Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Tegnap részben tulajdonosa lettem egy Acer Aspire 5732Z
Kérdésem. gyárilag 3 patició van a merevlemezen
1 :::: = 75,5 GB 2 :::::= 75,5 GB 3 ::::::= ? Kérdésem hogy tudnám egyberakni 160 GB legyen Mert így a Windows 7 csak az egyik paticiót tudja kezelni azt amelyiken a windows van ( az meg csak 75,5 Gb ) Ezer Köszönet
-
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Az Acer 1520/1523-ban cserélhető vagy integrált a vga?
Köszi, üdv.

-
bleró
tag
válasz
chipland
üzenetére
igen az 5740 háza más,mint az 5741-é.nekem éppen ez tetszet mág az 5741 -be,sokkal szebb,és jóval laposabb.a gari miatt mondjuk lehet hogy nem éri meg kicserélni az i3 mat i5re.egyedül lehet hogy a vinyót cserélem majd ki egy 7200prm re, /igazi az ssd lenne de az még nagyon drága/ hogy még jobban hasitson a noti,és a benne lévőt meghagyom.igy gond nem lenne mert ha valami gond lenne a notival,akkor egyszerűen csak vissza rakom és kész.bár mondjuk eddig minden nagyon jó.ilyen jó hűtésű notim még nem volt,pedig már sokat használtam.legutóbb egy ibm think pad t400 volt,azt hittem hűtés terén az a király.de a 5741g még attól is hűvösebb.nagyon eltalálták

-
chipland
csendes tag
válasz
TaliGa
üzenetére
Itt az Aspire 7745 teszt videoja, amit említettem. Nézd meg, kicsit többet kapsz a notiról HD videoban, mint néhány fényképből.
-
csenger41
tag
"Nem.
Nem.
Nem.
Figyi, ez nem asztali gép, hogy cserélgetjük bent a cuccokat."Hát ekkor nekem az jött le hogy nem tartod lehetségesnek, sőt még a gondolata is hülyeség...
Mindegy, nemfontos, bocsánat az előző üzenetem hangvételéért, csak hirtelen nagyon örültem a fejemnek hogy megoldható...
Szóval nem akarok bunkónak tűnni...
Még egyszer bocsánat...
-
plaszy
őstag
5739G-be tudtok ajánlani Bluetooth modult? Mert a gombja megvan, csak a gépből hagyták ki.
TUBA "mély" megszólaltatására is várnék ötleteket.

-
bleró
tag
sziasztok.van egy 5741g notim.nagyon megvagyok vele elégedve,de egy barátom révén,olcson kitudnámcserélni benne az i3 procit,i 5 re?tudnátok esetleg valami linket küldeni ahol találok videót a szétszerelésröl?azt hiszem az 5740 is ugyan ez,tehát az is jó lenne.előre is köszi

-
Noxy
veterán
válasz
csenger41
üzenetére
"Szóval kedves Noxy és társai, ezt rendesen benéztétek"
Ne haragudj de mit néztünk be bakker?
Talán te nézted be, mikor notit vettél, hogy az integrált VGA-l nem mész semmire, ha játszani akarsz.
Én azt írtam hogy nem lehetetlen, de sokba fog kerülni, de ha te pénzbe jobb vagy mint észben, akkor csak cserélj alaplapot a VGA-miatt. -
csenger41
tag
Nahm.
Üzenem mindenkinek, aki hülyének nézett hogy az Aspire 5715Z alaplapját ki akarom cserélni 5720G-ére, hogy egyáltalán nem lehetetlen.
Angol fórumra is írtam és kaptam választ is.
Az illetőnek pontosan ugyanez volt a hibája, elszállt valami az 5715Z-je alaplapján és 5720G-ére cserélte ha már egyszer úgyis vennie kell új alaplapot.
Rendesen működik, semmi probléma nincsen, processzor, minden kompatibilis, még plusz hűtés sem kell GPU-nak.
Szóval kedves Noxy és társai, ezt rendesen benéztétek, még jó hogy nem hallgattam rátok...
Legközelebb szerintem nézzetek útána rendesen a dolgoknak, vagy ne írjatok semmit... -
TaliGa
aktív tag
válasz
chipland
üzenetére
7740 ügyben hívtam pár boltot, mindenhol azt mondták, hogy ebből a modellből már nem jön több szállítmány, és arra hivatkoztak, hogy az új 7741/45 széria váltja fel...
kib_coco: Én annyit vettem le, hogy a 7741 egy jó húszassal, a 7745 meg 40 rúgóval drágább. És mivel mindegyiken belül több verzió is van, én az i5+HD5650 kombinációt preferálnám, ugye a 45-ben már van bluetooth, nagyobb winyó, de talán a billentyűzet is szélesebb, sőt egy helyen háttér-világítósnak írták... -
klb_coco
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, és ár/érték arány miatt az Acer-re esett a választásom. A napi használat mellet CAD programokat használok, illetve hiszek benne, hogy egyszer majd játszani is tudok.
A 7740-7741-7745 típusokat néztem ki magamnak, de nem tudok választani. A processzor, és GPU típusa, RAM mennyisége, háttértár nagysága alapján könnyű a választás, de ezen túlmenően fogalmam sincs, mi különbözteti meg ezt a három típust. Van valakinek információja ezzel kapcsolatban, mik azok az apró különbségem, amik miatt érdemes az egyiket, vagy másikat választani. A nyers műszaki adatoktól már golyózik a szemem, a képeket meg nézegethetem, azokból nem sok derül ki.
Üdv,
Coco -
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Aspire 5732 notebookon ha a gyári partíciót 2 felé bontom, akkor egy esetleges visszaállításkor nem fog meghülyülni a gép? Nyilván a rejtett partíciót nem bántom.
Köszi és üdv.
ChRiS_RS -
chipland
csendes tag
válasz
TaliGa
üzenetére
SZia
Ez így ebben a formában nem igaz.
Nem leááltak, hanem kijött az új sorozat. A 7741 és a 7745 is új modellek, az acer.shop.hu -n pár nap múlva lesz egy bemutató video róla. Baromi jó gép... -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól tudom a ACER AS7740G-334G50MN modell forgalmazásával leálltak (kár mert igen jó ár/éték arányban volt), és helyette ilyet látok most, hogy ACER Aspire 7745G-434G64MN. Az utóbbiról tud vki biztatót mondani, vagy tesztet, revjút mutatni, mert én nem nagyon találtam...
Előre is köszi -
plaszy
őstag
Hali!
Acer 5739G-nél a TUBA mélyet hol kell beállítani hogy szóljon? Vagy milyen driver kell hozzá? Mert a sima gyárival egyelőre nem találtam meg azt a beállítást. Csak sima sztereót enged.
WIN7 a rendszerem.
Aki tud, pls. írja le lépésről lépésre, hogy merre keressem.
THX! -
mozesgy
tag
Sziasztok fórumtársak.
Hálozattal kapcsolatban lenne egy kérdésem:
wifi-vel csatlakozom itthon az internetre :Edimax 150 MB/sec 2 antennás, és a gépemben INTEL Wireless WIFI Link 5100 van. Invitel telefonos PPPOE előfizetésem van.
3 méterre sincs a modemtől a gép és nincsen köztül semmi. Szabadon rálátnak egymásra.
A következő a hibajelenség:
Néha korlátozottra vált az állapot (ritkán naponta többször, de hetente 5x-6x) megáll a net, és a csatlakozási panelon azt írja, hogy Korlátozottan csatlakozik (Gyári vista premium van a gépen) és le kell tiltanon a wifi vezérlőt az eszközkezelőben, és újra engedélyezni, hogy észheztérjen?????
Tegnap 2 percenként csinálta, és összekötöttem az edimaxot a géppel kábelen, és tökéletesen ment a kapcsolat.
Az tény, hogy a vezetékkel is volt heti 1-2 szétkapcsolás, de az nem annyira zavart, mert annyi belefért még.
A tegnapi eset kilőtte a biztosítékot, mert éppen videótelefonáltam volna külföldre, de csak kábellal sikerült.
Ha valaki vágja ezeket a hálózati dolgokat, kérem ossza meg velem mi lehet a probléma, mert a hálózat a leggyengébb pontom, sajna azt annyira nem vágom.Köszönöm.
-
mozesgy
tag
Szia.
Örülök hogy sikerült.
A keretet talán ITT kellene valakitől megkérdezni, mert lehet külön kapni, de most nincsen időm sajna pontos címeket turkálni. Ahol ennyi vinyó van eladó, mint a fenti linken, biztosan van beépítő keret is.
Vagy fel kell tenni a kérdést az adok-veszek fórumon, olyannak, aki bontott alkatrészeket árul.
Azt sajna nem tudom, hogy gyártóspecifikus-e amire szükség van, de szerintem szabvány a keret. Persze mindig van 1-2 márka, aki saját specifikációkat használ.
A keret azért csak fontos, mert laptop lévén ha vinni szeretnéd valahová, (ha már egyszer hordozható) akkor mégsem kellene ott mozgolódnia, és már láttam eladót bontásból 1-2 ezer Ft-ért, pár hónapja. -
xaxa
csendes tag
válasz
mukievil
üzenetére
ez lenne a recovery lemez lényege. azért mielőtt lezuhantod az egész vinyódat, próbáld meg elindítani ezt a lemezt, hogy milyen lehetőségeket kínál föl, meg esetleg a mappákban is szétnézhetsz, hogy vannak-e rajta driverek. amúgy tuti van hozzá vmi readme, abban remélhetőleg le van írva mit fog művelni a géppel.
-
csenger41
tag
válasz
perla1
üzenetére
Lehet RAM hiba, nekem asztali gépem csinált hasonlót.
Ha bárhova beviszed fizetni kell érte, garancia is csak meghatározott szervizekben érvényesek, amik fel vannak tüntetve a papíron.
Próbáld meg hogy kölcsönkérsz egy kifogástalanul működő RAMot és azzal próbálod meg indítani gépet, esetleg másik jó gépbe betenni a RAModat. Ha az sem indul el akkor aza ludas.
Esetleg mikor beindul akkor próbálj meg RAM tesztelő progit.
Vagy csatlakozókat próbáld meg, hátha az egyik kicsúszott, nem érintkezik valami rendesen.
De én RAM hibára tippelek...
Ha nincs kedved szédszedéssel szöszmötölni akkor garanciapapírt megkeresed és irány a legközelebbi szerviz...
Szétszerelési útmutatót google-el hamar lehet találni PDF formátumban általában. -
-
xaxa
csendes tag
válasz
mozesgy
üzenetére
heló!
bent van az új vinyó is. érdekes módon nem kellett hozzá flexelni
. eddig a táp is bírja. minden maxon van a laposon és másolok mint az őrült. csak egy apróbb problémám volt, a második foglalathoz nem volt beépítőkeret. így is stabilan fekszik, de majd azért szeretném rendesen kerettel betenni. lehet ilyet kapni? ez szabvány, vagy külön van acerhez, esetleg a típushoz? -
mukievil
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám! Van egy acer8940-es gépem! Rejtett particion rajta win7home! De én ultimatet tettem rá, és az egybelévő c particiot széosztottam 3 felé!
Szeretném visszatenni az eredeti win7home-ot, de a bootoláskor (asszem f10) bejön az acer erecovery végig megyek a listán, de vagy nem ajánlja fel a c meghajtot (olyankor nem ajánl telepitési helyet), vagy a rejtett meghajtot adja be , hogy odaakarja rakni amit rakni akar, vagy ha a C-t beadja, aztirja ki hogy nincs hely. Választani nem lehet, minden ujrainditáskor, mást adbe, még nem jöttem rá a logikára!
Kérdés:
Valamit rosszulcsinálok ?
Van valami megoldás ?
Vagy particionáltam a gépem, és kasza a windowsom (tudom kod ott van a gép alján, de az előretelepitett programok meg minden, azok nincsenek meg, vhogy beleágyazták a windowsba, nem is találtam meg őket csak probaverzioban)? -
perla1
csendes tag
válasz
csenger41
üzenetére
xp van a gépen. Egyébként néha el tudom indítani a gépet, elindul a windows, de pár perc után elszáll, vagy (ez a gyakoribb) el se indul. Van még rá garancia, csak most nincsenek nálam a papírok, arra gondoltam, hogy inkább beviszem valahova, mert biztosan van valami baja, nem unalomból csinálja ezt. Ha van rá garancia, akkor ugye nem kell fizetni a javításért? És megcsinálják akárhol,vagy csak márkaszervizben?
-
xaxa
csendes tag
válasz
mozesgy
üzenetére
üdv!
"kedves" noxy hsz-án felbuzdulva kicsit utánagugliztam a dolgoknak, és ahogy te is írod, valóban 2 hely van a laposban. az viszont eddig meg sem fordult a fejemben, hogy a táp elbírja-e a másik vinyóval. most egy toshiba van benne, amiről az imént azt olvastam, hogy elég jó fogyasztás szempontjából. már csak két kérdés merül föl: a 2 vinyós konfiggal is ugyan ezt a tápot szerelik-e (szerintem nem lenne célszerű nem így szerelni), ill., hogy mennyivel fogyaszt többet a samsung amit kinéztem. nézegettem komolyabb vinyókat is persze, de sajnos most csak erre futja
. amúgy abban a cikkben amit olvastam, ilyen 0,7-2,3W-os fogyasztásról beszéltek. fogalmam sincs mekkora teljesítményű lehet a notimban a táp, de ezek nem vmi nagy értékek, szal még ha tegyük fel 2x annyit eszik is a samu, akkor is csak +2-3W a 2 vinyóshoz képest. holnap kiderül. ha nem megy max feldobom itt phn az apróba. kösz a hsz-t! -
mozesgy
tag
Szia.
A gépedbe az tény, hogy 2db foglalat van, és elméletben le is kezeli az 1x500GB+1*640GB tárat szoftveresen . Egy gondod adóthat, ami a táp....
Ennek kicsit utána kellene nézni, hogy mennyire jön ki a fogyasztás a 2db vinyóval, mert lehet sokra jön ki, amit nem bir el a gép.
A mostani vinyók közül vannak alacsony fogyasztásúak, amiért érdemes picit többet fizetni.
Ez a drágábbik példa:
750GB -14% fogyasztás
Az én masinámban 2db 250-es van, de ha kevés lessz, és is ki fogom az egyiket cserélni egy olyasmire mint a fenti 750-es, és a 250-es megmarad külsőnek majd, de egyenlőre elég az 500 GB nekem. -
csenger41
tag
Nem írtam hogy 500MB-os kártyával fogom venni, sőt szerintem nem is lehet bele akkorát tenni, hanem asszem' 256-osat.
Nem atmoerőművet szeretnék, hanem egy kicsit jobb notebookot játékra.
De lehet hogy igazad van, majd utánanézek pontosan a notebook GPU áraknak.
Alaplapot tudom hogy amit néztem az 35-38EFt. -
xaxa
csendes tag
nem a hozzászólásod tartalmával volt problémám, hanem a lekezelő (bunkó) hangnemével. ha szépen megkérdezek valamit, hátha valaki tud vmi okosat mondani, akkor hasonló stílusban várom a választ. ha pedig csak annyira telik, hogy odaköpd, hogy csavarozd le bazmeg oszt nézd meg, akkor inkább ne is nyomj a válasz gombra, ha máshogy nem tudok meggyőződni róla, akkor magam is azt fogom tenni.
-
kalasz
tag
Erre valakinek valami tippje: [link] Please

-
csenger41
tag
OK.
Amúgy elmondanám hogy utánanéztem a dolognak és 30EFt körül vannak azok az alaplapok újonnan, amilyet szeretnék venni. És mégsem 80EFt, mint egy új laptop.
Lehet hogy fura kérdést teszek fel, de azért még nem kell hülyének nézni az embert.
Nem is feltétlenül hozzád intéztem a kérdést, hanem olyanokhoz akik pl most néztek fel és nem látták a régebbi postot. Igen, te már válaszoltál rá, elolvastam, tudomásul vettem, de reménykedek hogy esetleg lesz olyan ember akinek tapasztalata van ebben, nem pedig hasára üt és 50% hogy helyes a válasza...
De rendben, látom milyen türelmetlenek az itteniek, akkor többet nem teszem fel a kérdést, nehogy még a végén használható választ kapjak rá...
-.-
Köszi a linket, megpróbálkozom ott is. -
xaxa
csendes tag
üdv!
először is bocs, hogy nem olvastam vissza eleget, de az utóbbi pár oldalon nem találtam választ a kérdésemre és viszonylag sürgős lenne a dolog. egy 8935öm van (gm45) benne egy 500as sata2es vinyóval. be szeretnék tenni még mellé egy 640est. látni fogja az egész területet, vagy van vmi korlát?
előre is kösz!
-
Noxy
veterán
válasz
csenger41
üzenetére
Nincs, mert itt valszeg senki sem kapja szét a notiját, hogy mit lehet bent cserélni, de ha már annyira érdekel a dolog, írjál má az Acer supportnak, hogy mit szeretnél.
A malacperselyedet, meg már most feltörheted, hogy tudd, hogy mennyi zsét kell még hozzá raknod.
(Ja és legközelebb [linkeljé] már, hogy ne copy paste-i kelljen a problémádat.) -
breezer88
tag
válasz
csenger41
üzenetére
Kizárt, hogy ez a túlmelegedéstől legyen, mert a bekapcsolás után 5perccel is jelentkezik a hiba. Egyszer volt már szervizbe, ahol kicserélték az LCD-t, a hiba meg is szűnt egy darabig aztán újra jelentkezett 1-2 hónap után... most valszeg menni fog megint Brnoba...
-
csenger41
tag
http://prohardver.hu/tema/acer_notebookok/hsz_17698-17698.html
Ezzel a kérdésemmel kapcsolatban nincs valakinek tapasztalata? -
csenger41
tag
válasz
perla1
üzenetére
Persze, ha csak újratelepíted a wint, akkor nem vesznek el adatok.
Google barátoddal pedig találsz leírást, hogy hogyan lehet megoldani a pendrive-ról való windows telepítést. Sajnos ilyent még nem csináltam, de ha gondolod utánaolvashatok én is, ha valamit nem értesz...
Milyen oprendszered van? -
smkb
őstag
válasz
vv5204
üzenetére
Szia,
Itt érdeklődj, szerintem zsoca929 meg tudja neked mondani milyen kártya mehet a gépedbe, milyen csatoló felülete van a vga-dnak.. ha nem forrasztott.
http://hardverapro.hu/apro/varva_vart_mxm_notebook_vga-k_jelenleg_ati_x1800_uj_notebook_mxm_vga_elado/hsz_1-50.html
soma
-
Noxy
veterán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
ReadyBosst
2 GB nem elég, min 4GB kell. (ha 4GB ramod van)A Windows ReadyBoost szolgáltatáshoz ajánlott memóriamennyiség a számítógépbe telepített RAM memória 1–3-szorosa.
30mb/sec viszont sebességben jó. (20mb/sec is elég)
Ja és min vista vagy win7-t -
BloodyEddie
őstag
válasz
bigsee
üzenetére
Az engem is idegel, fogalmam nincs mit dolgozik mikor az égvilágon semmit se csinálok rajta

(#17738) Noxy: erről az SDHC -> ReadyBoost dologról most olvasok először. Mennyire gyorsítja a rendszert, megszűnne ezzel az állandó HDD aktivitás? Jelenleg üresjáratban is állandóan villog a led, és hallom a hangját. 5740G-m van (4gb ram). Ha csak 2gb-s kártyát tennék bele, de 30mb/sec-eset, az is segítene? Milyen kártyát ajánlasz konkrétan, vagy bármit támogat a ReadyBoost? Egy Class6-os kari is elég neki, vagy mindenképp gyorsabb kell?
szerk.: mégvalami, ha lehúzom a karit úgy, hogy arra van állítva a swap, mi történik?
-
Dufy
csendes tag
Igen, nos elég hülyeség lenne úgy notit venni, hogy ezt-azt kicserélem benne! A hűtés az meg olyan dolog, hogyha látom rajta, hogy játék közben melegebb a CPU, akkor költök rá. Én így gondolkodom, miel a büdzsé ennyire tud igazodni az elvárásaimhoz. És azt még nem igazán tudom, hogy mi a helyzet az amd procikkal? Tényleg melegebbek?
Btw. Mi az a ready boost?

-
perla1
csendes tag
válasz
csenger41
üzenetére
Köszi, én is arra számítottam....Egyébként nincs rajta d meghajtó, csak c és persze (mivel nincs cd/dvd-meghajtó) nincs windows telepítő cd sem. Próbáltam a ctrl alt del kombinációt, de semmi nem jött be, csak megint ugyanazok a lehetőségek (indítás különböző módokban). Arra van valami lehetőség, hogy az adatok az újratelepítés során ne vesszenek el, vagy ezt csak szervizben tudják megcsinálni? Egyébként van még rá garancia, de eprsze nincsenek nálam a papírok, így meg biztosan nem veszik be...
-
Noxy
veterán
Tökéletesen megfelel az igényeidnek.
Lásd aláírásom. 10 hónapja vettem, simán megy rajt minden. (Másolás közben sem akadnak meg a 1080p videók)
Videó vágással, szerkesztéssel sincsenek gondjaim.
Photoshop szintén jól megy rajt.
Tipp: Kapcsold ki a virtuális memóriát, és rakj a gépbe 4GB 20Mbit/s SD/HC-t ReadyBoostnak. Nem használja a vinyót, cserefájl, (nem swapol) ezzel szintén lehet gyorsítani a gép működését. Ja és ami nem müxik állandóan az nem is melegszik.Más
Jó lenne ha már rá jönne itt egykét emberke, hogy a laptop nem asztali gép amiben csak úgy kicserélem a videokártyát, vagy az alaplapot
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet , de qrva sokba fog kerülni.
A parasztvakításról már írtam feljebb. Jók ezek a notik is semmi baj velük, csak .vásárlás előtt el kellene dönteni, hogy mire szeretnénk használni.
Itt egy oldal ahol meglehet nézni, hogy egy adott laptop mit tud, mire képes -
Tamás24
tag
Ha notit veszel és hosszútávban gondolkozol akkor készülj fel rá hogy egy jól hűtött modellt válassz, vagy ha nem akkor nézd meg milyen alternatív módszerek vannak rá. Ha tudsz ismerőstől mindenképpen kérj kölcsön egy párfajta külső hűtőt hogy lásd melyik hatásos, mert van hogy mindenki azt ajánlja, a te laptopodhoz mégse az lesz a legjobb. A hűtés a legfontosabb egy laptopnál
CPU-t mindenképpen erőset válassz mert Photoshop azt igényli nagyon, ha bővíthető tovább az kb ugyanolyan jó mert később upgrade is fontos szempont lehet.
Vidkártyából nézd meg cserélhető-e hogy esetleg azt is tudd fejleszteni...
Pár teszt a videokariról hogy lásd hogy futnak a játékok rajta:
[link]Példa:
Én az aspire 3100-ammal nagyon megvagyok elégedve, mégis cseréltem rajta a ventit kétutasra egyutas helyett, így most 40 fokos alapból és folyamatos erős használatnál 48-51ig megy fel az eredeti 48 alap 60 terhelt helyett. ez 2500 ft-ba került és ha gond van vele csak visszadugom a régi ventit és a gari sem szállt el mert csak fedelet kell nyitni hozzá.
Emelett most kaptam bele egy TL-5X es kétmagos procit az eredeti helyett és így jobb a teljsesítménye is és szinte semmibe sem került ez sem...szóval nézz utána mindennek, mert ha megvan akkor már nincs visszaút. Nekem az acer bejött. -
Dufy
csendes tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok és amire szükségem lenne:
- Cod MW és hasonló játékok futtatása
- 1080p videók akadás nélküli lejátszása
- Photoshop cs4 gyors kezelése
- alapjában egy gyors konfigot szeretnék megfizethető áronAmit kinéztem az: Aspire 5738ZG-444G50MN (4gb ddr3, ati 4570, intel dual core 2.2ghz, 500gb)
Kérdésem az lenne, hogy a fenti feltételeknek megfel-e a gép? És hogy mik a tapasztalatok az acer laptopokról? Egyik ismerősömnek van egy 5536-os notija 8 hónapos, de túlmelegszik neki és leáll... Mondták, hogy az amd procik könyebben melegednek, ezért is néztem intel procis gépet.
Asusban golndolkodtam még, de nem szeretném túllépni a 150k-s keretet.
Aki el tud látni némi tanáccsal, annak nagyon szépen köszönöm!
Dávid
-
csenger41
tag
válasz
breezer88
üzenetére
Nekem ilyen színes csíkok asztali gépemen fordult elő, a videókártya túlmelegedése miatt.
Lehet hogy a ventilátor és a proci közötti paszta kiszáradt, időnként azt cserélni kell. Vagy szétszeded gépet és kicseréled (500Ft körül van egy kis tubus ilyen paszta) vagy veszel ventilátoros lapot laptop alá (2000Ft körül).
Próbálj meg valami hőmérsékletfigyelő progit hogy tényleg ez-e a baja. De gondolom nem paintelés közben jön elő a hiba...
-
perla1
csendes tag
Van egy acer netbookom, és most nem tudom elindítani, sem csökkentett módban, sem az utolsó helyes konfiguráció szerint, sem máshogy, ahogy kiírja...Amikor még működött, csak annyit vettem észre, hogy néha kiírt hibaüzeneteket, h a rendszer egy hiba után állt helyre...Mit lehet ezzel csinálni?
-
vv5204
senior tag
Sziasztok!
Acer Aspire 6530g-be szeretnék ATI Mobility Radeon 4650-est venni.
Tudnátok esetleg konkrét olyan boltokat ahol árulnak, meg lehetne rendelni? -
bigsee
addikt
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Köszi, nekem is. De azért b*ssz* a csőröm, hogy miért zakatol egyfolytában...
-
rodolpho79
csendes tag
szia vistat
-
breezer88
tag
Hali!
Nekem egy Acer extensa 5630G laptopom van, és olyat produkál már régebb óta, hogyha becsíkozódik elsötétedik a képernyő.. ilyenkor lehajtottam meg vissza a kijelzőt és újból normális volt a kép. Újabban már olyat csinál, hogy a kép összecsikózódik de nem szürkén hanem színesben és meg is hal a gép teljesen csak újraindítani lehet.. Találkozott már hasonló problémával? Ha igen akkor meg tudjátok mondani, hogy mi volt vele a baj és hogy kb mennyibe kerül megjavítani?
-
csenger41
tag
válasz
rodolpho79
üzenetére
Milyen operációs rendszert használsz?
-
rodolpho79
csendes tag
Hello, Valaki tudna segíteni a fentebb írt kérdésemre? Köszönöm
-
csenger41
tag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
köszi infót!
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
csenger41
üzenetére
Volt nekem egy ilyenem korábban, QL-65 + 4570 DDR2 felállásban.
Akkoriban jó ár/érték aránya volt, új játékok is elmentek vele alacsonyabb felbontásban / kisebb grafikai részletességgel. Az említett játékokkal ellesz, még ha nem is max grafikán, de vinni fogja őket.
VGA-ja nem cserélhető, alaplapjára van forrasztva.
-
Thom!
veterán
Acer Timeline 5810 tapasztalatok érdekelnek!!
-
kalasz
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Acer Aspire 5710Z tip. laptopom. Az után érdeklődnék, hogy melyik TV tuner működne megbízhatóbban benne:Ez : LifeView Not Only TV Hybrid DVB-T és analóg TV tuner Black DeLuxe, USB (LV5H)
(leírás: [link]Vagy ez : AVerMedia AVerTV Digi Express Card (leírás:[link]
Válaszokat előre is köszönöm

Üdv kalasz -
csenger41
tag
Az Acer Aspire 5536-ról kinek mi a véleménye?
Játékra mennyire alkalmas? Gondolok aitt: TES4 Oblivion, Hellgate London, Half Life 2, ilyesmik.
Videókártyája cserélhető darab? -
Daywalkerke
aktív tag
Ezek szerint senkinek nem volt még gondja az E725-ös wlan driverével?
-
csenger41
tag
válasz
fecc87
üzenetére
Nem, nem hibás a lap.
Azért szeretném lecserélni, mivel az integrált videókártya nemigazán elégíti ki az igényeimet, mivel szeretnék játszani is rajta. Persze nem a legújabb darabokkal. Abban a lapban amit kinéztem egy ATI videókártya van, ami azért mégis komolyabb mint egy Inteles integrált valami.
RAM-ot is szeretnék bele venni még 1GB-ot.
Szétszerelés nemgond, szedtem már szét pár laptopot, PDA-t, mobilt, szóval azt megoldom. -
Tamás24
tag
Sziasztok!
Van egy Aspire 3100-as notim
Sampron 3500+-os proci ketyeg benne... bővíteném TL-50-es Kétmagos procira. Ha valaki hasonlót már megélt leírná kb milyen teljesítménynövekedésre számíthatok majd?
OP: win7 64bit
Előre is köszi. -
student
őstag
erre valaki ?
-
Bubee82
őstag
-
plaszy
őstag
5739G-ben a BIOS-ban nem tudom a plusz jellel az ODD-t első helyre tenni BOOT-hoz, mi lehet a gond? A - jellel sem tudom hátrébb vinni a HDD-t. Új OP.-rendszert szeretnék rá tenni DVD-ről...fontos lenne.
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Nem rég vettem egy 5536G-t. Természetesen nem elsősorban játékra, de van egy régebbi játék, amivel el szoktam játszogatni, ezért választottam ezt a típust, amiben videokártya is van. Azt gondoltam, hogy legalább olyan jól fogja bírni a játékot, mint az asztali, mivel az már egy nagyon régi konfig. Az notebookban szinte minden sokkal erősebb, ennek ellenére ugyanolyan beállításoknál ezen szaggat. Ennyivel jobb lenne egy 8500GT mint ez a Radeon 4570? Próbáltam pár 720p-s filmet, azok is szaggatnak.
Esetleg nem lehet valami driver probléma? Mindent a Win7 telepített, csak a vga-hoz telepítettem egy catalystot. -
plaszy
őstag
Sziasztok!
Ezt a típust lehet még újonnan kapni valahol? Acer Aspire 5739G-664G32MN
-
Mozilla
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a core i szériás procikba beleintegráltak egy grafikus vezérlőt is. Valaki el tudná mondani nekem, hogy hogyan lehet ezt előcsalogatni egy 7740G-ben? Egyaltalán van-e rá lehetőség?
Nekem az i5 430M-es verzió van 4 gb ram-al, HD5650-es vga-val..
Köszönöm előre is..
M
-
rodolpho79
csendes tag
sziasztok. nem rég vásároltam egy acer 5535. laptopot. nagyon jó a gép. de sajnos valahogy a karaoke kézi microphone nem szól kifele a hangszórókban. ugyan úgy kötöttem össze mindent, erősítőt, keverőt, mint ahogy a pc-n szoktam de valamiért nem tudom összehozni. a hangkártya drievere Realtek High Definition Audio. többnyire zenélésre kell a gép. ha valaki tudna segíteni. azt megköszönném.
-
csenger41
tag
Figyi, nem vagyok értelmileg fogyatékos, lehet normális hangnemben is válaszolni.
Amúgy meg csak kicsit gondolj bele logikusan:
az 5715Z és az 5720G között gyakorlatilag alaplapkülönbség van, ház, monitor, wifi, DVD olvasó, billentyűzet, RAM, winchester, hangszórók, kamera, mikrofon, touchpad, mind ugyanaz.
Processzorom cserélt, T3200-as, ami kompatibilis a másik alaplappal is elvileg.
Minden elírás amit találtam azt sugallja hogy műküdni fog, csak szeretnék egy hozzáértő ember véleményét is hallani, nem olyanét aki ránéz és utána sem néz, bele se gondol, "halaptopakkor nemlehet"... -.- -
csenger41
tag
válasz
fecc87
üzenetére
Nem szeretnék egy egész új notebookot venni, mivel kb 3-4x annyiba kerülne az egész és nem vagyok túlságosan eleresztve pénzügyileg...
Egy angol fórumon olvastam hogy szinte biztosan az 57xx szériás gépek alaplapjai cserélhetőek egymással. Kérdeztem ott is pontosan ezzel a modellel kapcsolatban, de még nem válaszoltak, meghát mondom nemárt több ember véleményét megkérdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, tehát félreértettek vmit a jóemberek.

, mert már lementettem mindent
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Esetleg nem lehet valami driver probléma? Mindent a Win7 telepített, csak a vga-hoz telepítettem egy catalystot.