- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5350 üzenetére
Bocs, nem tudtam befejezni...
Az amazon egyben a legesélyesebb és a legkevésbé esélyes is. Valahogy összerakták a gravitont. Biztosan készül már a graviton 3 is a V1 v N2 magokra építve.
Annál persze a zen2+50% biztosan jobb. Ha jól emlékszem, akkor már a A77 elérte a x86 magok IPC-jét, csak nem éri el az 5GHz-et. Szerverben viszont épp azért versenyképes, mert ott minden 3-3.5GHz-et megy.
Ehhez képest az M1 alacsonyabb frekvencián versenyképes az 5GHz-es x86 magokkal.
Ez a zen2+50% elég jól.hangzik ma. De 2023-ban?
Azért számoljunk.
Zen2-höz képest a zen3 +15%. Jövő évben kijön a zen4, ami remélhetőleg rátesz a zen3-ra 15-20%-ot. És ott van még a v-cache is, ami itt-ott szintén jelenthet 15%-ot.
Tehát a peak performance előrelépés éppenséggel x86 oldalról is meglehet.
Viszont a fogyasztás egy érdekes kérdés.
A gyári Arm magok esetén szerintem nem igazán tapasztalható az, hogy lényegsen jobb fogyasztással rendelkezne az arm. Az M1 viszont igen erős. Nyilván mert annyival alacsonyabb frekvencián hozza.
Nyilván a Nuvia is széles designnel oldja meg.Szóval az a kérdés, hogy a TSMC 5nm-e vajon milyen előrelépést hozhat, illetve hogy nem viszi-e el a töbv tranzisztor.
Abu valahol mintha említette volna, hogy legnagyobb jelentősége annak van, hogy full EUV.A verseny mindenképpen örömteli.
Közben az Intel sem tétlenkedik. Elsők között lesznek megrendelői a TSMC 3nm-nek. Az szerintem 2023.
Amúgy ha már itt tartunk, meglepne, ha a nuvia chipeket 2023-ban nem 3nm-en gyártanák. És akkor az már lehet, hogy meg is magyarázza a fogyasztást. Persze én arra számítok, hogy az x86 magok picit mindig többet fognak.fogyasztani, mint az arm magok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Autós topik
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest