-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Köszönöm! Bocsi a rengeteg kérdésért de még csak most tanulom és néhány dolog nem tiszta
Esetleg azt meg tudod mondani, h ha kivágok egy képet akkor azt, h tudom ú kicsinyíteni, h egy formán kicsinyüljön minden oldala pl: %-os formában! Mert ha kivágok pl egy fejet és azt szemmértékre kicsinyítem akkor néha hosszúkás vagy esetleg tömbzsi lesz! -
Dexter68
addikt
Defrag mindig kell. Most a JKdefragot próbáltam ki és jónak bizonyult.
-
delta9
senior tag
üresen nem igazán, ám ha ps-ben meg van nyitva néhány nagyobbacska 300dpi-s tiff pár layerrel, és az id-ben van egy 12 oldalas termékkatalógus, oldalanként 12-14 tiff-el plusz egyébb illusztratoros grafikákkal, akkor be tud lassulni (gépben 2 giga ram, ebből 1 a ps-nek adva). mondjuk akkor sem annyira irracionálisan. esetleg id-ben a display performance beállításait lentebb lehet venni.
-
chop
őstag
Hat, most hirtelen egy - szerintem - favago megoldas jut eszembe: atmeretezed a layereket, kijelolod oket majd Layer > Layer style > Scale effects. Es a csuszkan tudsz allitani "erosseget".
Kep atmeretezesnel joval egyszerubb a szitu: az Image size ablakban be kell pipalni a Scale style-s checkboxot es akkor a kepmeretezessel aranyosan fog valtozni a retegstilus is.
-
Dexter68
addikt
Monnyuk nálam simán lenyomta az Illu a Corelt, pedig azon nőttem fel. De annyi színkezelési és egyéb pontatlansága volt utóbbinak, hogy átszoktam az illura, pedig eleinte nagyon kényelmetlennek éreztem.
És bizony 10 évnyi elvakult Quark-hívés után simán áttértem az ID-re és már szinte fáj, ha quarkolnom kell. Ezt tavaly ilyenkor még nem hittem volna. -
REDeath
őstag
olvastam már a hivatalos leírást
de arra lennék kiváncsi hogy ő konkrétan személy szerint mire használja.
én valahogy tudom pontosan hogy hol vannak a psd fájljaim és olyan neveket adok nekik amik önmagukért beszélnek.
a színmenedzselésről meg a többiről meg annyit, hogy mivel adobe-tól csak a Photoshopot használom, ezért tökmindegy hogy mit menedzsel nekem, ezért is zavar(t), hogy nincs custom install. -
-
delta9
senior tag
az gond lehet, ha teljesen különböző fényviszonyok mellett szeretnek dolgozni a kollégáid, mert ott nem lehet kompromisszumot kötni, vagy egyik fog szívni vagy másik.
több helyről is hallottam már, hogy a szemnek az a jó, ha a monitor mögött van valami szórt fény elhelyezve. na ez pl engem iszonyatosan zavar, nem tudok úgy dolgozni.talán próbáljátok ki, hogy kisebb teljesítményű izzót/izzókat raktok a lámpába, így fel is lehet kapcsolni és lehetséges, hogy téged sem zavar annyira. nálunk ufólámpa van, az eléggé szétszórja a fényt, ráadásul kisebb teljesítményű, talán 60w-os izzók vannak benne.
vagy egy asztali lámpa a kollégádnak esetleg megoldás lehet, legalábbis talán téged sem zavar annyira és neki is lesz fény, ha azt szereti.
-
Syl
nagyúr
csak itt túl nagy a JPG tömörítés
Erre pöpec megoldás az Image Doctor nevű PhotoShop plugin!
-
delta9
senior tag
ha ránagyítasz, akkor mindig így fog kinézni, ennek a pontatlansága miatt van szükség egy néhány px-es contractra, és a kész anyagban semmit nem veszel észre ebből. ha akkora méretben kerülne feldolgozásra, mint amilyenben linkelted, akkor nincs alternatívád, kézzel kimaszkolod, de amíg ez egy cca. 40 mm magasságú termékkép, azon nem lesz látható.
-
delta9
senior tag
ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy gondolod
itt egy link, hogy érthetőbb legyen:
[link]szükségem van egyszer a 3 db literes termékre és mégegyszer a teljes csoportképre. a te megoldásoddal két külön traszparens tiffre van szükségem, ennél a konkrét példánál kb. 1.1 mega és 2 mega méretűek. amiről én beszéltem az pedig egy db tiff file, 2 különböző path-tal 693 kbyte. nem mindegy... ráadásul nem kell a boxra figyelni, mert csak az fog látszani, amit én akarok, akármekkora boxban van. ha van egy árukatalógusod 250 termékkel, akkor egyrészt a boxok igazítgatásával rengeteg időd megy el, míg az általam használt megoldásnál az összes boxra alkalmazok egy fit frame to content-et, a másik gond az, hogy már hatványozottan jelentkezik az átlátszó tiff-ek miatti borzalmas nagy file méret, a kész pdf-nél is (ennél a konkrét példánál az átlátszó tiffekkel 593 kb, egy 2 path-t tartalmazó tiffel pedig 316 kbyte).
-
delta9
senior tag
-
delta9
senior tag
nem is csak az a lényeg, hogy mennyi fény van, a fényforrás elhelyezése is nagyon fontos, hogy ne tükröződjön vissza a monitorokon. persze azért ne 10 db 500 w-os refi világítsa be. igazából az sem baj, ha nincs mesterséges fényforrás, mindig a helyi fényviszonyoknak megfelelően kell kalibrálni a monitorokat. én nemrég vetettem a céghez egy ilyet:
minimum egy ilyen beszerzése ajánlott szerintem. nem profi eszköz, de nem is 200.000+ ft-ba kerül, készít icc profilt, és usb-re dugva az általad meghatározott időszakonként fényerőt mér, és utánállítja a monitort. változó fényviszonyoknál (pl. villany le/fel kapcsolása) nagyon hasznos. és br. 35.000-ért meg nagyon korrekt az ár/érték aránya.
-
Pacák
senior tag
Akkor irány a számítástechnikai főmufti, probléma felvázol - és helyi admin jogokkal orvosol. Nálunk is így oldódott meg. Ha már több éve megbízható munkaerő vagy, akkor ez ne legyen már akadály. Nálunk sem az - cserébe én is maximálisan betartom a céges policy -t. 2002 -ben jöttem a céghez, azóta nincs újratelepítve a gépem, pedig 24/7 megy, csak a frissítések miatt van újraindítva...
-
Pacák
senior tag
Ha PDF -et kell felhasználnom, akkor megnézem az Acrobat -ban, hogy miben készült. (Oldalt a Document summary -ben.) Igyekszem ugyanabban megnyitni/importálni/place -ni, amiben csinálták... kevésbé szivatom meg magamat ezzel a módszerrel. Egyébként, ha lehet átviszem Freehand MX alá az összes vonalas cuccot, ha van benne bármilyen külső jpg/eps kép, mert a Freehand object panelja még azt is megmondja, hogy mekkorára csökkentették a mértetét a beágyazott képnek. (Visszaváltom 100% -ra, azután Freehand -ben Copy - majd New Documentum és Paste Photoshop -ban.) Ezzel a módszerrel ki tudok nyerni mindenféle beágyazott képecskéket és boldogon használom fel újra.) Ilyen szempontból kedvenceim a neten fellelhető prospektusok. Mesélhetnék nagyon sok cifra esetet, amikor az ügyfél szinte semmit nem ad a hirdetéséhez... bányásszunk ki mindent a netről.) google - www.brandsoftheworld.com, meg hasonnlók igénybevételével...)
-
Athis
tag
Hello.
Csak hasonlitsuk össze a HDD és a memoria sebéségét. Hát hogy is mondjam ...
Amit nem ir ki a winyora az a memoriában marad tehát nem kell a winyot ''használnia'' az adatok visszabányászásához tehát nem lessitja a dolgot ,''ami persze ilyen formában teljesen nem igaz.'' Szerk: ezek szerint a Photoshop nem Temp fileba dolgozik a winyon hanem a Swapfileba csinálja a dolgait
Akkor nyomok a CSnek mindig egy OK
Üdv Athis
[Szerkesztve] -
Riddick77
tag
Sziasztok srácok! Help kéne! A Logitech forumból ajánlottak titeket! A lényge ,hogy egy hangfalat szét kéne szedjek megsemmitsiteni.És nem sivesen tenném meg élőben,de le kell fotoznom. Kérdésem az lenne,hogy ha csinálok egy fotot ,a szétszedett hangfalról,egy tűzzel a háttérben,rátudnátok e varázsolni, égés ,esetleg hiteles törés nyomokat?? Meg is hálálnám 5-10e ft ig! Tanácsokat várok! KÖSZÖNÖM!
-
Csipi
aktív tag
Én egy kicsit másképp csinálom. Egyszerüen megjelölök eg kis kockát, aztán Print with preview. Utána oda helyezem a lapra, ahová tetszik.
Nálam mindig A4-es van betéve alapból, nem változtatok rajta, mert nincs miért; legtöbbször A4-eket nyomtatok.
Mindegy, hogy psd, jpg vagy tiff egy kép, egyikböl sem akar darabkákat nyomtatni mostanában. -
noska
csendes tag
Nem enged belépni a Photoshop és nem találom a programba, vagyis ilyen része nincs, mert már mindenhol kerestem. Ha megnyitom a Photoshopot, ott megtaláltam, de magában a programban nem. Ott kéne valamit törölni, de nem merek semmit, mert félek valami fontosat törlök. Ilyenkor? Nagyon fontos ez a progi a munkámhoz, már teljesen kész vagyok tőle.
Noska -
Dexter68
addikt
Hát ja... ez előfordul. Ha sokat retusálok, hajlamos vagyok pixelhibát látni a függönyön, kromeatikus aberrációt felfedezni az erdőben.
De még anno a DukeNukem (ez volt az utolsó játék, amit megnéztem) időkben nekem is eszembe jutott, hogy a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában feltűnő kalauzra lőni kéne, mielőtt ő lő
Az első problémádra amúgy még van is megoldás... exKonfabulator most valami Yahoo izében volt olyan widget, ami gridet tesz a képernyőre -
scham
tag
-
Hydra SR
addikt
Amikor egy képen dolgozol, a teljes képet ki kell csomagolnia gyakorlatilag BMP-be. Egy 4252*4252-es kép mérete 51,7 MB (4252*4252*3). Ennek kéne elférnie 16 MB-ban. Nyilvánvalóan vinyóról lesz kénytelen dolgozni helyette, virtuális memóriából. Az meg picit lassabb. Ennek tulajdonítható szerintem,hogy az elején még gyors, amíg a képnek azon a részén dolgozik ami elfért a video ramban. Aztán érthető módon belassul. Legalább 64MB video ram kéne neki, hogy ne lassuljon be. (szerintem, de lehet hogy tévedek és szoftveres hiba van)
u.i: egy 16 megás kártyának valószínűleg a GPU-ja sem a high-end kategóriába tartozik, bár ez talán kevésbé szól bele egy 2D kép szerkesztésébe.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Macrodroid
- Filmvilág
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest