- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"Szerintem annak még épp van/lenne értelme felhasználói oldalról, hogy 6 helyett 8 magot kapj ugyanannyiért."
Úgy értettem, hogy ha ez így lenne, akkor a növekvő felhasználói értéknek mindenki örülne, de persze a mindennapokban kevés hasznát látná. Tehát a több mag (6-=>8) nem kell úgy, mint egy falat kenyér, mint régen (1=>2, 2=>4)Én arra számítottam, hogy a zen4-gyel majd magszámot emelnek és szépen csúszik le a stack. $200 alá a 6 mag, $200-300 közé a 8 mag, $300-400 közé a 12 mag.
Azt, hogy nem éri meg úgy értettem, hogy egy felhasználónak nem biztos, hogy megér $50-100-t 6 helyett 8 magot venni. A mai 8 magos ugyanolyan elavult lesz 3 év (2 generáció) múlva mint a valamivel olcsóbb 6 magos.
Legalábbis én ezt látom, szerintem nincs lényeges különbség egy 1600X és egy 1800X között. Mindkettőt kenterbe veri egy 5600X.Az üzleti részét értem.
Azt is, hogy az árakat leginkább az befolyásolja, hogy mennyire megy el amit gyártanak azon az áron, amin kínálják. És ebben értelemszerűen a TSMC és más beszállítók árai és keresleti-kínálati viszonyai meghatározók.Azt mondják, a Monet is azért készül, mert "túl jó" a kihozatal. Nem éri meg 4 magosként eladni a lapkákat, ami működnek 6 v 8 magosként is és eladhatók is akként, annyiért.
Akkor lesz változás az árazásban, ha olyan híreket hallunk, hogy túltermelés van a félvezetőpiacon és a TSMC leállít vagy elhalaszt valamilyen gyárépítést és Abu azt írja majd: "hiába szeretné az Apple jövőre a legújabb -1nm-es gyártástechnológián kihozni új processzorát. Lehet, hogy az Apple bele is tolná a fejlesztéshez szükséges pénzt, de utána a TSMC nem tudná megtölteni a gyárakat rendeléssel. Mindenki igyekszik maradni a magas volumennel rendelkező, olcsóbban gyártó és olcsóbban tervezhető gyártósorokon."
"Esetleg az Alder Lake hozhat a maga módján 6+ magot olcsón, de a kis magos megoldásnak is meglesznek szerintem a maga buktatói, szoftveres oldalról a sok kis mag érzékenyebb lehet a programok skálázódási korlátaira, mint ugyanannyi, vagy akár kevesebb nagy."
Ezért fejleszttette az Intel a Windows 11-et, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Óvodások homokozója
- Napelem
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest