- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3885 üzenetére
Gratula a helyezéshez!
naja versenyzésben ez is benne van ugye..ilyen erös pisták mindig is lesznek, lényeg hogy ti megtettetek mindent! csak igy tovább, és biztos meglesz az az elsö hely is!
Én már nagyon régen ültem gokartan, pláne ilyen versenyzösben. valami kis felbólyázott pályán még németországban. fura volt a gép, minden temposabb, erösebb kanyarnál felemelkedett a belsö iven lévő hátsó
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3869 üzenetére
Ja-ja...Grungi jól mondja, ez a xar idő is teszi, hogy összejövünk a haverokkal egy j kis Lan csatára.
Ilyenkor nem igazán lehet kinn semmit csinálni. Bringa felejtős...konditerembe még eljárok, mert ott legalább van fűtés
Amúgy rám szokott jönni a játszóka...ritkán fog meg olyan játék, ami már le tud huzamosabb ideig kötni. Meg hát ugye a melóhelyen is nem kevés lehetőségem van gépezni
...el kell valamivel ütni az időt
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3871 üzenetére
semmivel sem megy, forumjában is kivesézték már ezt a kérdést. annyit értem el, hogy rivatunerrel belöttem fix-re a fordulatot, igy nem hangos.
mondjuk az uj játékok nagy része eléggé gagyi is sztem. jol néznek ki, de sajna semmi több. a gta4 mondjuk kivétel
meg egy régi repülö szimulátorral, az il-2 sturmovik 46-tal szoktam neten nyomulni néha.
benzingőz hiány..naja. én iszonyat régen ültem már gokartbanjárgányod hogy áll? készülget szépen?
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3867 üzenetére
nekem még a legelső szériás E8200-es van, C0-ás azt megnéztem...
1.8-as Bios-nál is ratyi szöveget ír a post képernyő...ezalatt azt értem hogy 8X400-ra 8X375-öt ír ki?
Nekem sem rakoncátlankodott annyra, csak egy brutál éhes játékkal (Sacred 2) szórakoztam a múltkor és úgy látszik , megtalálta a gyenge pontját a gépnek, mert mindig kivágott.
Hiába stabil az Orthos...ezek a gammák már jobban megterhelik a gépet -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3864 üzenetére
1.8-as Bios??? Mi a csecs...
Valaki már próbálkozott vele?
Én is néztem most az Abit honlapját, de még az 1.6-os figyel ott.
Akkor ez az 1.8-as valami sufni tuning megint szerintem...szóval nem hivatalos(#3865) grunge ...jól gondoltam én, hogy átpártolsz a NV-ra, jól tetted, nem fogod megbánni.
A 9600GT meg egy amúgy is jó kártya. Az első G94-es konstrukció....sok user-nek beválltNekem is csinált érdekes dolgot a deszkám
...valahogy nem vitte már hiba nélkül az 8X400-at alapfeszen, mintha gyengült volna valami.
De aztán kicsit állítottam a VTT voltage-on és azóta minden okés. -
afro9
tag
válasz
Maxxter #3836 üzenetére
Persze, nyilván! Igazából csak idegesít, hogy ebben a lapban, ugyan ez a proci fut jobban is, csak nálam nem...
Sőt, amúgy 375FSB -vel, csak NB-t 1,43-ra emelve, és RAM ot 4-4-4-12 1,9V tal megy, stabil, alig melegszik, és így 3375MHz-en fut. Csak nem értem, hogy az a maradék 25FSB miért ekkora gebasz neki, mikor elvileg a RAM ok olyankor 1:1 ben futnának, ami még jobb kéne hogy legyen. És 400 FSB-t azért eléggé kéne vinnie...
Másik az, hogy te mire használod? Mert én azért szoktam játszani is néha, és akkor azért kijönne a tuning.De föladtam, mert kezdem unni ezt az állandó állítgatást, meg tesztelést. Ráment így is egy fél napom már az egészre.
-
afro9
tag
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3829 üzenetére
Hát az szívás, én is eléggé sokat költöttem most karácsonykor, de a teljes anyagi csődöt pénteken fogom elérni, amikor a barátnőmet szülinapján elviszem kajálni, meg iszogatni.
Hát sajnos én rá vagyok kényszerítve erre a 18ra, és az a fura, hogy gond nélkül megy a gép, csak a tesztprogik fújnak ki, de hol csak ez, hol csak az...
grunge: mekkora memóriável veszed?
Maxxter: ha van 2 perced, akkor légyszi csak pötyögd be, hogy neked most mik a beállításaid (VCore, VTT, DDR fesz, DRAM
SB, FSB, RAM frekv.).
Köszi! És jó munkát, én még kicsit kiélvezem a vizsgaidőszakot, aztán indul a mókuskerék...
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3829 üzenetére
Hello!
Jó munkát kolléga! mit gályázol ha szabad kérdezni?
köv félévtöl nekem is be kell vállalnom valami részidös megoldást.
Beta-mod bios ez ha jol tudom, ki tudja menyire van kiheygezve tuning szempontjábol..én sztem nem probálgatom, nekem most jol megy evvel az 16al.
Elvileg ma érkezik emg a 9600 gtm
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3794 üzenetére
megnéztem egy rakás tesztet. az a helyzet állt elö hogy vagy gainward 9600gt vagy valami referencia HD3870. amit elöbb és olcsobban tudok beszerzni, az lesz a győztes
csakhogy dícsérjem a lapot: ma átmásoltam egy 1.5 GB-os file-t egyik vinyorol a másikra. nos, 108MB/s-el indult és 97MB/s alá nem is ment. ez sztem durva
-
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3757 üzenetére
amit én néztem az 11.5ezer. árak nála 10-20ezer között mozognak 4 gigás kiteknél.
(#3758) afro9: tuningram: lehet tuningolni
viccet félre téve, mindnek van normális hűtőbordája, elviselik ha több feszt adsz nekik, élettartam garancia. 800van irva alapnak, de simán megy benne magasabb órajelen is. épp oylan ez mint az fsb. elvileg 1333 amit a lap hivatalosan támogat, de amint láttuk már magasabbakat is elvisel. tuningnál az a lényeg hogy az fsb és a ram azonos orajelen ketyegjen. ergo az a legjobb, ha pl: az fsb 400MHz és a ram is annyi menjen (800MHz=400x2). ha emélsz 450ig, akkor a ram 900on ketyeg, és így tovább..
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3701 üzenetére
Na köszi a választ, és utólag is BUÉK mindenkinek!
Hát akkor meggondolom, lehet várok még egy hónapot, végül is most vizsgaidőszakban úgyse lenne időm ezzel foglalkozni...
Bár ha így meggondolom, tényleg nem lehet nagy különbség az órajelek között, viszont a cache, meg nem tudom mennyit számít igazán, ezért nem vagyok biztos a kettő közötti teljesítménykülönbségben.Négymagosat lehet ebbe a lapba tenni? Mondjuk egy Q8200?
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #3703 üzenetére
ISTEN vagy!
Ettől többre,hirtelen nincs szükség.Attól,mert nem írogatok,itt vagyok minden nap.Igyhát láttam a képet,az 511-sel....
Persze én nem remélek ilyesmit....Tulajdonképpen tökéletesen fut a Kicsike,csak azért gondolkodom komolyabb procin,mert a gépbe,amit csinálok,el tudom adni az enyémet....így hát amit veszek,már komolyabb legyen....
Szal....semmi életbevágó....
Mindenkinek boldog új évet kívánok.
Nem leszek két napig....utána benézek.....partylesz....
Sziasztok -
t00kalmi
csendes tag
válasz
Maxxter #3677 üzenetére
Köszi a tanácsot, emeltem a feszt 1,4-re és bejött, stabil. 4 GB Ram-om van, kikapcsoltam a virtual memoriát és élvezem a sebességet.
Elindítottam a Cpuborn-t és 45-47C között ugrál. Szerintem ez jó.
Lenne viszont egy kérdésem, én az 1.4-es modbios-t használom, amiben van egy olyan menü, hogy VGA CACHE és BIOS CACHE. Ezek mik és mire jók, melyik vga-n lehet bekapscolni? Nekem 7900GTX-em van -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3625 üzenetére
Én csak örülnék, ha befognál...mondjuk úgy is visszavágnék
Amúgy nem hinném, hogy én használnám a procit 500-as FSB-vel, mert ugye akkor buktam az 1:1-et. Persze tuningolni jó...akárcsak a Ladát
Hozzáteszem ezzel az 500-as FSB-vel nem magamnak akartam bizonyítani, hannem azt hogy az Nforce is képes erre....amit ugye sokan nem hisznek.
(#3610) grunge ...lényeg, ha veszel VGA-t, akkor valami normális hűtéssel vedd, mert ha valami gagyi hangos cooler van rajta, akkor igencsak idegesítő tud lenni a dolog.
MSI Zilent, v. Asus Matrix...ezek kicsit drágábbak, de megéri...mert nem kell velük bajlódni. -
afro9
tag
válasz
Maxxter #3621 üzenetére
A képen a Ricardo Mujzi a legjobb.
Kevés a lap? Bocs, nem értem, mihez is?
Amúgy próbáltam csökkenteni a feszeket, és az lett az eredménye, hoigy nem indult el a gép.Szóval nekem nem megy alacsony feszel, ha nem húzom meg azt is, ba**ik elindulni.
Kicsit ideges lettem én is tegnap, mikor 6 óra intenzív géphasználat után, újraindítom és már nem indul... -
afro9
tag
válasz
Maxxter #3584 üzenetére
Aha, amit az előbb küldött buherka.
Hát most mindent úgy állítottam be, ahogy mondtátok.
A szorzó 8, VCore, 1,4V, NB: 1,24 (kicsit emeltem), mem: 2V, és 4-4-4-12.
Működik a rendszer minden fasza, DE: FSB-t egyszerűen nem lehet 800-ról átrakni másra...
Egyszerűen nem... Írtátok, hogy sok a "lyuk", és lehet valamik nem futnak. Amit grunge írt, azt most kipróbálom, hogy rögtön magasabb FSB-t lövök be. De aztán más BIOS t próbálok asszem.Grunge: köszi a mailt, megkaptam! Még egy próbát teszek ezzel, ha nem megy, akkor 13-as megy fel.
Amúgy ti mivel flashalitek? Én flashmenu1508 -tal (abit honlapról).
És kösz mindenkinek, fasza lehet így "távgyógyítani" mint Gyurcsók.
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3566 üzenetére
Hát igen...hogy meglegyen az 1:1-es arány, ahhoz kell ügyeskedni egy keveset, de nem olyan nagy ördöngösség.
Nem is tudom...itt valaki írta, hogy ment a E8-as procija az 1.5-ös gyárival. Nem emlékszem már, hogy ki volt az
Nekem úgy behalt a gép az 1.5-el, mint a huzatInkább menjen az E4400-es 7X400-on 1600-as FSB-vel, mert így könnyű kihozni az 1:1-et...én is így használtam. Így a procit sem kell agyonfeszelni.
Amúgy az OCZ is Micron chipet használ, akárcsak a Geil...ezért nem kell agyonhúzni, hogy meglegyen az alacsony időzítés.
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3566 üzenetére
Hát parázni nem parázok, csak a helyzet kicsit nem jó. Szóval második indításra már gondoltam emelek FSB-t. Gondoltam addig emelem első lépésben, ahogy az elsőző BIOS-szal stabil volt. Na hát kapásból nem indul a gép, sőt, most nem elég resetet nyomni, hanem jumerelni kell.
Jó, gondoltam elindítom megint alapjáraton, és írok nektek, erre mikor betölt a win, nézem, eltűnt az iontegrált LAN. Nem volt ott a network adapter... vicces. Többszörös újraindításra sem...
Most beflasseltem a hivatalos 16-os BIOS-t. Ezzel most fut, van netem is, de ha csak 1 FSB-t is emelek, akkor nem indul a gép -> reset, vissza alapra.Na szerintetek mi van ezzel?
Amikor egy éve kb. az 14 es hivatalos bios-t raktam fel akkor is az volt, hogy nem hagyta hogy FSB-t emeljek.Tuti beállításhoba lesz, mert nemhiszem, hogy ugyan olyan alaplap+bios+proci kombináció ne működne 2 különböző embernek....
Amúgy amikor 4-4-4-12-re állítottam, akkor valóban nem állítottam feszt, szal lehet az volt a baja.
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3561 üzenetére
Jajjj...tényleg igazad van
, ezt el is felejtettem
...az északi hídnak is kell egy kis + kakaó, legalább 1.35V-1-43V-ra kell belőni, hogy tartsa a tuningolt FSB-t.
Nekem az E8200-nél az 1600-as FSB-t 1.43V-on stabilan tartja.Bizony-bizony
...neked is ment a kicsike, de rendesen
Kár, hogy már nem foglalkoznak ezzel a deszkával...jól jönne egy 1.6-os modBios, vagy egy gyári 1.7-es
Mondjuk ha valaki bele akar ebbe a lapba rakni egy Q8200-es procit...az jól meg szívjaJaja...Ultra error vagyok
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #3534 üzenetére
...a legutóbbi agyeldurranásomkor,a kis E 4500-ast,3300-ra toltuk,Buherka Mester instrukciói segítségével.Orthossal stabil volt....
Ezután pár nappal vettem meg a 9600 GT-t.Ma már vannak sokkal jobbak is,erősen gondolkoztam a 9800-1 gb ddr3-on,de annyival,szerintem,nem lett volna jobb,amennyivel drágább....
Ez a kari,amúgy is akciós volt.Egy év garival vettem 80-dollárért....Szerintem az jó ár.Előtte kipróbáltam egy radeon ...azthiszem....7450-est....van ilyen...?
De valamiért elment tőle a hang,és amúgy sem győzött meg....
tiszteletem a radeon-pártiaknak....
biztos az én hibám volt....
....szóval becseréltem erre....azóta nincsen problémám....két játék van,amitvel ki szoktam próbálni,mert eddig egyik sem ment akadozás nélkül.A GRID...és a FUEL OF WAR...
Ezzel mindkettő,tökéletesen megy,gyönyörű grafikával.A fiamnak is megvan az öröme,mert az én régi kártyámat megkapta,mostmár az Ő gépén megy a JUICED,meg a NEED FOR SPEEDD....
Ha meg komolyabbra vágyik,elzavar az enyémtől...
...Ő a Főnök...
Azóta visszaálltam 2700-ra,talán csak óvatosságból,vagy mert Buherka Mester azt állítatta velem utoljára...nem tapasztaltam,hogy lassúbb lenne,így ez most az állandó.......azthiszem ennyi történt...
...Neked sikerült a Sárkányra papucsot intézni..?? -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3534 üzenetére
Sajnos már a tök mindegy milyen típusú tápot veszel...persze jobb ha valami márkásabbra költ az ember, mert azért azok leadják azt a teljesítményt amit ráírnak.
De egy Enermax, Chieftec, is bármikor beadhatja a kulcsot...Táp bedöglési statisztikák. Kinek milyen halt meg? -
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #3517 üzenetére
...ez így van Mester Úr...
...de azóta,kicsit felpörögtek a dolgok....
most ketyeg 2700-at magonként,800-on fut 4gb...
...meg kapott egy 9600 gt-t...
most,(Nekem...)tökéletes...
...de nem feledem,hogyha TInem vagytok,akkor már valszeg nem ez a kis drága lenne...
Szia Buhi
sajnálom,hogy nem jött be a BIOS....
...mi van proci ügyben..? -
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3489 üzenetére
Hali Kolléga! valovan rég jártál erre, már kezdtem is agodni hátha vlami problem akadt a lapoddal
itt minden okés, továbbra is teker a deszka rendesen!
járgányoddal mi a stájsz?
chap-man: az teljsesen normális hogy "ugrál", ez az EIST miatt van, azaz ha nincs szükség a proci teljes teljesitményére, akkor visszavesz. ramot cl4-be az advanced chipset settings-nél tudod beállitani ha jol emlékszem
-
Gismo
addikt
válasz
Maxxter #3188 üzenetére
Neem várj!
Pont az hogy a déli hídon kívül semmi! Se proci, se memória, se északi híd (tán ez a leg meglepőbb, hogy nem melegszik.) még ha sokáig hagyom bekapcsolva sem melegszik a déli hÍdon kívül semmi.
Sajna azokon a procikon kívül amivel próbáltam, nemtudok mástmilyet szerezni -
grunge
addikt
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3173 üzenetére
mármint a felosztásrol beszélek, hogy egy nagybol alkarok csinálni két kisebbet
win cd-vel még nem csináltam ilyet.
Na ja, az is lehet hogy tényleg enyit birt. mondjuk nem lepődnék meg túlságosan...
.valoban nehéz erre akármit is kitalálni. Akkor komplett motorcsere előtt álltok? az eléggé húzós..
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3169 üzenetére
Furcsa ez a dolog hogy "összeesik" 1-1.5 milkót...ez talán a nagy hőtöl van? És csak ebben a hengerben csinálja, vagy már a többiben is előfordult?
(#3168) grunge...akkor csak nem merült feledésbe a lapocskánk
...én kb 2 hete raktam újra a gépet, mert vettem egy 320-as Samu F1-es vinyót. Azzal a lemezzel telepítettem amit a dobozban volt. Eddig jó
Mondjuk azt sem hinném, hogy az új bios, bármit is változtatna -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3137 üzenetére
A mostani konfigom egy 350W-os HiperPower táp vígan vitte, annyi volt a különbség, hogy a mostani 512-es GT helyett egy 320-as GTS volt benne. A GTX-et viszont már nem bírta a 350-es táp és ezért váltottam a 600W-os Zalman-ra.
Szóval nem hinném, hgy a 400W-os LC meg se nyekkentené Gismo konfigját. Ott inkább más probléma lesz.
Én még mindig inkább a procira gyanakszom és a Bios-ra. -
grunge
addikt
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3143 üzenetére
jol mondod kolléga! szolgálunk és védünk
Gismo: ez attol függ miylen prockot használsz majd végleg. ha beindul akkor tedd fel az uccso hivatalos biost, azaz a 16-ost. régebbi prociknál (E8***-elöttiek) ami még ajánlott az a 14es modbios. ezt a 200-ik hsz-ben találod meg, ha még elérhetö. ha nem, akkor elküldjük emilben.
-
Gismo
addikt
válasz
Maxxter #3137 üzenetére
A táppal nem nagyon lehet baj, mert a konfigban mindent hajtott... egyedül az alaplapot cseréltem, és ettől nem ugorhat meg a fogyasztása úgy hogy be se kapcsoljon. Tehát a vidkari, ram, memó... tehát az alaplap kivételével minden állandó.
Ez én tápom egy 420-as LC-Power (FSP belső asszem) a másik meg egy 400-as Macron.
Így ezt a vonalat igazából kizárnám. -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3115 üzenetére
no mi a téma?...valami nem klafa?
(#3116) grunge ...pont most akar a haverom összerakni gépet, mert még P4-es masinája van...aztán kérdezi, hogy hol lehet ilyen fasza deszkát kapni, mint a miénk, mert ilyent szeretne.
Én már nem is látok ilyen Fatal1ty-t sehol...lehet még kapni egyáltalán? -
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3108 üzenetére
a topikokat nyálazgatva azt szürtem le h nv eléggé lemaradt a driverek terén...ati-ék havonta ujitanak, az én 2600xt-m teljesitménye is felkuszott a 86gts régioba ennek köszönhetöen. valoban nv-re fejlesztenek többen, de ez a tendencia sztem mérséklödni fog.nv-nek a régebbi "felépitésü" játékok kedveznek, ati-nak meg az ujabb shader igényes csaodák.biztos lesznek meglepetések télig
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3088 üzenetére
néztem pár tesztet, és a 6600os is kihajt mindent 3ghz-en
most hogy itt ez a 22"-es moncsi egyszerüen kevésnek bizonyul a kis 2600xt...1680*1050 túl nagy falat számára. szoval elsöbbséget élvez egy erösebb gpu aztán majd jöhet a proci is valamikor. 4850vs9800gtx harcban azért vennék elsösorban nv-t mert ott azért igényeseb a hütés...
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #3057 üzenetére
jovanna'
amugy lenne egy kérdésem vistával kapcs. engem az zavart még, de állatira, hogy mire megnyitott, feltelpitett valamit, 15x megkérdezte h tényleg akarom-e én aztata. nos ez tipikusan amiknak valo berendezés lehet
ezt a hülyéneknéző készüléket ki lehet valahogy iktatni?
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #3051 üzenetére
Nem egyedül mentem, de azért ütni én ütöttem
(#3053) grunge...igen...a zalman is felhagyott a Fatal1ty licencel, már ők sem nyomják tovább a dolgot. Végül is az Abit-nak lenne a feladata, hogy bios-t gyártson a deszkánkhoz, de mivel ilyen gyors ütemben fejlődnek a dolgok, szerintem esélyünk sem lesz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged