Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petyus87 #8081 üzenetére
Ennyiért rendeltem AAA Eneloopokkal (5db) házhoz az Nkon.nl-ről, hollandiából úgy, hogy a banki költségem volt (az utalás) egy ezes belőle a házhozszállítás meg egy másik... gondold át, lehet, hogy még meg is érné... és még ahogy nézem a (#8097) kugyu21-által ajánlottnál is olcsóbb lehet, ha azt conraddal mixeled..
-
mikk2000
őstag
válasz
Petyus87 #8087 üzenetére
Arra céloztam hogy nekem is Canon van, és tudom hogy eszi az aksit. Nem vagyok benne biztos hogy a zoom annyira zabál, szerintem az LCD az biztosan sokat eszik.
Igen, BC700 az IPC1L. Én azért vettem BC700-at mert olyan céget kerestem, ami normálisan szállít ki, tehát nem akkor amikor ő akar (conrad), hanem van valamiféle egyeztetés. Ez a topik erről a töltőről szól gyakorlatilag ahogy látom. Feszültségváltozást érzékel, hővédelem van benne, és LCD kijelzőn keresztül lehet élvezkedni a pontos adatokban, többféle programja is van.
Hátránya szerintem hogy zsúfolt nagyon, így a hő nem nagyon van hová vezetődjön ha sűrűn rakod bele az aksikat, nem véletlenül 700mA a max árama. 3V-os tápja nem épp népszerű, szivargyújtót biztos nem szereti. A "test" mód töltéssel kezd, ami értelmetlen, mivel NiMH-nál általában van memóriaeffektus. A komolyabbik töltő amit itt emlegetnek az a MH-C9000. Na ez már képes csak kisütni (kisüt és kész). Viszont nincs kisüt-tölt módja, amiben viszont előnye van a BC700-nak, hiszen ezt kiválasztva úgy történik a töltés, hogy a memóriaeffektus minimalizálva lesz, egyetlen gombnyomással. Röviden. De ha rákeresel a topikban ezekre a töltőkre olvasgathatsz kedvedre.
-
PHM
addikt
válasz
Petyus87 #8088 üzenetére
Az LSD akku alacsony önkisülésű, kis belső ellenállású Ni-MH akku.
Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, Varta Ready to use, GP Recyko,
ezek jutnak hirtelenjében eszembe.
Általában 2000...2500 mAh a kapacitásuk AA méretben,
szemben a normál Ni-MH akkuk 2600...2900 mAh kapacitásával.
Az alacsonyabb névleges kapacitás ellenére sokkal tovább bírják
a fényképező gépekben. -
PHM
addikt
válasz
Petyus87 #8084 üzenetére
"Azért mert kinyírja az akkukat?"
Igen, előbb-utóbb. Szerintem.
UFC-3? Nem LSD akkukat adnak hozzá,
amikkel ugyanúgy szivornyázni fogsz, mint az eddigiekkel.
Az IPC 1L nekem ugyanennyibe fájt.
Pont akció volt, úgyhogy kaptam hozzá 4db ceruza akkut is.
Na, ezeket villámgyorsan eladtam, így olcsóbb lett a töltő...
Fényképező gépbe, különösen, ha az nagy fogyasztású és még ráadásul
érzékeny is az akkufeszültségre, csakis LSD akkut vennék.
A töltő ebből a szempontból másodlagos, de előnyös, ha egyedileg
kezeli a cellákat, valamint van kisütés funkciója.
Az sem hátrány, ha nem főzi meg az akkukat.
Webshopokból kb 15 dollártól vannak olyan egyszerűbb töltők, amik kielégítik
eme kritériumokat, arra az esetre, ha idegenkednél az IPC 1L-től. -
mikk2000
őstag
válasz
Petyus87 #8081 üzenetére
Elsősorban normális NiMH aksira van szükséged, persze egy feszváltozás figyelésű töltő sem árt.
Nekem Eneloop 2000mAh van BC700 töltővel.
Másodsorban egy normális fényképezőre
Gonosz vagyok, tudom. Nekem egy újabb de hasonló Canon van, és hát zabálja az aksit. Tehát csodát nagyon nem kell várni. Fényképezőben szerintem a lítium aksi a legjobb, csak az eredetiek általában nagyon drágák, az utángyártott meg ki tudja milyen.
Vannak újabb fejlesztésű pl NiZn aksik, amik feszültsége magasabb, ahogy olvastam még nem kiforrott a technológia, és a magasabb feszültség akár tönkre is teheti az eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- Macska topik
- VR topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged