- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magyarított Android alkalmazások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #5120 üzenetére
"Én valahogy nem tudom elképzelni hogy erre - hogy csak egyszer kelljen megvenni a procit,de a kupak alatt kétféle maximálisan profi rendszer legyen"
Cloud szolgáltatóknak pl. jól jöhetne. Ezzel amúgy szerintem a fő probléma, hogy két processzor költségét fizethetnéd ki, használni viszont egyszerre csak az egyiket tudnád. Viszont az eredeti koncepció szerintem jó volt, hogy a fő beruházás, azaz a szerver kompatibilis X86 és ARM CPU-val is, így ha növelni kell valamelyik kapacitást a másik rovására, akkor csak a CPU-t kell cserélni, nem az egész szervert, amivel nyilván rengeteg idő és költség megspórolható. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #5120 üzenetére
> Azt gondolnám, hogy ennek neked otthon,
> aki esetleg nem engedhetsz meg magadnak két számítógépet, még lenne értelme.
> De egy nagy cloud szolgáltató miért járna jobban?mindkettő tisztán gazdasági ok - költséghatékonyság , TCO, business agility
a piac nem statikus; egy beruházás viszont több évre szól ..
és a meglévő gépparknak le kell követni az igényekben bekövetkező változást.
És bár most a COVID miatt jelentős túlkereslet van, eljöhet az az idő, amikor
kapacitás felesleg lesz.Persze ilyen esetben próbálják legalább az önköltségi árat ( pl. áram, hardver amortizáció )
kitermelni - pl. Spot/ preemptible VM pricing-al ...
https://www.datacenterdynamics.com/en/opinions/complete-guide-spot-instances-aws-azure-and-gcp/
"Most cloud providers divide their pricing models into three categories:
- On demand instances—let you pay for computing power per hour or per second, without long-term commitments or upfront payments. You can increase or decrease resources available to your applications at will.
- Reserved instances—for workloads that run on the cloud in the long term, you can commit to compute instances for a period of betweenone to three years, with the option of paying some of the amount upfront. Reserved instances grant discounts of between 40-75 percent, depending on the cloud provider and the level of commitment.
- Spot instances—spot instances let you bid on unused capacity in the cloud provider's data center. They provide the highest level of discount, up to 90 percent compared to on demand costs."persze most még ~90% -10% lehet az X86 - ARM megoszlás,
de 4-8 év múlva az ARM feljöhet 30 - 40% -ra is .de ez az én logikám .. sokszor tévedek .. szóval ne vegyétek készpénznek.
Az is kérdés, hogy az Intel és az AMD közötti licensz-ben jogilag lehet-e valami ezzel kapcsolatos korlátozás ..
De amúgy ..
a piac eldönti!
ps:
Ez az én fejemben ez hasonló mint egy ingatlanberuházás ..
pl. Ha a belső tér könnyen átalakítható ; akkor most a covid idején az üres irodákat át lehet alakítani lakássá .. vagy viszont .. Ez az üzleti agilitás - számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest