Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
garfield-r
üzenetére
Amazon.com amerikai oldal. Ha ott ingyen szállítást írnak az Amerikára vonatkozik.
Belépés után láthatod postáznak-e hozzád. A teljes végösszeget pedig akkor látod, ha berakod a kosárba és végig kattogtatod egészen fizetés előttig. -
Ispy
nagyúr
válasz
garfield-r
üzenetére
In Stock.
This item does not ship to Szigetszentmiklós, Hungary.Hozzám nem hozzák, de gondolom nem csak Szigetszentmiklóst akarják kirekeszteni ezzel.

-
garfield-r
tag
Üdv!
Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek: abban esetleg tudtok segíteni, hogy ha az amazon.com-on az szerepel egy termék mellett, hogy ingyenes szállítás, és nem tüntetik fel, hogy nem szállítanak Magyarországra, akkor az tényleg ingyé' postaköltséggel jöhet meg?
Konkrétan ezt néztem volna ki, de nem rendeltem még innen, és nem tudom hova tenni a dolgot. Az adatlapomon meg van adva a címem, ha ugyan ezt a terméket megnézem az amazon.co.uk oldalon ott szerepel is h ide bizony nem szállítanak, szóval nem nagyon értem a dolgot (Angliából nem hozzák el ide, de USA-ból meg ingyé'
) -
Ispy
nagyúr
válasz
rekacsno
üzenetére
Hátha ez az oldal segít neked. Ha ráírják, hogy GIFT, akkor 45 EUR-ig vám és áfamentes, egyébként 22 EUR.
-
rekacsno
újonc
Sziasztok! Cégnek szeretnék CD-t rendelni az amazon.de-ről. Kapok automatikusan majd számlát a vásárlásról? A kiválasztott CD-t egy svájci forgalmazónál találtam, ekkor felszámolhatnak vámot a Cd-re? Egyáltalán felszámolnak vámot CD-re, ha a német amazonról rendelek Magyarországra? a CD ára szállítással együtt 27€.
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Mert azok nem fizettetnek magyar áfát, pedig azt kéne. Hogy ennek a "vevő országában kell az áfát megfizetni" baromságnak mi az oka, azt mondjuk nem teljesen értem.
Amúgy valami olyasmi szöveg rémlik, hogy mer így az adócsalók meg amúgy. A nav nevezetű polip mind a 8 karjával nemzetközileg is harácsolhat. Gondolom ez a lényeg.
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Pontosabban most tartja be a nem túl régen módosított EU-s jogszabályokat. Eddig meg trükközött vele. Inkább az a félrevezető, hogy a két kiindulási ár nem egyezik.
Minimum oda kéne írni a termék oldalára, hogy ENNYI a nettó ár. Hogy ne érjen meglepetésként, ha rábasszák a magyar áfát és emiatt nő az egyébként nem túl magas ár.
Valahogyan egyértelművé kéne tenni, hogy az árat nem az angol áfa, hanem a magyar áfa terheli és hogy mennyi a nettó ár, ami az egésznek az alapja. Mert ez a részletezőben sincs egyértelműen kimondva, csak azt látod, hogy hopp ott egy nettó ár igen és az hogy is jött ki.
Hasból? 
-
cocka
veterán
OKé, egy ismerős felvilágosított, szóval megvan a rejtélyes árra a magyarázat.
Segítség azoknak, akik szintén nem értették elsőre. Biztos bennem van a hiba.

Az igaz, hogy a listázott ár és a terméklapon megjelenő ár bruttó ár és addig rendben is van, hogy ebben az árban benne van az angol áfa. Meg az is igaz, hogy ezt az áfát nem fizettetik ki veled, a magyar áfát viszont igen. Bezzeg régen milyen jó volt hallgatni azokat a lózungokat, hogy EU-n belül nincs se vám, se áfa. (hát hogyne) Na most amikor a kosárba rakod a cuccot és hirtelen megnő a termék ára, az azért van, mert a termék nettó árát veszi alapul és arra rakja a 27%-os magyar áfát. Így az eredeti listázott árhoz képest a kosárban már kb. 5.84%-kal kerül többe a cucc.
Az angol áfa számításaim szerint kb. 20%, ergo, ha a listaárból szeretnéd megtudni az eredeti nettó árat, akkor kb. 16.66%-ot kell levonni belőle, így jön ki az eredeti ár. De ezt a részletezésnél írja is. Ezután ráhajintja a pk. nettó árát, majd a kettő összegét növeli 27%-kal.
Ezért volt az a rejtélyes 7 font. De nekem honnan a fenéből kéne ezt tudnom?!

Volt már dolgom pár külföldi webshoppal és sehol nem változott a listaár, a checkoutnál feltünetetthez képest és gondolom ott is bruttó postaköltséggel terhelt bruttó árat fizettettek, csak éppen külföldre adóztál.
-
cocka
veterán
Hát az a baj, hogy közben utánaolvastam és kiderült, hogy EU-n belüli vásárlásoknál tavaly hoztak valami EU-s jogszabályt, ami alapján ilyen távollevők közt létrejött üzlet esetén, ha két különböző EU-s országról van szó, a vevő országában kell az áfát megfizetni. Hát ez csodálatos mindenesetre.
A francia vagy dél-európaiak általában jobbak
Az a baj, hogy se franciául, se görögül, se portugálul, se spanyolul, se olaszul nem tudok. Meg még mittomén hány nyelvet lehetne ide felsorolni. Továbbá az is probléma, hogy még ha tudnék is ezeken a nyelveken, gondolom emiatt az EU-s faszság miatt, ugyanúgy rábasznák a 27% áfát. Mellesleg nem is ez a fő problémám ezzel, hanem az, hogy egyszerűen minden előzmény nélkül a listaárat megnöveli 7 fonttal. Az okot persze nem tudom.
-
numera007
tag
Üdv! A következő történt. Tavaly novemberben vettem egy USB töltőt az amcsi amazonon. Kiszállították, minden happy volt, egészen január 23.-ig, amikor is a töltő bekrepált. Nem volt olcsó, ráadásul egy év garit adott a cég rá (ez külső beszállítós volt, nem maga az amazon). Írtam nekik (az amazonon keresztül), nagyon kedvesen azonnal válaszoltak (uszkve 11 órás időeltolódást figyelembe véve). Kért egy videót róla, megcsináltam, és azonnal ígéretet kaptam, hogy ASAP újra küldi (Priority Mail®).
Másnap 25.-én USPS "print label" volt a kapott tracknumber alapján, és 26.-án "Pre Shippment" infó. ÉS AZÓTA síri csend.
Az eladó nem válaszol, a posta nem mozdul. Ennyi idő után azért kéne valaminek történni. Mit tegyek, meddig várjak? -
cocka
veterán
Sziasztok!
Adódik a kérdés, beteszek valamit a kosárba a brit Amazonon, amit maga az Amazon szállítana. Ugye a termék lapján ott figyel fontban az ára, aztán amikor beteszed a kosárba és kiválasztod a magyar címet, hirtelen 7 fonttal megugrik a cucc ára. Néztem, hogy tételenként csinálja ezt, tehát ha kétszer teszem be ugyanazt a cuccot, már hirtelen 14 font plusz a semmire.
Aztán amikor a tételes lebontást megnézem, akkor már eleve a 7 fonttal növelt termékárra rakja a postaköltséget és még erre az összegre teszi rá a 27%-os magyar áfát, ami nem teljesen világos nekem, hogy mi a rák farkáért kell nekem EU-n belüli vásárlásnál egy brit cégnek magyar áfát fizetni. Amiből gondolom a magyar állam egy forintot nem látott soha vagy ha látott is, maximum a töredékét. Nem az angol áfát kéne megfizetni?
Rohadtul idegesít már az Amazon baromsága, mert eddig akárhányszor próbáltam valamit venni a honlapjukon mindig eltántorított az ár. Ja hát az meg a másik fele a dolognak, hogy horror árfolyammal dolgoznak, még szerencse, hogy itt legalább eldöntheted, hogy GBP-ben vagy HUF-ban akarsz-e fizetni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
numera007
üzenetére
Webes felületen tudsz nekik írni. Innen indulva.
-
numera007
tag
Segítség kéne. Vettem az amcsi amazonon egy terméket. Nem érkezett meg időben így reklamáció után refundolták a vételárat. Most viszont majd 20 nappal utána befutott. Tudtok adni egy amcsi amazon emailt, ahol ezt jelezni tudom. Úgyis megtudják, hogy megjött nem is akarok ezzel szórakozni, mivel aláírós a cucc.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jodanovich
üzenetére
Valóban itt azt írja, ha semelyik részét nem használtad a fizetős szolgáltatásnak, akkor visszaigényelheted az árát.
-
Jodanovich
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Olvastam 1 2 hónapja, hogy többen is vissza igényelték, de nem találom a linket...
itt ír valamit -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jodanovich
üzenetére
30 nap után tudtommal már nem vonhatod vissza. Azért adják a 30 napos próbaidőszakot.
De chatelhetsz róla velük. -
Jodanovich
senior tag
Sziasztok!
Amazonon kipróbáltam a prime-ot egy rendelésnél és le is vonták az éves díjat a 30 nap letelte után viszont Én ezt nem akarom ennyiért igénybe venni... Azt látom, hogy van "End membership" gomb csak nem tudom, hogy ilyenkor visszautalják e az összeget, ha látják, hogy nem is használtam?! Vagy keressek egy elérhetőséget és írjak nekik?
Köszi a segítséget.
-
NerV
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Megtaláltam, én értelmeztem félre, mást jelent a két sor.
Az "estimated tax to be collected" az USA-n belüli, szövetségi államonként eltérő forgalmi adó (sales tax) kiegyenlítését jelenti. Ránk nem vonatkozik, ezért 0 Ft. A import fee pedig az, ami. Egyébként visszajár, ha az végső összeg kevesebb a lefoglaltnál.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
NerV
tag
Sziasztok,
Van arról tapasztalatotok, hogy Amazon.com-ról való rendelésnél ha "estimated tax to be collected = 0 Ft", akkor ez mekkora valószínűséggel vagy mekkora értékhatárig szokott igaz lenni? Mert közben import fees deposit-ként lefoglal akkora összeget, ami miatt már épp meggondolnám magam. Utóbbi visszajár, ha mégsem használják fel.
-
Ispy
nagyúr
Remélem ha egy hónapon belül refundálok még egy billt amazonék nem fognak insta banolni

-
Sanyi.mTs
addikt
reggel rendeltem amazon.de-ről, a számlámon be lett foglalva az összeg kb 360 euronyi forint. viszont itt a fórumon felhívták a figyelmem egy (jóval) olcsóbb beszerzési lehetőségre, így este a "prepare for dispatch" státuszú rendelést töröltem.
várhatóan mikor fog "felszabadulni" a befoglalt összeg?
-
Sanyi.mTs
addikt
amazon abban a devizában fizeti vissza a termék árát, amiben megrendeltük, ezt tiszta.
feladási szelvény másolata alapján a visszaküldés díját miben fizeti HUF-ban? -
Sanyi.mTs
addikt
A termék alján lévő kérdésekre csak az eladók tudnak válaszolni vagy bárki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vagy eddig tartott átnézni nekik a terméket. Nem lehet tudni. Amúgy a vásárlások alatt nyomon lehet követni a visszaküldés állapotát is. Az sem frissült előtte?
Ja és ilyen drága cuccot nyomkövetéssel kell feladni, akkor nincs meglepetés. Talán Amazon is írja, hogy x összeg felett már kér nyomkövetést is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ma jött az email, hogy elfogadták a refound-ot, megkapták a terméket

Akkor mégsem buktam el 46k, ez azért jó hír, igaz 1 hónapig tartott mire minden lement, pedig a posta külföldre csak elsőbbségivel szállít levélként. Most vagy a posta volt tetű lassú vagy az amazonék voltak besz@rva a karácsonyi visszaküldési hullám miatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Amazonon nincs lehetőség emailt írni az eladónak. Csak vásárlás után tudsz vele kommunikálni, ha valami gondod volt.
Mit kérdeznél tőle? Amazonnak lehet írni, ők válaszolnak.Ispy: azt a kinyomtatott vonalkódot bele raktad a csomagba a termék mellé?
Annyit még esetleg tehetsz, hogy beszkenneled/lefotózod az ajánlott szelvényt és elküldöd Amazonnak, hogy te bizony feladtad. Hátha jóváírják ez alapján is neked a dolgot. -
Ispy
nagyúr
Dec 18-án küldtem vissza angliába egy terméket postával, eddig még nem jelezték, hogy megérkezett. Kezdjek vajon aggódni, vagy még korai?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
A termék adatlapján látod ki árulja. Ha Amazon árulja vagy rajtuk keresztül megy (fulfilled by Amazon), akkor nyugodt lehetsz jó kezekben vagy.

Csere viszonylag egyszerű, általában 1 hónap van a dologra. Ha gondod van a termékkel, akkor a vásárlások listájában található gombbal tudod kezdeményezni a visszaküldést.
Fizetik a postaköltséget, a drágább termékeket nyomkövetéssel kérik visszaküldeni.
Olyan is volt már, akinek drágább volt a postaköltség, mint amit ők felajánlottak automatikusan, akkor a feladást igazoló nyugta alapján kifizették a maradék összeget is.B-L-A-C-K: műszaki cuccot nem feltétlenül vennék onnan a macerásabb ügyintézés miatt (dobozát meg kell tartani, hogy vissza tudd küldeni, stb).
Az a jó amúgy Amazonnál, hogy az ügyfél az első.
Szilveszter előtt rendeltem valamit Németországból gyorspostával. 4 nappal a kiírt dátum után érkezett meg sima postával. Meg reklamáltam a dolgot és kifizették a postaköltségét. -
dellfanboy
őstag
ha angliabol rendelek 1 termeket kell afat egyeb dolgot fizetnem?ha a meret nem passzol,-ruha- hogy zajlik a csere? vagy ez alado fuggo?
-
fila
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A termékek nagy részét szállítja hozzánk.
Áfa különbség miatt alapból többet fizetsz, mint amit kiír elsőre.(19>27%)Szállítási díj minden esetben van hozzánk, ha fizetésre mész, kiírja az összegét.
Szálíltási idő változó volt nekem, 2-3 hét, attól függően mivel szállított. (UPS vagy posta) -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Amazon.de szállít ide? Ha igen átlagosan mennyi idő míg megjön? Vam ugye nincs elvileg, nagyobb értékű cuccokat (~50e) nem rizikós onnan venni?
-
-
gerii
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Kb egy hónapra jön ki a szállítás, viszont tegnap kaptam egy kedves levelet:
Hello,
We're contacting you about order #xxxxxxxxxx. Unfortunately, we're unable to deliver your order. We're sorry for any inconvenience this causes.
To ensure you receive your item(s) as soon as possible, we've created a new order (#xxxxyyyy) which will be shipped to the same destination, at no additional charge to you. You should receive confirmation of this shipment soon.
There's no need to worry about your original shipment -- we've contacted the carrier and they should be returning it to us instead of delivering it to you. If, however, you should receive a duplicate shipment, please visit http://www.amazon.com/returns to print a postage-paid mailing label to return the extra shipment at our expense.
We hope to see you again soon.
Namost, az új rendelés $0.00-val szerepel a rendeléseimnél, a payment method pedig GiftCard.
Ha a vámon megfogják ($24,60), akkor mit fognak szólni a $0,00-ás számlámhoz? Az eredetit is beküldhetem, kérdés, hogy elfogadják-e rá?Remélem azért az eredeti csomag is megjön, tele aranyrúddal

-
gerii
addikt
Usankából mennyi idő szokott lenni egy könyv Amazon LLC-től rendelve?
Briteknél néztem ugyanazokat a könyveket, még Fontban is drágábbak
-
Ispy
nagyúr
Belföldön nekem is megjött a csomag, délután feladta a bolt, másnap mentem érte.
Én 17-én rendeltem amazonról egy Corsair billentyűzetet, az írja a tracking, hogy csütörtökön megkapom. Azt mondjuk nem tudom melyik csütörtökre gondoltak

Igaz tegnap előtt már a német depoban volta cucc, lehet mégis megjön karira.
-
joethefox
csendes tag
Helló!
Valahol olvastam, hogy az amazon is bevezetett valami paypalhoz (amit ugye nem enged használni az áruházában, mivel konkurencia) hasonló fizetési rendszert, amivel a saját áruházában lehet vásárolni. Mivel a paypalomat nem használhatom, nincs amerikai központú bankszámlám, valamint a kártyás fizetés is kilőve, gondoltam, az amazon accountomhoz létrehozok egy ilyet, és átutaltatok rá pénzt, mint a paypalnál, és azzal vásárolnék. A fizetési módoknál feltételezem, az amazon store card takarhatja ezt, de ott úgy tűnik, csak usa tagállamokból lehet ezt létrehozni. Van valami módszere, hogyan tudom ezt megcsinálni, vagy rossz helyen keresem a módját? Ami mindenképp lényeges, hogy mindenképp előre rátöltött pénzt akarok elkölteni, semmiképp nem szeretném hitelből vásárolni (még ha x idő alatt vissza is tehetem).
-
13-án rendelt termékre azt írják, hogy a várható érkezés dec 29. Mennyire szokott pontos lenni? Ha jól láttam UK-ból küldik. eBay-ről ha UK-ból rendelek 1 hét alatt megvan. Persze most karácsonyi pörgésbe minden más nyílván... Track infó nincs sajna. DPD szokta hozni?
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Aham, értem, az király, ha minden visszafizetik

Postát néztem, ott valami 7xxx forint lenne egy 1,5 kg-os csomag, a GLS meg 6756 forintért viszi (ha minden igaz, mert még nem jeleztek vissza, csak ajánlatom van).
De most néztem, hogy elvileg ez még beleférhet levélként is, akkor viszont csak 5xxx a posta, akkor inkább azzal küldöm

Akkor a számlával nem kell foglalkozni, amit a címkével együtt ki kellett nyomtatni? Akkor csak rányomom a vonalkódos címkét, aztán mehet?
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ki kellett nyomtatni valami számlát is, és azt irja, hogy abból is az egyiket fel kell ragasztani a dobozra. A másikat meg adjam oda a fuvarosnak (én most gls-t akarok hívni). Ez minek is kell?
Postaköltségre azt írták, hogy 8 fontot kapok vissza, ha megkapták az árut.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fizetik automatikusan a postaköltséget.
Amennyiben többe került feladnod, mint amennyit fizettek neked, akkor számla/nyugta másolattal el tudod kérni a maradék összeget is.Gyakorlatban ez úgy működik, hogy ki kell nyomtatnod egy papírt, ezt felragasztani a dobozra. Rajta van Amazon címe meg vonalkód, ami nekik kell a vissza küldött árú azonosításához.
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Ha vissza akarom küldeni a billentyűzetet az amazonnak, akkor indítok egy return item-et. És utána én feladom postán nekik? Csinált már valaki ilyet? Mennyi a posta költség oda?
Köszi!
-
Sanyi.mTs
addikt
egy adott termék "akció figyelését" be lehet állítani?
-
-
Sziasztok! Amazonon leadtam egy rendelést. Kijelöltem a már előzőleg megadott bankártyaadataimat. Most a my orders menüben szerepel, hogy shipping today. Akkor a fizetés feltételezem sikeres volt igaz? Csak mert nem kért semmilyen egyéb adatot (pl 3x ellenőrzőkód a kártya hátoldaláról). Viszont online bank-ban egyelőre nem látom mint terhelés.
Köszi!
SP!T -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BasketWink
üzenetére
USA állandó lakcímmel kell rendelkezned.
Az ilyen dolgok mind az ottani lakosoknak elérhetőek. -
BasketWink
tag
amazon.com-nak valaki eltudná mondani mik a feltételei a reward visa cardnak? mert nem nagyon találtam rá semmit és adna 30$ kedvezményt ha kiváltom

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ChrisDzsi95
üzenetére
Ez egy rossz következtetés.
Érdemes vásárolni, ha olcsóbban jössz ki szállítással együtt. -
ChrisDzsi95
aktív tag
Köszi mindenkinek, de akkor ahogy kiveszem magyarba nem érdemes innen rendelni sajna

-
numera007
tag
válasz
ChrisDzsi95
üzenetére
Mivel éppen most vettem egy baseball sapkát az amcsiktól és amcsi címre rendeltem, az ára 10 dolcsi volt, mivel mást is vettem így 35 dolcsi felett a szállítás ingyé volt. Megnéztem ugyanezt a sapkát a német amazonon, és csak az ára volt 23 EUR+szállítás magyarokhoz.
-
numera007
tag
válasz
ChrisDzsi95
üzenetére
Ez ugye az amazon.com-ra igaz, de a .de és .uk-ra nem, mert ott mivel EU-s nincs se áfa se vám, de van szállítási költség, meg drágaság.
-
numera007
tag
válasz
ChrisDzsi95
üzenetére
Én eddig az amazonról két módon vásároltam, vagy olyan helyen voltam, ahova vám és szállítási költség mentes volt a termékük (pl az USA-ban), vagy olyan akcióban vettem (pl. a Kindle-t egy ideig úgy adták) hogy az amazon fizette a VÁM-ot meg a szállítást Magyarországra.
De otthonról soha nem vettem semmit, mert vagy a szállítás nagyon drága, vagy a vám és áfa-ba futhatsz bele, ugye az értékhatárba a szállítási költség is benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Hasból? 

Ha meg nem akarod elfogadni, akkor máshol kell vásárolni (webshop).
A postának meg plusz pacsi az sms-ért.

), azt írták 12.15-e a várható érkezés, 12.10-én megjött