- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Garmin topik
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #5120 üzenetére
"Én valahogy nem tudom elképzelni hogy erre - hogy csak egyszer kelljen megvenni a procit,de a kupak alatt kétféle maximálisan profi rendszer legyen"
Cloud szolgáltatóknak pl. jól jöhetne. Ezzel amúgy szerintem a fő probléma, hogy két processzor költségét fizethetnéd ki, használni viszont egyszerre csak az egyiket tudnád. Viszont az eredeti koncepció szerintem jó volt, hogy a fő beruházás, azaz a szerver kompatibilis X86 és ARM CPU-val is, így ha növelni kell valamelyik kapacitást a másik rovására, akkor csak a CPU-t kell cserélni, nem az egész szervert, amivel nyilván rengeteg idő és költség megspórolható. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #5120 üzenetére
> Azt gondolnám, hogy ennek neked otthon,
> aki esetleg nem engedhetsz meg magadnak két számítógépet, még lenne értelme.
> De egy nagy cloud szolgáltató miért járna jobban?mindkettő tisztán gazdasági ok - költséghatékonyság , TCO, business agility
a piac nem statikus; egy beruházás viszont több évre szól ..
és a meglévő gépparknak le kell követni az igényekben bekövetkező változást.
És bár most a COVID miatt jelentős túlkereslet van, eljöhet az az idő, amikor
kapacitás felesleg lesz.Persze ilyen esetben próbálják legalább az önköltségi árat ( pl. áram, hardver amortizáció )
kitermelni - pl. Spot/ preemptible VM pricing-al ...
https://www.datacenterdynamics.com/en/opinions/complete-guide-spot-instances-aws-azure-and-gcp/
"Most cloud providers divide their pricing models into three categories:
- On demand instances—let you pay for computing power per hour or per second, without long-term commitments or upfront payments. You can increase or decrease resources available to your applications at will.
- Reserved instances—for workloads that run on the cloud in the long term, you can commit to compute instances for a period of betweenone to three years, with the option of paying some of the amount upfront. Reserved instances grant discounts of between 40-75 percent, depending on the cloud provider and the level of commitment.
- Spot instances—spot instances let you bid on unused capacity in the cloud provider's data center. They provide the highest level of discount, up to 90 percent compared to on demand costs."persze most még ~90% -10% lehet az X86 - ARM megoszlás,
de 4-8 év múlva az ARM feljöhet 30 - 40% -ra is .de ez az én logikám .. sokszor tévedek .. szóval ne vegyétek készpénznek.
Az is kérdés, hogy az Intel és az AMD közötti licensz-ben jogilag lehet-e valami ezzel kapcsolatos korlátozás ..
De amúgy ..
a piac eldönti!
ps:
Ez az én fejemben ez hasonló mint egy ingatlanberuházás ..
pl. Ha a belső tér könnyen átalakítható ; akkor most a covid idején az üres irodákat át lehet alakítani lakássá .. vagy viszont .. Ez az üzleti agilitás - számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Diablo IV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest