Hirdetés

Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz Thomboy83 #90 üzenetére

Igen, bár most éppen egy Fenix 8 a fő óra, amit tesztelek a Balance mellett.

Edzőterembe nem járok, itthon súlyzózom, meg erőnléti edzéseket csinálok.
    A Balance időt, pulzust és kalóriát rögzít és a végén kapsz egy kiértékelést, hogy mely izomcsoportokat edzetted és egy átfogó mozgásérétkelést is. [link]
    Előre meg is tervezheted az teljes edzést és végigvezet rajta: [link]

GPS nálam automatán van, ami azt jelenti, hogy ő dönti el, hogy milyen üzemmódba kapcsol a terepnek megfelelően (mennyire van beárnyékolva).
    Kétszer mentem már a két órával és 90 m különbség volt a Balance és a Fenix 8 mért távolsága között. Az úttartás nagyjából azonos.
    A pulzus mérésnél a Balance szerintem pontosabb, vagy legalábbis jobban képes reagálni a gyors változásokra (ez is késik persze egy mellkaspánthoz képest 1-2 másodpercet, de a Garmin 10-15 másodpercéhez képest ez gyíkfing :) ).

Egyébként a Huawei is kedvenc okosóra márkám, de az Amazfit-et jelenleg sokkal jobb ütemben fejlesztik, így hasonló árfekvésben jelenleg tudásban többet tud adni.

hétköznapra egy Balance-ot használ és nagyobb megpróbáltatásokra, terepre, crossfitre pedig Trex 3

Szerintem a T-Rex 3-nak nincs létjogosultsága a Balance mellett, max. ha búvárkodsz.
    Keményebb megpróbáltatások előtt rápattint az ember egy védőburkot és pont annyira védett lesz, mint a T-rex, tudásban meg előrébb van (fejlettebb szenzorok, BIA érzékelő). Jelenleg egyetlen dologban van a T-Rex előrébb, hogy a térképkezeléshez a legutóbbi frissítéssel megkapták a POI alapú navigációt, és ezt a Balance még nem kapta meg (igaz az alkalmazás áruházban ott van ingyenesen egy app, ami ezt tudja [kép] :) ).

A Zepp egyébkén nagyon jó app lett, most, hogy elsősorban a Garmin Connect-et kell használnom becsülöm meg legjobban, mert a Garmin alkalmazása egy katyvasz (főleg a megújulása óta).

A Zeppnél marha jó még a kalóriabevitel, mert vagy beírod, hogy mit ettél és az AI szépen lebontja neked, hogy az mit tartalmaz, vagy lefotózod és az alapján nagyjából 90%-os pontossággal megteszi ugyanezt. (A Garmin ezt egyáltalán nem tudja, erre a My FittnesPal alkalmazást ajánlja jópénzzért.)

----

Az Amazfittel két gondom van csak.
    Az egyik, hogy nem gyártanak különböző méretű órákat a komolyabb szériákból, így a feleségem végül egy Venu 3s-t kapott, ami női méretű és kinézetű óra, de megfelelő üzemidőt és tudást biztosít.
    A másik, hogy a mérlegük (Amazfit Smart Scale) nagyjából semmire nem alkalmas. Az, hogy a testfelépítés mérése mennyire pontos már nem is teszteltem, mert a legalapvető funkciója a testsúly mérése sem működik jól. Ha háromszor egymás után rálépsz akkor kapsz három különböző mérési adatot amik között akár 1,5 kiló különbség is lehet.
    Szóval ehelyett is Garmin mérleg lett, aminél a testsúly mérés pontos, a testfelépítés százalékos cuccait meg a DEXA mérés alapján be lehet kalibrálni.

Szóval hiába jelenleg a legjobb okosóra (szerintem) a Balance, maradni fogok a Garminnál (pedig sok dolog miatt jujj de köpködök rá), mert így a család egyetlen platformon lehet, nem kell 2-3 alkalmazást használni, meg összeszinkronizálni.
    Szegény Balance-t már hirdetem is :)

• Parallaxis

addikt

válasz Thomboy83 #88 üzenetére

de érdekes módon mégsem ő kapta meg ezt a címet hiába USA Brand

Nem is kaphatná meg, mert nem támogatott sportfunkció.
    Aki Garminnal akar Hyrox-ot mérni, az a kardió edzésmód átszabásával tudja megtenni.

Ha kicsit rosszmájú akarnék lenni, akkor azt gondolnám, hogy az Amazfit keresett egy kemény, de még elég népszerű sportot, amit a Garmin még nem támogat és elsőként beleálltak a teljes támogatásába :)
    (Mellesleg ha a marketing értékét nézzük a dolognak, akkor nagyon is jó megoldás.)

Új hozzászólás Aktív témák