Hirdetés
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
Cathulhu
üzenetére
Dehát most sem az a problémájuk, hogy nincs mit gyártani. A gyárkiszervezésnek szerintem két oka lehet. Vagy nincs elég pénz a fejlesztésre, vagy a kiépített gyártósorokkal nem tudják visszatermelni a költségeket. Az AMD-nél mindkettő fennállt annak idején, Intelnél egyik sem. Az a problémájuk, hogy nincs megfelelő technológiájuk és ezen a kiszervezés/bérgyártás nem fog segíteni.
Olvastam egy összehasonlítást múltkor a különböző félvezetőgyártókról. Az Intel kb 800.000wafer/hó kapacitással rendelkezik (ez szerintem 200mm equivalent). Nem tudom ebből mennyi lehet a 14nm és 10nm együtt, de gondolom több mint a fele és ezen még bővítettek idén. A TSMC teljes 7nm gyártókapacitása 140000wpm, most hogy duplázták 2020 H2-ben. Szóval ha az intel ekkora szereplő akar maradni akkor kell nekik a saját gyár, mert brutális mennyiségben gyártanak most. Ha nem lesz versenyképes technológiájuk, akkor hiába a rekord nyereségek, nem fogják tudni fenntartani a jelenlegi pocíciójukat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 10 46mm GPS fekete gyönyörű, 100% akkumlátor! December 18-ig Apple garancia!
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő