Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Videón működés közben a Galaxy S23 FE
- Itt vannak az első jó minőségű képek a Samsung Galaxy S24-ről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 az igazi profi a kínzópadon
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Ez a topik kizárólag Alienware típusú noteszgépekkel kapcsolatos! Minden hasznos információnak itt a helye a topikban, ami valamelyik Alienware notit érint. Mivel az évek során egyre több Alienware noti "szaladgál" már hazánkban is, így gondoltam nyitok ehhez egy topikot.
-
ONEFREE
aktív tag
Panaszom annyi lenne, hogy igazán lehetne állítani már a biosban mekkora hőfoktól induljonak a ventik..Azt meg tudnám hálálni ha valaki készítene egy ilyen biost. ..☺
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Ez megoldható ha nem UEFI bios van a notidon. Ismerősömön keresztül tudok moddolt bios-t kérni egy adott típushoz, de nincs rá garancia, hogy 100%-os lesz a bios. (Tehát ha újra kell rakni a gyári bios-t mert fagyogat a moddolt bios, akkor nincs helye reklamálásnak.) A bios elkészítése pedig több hét szokott lenni jobb esetben, rosszabb esetben 1-2 hónap. Nem mindig érnek rá ezzel foglalkozni, és alaposan nem is tudják tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
ONEFREE
aktív tag
-
kreten67
senior tag
Tsop8-as kiforrasztható a bios chip,de duál vagyis 2 külön chipbe íródik a tartalom ami megnehezíti a mókolást.
Csak kevesen tudják ezt megírni,de úgysincs lehetőség belenyúlni a biosba max ha van hozzá módolt bios ,de az nem a ventikre hoz változást.
Manapság szinte minden notiban tsop a bios-chip ,tokozott kiszedhetőt már 10 éve hogy nem tesznek notebookba kevés alternatív gyártó kivételével.[ Szerkesztve ]
-
ONEFREE
aktív tag
Utálom,hogy a CPU"4980QM" jobban melegszik mint a GPU 980m...Azért gondoltam..De lehet csak lassan pasztázni kéne..1 éves..
-
kreten67
senior tag
Az a proci sajnos melegedős fajta! Egy újrapasztázás nem árt neki (ic diamond 24 carat) pasztával ,de azért ne számíts hatalmas változásra. Bár én mostanában pasztáztam újra egy alien 14 4700mq procit és ott nagyon szar volt a paszta minősége gyárilag mert max terhelés 88.fok-ból most 72 lett.
-
Fücsök007
őstag
Attól is függ, hogy 17 vagy 18 hüvelykes gépre gondolsz. Jól szerelhető az M17X R4/AW 17, és az M18X R2/AW 18. Ezek Ivy bridge/Haswell pocis notik, a notikban lévő panelek típusa pedig változó. A legjobb az AW 18 gyönyörű Samsung PLS panelje, pláne ha kalibrálod, illetve tuningolod a képfrissítést rajta.
-
-
Muerte
addikt
A csatikra kell nagyon odafigyelni,a legtöbb "baleset" a helytelen bontásból szokott bekövetkezni.Ha bevállalós vagy megcsinálhatsz egy komolyabb "pasztázást" is:[link]Nem veszélytelen,mert vezeti az áramot,nagyon körültekintően kell alkalmazni,viszont egy átlag pasztához képest garantált a ~ -10-20°C.[link],[link],[link]
-
ONEFREE
aktív tag
Köszi Muerte! Jó fej vagy!
A folyékony meggyőzött!!
Ezért érdemes szétszedni a gépet.Vettem IC D 7 de csak halogattam mert azt gondoltam ez nem elég hatékony paszta..De a folyékony fém!!!
Ez nem semmi!!Amúgy óvatosságból mindig úgy kezelem a pasztákat hogy vezetőek,de erre tényleg figyelni kell a menyiségre.. És igen én is el terítem egyenletesen..Ebben hiszek..
-
Muerte
addikt
Az a feltevés nem teljesen úgy helyes pasztáknál hogy csak az a jó metód ha szétkened,sőt...legtöbbször tele lesz légbuborékkal ami nem vezet,hanem szigetel
Szétteríteni a szilikon bázisút kell pl. Gelid extreme,de az ICD-t szigorúan tilos mert szétkenve semmi hatása nem lesz az átlaghoz képest.[link]
A folyékony fémet persze szét kell kenni.Nagyon-nagyon vékonyan,a hűtő és a mag felületén is egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
A C.L.Pro-t ha tudod még akkor vond vissza a vásárlását mert az nem jó,nagyon marja a felületet és pár hónap alatt szinte ráköt a CPU és/vagy GPU magra.Iszonyatosan nehéz róla leszedni aminek az a veszélye hogy felszakítja a chip-et leszedéskor.A L.Ultra,vagy a Thermal Grizzly,de ezek közül is én az utóbbit javasolnám használatra.
Liquid Ultra-val voltak tapasztalataim anno:[link]
-
Fücsök007
őstag
De a lábizzadás elleni kenőcsömhöz hogyan viszonyulnak a nagyágyúk?
A kenőcs nem vezeti az áramot, és rakható nyugodtan bármire, hasonlít a szilikon pasztákhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
És miért? Sokáig nem volt hivatalos bios GTX 980/970M kártyákhoz sem, de minimum az AW 18-hoz illene új bios-t írniuk. Ha már másodszorra is kiadták, akkor legyen is értelme az egésznek. Viszont augusztusban Polaris 10-es kártyák is jönnek, azokból nem lesz MXM-es GTX 980-as fogyasztású "szörny".
-
ONEFREE
aktív tag
Alig van méret különbség a két GPU között és mégis óriási teljesítmény különbség van..
980m vs Iris 5200
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Az Intel IGP-k elég nagy hátrányban van teljesítmény/tranzisztor szempontjából. Köröket ver rá AMD ilyen szempontból, de ez mindig is így volt. Ezért is lenne jó AMD-s APU-t is fogadó AM4-es Alienware noti.
Akiknek nem kell 6/8 mag, azoknak egy erős APU jó alternatíva lehetne.
-
citkar
addikt
Üdv!
Garanciális ügyintézést Budapesten intézett valaki?
Humansoftot találtam, de hátha valaki tud más szervizt, amelyiket érdemesebb felkeresni. -
Fücsök007
őstag
AMD Polaris info.
Ráadásul ezek már a mobil variánsok!
-
Fücsök007
őstag
Polaris 10 GPU 1266MHz-en! És ez csak egy mérnöki példány, a végleges változat még jobb lesz.
Nyár végén jönnek az MXM-es változatok is, és biztosan lenyomják a mostani mobil 9-es szériás kártyák árát!
-
Fücsök007
őstag
GTX 1080M benchmark eredmények! Kb. olyan erős lesz mint a Titan X!
-
koti78
csendes tag
Udvozletem!!!
Ne tudom hogy tudnatok e segiteni volt itt mar olyan ember akinek volt ez a 8 sipolas es nem jott be a kep szituja Alienwer-en??
Az enyem 2x volt mar szervizbe elsonek az alaplap chipet csereltek akkor se lett jobb,most videokartyat csereltek elsodlegest(ati6990m)van menne.Most azzal se lett jo.2 nap es jon a 8 sipolas es fekete kepernyo.
Ha valaki tud rolla valamit es volt szemelyes tapasztalata az kerem irjon.
Most viszem ujra servizbe.
Kivagyok mar tolle!!!
Udv Mindenkinek!!!Nagy az Isten Állatkertje!!!!Csak alacsony a kerités!!!!!!!!
-
ONEFREE
aktív tag
Tudtok segíteni? Nem töltődik az akkumulátorom.Miért? Alienware 17 R2
-
Fücsök007
őstag
Nekem volt egy rövid ideig ilyenem az Alienware 18 gépemnél. Vártam pár napot, hogy merüljön le teljesen az akku, majd visszatettem + visszadugtam a csatit, és megy azóta is rendesen. Nem tudom mitől volt, de a probléma elején az akku csatiját be-ki dugdosva nem töltődött semmit sem.
-
Phobosz90
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés: Ha lejárt egy Alienware laptop garanciája utólag van rá mód hogy kiterjesztett garanciát kössek rá?
Szemezek egy hwaprós laptoppal, de még nem volt dolgom ilyen márkával és utánna szeretnék járni, hogy hol és hogyan lehet szervizelni.
Előre is köszi a segítséget/tanácsokat.
-
citkar
addikt
válasz
Phobosz90 #47 üzenetére
Utólag még nem hosszabbítottam, csak amíg nem járt le, nekem úgy rémlik utána nem lehet.
Amúgy a garancia meghosszabbítása Alienwareknél drága, de mivel maga a gép is drága én nyugodtabb vagyok addig, amíg garis és inkább hosszabbítottam.Éltem is a lehetőséggel, többször is, többségében pozitív tapasztalattal.
Én átgondolnám a Magyarországon való Alienware vásárlást. Pl Ebay-en rendeltem Eu-ból egy refurbished gépekkel foglalkozó cégtől (időnként még akcióztak is, kivártam), persze valakinek a refurbished derogál, de ugyanolyan garancia érvényes rá, mint a nem refurbished gépekre, szóval én nyugodtan bevállaltam és sokkal olcsóbb volt, mintha itthon bármilyen módon vettem volna Alienware-t.
[ Szerkesztve ]
-
ONEFREE
aktív tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy fagy a gép? De ha lehúzom az aksit akkor nem csinálja. Ha az aksi bedugva van akkor a csatlakozó környéke melegszik nekem. Ötlete valakinek? AW 17 R2
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Futás, futópályák
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- iPhone topik
- Horgász topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i5-8250U I 8GB I 256GB I 17,3" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HP OMEN Gaming 16-xf0097ng - ÚJ 16" QHD GAMER laptop - R9-7940HS, 32GB, 2TB SSD, RTX4070 (8GB)
- HP OMEN Transcend 16-u0176ng - ÚJ 16" GAMER laptop - i7-13700HX, 32GB, 1TB SSD, RTX4070 (8GB)
- HP Compaq Mini CQ10-150SH netbook jó állapotban nagyon olcsón
- Gyári laptop töltők: Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba
- Gyönyörű - Macbook Pro 13" - 2019 gyártás, 4 mag i5, 16/256GB, új aksi - garancia, EN/HU, szűrke (
- Garanciával: Dell USB-C dokkolók (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Mint az új - Macbook Air 13" 2017 - i5, 8GB, új aksi - garancia, HU/EN, doboz (08)
- M1 MacBook Air Retina 13" 8C, 7C, 16GB RAM, 512 SSD, Magyar billentyűzet, 60 nap garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest