-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krike
aktív tag
-
OverKiller
tag
Ha óriási melegedési probléma van, akkor lekapcsol a gép, és nem szarakodik a játék kilövésével.
Ha kisebb melegedés van, ami pont elég ahhoz, hogy throttling-oljon, akkor meg az a jelenség, hogy elindul a játék egy stabil sebességgel, majd egyszercsak elkezdi dobálni az fps-t egyre lejjebb, és nem is megy vissza.
Én is hűtőmodult akarok cserélni, de az enyim csak 6.000Ft + paszta lesz (amit online1986 is ajánlott).
Nézz körül [náluk], hátha találsz olcsóbban a tiédhez. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Igazad van,tutira olyan,mintha megnyomódott volna a kijelző.
Valszeg nem tudsz vele mit csinálni,úgy marad.
Esetleg kijelzőcsere megoldja.
Szoktátok hurcolászni?
Valszeg akkor történt vele valami,ha otthon nem nyomtátok meg.
Ha nem,akkor garis hiba lenne,de nehéz bizonyítani.
Egy próbát megér. -
DopeBob
addikt
Pedig a BIOS-ban kompletten le lehet tiltani a dedikált VGA-t. Nem ez a gond?
Legújabb NV Driver fent van? Kell lennie egy ikonnak a tálcán az óra mellett, ami mutatja, ha aktív az NV kari, illetve a driverben kézzel is be lehet állítani, hogy melyik alkalmazáshoz melyik vga kártyát használja.
-
bzs73
őstag
ssd-t én is veszek bele jöv hónapban, mert jelenleg csak annak van hangja, ha nincs játék.
Na meg sebesség is jobb lesz, nem kicsit. Én samsung 470 szériát veszek bele, 128gb-t.
Hát fps-t nem néztem. Igazából csak megnéztem bírja-e, ill mennyi tartalék van benne, és ennyi. Minden játék megy húzás nélkül, egyenlőre nincs szükség rá.
Ami még nagyon meglepett az az aksi. Brutális jól bírja. 5h felett neteztem vele, wifi, stb, 50%-os fényerővel. SSD-vel ez még növekedni fog. -
-
public73
senior tag
ja, majd te megmondod, hogy mire való egy noti...aha!
utánna meg amikor már gombóccá olvadt az öledbe és kifolyt a szemed az 1366-os felbontástól, majd jössz ide és írod, hogy milyen hitvány ez az acer, mert ez bizony nem gémer!!!
ez egy szar!!!!
dehát kedves....mér nem veszel 2,5 milláért a NASA-tól valami csúcsmodellt?
miért kell neked egy ilyen szutykon játszanod???
jah, hogy csóró vagy és ennyit engedhetsz meg magadnak, vagy a csóresz szüleid ennyit tudtak összavakarni a minimálból????
erről nem az acer tehet.... -
pedig nekem itt a kulcs mert nem lassul be a tdu2 ha 100-ról leveszem valamennyire.
Az lehet h nem használja ki maxon,de a höfok attol még megy fel. Akkor mivel magyarázod azt h ha a tálcára leviszem és várok majd folytatom akkor ujabb x percig nem akad. Este behatóbban ránézek erre. -
Nem csak neked mondom, kiszúrtam valamit. kiírom kuva idegesítő és lassulással jár de nagyon nagyon,..... van ez a cpu throttling dolog. TDU2 alatt maxon járatja a cpu-t, kb 2 perc múlva a cpu 85 fokosra melegszik és lelassul a 2900ról 11XX-re. ezért akad, de ha az energiasémákban beállítok kb 70-80%-os max sebességet akkor éppen nem éri el ezt a 85 fokot és nem lassul be. Lehet h nem 2900Mhz de elég a játéknak. A 3d mark alatt ugyan ez megy. Most finomhangolom kb mi az a pont amire még nem lassul be!
-
Olyan mintha elégtelen lenne a hűtés, valami nem ér hozzá a gpu magjához. Erre utal a baromi gyors melegedés. Nekem idő kell a 84 fokhoz is! Én hidd el nem kímélem ágyon van, majd megnézem asztalon is. Azért is lassul le a game mert meleg és visszavesz magából.
Hát jó kérdés. Talán angolul kéne leírni, nekik egy papírra, hogy ez így nem normális, másnak ugyan ez a gép ennyire nem meleg és a játékok is rendesen mennek. -
Én tudok neked 3d mark 06-ot mondani, épp fent van. 8000, de valamikor meg 8400, nem tudtam még rájönni miért ilyen nagy a difi. Talán a kis P gombnak van köze hozzá a gép jobb felső sarkában. Tudjátok OSD menü jön elő meg ezek...
Megállapítom nálad baj vagyon. Cry2 DX 11-be megy high-on, simítás nélkül, tehát jobb a graf mint asztalin. A FEAR3 is közel maxon megy. [link] - [link]
-
Tessék megtette más, de szólok ez 1.01-es biossal volt tesztelve, én a véglegessel kaptam (1.05) amiben más a vga bios és a HDD sem WD hanem Toshiba. De mondok még jobbat, nekem a tesztekben jobb mint a cikkben, ellenben melegebb. De a 84 fokos GPU-nál többet nem tudtam belőle kihozni és 82-85 fokos magoknál. a Furmark később fűti fel mint pl a crysis 2, érdekes. Az is h nekem a win7 index sokkal másabb, a CPU nagyon gyenge, de ezt amúgy nem érezni jól megy. Amúgy készül valami, sztem jövő héten olvashatod is.
-
Peak
addikt
má nemazé a 20 filléré de jogilag ezért most már rádhúzhatják az összes költséget.
nézz utána a jogszabályoknak és kötelezettségeknek mindkét oldalról, illetve annak a kifejezésnek hogy bizonyítási teher.továbbá ha németországból van a notebook, akkor nincs rá magyar számlád, ergo nem vágom, hogy kaphattál rá garanciális javítást, hacsak nem ITW garancia alapján... akkor meg a számlán szereplő embernek németnek kell lennie.
mondjuk eleve nem kaphatsz magyar csereigazolást egy német gépre.
-
Nem bántás vagy h örülök a problémádnak, de te veégképp megerősítetted bennem, hogy 575X-et nem szabad. Az 5830TG-ből 81 fokot tudtam kicsikarni cry2 alatt. Idle 44 fok körül jár az egész gép. Az tény h ha bga kakaó kell akkor okádja a meleget, de akkor sem olyan vészes.
Amugy a gépet hogyan küldted el? A te windowsoddal vagy legyalultad előtte? Adataid is ott voltak?
-
joker1220
őstag
Írtam hogy van hűtőpad, feljebb pár hsz el néztem pad nélkül is és paddal is
a hőfokokat.Furmark al is teszteltem ott pedig 100% os gpu használat volt
Akkor az nem 5750g hanem 5755g, az 5750 ben nincs usb3
Acer shopban vettem személyesen ott volt az orrom előtt mind2 modell.
Az 5755 ben van usb3 viszont 500 as a vinyója és nins BT.
Az 5750 ben nincs usb3 viszont 750 es a vinyója és van BT elméletileg.
Egyébként az 5750 már kifutó modell volt, le is vették a webshopról azt
amit vettem 3 hete. -
-
-
joker1220
őstag
Találtam egy kis szösszenetet
,,A javítandó készülék szállítása többnyire DHL vagy UPS csomagküldő szolgálattal történik, így 1 munkanap alatt ér az ország bármely pontjáról a brnói központi szervizbe. A törvény által biztosított 30 napos javítási időbe az oda-vissza szállítás is beletartozik. A javítási idő legjobb esetben 3 munkanap, rosszabb esetben (ha olyan alkatrészre van szükség, ami nincs raktáron) 2 hét, de az átlagos javítási idő 5,1 nap.''
-
SShadow
aktív tag
Én most néztem meg csak kíváncsiságból:
A crysis 2-vel összehasonlítottam a hőmérsékleteket az EVGA perc. -el naplózva:A sima GT 540m órajelen nem megy max 84fok de az ritka inkább olyan 82
A GT 550m órajelen 87 volt a legtöbb de inkább 85-86fok.Mindezt úgy hogy a gép hátulról alá volt támasztva egy könyvel
Szóval a kettő között szinte semmi különbség.
Még egy érdekes dolgot észrevettem ha felemelem a gépet hogy frankón átjárja alulról a levegő csak 1fokot csökken a hőmérsékelt
Ja a gép egy i3-as 5750g
-
Déve
tag
Izmosabb játékot nem valószínű hogy fel fogok rakni.
Nem lesz időm tesztelgetni, mert holnapután költözöm koliba, így most inkább mással kéne foglalkoznom
Ma érkezett meg a noti cooler a v***eráról, 1000Ft+postáért.
Szakaszonként játszogattam, nem valószínű hogy 30 percnél tovább volt 1 huzamban alt tab nélkül terhelve, de a hwinfo szerint cpu max 60-61 fok, gpu max 52 fok.
Ez elég látványos még így is, -10 fok ment le kb a cpuból. -
Chaser
legenda
-
joker1220
őstag
Mert a proci az úgymond elsődleges
A VGA-t eleve sokkal magasabb hőmérsékleten való üzemre tervezik mint egy CPU-t
A szoftveres mérések egyébként sem teljesen pontosak, csak támpontot adnak hogy
mi a helyzet valójában.Leptop nál azért más, mert a cpu és vga is kis helyre van benyomva így egymást is
jobban fűtik mint egy asztali konfignál. -
én ilyenre gondoltam mint: aida riport h milyen alkatrészek vannak benne szériaszám szerint, képek a noti utso fizikai állapotárol. Pont az acer az ami problémás néha, igaz csak mesélték. Magam még nem gariztattam,a futárt menet közben küldtem haza.
Én pl a bolzet meg a kijelző közé tettem egy papírt amibe angolul leírtam mi a hiba+ az asztalon ott volt a hozzá tartozó program amivel rá tudtak nézni, sőt kértem h máshoz ne nyúljanak, de mint mondtam nem volt rá szükség mert a hibát magam kijavítottam.
-
nem szeretik ott kint a magyarokat, a gép állapotát dukumentáld nehogy máshogyan kapd vissza. Amugy meg a 99 fok is sok hosszútávon az, mert a forrasztások lassan elengednek, melegszik kihűl ez megy éveken át majd nyekk. Én most eldöntöttem h nem várom majd meg a bga hibát ha ilyet veszek.
-
JKiNG
tag
Én már írtam, h nekem max 83-ra megy fel. Utána ezt is lehűti egy perc alatt 50 fokra és olyan 37 körül áll meg. (28 fokos szobában, asztalon használva)
A 99 fok gyanús... nekem is a legújabb van fenn az nv oldaláról, a legújabb intelessel. Egyébként nézd meg, hogy nem régebbi-e a bios és ha újabbat raksz fel, hátha segít... -
Bloodaxe
aktív tag
akksiról átáll energiatakarékosba, és manuálisan kell visszaállítani a teljesítményoptimalizált beállításokat. olyankor kevésbé használja a cpu-t. Be lehet állítani az nvidia controll panelen, hogy mely programok mely gpu-t használják. holnapra megnézem neked a bad company 2-t. lehet csak valami hibás a tiéddel.
szerk: monitorozás: evga precision, azzal lehet húzni is
-
Cyberbeni
addikt
ez alapján nem szabadna lassúnak lennie. legújabb nvidia driver fent van?
hőmérséklet meg szerintem korrekt ilyen vga mellett.(bár szerintem egy laptopnak nem kellene ilyen melegnek lennie) ha idle is ilyen meleg, az viszont már baj.
szerk: és érzésre is ilyen meleg a laptop? mert akkor kb a billentyűzetet sem lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged