- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan AI-t akarnak, ami érzelmileg kötődik az emberekhez
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kk831228 #65365 üzenetére
Én alapvetően rövidlátó vagyok -hurrá mikroelektronika javítás-, azaz messzire homályosan látok és ilyenkor a színek alapján különböztetek meg dolgokat: azaz pl. tömegben valakit a haj-ruha-mozgás kombó alapján találok meg. Ezért számomra a fekete-fehér képek sokkal kevesebbet "mondanak" mert hiába látok minden részletet jól; mert ott van előttem a kép, valahogy az agyam ignorálja mint hasznos információt.
Azt én is nehezen értem meg, mikor a "művészi hatás" érdekében egy jól megkomponált (színes) tájképet szinte az infravörös határáig tolnak az utómunkával. Szerencsére ez engem nem érint, mert hobbiból cosplayereket fotózok és ők szigorúan ragaszkondnak minden színes pixelhez, hiszen pont ezért fáradoztak sokat a jelmezük elkészítésekor. Sőt valamikor pont kérnek még extra színes fényeket is, ezzel kihagsúlyozva a karakter szerepét:
Genshin Impact: Kamisato Ayaka
Zenless Zone Zero: Jean Doe
Genshin Impact: Nahida officer
Ezek a képek éjjel készültek, kb 2 fok hidegben az Esterházy-kastélyban, ahová bekéredzkedtünk, így az apparát és a modellek is megszenvedtek értük. Az utómunka során csak egy zajszűrés történt és "egyenesbe húztam" a képeket. Az összes fényt ott helyben kell megoldanom, mert azonnal látni akarják a cosplayerek az eredményt és ha nem jó a kompozíció akkor megint beállnak. Itt többnyire ők döntenek, hogy mi legyen a képen én csak az "iparosmunkát" végzem.
Szóval itt nem opció a fekete-fehér munka számomra...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz kk831228 #65279 üzenetére
Általában két A7III lóg rajtam, az egyiken egy Zeiss 16-35, a másikon meg egy Tamron 28-200 (most is így volt). Esti meccsekre néha kölcsön szoktam kérni egy 70-200 GMII-t, de ha beindul az üzem, tervezek venni egy Tamron 50-400-at is, mert a 200 mm nagypályára már elég kevés.
rekid, Wa2x_: Köszi!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #65268 üzenetére
A7 IV nekem tökéletes választás leszámítva a fogását de az a nikon z8 alatt mindegyik milcnek egy határ fos a d750 után.
Tájat és a 3 éves tasmán ördögöt fotózom itthon. Amire elsődlegesen szükségem van az a gyors követő fókusz a gyerek miatt. Ha már új váz akkor legyen már jobb dinamika is a tájkép miatt. No nem mintha a d750-é nem lenne kegyetlen jó de hát könyörgöm eltelt 10 év a piacon..( erre az új nikon stackkelt szenzorok szarabbak dinamikában... pff.) A sony 1FE-vel jobb tehát pipa.
Miután most Tami 17-35 + 35-150 kombóval fotózok így ezt sony-n is tartani akarom. Tapasztalat alapján nekem sokkal praktikusabb a túráimon a 35-150 mint egy 70-200 a 150 feletti 50mm-ert megoldom croppal. Na és itt jön a 33 mp. Pont annyival több, hogy segítsen a croppnál, és a procit plusz az ssd tárhelyet se zabálja fel a nagy filéméretek miatt az utómunka során. Amúgy a falra kirakott nagyméretű vászonképeimhez bőven elég a 24mp.
Az sony mountos obikkal vagyok gondban... a 35-150 pipa mert létezik milcre és még jobb mindt a dslr verzió mert gyors is fényes is. Viszont 16/17-35 f2.8-ról induló csak G masertben létezik... az meg hát masszívan kokain ár...
Amúgy mire nem elég 42 mp? Közösségi médiában úgy sem látszik a telefon kijelzőjén. Monitoron agyig zoomolva lehet látni 24-hez képest a 42-őt. 1m x 1m-es nyomathoz tökéletesen elég a 24 is.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #65257 üzenetére
Aha, csak előtte szólok a madárnak, hogy legyen kedves a sorozat erejéig kifeszített szárnnyal a jó irányba nézve lebegni.
Ráadásul ez egy UWA (Tami 17-35 f2.8-4 OSD) ami nem épp a gyors fókuszra lett kitalálva. így muszáj fókusz-csapdázni.
Ami azt illeti jah, durván egy 1000-1200 darabos sorozatot, folyamatos madáretetéssel...
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #65216 üzenetére
A második kép kompozíciója nagyon nem. Az ilyen vitorlás a tengeren sotryk jellemzően nagyon minimál képek minden zavarótól megszabadítva a hajó jellemzően az kép alsó vagy valamelyik szélső harmadolóján de a legritkább esetben középen. (Olyankor a képarány is 1:1 jellemzően.)
Nézd már így is tök más kép és még ezen is bőven lehetne húzni egy keskenyebb képaránnyal a víz és ég arányának változtatásával és a túlparti szálloda leradírozásával:
-
deny330
aktív tag
válasz kk831228 #65213 üzenetére
Köszönöm!
#65218rekid : Köszi a tippeket, megnézem mik a lehetőségek vágás terén, Vond is mondott jó tippet hogyan lehetne. Sajnos/nem sajnos 200mm-rel fotóztam, így kevés a "játszható tér", bár nagyobb látószöggel meg túl kicsi lett volna a ház a képen..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kk831228 #65179 üzenetére
Ez így igaz, és milliós géppel meg csapnivalóan fotózni, de a "profi körökben" azért a mobillal fotózás elég eretnek dolognak számít 🤗 Volt már úgy, hogy emberünk felrakott egy képet a fosbúkra és elismerően nyilatkoztak róla, aztán valaki megkérdezte, hogy mivel lőtte (valami nagy Samsunggal) na utána szépen belekötöttek a dinamikatartománytól kezdve a vonalélességen keresztül mindenbe IS 😅😅
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
deny330
aktív tag
válasz kk831228 #65159 üzenetére
Egy csónakot oda rakhatok PS-el esetleg. Hát esetleg fürdőző embereket tudtam volna oda komponálni, de nem szerettem volna senkit sem lefotózni engedély nélkül.
Forgatás alatt azt érted, hogy ferde? A 24mm-es obira volt cpl szűrőm, így jobban preferáltam azt mint a 80-200-at cpl szűrő nélkül. -
vond
MODERÁTOR
válasz kk831228 #65162 üzenetére
Akkor én vagyok a kivétel, aki tudatosan vásárolta. Szinte minden hobbi és megrendelt videómban szerepel pár snitt erejéig (nagyon feldobja a látványt), de sűrűn használom fotós melókra is, főleg 360 fokos VR anyagokat, és ilyen egyedi, kisbolygós képeket csinálok vele, meg általában el szoktam vinni kirándulni is, hogy ne csak mobilos fotók készüljenek.
-
-
Fandango
veterán
válasz kk831228 #65140 üzenetére
1. képnél a színvilág nekem nem jön be, maga az ötlet az nem rossz, de valahogy mégse adja.
2. képnél a fekete-fehért teljesen szükségtelennek érzem, de ha már FF, akkor ezen lenne még mit gyúrni szerintem.
3. kép ami igazán megfog, tetszik a perspektíva, a vonalak futása. Esetleg még rendes képszerkesztőben a görbébb vonalakat ki lehetne húzni egyenesre, hogy még jobb legyen.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #65130 üzenetére
Detto.
A Tátrát nagyon nehéz jól fotózni, egyrészt a fekvése miatt a napfelkelte/napnyugta az esetek többségében nem adja ki jól. Másrészt a fentebbi részek borzasztó kopárak, ráadásul jellemzően a legrosszabb kemény fényekben jutsz fel. (Nem véletlen, hogy a környező szállásokon/hotelekben/menedékházakban 90%-ban szépiák és fekete fehér képek vannak..) A Dolomitok ezzel szemben legalább a napállás miatt patent, na meg a megközelíthetősége is jobb.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Lassú Víz
addikt
válasz kk831228 #65109 üzenetére
Erre gondoltam a 13-ason:
Nyilván amit írok, csak egy vélemény, nem szentírás. Az zavar az utolsó képnél , hogy mellmagasságban fut a horizont és elég markánsan megjelenik. Sajnos a fények sem voltak ideálisak, de egy nyaraláson az van, ami jön. Kisérletezni kell, keresni valami más nézőpontot, napszakot. Villantani egyet a vakuval, hogy kicsit csillanjon a szem stb. Ha bejön jó, ha nem, akkor meg ebben a digitális világban nem került sokba. Így utólag már baromi nehéz megmondani, hogy mit kellett volna másképp csinálni, és az sem biztos, hogy aznap megoldható a feladat. Egy másik nap olyanok a légköri viszonyok, hogy ami ma kérdés, holnap nem az.A 13-as egy tájkép, ahol pont jó helyen van a szemlélődő. A 14-es viszont egy portré, ami kicsit elveszik a kép közepén. 4:3 arányban vágva szerintem jó lesz, csak az a horizont... Az én tekintetemet viszi, és hova irányítja? Egy férfi embernél ez nem feltétlen baj, de talán nem ez volt az alkotó szándéka
Szerk: Ezt a képet nem utólag egyenesítetted? Kicsit hanyattesős lett ezzel a vágással, pedig nem forgattam.[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
nagyúr
válasz kk831228 #65104 üzenetére
Nekem ez a kép tetszik az összes közül a legjobban:
A sok növény nyugalmat áraszt, a kompozíció kerete egyfajta biztonságot, a jól eltalált mélységélesség és a színek kontrasztja meg jól kiemeli a modellt és a témát! 👍Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Lassú Víz
addikt
válasz kk831228 #65107 üzenetére
Az elsőnél az oszlopok számomra semmit nem adnak hozzá a képhez, azt simán lőhetted volna homogén háttérrel. Akkor meg már akár műteemben is . Az oszlopok ritmusos ismétlődése ad egy dinamikát, de a téma meg egy nyugodt, meghitt pillanat. Nekem nem hiányzik mellé a dinamika.
Van ahol fa nő ki a fejből, gyerek a lámpasorban, meg a horizont helyzete. Lehet ez utóbbi inkább kekeckedés, és mást egyáltalán nem zavar.
A tizenharmadiknak vágd le az alját, hogy csak a kavicsos rész maradjon. Szerintem jobb lesz úgy.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
vakablak93
őstag
válasz kk831228 #65067 üzenetére
Ez egy rendezvényen volt, ahol csak leszólitgattam az embereket hogy van-e 5 percük számomra, szóval nem állíthattam fel szoftboxot álványon. A földön táborozó embereknek útban lett volna.
Így csak a gép tetején ült egy Godox TT350 mini, kezdetben magában, aztán rátettem még a kis fehér/áttetsző kupakját.
Alapvetően csak azért használtam hogy a déli napsütés ne árnyékoljon az arcukon, meg ne legyenek kiégett foltok vagy ilyesmi.
Illetve a legfelső képnél, hogy kiégett háttér nélkül se bukjon már tök sötétbe az alany, mert nem akartam rawozni ilyen dolog miatt.
Elég sokat bénáztam, mint az látható is. De gyakorlok, aztán majd csak sikerül valamikor normálisan megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz kk831228 #65062 üzenetére
Köszi, akkor szimmetriára törekedni fogok.
Nagyobb látószögem nincsen és valszeg' nem is lesz, mert bénázom azokkal (igen, ennél is jobban)
Ami a fényviszonyokat illeti, az kb szándékos volt, aznap tettszett az ötlet hogy keresztben átmenjen a fény a hejen, de akkor rössz ötlet volt.Köszi mindenkinek
-
Agent_007
tag
válasz kk831228 #65045 üzenetére
kk831228
Köszi a véleményt. Igen, én is érzem, hogy sok sok kép kell, de az ugye nem is cél, hogy Capa szintű fotóim legyenek - viszont szeretném ha a családi albumok igényes(ebb) fotókkal lennének tele.5.kép - egy sikátor jellegű utcácskában fotóztam a magas ablakon át amit láttam, de sajnos nem tudtam sehogy feljebb emelkedni (sámli segített volna, de az hirtelen nem volt kéznél ).
vihartigris
Köszi Neked is. Szted hogyan lehetne "sima turistás" helyett jobb turistás bármelyik kompozíció? Te ezeket a témákat hogy fotózod?Home is where the heart is. - JH/LU
-
vond
MODERÁTOR
válasz kk831228 #64802 üzenetére
Mikor melyikkel. Néha mobilos appal is (bár inkább magán a készüléken szoktam nyomkodni), PC-n meg a saját Insta360 Studio-val és Premiere Pro pluginnel is. Fotókat néha LR-ban is meg szoktam dolgozni.
Mindkét saját progi jól használható, egészen átlátható is. Maga az eszköz is egész jól működik, bár néha csinál érdekes dolgokat. De annyi bug a GoPro-kban is van (sőt), amennyi ebben.
Azt kell eldönteniük elsősorban, hogy elég a nagy látószögű, de egyirányú kamerakép, vagy kell a lehetőség, hogy az irány és a látószög is változtatható legyen utólag.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz kk831228 #64800 üzenetére
Én pont fordítva voltam, vagyok vele. Megvettem kb. másfél éve egy meló miatt, aztán nem nagyon használtam. Mostanában sokkal többször viszem magammal, és pár fotót+videót mindig lövök vele. A képminőség itt nem igazán mérvadó (főleg, ha nagyon kitekered a szélét), inkább a csak a látvány, az érdekes perspektíva. Annak ellenére, hogy már elég jó áron elérhetőek a 360-as kamerák, azt látom, hogy mégsem használják sokan, így még mindig egy kicsit kuriózumnak számít. Nem is tudja szinte senki, hogy mi is ez.
Van 7-es és 8-as GoPro-m is, teljesen másra valók szerintem. Ezt szinte soha nem használom "egyirányú" akciókameraként. Imádom, hogy utólag lehet pörgetni mindenfelé a képet. A videóimhoz is sokat hozzátesz, hogy nem csak a megszokott látószögekkel és mozgásokkal tudok operálni.
Víz alatt még nem használtam, és szerintem nem is fogom. Elvileg bírja, de nem akarok kockáztatni. Nincs is szükségem rá.
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #64726 üzenetére
Hát ez időjárás függő. Tapasztalatom szerint ha a 10 stop nem elég akkor a 15-el sem leszel sokkal előrébb mert valószínű a szél kevés. Ezzel nem lebeszélni akarlak a szettről mert ha belefér akkor hajrá, csak a magam és pár ismerős tapasztalata az, hogy 95%-ban 10-es van fenn. Így ha vékony a budget akkor 1db 10-es jó "kompromisszum."
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #64724 üzenetére
Ritka, hogy az ND10 rekeszeléssel ne lenne elég.
Ez is meg ez is meg ez is napsütésben készült. Esetleg még elé csavarsz egy polárt is. Bár ezzel nagyon kell vigyázni mert hajlamosak egymásba szorulni, és külön leszedő nélkül sokszor esélytelen szétszedni a kettőt.Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz kk831228 #64722 üzenetére
Én a menetest használom, mert mind a két obim amit tájazásra használok 77-es menetes fronttal rendelkezik így kompakt tudok lenni. Emellett még van egy polár és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Interactive Brokers társalgó
- AliExpress tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen