Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
capo_sfu
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer 5315 laptopot szeretnék összehozni a routeremmel. D-Link DKT-110 routert használok, wi-fi kapcsolattal. A laptop újra lett rakva xp rendszerrel. Felraktam a drivereket is, hálózati meghajtó ok. Megtalálja szépen az elérhető hálózatokat, de semmi pénzért nem akar csatlakozni. Talán esetleg a routeren kellene valamit állítanom. Az asztal igép pikk-pakk csatlakozik, egyből van net, de ez a rohadás csak nem akar csatlakozni.
Esetleg ha lenne valami ötletetek. Köszi előre is.
-
cse978
csendes tag
Hello
Valaki aki rendelt "ingyenes" Win7 upgradet az megkapta már????
Én okt29én rendeltem de még semmi, a státuszom már több mint 1 hete: Fullfilment in progress
Persze a magyar ACER semmit sem tud segíteni.
köszi
-
k_laci
tag
Sziasztok ! Van egy Acer TravelMate 2304LC laptopom, most lett formatálva és újratelepítve Win XP SP3-al ( eddig is ez volt rajta, csak úgy gondolta h nem indul el többet.. ). A problémám az, hogy letöltöttem az acer oldaláról az audio drivert, de nem hajlandó feltelepíteni, úgyhogy most a gépnek semmi hangja, csak pittyeg..
illetve az acer vezérlő programokat honnan szedjem le hozzá ? mert most az Fn+akármi gombok nem használhatók ( pl. a hangerő, fényesség.. még jó hogy a caps lock, num lock működik..)
mit tegyek, segítsetek légyszi..
köszi előre is. -
plaszy
őstag
válasz
INFINITY80
üzenetére
Szia!
Azt, hogy ezt mire irtad ChrYslernek?
-
plaszy
őstag
válasz
INFINITY80
üzenetére
Hát ezt nem nagyon értem...

-
3DFan
aktív tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
Köszönöm.
Van, hogy már az Fn felengedése után azonnal visszajön a kép, igaz olyan is van, hogy sötét marad és csak egy billentyű nyomására tér vissza. Jó lenne ha rendesen működne, egyszerűbb mint csukogatni a fedelet. Szerinted a BIOS frissítéséket érdemes feltenni? -
ChrYsler
senior tag
Szia!
Nem igazán értem mi a kérdés, mikor egyértelműen kiírja, hogy modem.

"LSI modem driver" néven keresd a letöltések között.Ez az elsötétítés dolog érdekes, mert nálam nem kapcsol vissza a háttérvilágítás.
ChrYsler
-
dbius
veterán
válasz
mozesgy
üzenetére
Köszi a választ

ChrYsler: Neked is köszönöm

Lenovo topicban olvastam, hogy akkor érdemes tölteni, ha 80-85 %-ra leesik a töltöttségi szint és nem érdemes 100%-ig tölteni, csak kb. 95%-ig - mondjuk nekik könnyű, mert van egy progi - battery maximiser - amivel mindez beállítható és annak megfelelően kezdi el tölteni, ill. meg is állítja az akku töltését.
majd csak kitapasztalom a saját bőrömön is, hogyan érdemes használni.
-
mozesgy
tag
Szia.
Én is olvastam sok fórumot ebben a témában, de mindenkinek más a véleménye.
Az én tapasztalatomat meg tudom osztani, de tanácsot ebben a témában nem igazán lehet adni, mert idővel megtapasztalod magadtól, ha próbálkozol több megoldással.
Én nem tartom rajta ha tudom hogy hosszabb ideig (1 hét) nem viszem sehová, és lassan 1 éves a gép, és 1%-os az Ewerest szerint az elhasználódottsága. Volt valaki, akinek fél évesen 30% körüli volt az elhasználódottsága, de az is lehet, hogy az akku hibás volt, de ez nem derült ki, mert nem írt erről a témáról.
Egy idő után, mindenféle képen elkezd amortizálódni az állapota :-(((
Sok sikert az akku állapot megőrzéshez.TM 7730G 844G50 :-)
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Acer 5738 laptop, minden drivert feltettem, mégis az eszközkezelőben találtam valami ismeretlen dolgot. Mi lehet ez, mit kellene telepítenem, hogy felismerje? [link]
Más. Fn+F6 kombináció a képernyő elsötítésére alkalmas, teszi is a dolgát, de néhány másodperc múlva ismét látható lesz a kép, pedig nem nyúlok hozzá. Beállítható valahol az elsötétítés időtartalma, vagy valami más a gond? Köszönettel -
ChrYsler
senior tag
Szia!
Nem kell első alkalommal sem hosszú órákig tölteni. Ezek már Li-ion cellák.
(Egy kis útbaigazítás: [link])Nem lehet beállítani a töltést, teljesen automatikusan megy.
Hogy most melyik a jobb: rajta maradjon az akksi, vagy ne hosszú asztali használat esetén, arról szerintem mindenkinek más a véleménye.
Nálam pl. rajta van az akksi állandóan. Ha nincs lemerülve, úgysem tölti a gép.
ChrYsler
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Ha minden jól megy holnapután csatlakozom az Acer noti tulajok táborához egy 4810t-vel. A végső lökést a most akcióban - díjmentesen - adott 3 év garancia adta meg a noti megvásárlásához.
Ez lesz az első notim, így nem sok tapasztalatom van, főleg az akku terén.
Hogy - mennyi ideig - érdemes tölteni (pl. első alkalommal, majd azt követően)? Érdemes-e, ill. be lehet-e állítani, hogy csak bizonyos % lemerültségnél kezdje el tölteni, ne pedig folyamatosan? (máshol úgy olvastam, hogy ez jót tesz az akkunak, nem tudom mi igaz belőle)
Amennyiben egy helyben huzamosabb ideig használom, akkor érdemes folyamatosan hálózati töltőn tartani, vagy akkuról érdemes inkább?
Valószínűleg láma kérdések, de szeretném ha minél hosszabb ideig bírná az akkumulátor.
Köszi a tanácsokat előre is

-
Csabee.
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Jó én azt hittem ez alap :$
De ha integrálva van az xp-be az achi driver akkro azzal is megy simán! -
7Heads Drago
veterán
válasz
Tomi_idd
üzenetére
Innen szedjél le először is drivert. [link]Az új op rendszer nem biztos hogy alapból felismeri majd a hálókártyádat.
Csabee.: Nem mond hülyeséget a kérdező. A Sata-s optikai meghajtókat az XP nem ismeri fel alapból, ha csak az ACHI beállítást nem változtatod meg a biosban. Ez egy usernak persze úgy tűnhet, mintha nem akarná csak a Vistát telepíteni.
A Win7-tel viszont nincs ilyen gond. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Tomi_idd
üzenetére
Mind a 2 információd hülyeség!
Bármivel tudsz törölni vistát, Milyen oprendszert szeretnél rá?
WinXp és Win7 alatt is van a telepítőbe partíció kezelő rész, simán letörlöd a vistásat és csinálsz helyette egy újat!Ha a recovery partíciót is szeretnéd törölni (és nincs recovery lemezed) Akkor egy recovery varázslóval készíts magadnak egy recovery lemezt hogy meglegyen az eredeti vistád biztonsági másolatban!

Ha ez meg van utána nyugodtan rápakolhatsz más rendszert! -
Tomi_idd
csendes tag
Sziasztok vettem egy Acer laptopot és vista van rajta és leszeretném törölni és egy másik windows akarok fel rakni és 2 dolgot is hallottam hogy nem lehet másik operációs rendszert felrakni mert elvileg az acer laptopokat ki kell kodoltattni a másik h csak vista cdvel lehet törölni a vistát? pls segítsetek előre is köszi

-
ChrYsler
senior tag
-
plaszy
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Én speciál még nem cseréltem optikai meghajtót notiban.
De szerintem nem lehet vészes.
Ha van egy kis rutinod a szétszedésben, akkor szerintem tudni fogod, hogy mit kell csavarozgatni...
-
mykos
aktív tag
-
mozesgy
tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szia.
8000- tól felfelé vadi újakat kapni.
[link] -
mozesgy
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szia.
Nekem is 9600GT 512MB van a gépemben.
Kérdezz nyugodtan.ACER 7730G 844G50
-
Free_Frag
csendes tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szia!
A garival kapcsolatban:
Alapesetben az ASPIRE sorozatra 1 év a garancia! Ezt Garanciabővítés vásárlásával lehet megtoldani maximum 3 évre!Üdvözlettel:
Free_Frag -
7Heads Drago
veterán
Hi
Adott egy Acer Aspire 5520 -as. Sajnos elég intsabil rajta az utóbbi időben a Vista. Mint kiderült 2db szektor hiba van a vinyón. Illetve az optikai meghajtóról nem hajlandó beolvasni semmit se. 1,5 éve vásárolták, és nem egyértelmű a gari papíron hogy 1 vagy 3 éves rajta a gari. Mennyi gari szokott az Acer laptopokon lenni?
Illetve még egy baj van vele: az este próbáltam feltenni nekik rá a Win7-et és közben az aksi lemerült. Rádugtam a töltőre és utána is folyamatosan kikapcsolgatott és újraindult. Pedig ha 220-ról megy, és még ha le is van merülve, miért áll le? Ez aksi baj, vagy inkább táp, vagy alaplap? -
Speeedfire
félisten
válasz
cellpeti
üzenetére
nekem csak egy int. intel vga van benne, az asztalival szoktam játszani

ha vga-k teljesítményére vagy kíváncsi nézd meg ezt az oldalt [link]
azt h ezeket a dedikált vga-kat honnan lehet beszerezni nem tudom de talán próbáld meg a nootebook alakatrész topicban megtudni -
habocky
csendes tag
-
ChrYsler
senior tag
válasz
habocky
üzenetére
Ha az Edit menüben az Auto Scroll-t kipipálod, akkor görgetni fogja az eseményeket, azaz rögtön látod mi történik.

Ha túl soknak, átláthatatlannak találod a kiírtakat, akkor fent az ikonsor jobb oldalán lévő "Show File System Activity" gombot hagyd csak benyomva. A többit kattintsd ki.ChrYsler
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Van itt olyan Acer noti tulaj,akinek a gépébe 8600GT,9600T,HD4570 van? Ha igen írjon már egy pü-t! ELőre is kössz!
-
Speeedfire
félisten
válasz
kirkri
üzenetére
neki a célra tökéletesen megfelel sztem, a ramot is tudja bővíteni ha inkább át akar térni win 7-re
nekem csak az anyaghasználata és gariztatás menete nem tettszik
össze sem tudom hasonlítani a saját notimmal, bár tény h az más kategória hp 6910p
én ebben az árkategóriában inkább egy használt ibm thinkpad t60-at vettem volna -
kirkri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én gyengébb masinára számítottam, de teljesen jó kis szerkezet így első benyomásra. Most akciós a csömöri Auchanban, egyébként olyan 105-110k körül árulják.
-
habocky
csendes tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
Oda nem ír semmit! van egy külső vinyóm arra jó midnen mindent kiír de a belsőre semmit nem ír ki semilyen % annyi hogy imseretlen meg ?jel és kész és nem semmit nem enged vele! a gép pedig zsír uj holnap lesz egy hetes acer 5536g
sok idő még mindig mire bejön és mikor bejött a win még mindig sokat dolgozik a vinyó és hiába van net se msnbe nem lép be se skypeba nem jelentkezik be és nagyon lassu de egy idő multával vagy 20 perc meg bejön a skype msn és onnantól már viszont jól megy! -
Speeedfire
félisten
válasz
kirkri
üzenetére
nem tudom hol vette barátom, de őis valami 90-et magyarázott nekem
amúgy sztem annyira nem volt rossz választás, majd meglátjuk mennyire bírja neki
nemzetközi fuvarozó és olykor jól jönne neki a net elérés film nézés meg gps szoftverbár én inkább megpróbáltam volna rábeszélni egy használt hp vagy ibm notira, de ez csak az én véleményem
-
-
kirkri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Auchan 90k-s laptop? Én is vettem egyet anyámnak és szívtam vele egy este, mire találtam hozzá normális driver-t. Itt elvileg minden operációs rendszerhez található driver.
-
habocky
csendes tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
Megnéztem egy sentienellel a vinyómat de nem ír ki rá se hőt se semmit
csak a sebességeket mutatja hogy átvitel meg ezek de pl ezt akkor akkor teszteltem mikor egy játékot csomagoltam ki és akkor a számláló akadozva ment lement 20 sec-nyit és megállt utána megint és megint megállt és a sebességek is felmentek 30mb-ra és utána le 0ra lehet akkor a vinyó fos benne? felteszek majd egy másik wint ebben a hónapban hogyha akkor is szar lesz akkor lehet télleg a vinyó szar benne! -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
az everest azt írta ki h ar9285 viszont a win az ar5b95 drivert rakta fel

lényeg h összejött nagynehezen -
ChrYsler
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha feltennéd a legfrissebb Everest verziót, akkor abból valszeg kiderülne, hogy az a "Hálózati vezérlő", amire semmi konkrétat nem ír, az egy Atheros AR9285-ös WiFi vezérlő.

ChrYsler
-
ChrYsler
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Everestnél Eszközök -> Fizikai eszközök résznél nem jelenik meg?
ChrYsler
-
ChrYsler
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
EZ alapján Atheros, vagy Broadcom csipes a WiFi. Lehet be kell kapcsolni előtte, hogy működjön!

(Bekapcsoló gomb melletti gomb jobbra.)ChrYsler
-
Speeedfire
félisten
sziasztok
barátom vett egy acer emachines e525 notit és megkért h helyezzem használhatóvá
minden drivert fel tudtam varázsolni xp alá kivéve a wifi-t, hivatalos oldalról szedtem le őket
everest sem ismeri fel
valaki tudna nekem mutatni egy drivert? esetleg egy pontos típus számot? -
jb3
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a Windows 7-et az Acer Aspire 5710-es laptopomra, és installálni akartam az XP módot. A Windows Virtual PC program azt mondja, hogy nincs engedélyezve nekem a BIOS-ban a virtualizáció, és hogy csináljam meg. Beléptem a BIOS-ba, de szinte semmit nem lehet benne konfigurálni, ilyen pontot nem találtam benne. A proci T5500-as a laptopban, amiről az Intel azt írja, hogy támogatja a VT technológiát.
BIOS-t kellene frissítenem szerintetek? A neten kerestem, de nem találtam erről a dologról infót.
Köszi, ha valaki tud segíteni!
-
ChrYsler
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Na, direkt megnéztem Neked a magyar és angol billentyűzet-kiosztást.
(angol vs. magyar)
Ha jól számolom, akkor pont 2db. billentyűvel kevesebb az angol, mint a magyar. Azaz nem lenne "ő" és "í" billentyűd.Esetleg USAnotebookot meg lehetne kérdezni, hogy ők milyen billentyűzettel árulják.
ChrYsler
-
mykos
aktív tag
válasz
fatianegra
üzenetére
atiumdag 8.14.10.0685(Catalyst 9.8 Beta)/Win7 teljes neve a gyermeknek.
Gyárival kapcsolatban mindig komoly előítéleteim vannak, amint lehet felrakok valami normálisat."2. Mivel USÁ-ban (és Japánban) 110V a hálózati feszültség, így valószínűleg új töltőt kell venni. (Még sosem láttam átkapcsolós töltőt notinál)"..Ma már minden épkézláb kapcsolóüzemű táp szalad 100-240/250V, tápot biztos nem kell újat venned.
-
t-bali3
senior tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
Köszi a segítséget, sajnos egyik sem jó hír.
Leginkább a billentyűzet aggaszt, ugyanis elég sokat használnám és fontos lenne a magyar nyelv.
Nem tudod esetleg honnan deríthetném ki, hogy biztosra menjek?
Nem hiszem, h ha írnék az Acernek kapnék választ, egy olyan embert sem egyszerű találni, aki esetleg már vett kint egyet és így használja... -
ChrYsler
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Szia!
1. Nem feltétlenül lesz meg minden magyar betű a billentyűzeten, de a Windows-ban van egy olyan, hogy "képernyő-billentyűzet" (On Screen Keyboard). Magyarul megjelenik egy kisebb billentyűzet a monitoron, ahol kurzorral simán be tudod pötyögni a magyar karaktereket is.

Természetesen nem kell külön telepíteni a nyelvet.2. Mivel USÁ-ban (és Japánban) 110V a hálózati feszültség, így valószínűleg új töltőt kell venni. (Még sosem láttam átkapcsolós töltőt notinál.)
Attól függ milyen filmeket szeretnél nézni vele. Ha nem 1080p-s full HD-seket, akkor ok. ([link]) A többire elég lesz a proci.

ChrYsler
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Megadatott a lehetőség, hogy vásároljak egy notebookot az USA-ban, azonban felmerült néhány kérdésem, amire remélem tudtok válaszolni:
(A kiszemelt példány egy Acer Aspire 1410 lenne.)1. A hozzá adott win 7 gondolom angol nyelvű lesz, de ha a billentyűzetnyelvet magyarra állítom, akkor ugye az összes ékezetes betűnket ki fogja majd osztani valahová? (nem fordulhat elő, hogy nem lehet elővarázsolni valamelyiket)
Az amerikai win 7-ben is benne van a magyar billentyűzet -> nem kell telepíteni?2. A töltő használható itthon is (csak új csatlakozó kell hozzá), vagy esetleg a más elektromos hálózat esetén külön kell vennem itthon egy új töltőt?
Röviden ennyi...
Köszönöm a segítséget!
Esetleg azt nem tudja valaki, hogy az Intel Celeron SU2300 procival mennyire lesz döcögős az élet...igaziból csak internetezésre (azon belül nagyon fontos facebookos játékokra), filmezésre és szövegszerkesztésre lenne használva.
-
ChrYsler
senior tag
válasz
habocky
üzenetére
Szia!
Everesttel nem ártana megnézni a hőfokokat!
Egyébként meg igencsak vincseszter-hibára utal a jelenség, de ne legyen igazam.
Apropó: Hard Disk Seintinelt is ráengedhetnél, hogy mit ír a vinyóra.
ChrYsler
-
braunz
tag
Sziasztok!
Ma vásároltam meg ezt a gépet:acer aspire 5738zg-432g25Mn
Érdekelnének tapasztalatok attól akinek esetleg ilyen van.
Köszi! -
Peak
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
kedves cellpeti... az x3100 egy integrált vga... ne várj tőle csodát.
a memória plusz semmiben sem fogja változtatni azt, hogy ez a gpu egyszerűen ennyit tud számolni, nem játékra találták ki. felesleges még próbálkozni is.
annál is inkább mert legalább 3-4 éves technológia. -
Peak
addikt
Empowering Technology szoftvercsomag.
Igen, mellékelve van a gyárilag Windowsal szállított gépeken.
Ha azokat módosítgatod, nem fog garantáltan működni az adott szoftvercsomag.
(tehát egy W7 frissítéssel nem fog garantáltan automatikusan minden flottul működni, de elképzelhető - inkompatibilitás felléphet) -
habocky
csendes tag
Helo srácok van egy acer 5536g laptopom AMD x2 2.1 ghz, 4 giga ram, ATI 4570wa videokari és eleinte nagyon jó volt feltettem rá a win7et minden gyors volt rajta de egy hét után meg belassult mint állat a winbe való betöltés mikor bekapcsolom nagyon sok idő és mikor bejött akkor már jól megy gyors de néha fogja magát és beszaggadt meg lassabb lett a tömörítés meg a vinyó kijelzőe is mindig ég! Én arra gondoltam sokat ment és tul melegedett és ezért iylen de ha reggel is benyomom 8 óra állás után akkor is lassan jön be a winnek a töltő képernyője!szerintetek mi lehet a baj?
-
Peak
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
királyság vagy
az ilyen felhasználók a legjobbak!!! 
-
ЯΞD
senior tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
köszönöm! valamilyen szinten akkor megnyugodtam... ennél feljebb még nem ment soha.
Viszont látom te valamilyen szaki vagy. Mért van az, hogy fel van telepítve az ati driver és a win 7 frissités nél talál egy fontos ati frissitést és ha fel akarja tenni megfagy az egész rendszer...
-
ChrYsler
senior tag
válasz
plaszy
üzenetére
Nem nyomozok, csak rákerestem.

Egyébként CCFL csövet kellett benne cserélni valószínűleg.ChrYsler
-
plaszy
őstag
válasz
ChrYsler
üzenetére
Igen, kb.
Viszont azt meg nehéz lesz vinni valahová...mert hát jó súlyban van a picike...
De ez még a jövő zenéje lesz...mert tulajdonképpen lassan vágynék egy Core I7 asztali konfigra is. Majd tisztázom magammal, aztán valahol csak kikötök. Lehet, hogy még egy kicsi 12"-os noti is szóba jön, mert azt meg aztán igazán könnyű lenne hordozni.Szerk.: Te aztán nyomozol...

Szerencsére nem VGA és nem is kijelző hibája volt. Valami csöveket rendelt bele a srác. -
ChrYsler
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- HP Thunderbolt 4 kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
köszi előre is.

)

De ha integrálva van az xp-be az achi driver akkro azzal is megy simán!