Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kis nehezítés?

Sebaj. Legalább lesz időm megnyúzni az Aopen i975Xa-YDG lapocskában pár mobil procit. Ugyanis néhány hónapja lenyomta két levegős rekordomat egy francia a vízhűtésével. De a napokban megjött a Tt cuccosom... ideje visszavágni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: Előtte is én nyomtam le az ő levegős rekordjait.

-
bacsis
Közösségépítő
Urak! Látom egyre többünknek lesz, vagy már van K6-III(+) procija...
Jöhet egy új Super PI verseny?
akosf! Te nem indulhatsz

-
Yutani
nagyúr
Elvileg jót töltöttem le.
Aztán lehet, hogy a kártya nem jó. Majd megnézem másik lapban is.Oliverda: Még nem próbáltam OC-zni.
-
peti_s
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Tudtommal igen, nálam a K6-2, és a K6-III is mentes. Először csodálkoztam hogy miért nem megy 2-es szorzóval. Utána jöttem rá, hogy én hülye, a 2-es az 6-t jelent.
De ha van olyan lapod ahol nagyobb FSB-t be lehet állítani mint 100, akkor ám egy 200-as MMX is elég jó.
Nálam 300 MHz-en is elég erős volt, nézd meg Akosf 400-as eredményét. 
-
Yutani
nagyúr
Köszönöm az elismerő szavakat remélem tényleg rászolgáltam...
Na, hát én is elkezdtem belemélyedni az EPoX MVP3G5 lelkivilágával. Eddigi tapasztalataim:
- A K6-III+ 450 proci csak K6-III-ként jelenik meg a POST képernyőn, bár a legújabb, 2000. decemberi BIOS-t felraktam.
- Beleraktam 2x256MB ramot, egy Radeon 9500 Pro kártyát. Feltetlepítettem a WinXP SP2-t. Felraktam a legutolsó retro VIA chipset meghajtót is (4in1 4.43), majd updatelni akartam a DX9-et, ami sajnos nem sikerült, a végén hibát jelezve failed lesz a telepítés.
A dxdiag szerint a DX9 fájlok mind 2004-esek vagy régebbiek.- A 9500 Pro 9.3-as driver only meghajtóját telepítve a desktop be sem jön, rögtön restartol a gép. Leszedve csökkentett üzemmódban és újraindítva, az MS XP-s meghajtójával 3DMark03-ban 2328 pontot ad.
Szóval valahogy meg kell oldani a DX9 és a 9500 Pro meghajtó próblémát.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Oliverda
üzenetére
az az értelme, hoyg biztosra tudjuk, hogy magas FSB-n a nagy cache miatt nem indul el
viszont csak tényleg akkor elégedj meg egy G2-vel ha 100az FSB fölött akarod használni, de ha megelégszel a 100al, akkor G5 mert azonos órajelen 20-30%al gyorsabb
ilyenekben is hogy 3Dmark vagy NFS porsche

-
bacsis
Közösségépítő
Olyan érdekes ez az egész... Tudjátok itt a faluban én vagyok a (egyik) legnagyobb penge számítástechnikában... épp ezért én csinálom a háromnegyed falu számítógépeit stbstb..
Aztán időnként beszélgetek "komolyabban" számítástechnikáról barátokkal ismerősökkel ha eljönnek hozzám...
Tegnap is ez történt, elég érdekes dolgokról beszéltünk... pl hogy régebben kézzel kellett állítan (jumperolni) a LAN karikon a megszakításkérelmet, beszéltem arról, hogy a prociba nagyon sok dolog van, azon belűl hogy tranzisztor, pl a regiszterek... Aztán próbáltam arról is beszélni, hogy a Vista és a Win7 kompatibilis a driverek terén az XP és a Vista pedig nem, és próbáltam kb-ra elmagyarázni hogy miért... szóval nagyon érintőlegesen beszéltem a dologk működéséről... A srác csak itta szavaim, (ugye forras2
) nagyon sokszor mondják, mert hogy én mennyire vágom a témát
Érdekes, én pont ugyanazt érzem, mint ők, amikor te akosf, vagy yutani kezdtek el picit elmélyedni a témában... ha én annyira vágom a témát, akkot ti mennyire vágjátok?!
Szóval minden elismerésem a tiétek
És amúgy olyan érekes... Az ember minél többet tud, annál jobban érzi hogy szart sem tud
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever
üzenetére

meg örülnek hogy még "élnek" és alkalom adtán láthatják az ük-ük-ük "unokáiakat" olyankor biztos elborzadva gondolják: ezek a mai fiatalok olyan forrófejüek, meg állandóan csak a kapkodás... Miért nem lehet mindent szép komótosan csinálni, ahogy ők csinálják

-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
, lehet.
De hogy ha olyan sok van, nem igen lehet minddel foglalkozni sztem.
Az a legjobb sztem ha vkinek a munkája, és a hobbija egyezik. 
-
-
L4rs
tag
Kérem jó kis tesztelős estének/napnak nézünk elébe.
Lehet főzni-sütni a procikat, megnézni mit bírnak.
Életemben nem láttam még a 3200+-s AMD Athlon XP (Barton) procimat 60 fokosnak, ma ez is megtörtént. Akkor mi lesz holnap?!
Amúgy neten olvasott eredményekhez képes ez is majdnem hűsnek mondható, de eddig nekem az 50, max 55 fok volt megszokva. Lehet ráférne a hűtőre (Cooler Master Aero 7) egy kis portalanítás is...
Jut eszembe: grat bacsis

-
Penyus
senior tag
Szeretek en mindent
Jelenleg p3asig terjed a spektrumom. Van nekem is huzott full pimpelt 1.4es tuam 1.6on. Az ujabbakkal MEG nem foglalkozok. De van commodore vic20asom meg ht1080zm is. Csak az a baj hogy tul nagy teruletet akarok lefedni es ez eleg nehez. Helyileg es anyagilag is. -
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi.

-
bacsis
Közösségépítő
Had dicsekedjek már
Most keresett meg a Radikalmod.hu szerkesztője, hogy oda is kiraknák a Win7-es tesztemet

-
Penyus
senior tag
Vegre vettem egy amiga 1200at! Mar regi vagyam volt
Majd tuningolhatom is jofele blizzard kartyaval 
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Mindegy, csak + 1 kattintás volt.
Viszont akkor itt is megkérdezem, a CS-t OpenGL módban egy Riva 128-as 640*480-as felbontásban bírja? -
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Huppsz, a fórumját sikerült linkelni, itt a teszt: Klikk!
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi.

-
Badman 4ever
őstag
Aki még nem látta: Klikk!
-
juliabrilke
veterán
Régi xeon procikat ki ismeri? (foster, prestonia)
Lenne egy quados lap, de nem tudom pontosan, hogy miket támogat. Még a régi grand champion chipsetje van.
Elméletben a 400-as procikat támogatja. Egy pinmod-ot szeretnék rajta, hogy menjenek 533-on.

-
peti_s
addikt
válasz
üzenetére
Az a 64 KB L2 Cache nagyon kevés. Az L1 Cache mérete igaz hogy nagy (64 KB) . Meg szerintem az sem véletlen hogy ez a Celeronok ellenfelei voltak. Míg a tesztben nem is egy sima P3, hanem egy, pontosabban 2, P3-S ellen mennének. Régen sem egy kategória volt, most sem az.
Bacsis, arra nem emlékszel hogy milyen volt a 2 mag skálázódása?

Yutani, 391.

-
bacsis
Közösségépítő
Én is pont azt akartam írni márminthogy midnenki alszik hajnali 2kor?
aztán azért léptem én is
Én nekem csak volt Dual Slot1-es konfigom, először egy Asus (nememléxem pontosan)-DS típusu lapom volt de az szar volt mert a 400as P2-ket is max 366on tudta hajtani..
aztán azt lecseréltem egy szintén Asus P2B-DS lapra, de sajna elég korai rev számú volt így nem ette, csak a katmai magos p3asokat... találtam róla leírást hogy grafitozni kell a proci lábát, nem jött be
eladtam.. s utáan vettem ezt a dual tualatin konfigot 
-
peti_s
addikt
Ne már.
Ilyenkor mindenki alszik?
Slot1-es Dual alaplapja, esetleg konfigja nincs vkinek? 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
jóóó lesz ez.... nem variálunk dual duron hadd menjen a tua ellen.. aztán a késöbbiekben meglátjuk
Más:
Van egy cimborám, szegényt nem az eszéért szeretjük, de amúgy csupaszív srác bírom..
meséli: vettem egy fasza asrock alaplapot, volt rajta valami rövid fehér csatlakozó.
jah mondom az a PCIe X1
válasz: az kemény
Lehet így nem jön át, de hatalmasat ütött a beszólás, egyrészt azt sem tudja szerencsétlen hogy az mi, vagy hogy jó vagy rossz, de azért kemény
-
Ranagol_5
őstag
válasz
üzenetére
Nekem van itthon, még anno szerverbe szánt PC2100-as CL2.5-ös IBM ECC DDR ramom, ha kell, bármikor rendelkezésetekre tudom bocsájtani. Zsírúj, egyszer nem volt még gépben, csak kibontottam
Pontosan a dobozára ez van írva: 128MX72 2.5VV 2.5-3-3 Serial Pd 184-Pin(Au) RDIMM a memória sorozatszáma pedig: M312L2920BTS-CBO
Viszont ez is 18 chipes elvileg. -
törölt tag
Akkor már inkább azzal kellene próbálkozni, hogy két AXDA3000DKV4E jelű Athlon XP-t járassunk együtt 133MHz-es FSB-vel. Vagy két AXDA2500DKV4D jelű Athlon szorzóját 11-ről 10,5-re moddolni és ezt járatni 133MHz-es FSB-vel.
Az első esetben szinte biztos, hogy csak superlock-os processzort találni. Kérdés, hogy ebből lehet-e MP variánst csinálni vagy sem.
A második esetben meg az, hogy a szorzó moddolható-e. Ez valószínűleg könnyebb eset ( barna tokos Athlon ), ráadásul jóval olcsóbb mulatság.
A fenti két esetben igaz lenne a Tualatin-ra is és az Athlon-ra is, hogy:
Órajel: 1400MHz
Szorzó: 10,5
FSB: 133MHz
L2 Cache: 512kB
Gyártástechnológia: 130nmViszont az Athlon L1 cache 64+64 kB a Tualatin 16+16 kB-jával szemben...
szerk.: Na, akárhogy is nézzük, mindenképp különbözni fog a két processzor.

-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Alapórajeles proci és egy enyhén tunmingolt agp-s 6600-os. 3D Mark 06
-
Badman 4ever
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Én a saját 400-as PII-esem a BH6-ban 533-ig tudtam húzni, de ott instabil volt. Fesz emelést akkor nem próbáltam, lehet, hogy úgy bírta volna a passzív(!) hűtőjével.
Később raktam rá ventit is, de szükségtelen. A Compaqom procija, szóval annak a bordája volt rajta, ami nem egy magas kivitelű, de így is bírja 50 fok körül.
-
törölt tag
Rendben!
Valószínűleg az én RAM-jaimmal az a gond, hogy nem jó a memóriachippek szerevzése ( mindegyik chip bizonyos címen bizonyos mennyiségű bitet tárol, így nem működik mindig minden chip egyszere, míg nálam lehet hogy igen? ). Gondolom ennek az az eredménye, hogy egyes cím- és adatbitek jobban terhelik a memóriavezérlőt amit így az nem képes meghajtani. Persze ez csak feltételezés. De akkor sem megy velük az aljas. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Ripping.org szerint ennyi a csúcs: Pentium-II Deschutes 300@675
A 700MHz-en tényleg szép eredmény lenne. A fentit kompresszorral érték el.
-
törölt tag
Van négy darab 1GB-os Samsung bufferelt DDR-400CL3 ECC modulom, amiket próbáltam a Gigabyte lapban, de nem akart menni vele. Sajnos DDR memóriákkal nem állok túl jól. Csak mezei ( nem bufferelt, nem ECC ) moduljaim vannak. Ebből egy 8 chippes 256MB-os PQI RAM-mal elindult a lap. Még töröm a fejem azon, hogy mi legyen... a baj az, hogy a legtöbb boltban nem tudják megmondani, hogy pontosan mit is árulnak. Igy pedig nehéz dönteni, pedig több olyan nem bufferelt, nem ECC 1GB-os DDR modul is létezik ami csak 8 chippes. Ebből kettővel minden bizonnyal megbírkózna a lap... ( leírásában is szerepel. ) Próbáltam 16 chippes 512MB-os DDR550-es Geil modullal is. Ebből ugyan van kettő darabom is, de csak egyet bírt meghajtani a chipset. ( A 16 chippes Geil + 8 chippes PQI párosítás szintén működött. ) 1GB-nál kevesebb RAM-ot meg nem igen akarok a lapba rakni. Akkor már majdnem hogy a videokártyán több lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De az enyém már nem bírja a gyári 400 MHz-et sem.
Nem tom mit csinált vele az előző tulaj...

De ha van olyan lapod ahol nagyobb FSB-t be lehet állítani mint 100, akkor ám egy 200-as MMX is elég jó.

DarthSun