Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz LLKobe #10320 üzenetére

A tartósság fontos szempont, de szvsz a kényelem az elsődleges. A magam részéről ha beleülök egy székbe, kb. 2 mp eldönteni, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy alapból kényelmetlen (nyilván utána további szűréseket célszerű tenni).
    Anno már vagy 5-6 éve volt, hogy kerestem a megfelelő széket ezerrel, de nem találtam semmit. Eredetileg akkor 50K-t szántam rá, aztán azt felemeltem 70K-ra, majd 100K-ra, de még annyiért sem találtam megfelelő versenyzőt (tény, hogy az itt ajánlott helyeket és forgalmazókat nem kerestem fel). A vége az lett, hogy vettem egy 40K-s széket a Kika-ban, ami le volt árazva 20%-kal (így 32K-ért hazavittem): nagyon kényelmes volt. Talán még mindig azt használnám (pár a PU bőr jó eséllyel megadta volna magát ennyi idő alatt), ha nem kezdett volna el nyikorogni. Elég halkan tette mindezt, de engem zavart. Akkor kicsit jobban beleástam magam a témába, és mivel volt egy masszív leárazás a Markus tekintetében (valami 30K-ért vettem a szövetes verziót...), megvettem azt. A helyzet iróniája az volt, hogy miután összeraktam a Markust, még egyszer ránéztem a korábbi székemre, és megtaláltam hogy hol nyikororog... :DDD Egy csepp olaj, és máris tök jó volt, ugyanakkor mivel a Markus jobban bejött, a lányomnak meg új szék kellett, megkapta ő, a kis vékony csontú (kb. 50 kg a "versenysúlya"... :) ). Talán még ma is azt használná, ha nem tette volna tönkre az egyik (párnázott) karfáját azzal, hogy folyamatosan nekilökte az asztalnak, amiről a műbőr kikopott, kiszakadt azon a részen, ezért cserélve lett (új széket már ő választott magának).
    Tanulság nem biztos hogy van, mindenesetre én inkább veszek nem ajánlott, de kényelmes ülőbútort, mint sokak által agyonhájpolt (elsősorban egyes gémer székekre gondolok), elvielg tartós de ugyanakkor kényelmetlen széket...

Új hozzászólás Aktív témák