- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Egy Seagate ST500LM000-1EJ162 típusú 2.5"-es vinyó nem pörög fel.
3 másodpercenként kiad egy halk zizgő hangot.
Felvettem a hangot, mely itt érhető el. (Fel kell hangosítani)A gép, amiben üzemelt, egy asztali gép, melyet 24/7-ben futott, az nem látja a vinyót.
Miután kiszereltem, USB adapterrel ellenőriztem a saját gépemen. Utána vettem fel a hangot, és látni/hallani, hogy nem pörög fel.Viszont az elején , mikor a saját gépemre dugtam az USB-n keresztül, volt egy pont, amikor mégis felpörgött és elindult. Akkor sikerült elcsípnem egy HDD Sentinel screenshotot is.
Fura módon azt írja, hibátlan a vinyó, azonban a futási idő adat szinte biztosan fals, ugyanis a gép és benne a vinyó évek óta futott már. Nem lehet 57 nap a működési idő.
Viszont amikor ebben az állapotban láttam, a vinyó ugyanúgy nem volt látható sem a Windows diskmgmt.msc-ben, sem a WSL-ben (Windows Linux Subsystem). Utóbbin belül a testdisk parancssal néztem, de már az elején nem is listázta ki mint elérhető vinyót.
Utána átrebootoltam igazi linuxra (opensuse), de akkor már nem pörgött fel, és azóta sem.
Van ötlet, lehet-e ezzel még valamit elérni?
Köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz King Unique #7816 üzenetére
Igen a Win-es PMBR (Protective MBR) bug csak akkor jelentkezik ha GPT-vel lett installálva.
-
batagy
őstag
válasz King Unique #7814 üzenetére
Nálam se ment triviálisan a Windows + OpenSUSE Dual boot UEFI-ben. Többedszerre sikerült mire rájöttem mitől lett Legacy boot-os.
Itt található a tapasztalatom összefoglalása: Win + OpenSUSE Dual Boot UEFI Guide. Win8.1 és OpenSUSE 13.2 esetén ugyanez volt a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz King Unique #7812 üzenetére
Igazad van. Nálam az OS UEFI móddal lett telepítve, és az OS SSD GPT-vel van inicializálva. Valószínű azért ajánlotta fel akkor a többi vinyót is GPT-re.
Igen valóban ettől függetlenül MBR is választható.
-
batagy
őstag
válasz King Unique #7810 üzenetére
"alapértelmezetten az MBR-t ajánlja fel a Windows lemezkezelő. "
Nekem a Win8.1 a GPT inicializálást vette alapértelmezettnek. -
batagy
őstag
válasz liksoft #7631 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást.
PÜ-ben felveszem veled a kapcsolatot.
A hozzászólással kapcsolatban, máskor, máshol általában az szokott lenni a probléma, ha nincsenek logfájlok vagy más bizonyíték. "Kibontós" hozzászólást pedig nem tudom hogyan kell írni. Szerkesztést fogok kérni a modoktól akkor.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Samsung SP1614N , régi IDE-s 160 GB-os vinyó. NTFS-sel van formázva, rajta FLAC zenék. Nem tudom olvasni.A vinyó tápcsatlakozás után felpörög, majd USB-re csatlakozáskor a fejet is hallani pozícionálni. Windows-on felcsatolódik és betűjelet is kap, de az Intéző folyamatosan keres rajta és sosem fejezi be, szinte lefagy tőle a Windows. A meghajtóba belemenni már nem tudok. Pár hónapja még simán tudtam olvasni.
Windows 8.1-en és OpenSUSE 13.2-n próbáltam, kétféle USB2/IDE chippel (Prolific és Genesys Logic), valamint eSATA-n is próbáltam egy SATA/IDE adapteren keresztül, mindegyiken ugyanaz a jelenség.
Linuxon a dmesg "Buffer I/O error on device sdc1, logical block 13" hibákat dob, a Smartctl is hibákat dob.
Ötlet, tipp?
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- HDD vásár!!! 3TB 4TB WD purple, red, green HDD-k, mind 100/100%
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 256GB mSATA SSD-ingyen posta másnapra
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5" merevlemezek, keveset futottak 1-43nap, 14db ST500LM021, 1db ST500LT012
- Seagate 4tb 100/100 266nap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest