszott.
Most azt csinálom épp anyám gclf gépén hogy beledobtam a scsi kártyát, és copyzom az egész hdd-t.ÉÉÉÉSss van driver a miroTigerhez
Legalábbis van egy miro mappa, benne gyanúsan win 3.x driver.
Hirtelen ennyi. Még nézelődök mik vannak ezen a scsi hdd-n
-
-
na miva' mindenki szunyál még? most mié' nincs olyan pörgés mint késő este?
-
Urak, ha valaki szerencsésnek tartja magát, akkor annak javaslom ezt, érdemes lehet bevállalni
-
-
Hát nem megy.
Összeraktam a régi gépet amiben volt. Elindul, ám nem bootol be a scsi hddről. Most hogy picit jobban beletúrtam magam...csak A meg C meghajtóról tudna bootolni. A scsi kártya biosa röviden bejelentkezik, ám ennyi. Semmi hogy nyomjak hotkeyt emiatt meg amiatt. Utána meg kiírja hogy bootolható mediumot rakjak be.Azon gondolkodom, hogyan bootoltam én anno be ezt a cuccot :s Mert valahonnan csak emlékszek arra hogy német win95 van a hdd-n.
Ezek az alkatrészek, hátha vkinek van tippje:
scsi,hdd,alaplap. -
Én az itthon felhalmozott cuccaim nagy részét már nem is akarom használni, így a driver megléte nálam nem létfontosságú. Sokszor ki se próbálom amihez hozzájutok.
Van itt egy zsák cpu szinte, jó ha 4-5öt próbáltam belőle valaha isHangkártyából is rengeteg van itt, abból már többségét legalább próba idejére beüzemeltem viszont.
-
-
Nem volt ezeknek általános a driverük? Mint pl. ma az nvidia kártyáknak gyártótól függetlenül. Fel tudod tölteni vhova a te drivereidet? Megpróbálok ütyködni holnap.
Megvan még a socket 4-es pentium alaplap kompletten, megkapja vissza a scsi kártyát + vinyót...és megpróbálom bebootoltatni a kártyával. Hátha. -
peti_s
addikt
válasz
Taifa Díaz #4127 üzenetére
Ezzel egyetértek.
Rive, hasonló "izém" nekem is van, csak eddig nem tudtam mi az.
-
Taifa Díaz
őstag
A Ph! legjobb arcai gyűltek össze ebben a totyikban, ide mindig érdemes benézni olvasgatni
-
Rive
veterán
Driver persze nuku
Igy nem tudok vele mit kezdeni, sajna.
Van már TIGA kártyám amúgy, de az driverrel, igaz, csak három megás
Főleg CAD gyorsitásra használták ezeket Win 3.1 alatt és környékén. A TIGA egy 3D gyorsitó utasitáskészlet volt, amit a kártyára applikált célprocesszor hajtott végre. Az a durva az adott kártyában, hogy az eleve túlméretes memória mellé még egy második TIGA kártya is mellémehetett egy másik slotba, ahogy a link irja - a két kártya összekötésére szolgált az a fura csatlakozó a kártya végében.
Igazi high-end workstation cucc
-
Penyus
senior tag
válasz
Alister71 #4121 üzenetére
Ja hat sajnos nagyon gatya fenykepezoim vannak. Egy 2.1 megapixeles 7 eves kodak, valamit egy se k800i. Es meg allvanyom sincs mert elkertek aztan elhagytak. Pedig ma szuksegem lett volna egy jo gepre meg allvanyra is. Egyebkent mar felelmetes mennyisegu regi cuccom van. Igyekszek lassam beumtati oket, de par evre elore megvan a munkam ezzel
-
Penyus
senior tag
Na, csereltem avatart is. Bar igy identitaszavarom lesz
Mondjuk igazabol egyik avatar se tetszik a sok kozul. De majd ha lehet sajatom
A 600 nap mar megvan, meg tobb is
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #4110 üzenetére
Olyan korán úgysem bírsz felkelni, hogy ne vigyem el előled az utcsót!
-
válasz
MasterDeeJay #4106 üzenetére
Ez a kártya annál kicsit komplikáltabb. Bár nem egészen értem, olyan dolgokról van szó amikről most olvasok először. A rajta lévő texas proci egy TIGA kompatibilis video vezérlő (egyike a kettőnek), ami az akkor elérhető high-end grafika csúcsát jelentette. Ők csinálták 90-ben az első "windows gyorsító" (2d) kártyát.
Szóval amit én scsinek gondoltam...az egy fajta video kimenet lehet. Erről nem beszél a szöveg írója, akinek vki googlezta össze ezeket az infókat is amiket leírt.Egy biztos, nem kommersz cucc. Még kevésbé mint gondoltam
-
-
-
"csak" 7200as és 10k-s SCSI vinyók vannak a gépben, de úgy zúg az egyik, hogy félek egyszer felrepül a gép vele
Amúgy meg szerintem nem olyan hű de melegedős típusu ez a kis 6800, főleg ha egy HD2900XT-hez hasonlítjuk... Na még az, ami eléggé űberel jópár karit fogyasztásban
Ha kell, azt hiszem nekem van 8bites videomegjelenítő kártyám, herküles moncsihoz..
meg van egy ATI típusú CGA megjelenítőm is TV kimenettel egyenesen 1988ból, de azt nem adom
Lord Vader!
Igazad van a Vargáné táptól tényleg a jövő múlhat.. vagy elviszi a dual p3asom, és kuka, vagy nem használok olyant és akkor 5 év múlva is menni a fog a kis drágaszág -
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #4099 üzenetére
Bacsis-nak nincs annyi pénze!
A Vargáné egy örök, a jövő múlhat rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged