- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vertigo18 #8615 üzenetére
nem biztos!
lehet hogy előtte megpróbálja belevonni ebbe az ügybe Vágó Istvánt, Torgyán Józsefet, ír a tékozló homárra, megkeresi a ténykeket, a célpontot és az rtl hiradót, illetve mint tudatos állampolgár megkéri a CIA-t, FBI-t hogy szálljon be a felderítésbe (esetleg a NASA-t is, hiszen bárhonnan jöhetett az a levél, mindent ki kell vizsgálni) de a végén -TUDOM- hogy fel fogja emelni a telefont és megkérdezi az olasz rendőrséget, hogy küldött-e ilyen levelet!
ne kérdezd honnan tudom, de TUDOM
-
Mezga82
csendes tag
válasz
Vertigo18 #8610 üzenetére
A teljes levelet nem szívesen hoznám nyilvánosságra. A kapitány bélyegzője látszólag csak rá van fénymásolva a papírra, ezt leszámítva teljesen hivatalosnak tűnik a levél és onnan is jött elvileg, ahol a kapitányság van.
Pár éve hozzáférnek a magyarországi gépjármű nyilvántartáshoz. Így találhattak meg. Kérdés, hogy olyasvalaki, akinek van ehhez jogosultsága.... vagy sem...
Semmiképp nem fizetek... Úgyhogy felőlem lehet csaló is
A levél szerint egy detektor rögzítette a rendszámot. Gondolom van ott kamera. Küldjenek képet.
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #8600 üzenetére
Tehát, pusztán elméletileg: ha az előttem haladó jármű elé becsapódik egy meteorit, amiben ő belerohan, ezáltal 3 méter alatt 50-ről 0-ra csökken a sebessége, akkor én leszek a hibás, hogy belementem? Ebből következően meg a követési távolság legyen egyenlő a teljes fékutammal kb. minden esetben?
Vagy az eredeti felvetésre visszatérve: nekem tisztában kéne lenni azzal, hogy az előttem lévő autó rosszul mérte fel a követési távolságot?
Nem jogászkodni, vagy belemagyarázni akarok. És persze tisztában vagyok a magyar rögvalósággal is. De azért fura. Vagy ez is azon dolgok egyike, amit ha besz@punk, akkor éljünk vele együtt és kész.
-
Calogero
addikt
válasz
Vertigo18 #8535 üzenetére
A konkrét eset a következő volt:
Adott egy lámpás kereszteződés 3 forgalmi sáv (balra kanyarodó, egyenes, jobbra kanyarodó)
Én mit gyalogos a zebránál vártam a zöldet, amikor az autóknak pirosra váltott.
A balra kanyarodóba megállt egy rendőrautó, amiben volt a kamera. Amikor a egyenesen haladó sávban 3 darab autó, 1 sárgán, 1 amikor ép pirosra váltott és a harmadik már totál piroson ment át.
A rendőrök csak összemosolyogtak,majd amikor zöldet kaptak, elfordultak balra. -
hucsikoi
senior tag
válasz
Vertigo18 #8526 üzenetére
Szerintem sem teljesen egyértelmű a helyzet, épp ezért fordultam hozzátok segítségért. Mint írtam a debreceni topikban elég parázs vita kerekedett belőle és igazából előbbre nem jutottunk. Mindenki mondja a magáét. Az egyik fórumtársunk még autós iskoláknak is írt ez ügyben. Ketten válaszoltak neki. Mind a ketten azt írták, hogy szerintük nem köteles kisorolni a külsőbe.
-
-
-
válasz
Vertigo18 #8499 üzenetére
ezt találtam:
a zöldterületekre/parkokra vonatkozó jogszabályt (kormányrendelet), mely szerint pl. a park, mint olyan az adott földhivatalnál ÍGY VAN BEJEGYEZVE. valamint azt, hogy park területén épület csak 2%-os beépítettséggel helyezhető el, valamint növényzettel állandóan fedettnek kell lennie, stb.
A közterület-felügyelő segítője szerint az önkormányzat "azt a részt" parknak nyilvánította, mire figyelmeztetve lett, hogy az önkormányzati rendelet nem ütközhet kormányrendelettel.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8490 üzenetére
hát, ööö, izé. lehet, hogy jogos.
de nem erről szólt a hsz-om.viszont egy hosszú hajviseletet sosem értettem olyanoknál, akik bármikor találhatják magukat közelharcban.
+ egy kapaszkodó, amit védeniük kell.
(20. pm. után.)de azért nem olyan gyengédek a lányok...
-
burjois
csendes tag
válasz
Vertigo18 #8467 üzenetére
Ne tartsd fönt a homályt.......
ntézkedés magánlakásban és közterületnek nem minősülő egyéb helyen
39. § (1) A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve
a) segélyhívás esetén vagy öngyilkosság megakadályozása céljából;
b)168 bűncselekmény elkövetésének megakadályozása, megszakítása vagy büntetőeljárás terheltjének elfogása és előállítása céljából;
c) közveszély, továbbá az életet vagy testi épséget fenyegető közvetlen veszély elhárítása, illetőleg az ilyen veszélyben lévők kimentése érdekében;
d) rendkívüli vagy tisztázatlan okból bekövetkezett halálesettel kapcsolatos intézkedés megtételére;
e)169 végrehajtási eljárás lefolytatása, illetve az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről szóló törvényben meghatározott szakértői vizsgálat biztonságos és eredményes végrehajtásának biztosítása céljából, ha az abban való közreműködés - jogszabály alapján - a rendőrség számára kötelező;
f) az elővezetés végrehajtása érdekében;
g)170 a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz telepítése, ellenőrzése, karbantartása, valamint eltávolítása céljából;
h) a szabálysértést felszólítás ellenére folytató személy előállítása céljából;
i) személy- és létesítménybiztosítási intézkedés [46. § (1) bekezdés c) pont] végrehajtására;
j) ha ez előállítás a törvényben meghatározott egyéb okból szükséges;
k)171 a Bv. tv.-ben meghatározott, az elítélt mozgását nyomon követő elektronikus távfelügyeleti eszköz telepítése, ellenőrzése, karbantartása, valamint eltávolítása céljából.
(2) A végrehajtási eljárásban a rendőr kirendelésének törvényességéért a végrehajtást elrendelő szerv vezetője a felelős.
(3)172 A birtokos távollétében történt behatolást követően - a végrehajtási eljárásban való közreműködés kivételével - a rendőrség köteles a birtokost tájékoztatni, és a vagyonvédelem érdekében szükséges intézkedést megtenni.
(4) A magánlakásban való tartózkodás csak a feladat végrehajtásához szükséges ideig tarthat.
40. § A rendőr a feladata ellátása során - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - beléphet a magánlakásnak nem minősülő egyéb helyre, és ott az intézmény rendjének lehetőség szerinti tiszteletben tartásával intézkedhet.
-
dugynok
senior tag
válasz
Vertigo18 #8462 üzenetére
Értem én, csak mérges vagyok, na
Félreértettél, panaszt csak akkor akarok, ha nem megfelelően tájékoztatnak a konkrét esetről, vagy nem úgy kezelik a dolgomat, ahogy elvárható a "szolgálunk és védünk" cimszó alatt. Túl sok negatív tapasztalatom van a rendőrségről, túl sok nagyképű, ki, ha én nem rendőrrel találkoztam, akikben semmi segítőkézség nem volt. Persze van 1-2 normálisabb tapasztalatom is
Nem szeretném, hogy a bérlőimet zargasság többet, én meg magyarázkodhatok...
Még egyszer köszönöm, hogy segítettél, peace! -
dugynok
senior tag
válasz
Vertigo18 #8460 üzenetére
Azzal van gondom, hogy lehet tudomása arról, hogy az a lakcíme, mikor 6 éve én vagyok a tulaj és azóta én vagyok csak bejelentve, erre ott a népességnyilvántartó, nyomozásnál kideríthető. Vagy egy nyomozásnál 6+ év után adnak ki körözést? Sőt a szomszéd állítása szerint sosem lakott itt ilyen személy, pedig 50 éve él ott. Bíróságon megadott lakcímet nem lakcímkártyáról írják be? Vagy nem ellenőrzik szintén népességnyilvántartásból, hogy valós-e?
Nem értetlenkedni akarok és köszönöm, hogy válaszolsz, de gondolom, ha veled esik meg ilyen, akkor te is szeretnéd tudni a miértjét, ráadásul kellemetlen is, mert az albérlőket zargatták hajnalban, a frászt hozták rájuk....
Szerintem érthető a felháborodásom. -
dugynok
senior tag
válasz
Vertigo18 #8458 üzenetére
Köszi a választ.
Egy a bajom, van népesség nyilvántartó, ott lekérhető a lakcíme. Lekérhető a tulajdoni lap is, gondolom nyomozás szempontjából logikus kideríteni kié, ki lakik ott, ahova éjszaka akarnak bezargatni. Sajnos nem tudom ezek miatt elfogadni, amit írtál, évek óta más a tulaj, évek óta én vagyok csak oda bejelentve, ezek kinyomozhatók... Ártatlan civil polgárok zaklatása éjszaka nem elfogadható számomra. Hétfőn bemegyek a kapitányságra és kérdőre vonom őket, hogy mi alapján keresték ott az illetőt. Nekem, mint tulajdonosnak szeribtem jogom van tudni, hogy miért keresnek bárkit is ott és a tudtomon és jelenlétemen kívűl, hogy mehetnek be... -
dugynok
senior tag
válasz
Vertigo18 #8456 üzenetére
Annyit mondott a bérlő, hogy valami határozatot lobogtattak. Annyira nem nézte, gondolhatod, hogy fél4-kor zargatták fel, azt se tudta mi van.
Valami papír biztos kell, ha ezt megtehetik és bemegy körbenézni a lakásba, nem? Vagy mi alapján menntek be körbenézni? Mi van, ha van ott egy kisgyerek és felzavarják tévesen?? Erre keresem a válaszokat, hogy mi alapján cselekedtek, hogy lehet ilyen egyáltalán, mielött bemegyek panaszt tenni. Mi alapján mennek ki egy címre valakit keresni úgy, hogy ott biztos nem volt ilyen nevű 6 éve, mióta én vagyok a tulaj -
dugynok
senior tag
válasz
Vertigo18 #8454 üzenetére
Kira...
Esetleg privizhetne valaki, kéne egy kis help.
Nagy vonalakban:
Mi alapján adnak ki házkkutatási parancsot bizonyos címre egy személyt keresve? Hajnalban bekopogtak a lakásomba, ami ki van adva albérletbe és egy olyan személyt kerestek, akiről sose hallottunk, se én, se a bérlő. 6 éve van meg a lakás, sose lakott ott olyan nevű, 2 éve ugyan az a bérlő. Wtf?? -
hucsikoi
senior tag
válasz
Vertigo18 #8434 üzenetére
Azt laikusként meg tudom érteni, ha büntetést kapnak azok, akik egyenruhában olyan dolgot művelnek és posztolják a facebookon, ami esetleg szégyent hoz a testületre, de a teljes tiltást nem tartom helyesnek. Szerintem az emberek többsége nagyjából tisztában van ismerősei foglalkozásával, így nem sokat határoz meg, hogy nincs odaírva, hogy mit dolgozik.Ha butaságot írtam, elnézést kérek, mint írtam teljesen laikus vagyok.
-
krizmo_
addikt
válasz
Vertigo18 #8420 üzenetére
Köszönöm.
Igyekszem nem elkeseredni, de már nagyon elszakadt a cérna. Ahol lakunk van egy porta, ott szoktuk jelezni, ha hangoskodik, a portás szokott szólni neki, de már ő is mondta, hogy problémás és többször kell neki szólni... Aztán megkerestük a közös képviselőt, mondtuk neki, hogyha nem tud rá hatni, akkor rendőrt hívunk, mert ez így már nem állapot. A rendőrség kihívás volt az utolsó, amit megpróbáltunk.
De, mindig úgy kezdjük, hogy először a csávónak szólunk...
Volt pár alakalommal olyan is, hogy korán reggel, amikor párom elindult dolgozni becsöngetett hozzá, eleinte ki is jött, de már nem... A baj csak az, hogy annyira szétcsapja magát, hogy mindig úgy néz ránk, mint akiket először lát... Hiába szólunk szépen vagy csúnyán ennek mindegy.Mindig azt beszéljük milyen rossz lenne, ha lenne gyerek...mert ez kellene megélnie...
Tudom milyen kocsma közelében lakni, sajnos... Mikor Pécsen laktunk a Hajnóczy-ba nyílt egy kocsma, tőlünk pár lépésre... Akkor tudtuk, hogy onnan el kell jönnünk... -
krizmo_
addikt
válasz
Vertigo18 #8418 üzenetére
& -NOKIA-: köszönöm!
A telefonba el lett mondva, hogy már nem először csinálja, és hogy az erkélyen bulit tart, nagy a hangzavar, és már lett neki szólva, amiből csak vita lett, mert nem akarta visszavenni a hangerőt.
Az a baj, hogy már mi is kivagyunk, tegnap éjjel sem aludtunk emiatt és tegnapelőtt sem. És ez nem az első eset, hetente legalább egyszer, de inkább többször csinálja ezt.A lakásában van a stúdiója, napközben nem szólunk pedig elég hangos, de éjjel azért szeretnénk aludni.
Azt reméltük, ha a rendőség kijön, akkor kicsit megijed a csávó, és meghúzza magát. De ezek szerint ez nem elég ahhoz, hogy kijöjjenek... -
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #8163 üzenetére
De azt írom, hogy amikor meglátta a rendőrségi íróasztalon a körözési papírt, akkor még pontosan tudta, hogy hol tartózkodik (FB-n is sűrűn posztolgatott, bármelyik hülye megtalálta volna, ha elbattyog a kocsmához, ahol akkor dolgozott). Ezt az információt nem voltak hajlandóak felhasználni, mondván, az teljesen másik ügy.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8159 üzenetére
nehéz, ellentmondásos, mindenkit felkavaró helyzet volt.
objektív igazságot nem lehet tenni.
sehogyan sem. kizárt.
akkor sem lehetett volna, most sem, jövőben sem.
bárki, bármilyen résztvevője is volt az akkori eseményeknek.
(most visszaolvastam az akkori, az itteni topik hsz-okat. pont ezt támasztják alá.)
csak érzelmeket lehet felkorbácsolni, kötelező ban-ért harcolni, stb. ezért kicsit bánom is, hogy szóba hoztam.***
de amire utalni akartam:
elvileg eldurvulhatott volna akkor is a helyzet, és jó, hogy nem így történt.
mint most, ukrajnában látjuk.remélem így érthető a véleményem.
-
gergo5991
őstag
válasz
Vertigo18 #8139 üzenetére
azthiszem nem jó ötlet volt ez a rendőr dolog, manapság a továbbtanulás amit szeretnél tanulni, azon mullik, hogy amit nem szerettél tanulni, mennyire tudtad, mi jelentősége van így a felsőoktatásnak? amiatt mert nem ment jól tegyük fel a gépészet, meg a szakmai rajz (ha ezek miatt buknák meg érettségin), emiatt nem tanulhatok fősulin programozást? a kettőnek lehet hogy nem sok köze van egymáshoz, de mégsem értem.
most is szakdolgozatnak olyan feladatot kaptam, hogy csak ámulok bámulok, legjobb, bevezetőben lekell irni, miért ezt válaszotattam (aha, pár tanár eldöntötte hogy ezt fogom csinálni, mégha a szakomnak köze sincs hozzá, én meg indokolhatom, mi célom ezzel a munkával) ugyérzem, itt lett elb..va az egész életem, hogy ebbe a középsuliba jöttem.
bocs a rinyálásért, csak már nem tudom mit tévő legyek -
mityku
aktív tag
válasz
Vertigo18 #8065 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a gyors - korrekt választ!
Akkor rendszám dolog így már tiszta!
Illetve ha bukik a forgalmi, akkor kötelezően mennie kell ugyebár egy műszaki vizsgára (ami gyanítom szigorúbb, mint egy "normál vizsga") -- ha én nem viszem el vizsgára, akkor ez a "bizonyos feltételek nem teljesülése" dolog? --> ekkor kerül le a rendszám, vagy ez más?
Másik dolog: úgy tanítottak, hogy legyen akár írott, akár szóbeli, ha valakivel beszélünk, adjuk már meg neki a tiszteletet.
Elvileg ezt mindenkinek megtanítják / meg kellene tanítani, de hát...ki mit hoz otthonról!mityku
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8018 üzenetére
tudod, én lenni örök optimista.
a "(remélem)"-ben asszem azért érzékelhető volt az árnyalat...teljesen így van, ahogy írtad.
de a másodfokú döntés indoklásában voltak korrekt elemek.
nem látunk a család fejébe, hogy terveztek-e szökést, eltűnést.
de ha igen, akkor az életben meg nem találják, hacsak túladagolásban ki nem dől valahol, a világ másik végén... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8013 üzenetére
"Ha minden jól megy, eltöröd a lábad a felvételi előtt, és az életben nem leszel "sün"!"
ne menj el toborzótisztnek!*****
heresorvadt rezeskofa újra a böriben.
ez egy szimpla, pusztán szakmai alapokon nyugvó, bírói döntés volt. (remélem.)
de jót mulattam 1-2 megnyilvánuláson. (nem idézem, mert aktuálpolitika.)
a háziőrizet egy kényszerintézkedés, a mozgásban való korlátozás, nem pedig egy aszkéta fokozat.
marina helyett egy vizafogó jó lett volna? agyrém... -
MmDorian
őstag
válasz
Vertigo18 #8010 üzenetére
lehet, hogy félreérthető volt a kifejezés. egy rendőr havertól hallottam a sünvágen, mint rendőr autó kifejezést, és megragadt. a másik pedig, hogy ha minden jól alakul én is az állományt fogom bővíteni bő 2 éven belül. tehát só sincs tiszteletlenségről. ha sértő volt, akkor elnézést kérek.
azért kérdezem, mert ahol eddig néztem -ki tudja mennyire hivatalos oldalak- ott mindenhol 15kmh túllépéstől írják a 30k-t.
(#8012) Dluinet
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7828 üzenetére
Amúgy érdekes, hogy miért különösen veszélyes, elvégre sok minden hétköznapi tárgyat lehet arra használni. Egy pisztoly akkor minek számít?
Tényleg, a fegyverekre milyen szabályzások vannak? Azt se venni, se tartani nem lehet, csak ha engedélyed van? Most nem az airsoft meg paintball cuccokra gondolok, meg nem is a légpuskára, hanem egy normális pisztolyra. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7804 üzenetére
Konkrétan az volt, hogy tavaly ősz elején kiutaztak volna valami Premier League-rangadóra. Beszedte a jegyek árát a meccsre, meg állítása szerint szerzett egy kisbuszt, amivel Bécsig kivitte volna haverjaimat, ahol fapadossal mentek volna tovább. Ezt kb. 1 hónappal a meccs előtt kezdte szervezni. Amikor látta, hogy "összejön a buli", akkor kezdett telefonokat meg mindenféle elektronikus kütyüt ajánlgatni, hogy olcsón hozzájut. Erre is kapott pénzt, aztán amikor ki kellett volna menni Bécsbe, bedobott egy kamu indokot, hogy nem tud menni. A furgon viszont nem az övé, tehát más nem vezethetett volna helyette. (Ettől kedzve én pl. nem is láttam.)
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7802 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást, így már világosabb az ügymenet.
Úgy lettek átverve, hogy egyikünk rokona a csávó, közel 3 éve ismerjük, akkor jófejnek tűnt. Aztán elkezdett szervezni egy közös programot, amire begyűjtötte a zsét. A programból nem lett semmi, a pénzt nem adta vissza.
-
Apollo17hu
őstag
-
Reno7
senior tag
-
-
finest
addikt
válasz
Vertigo18 #7509 üzenetére
A múlt het ÉS-ben olvasom, h 14-én, amikor tele volt a fehérvári pályaudvar az ott rekedt népekkel és óriási forgalom volt a környező boltokban, az egyik élelmiszerboltba megérkezett rendkívüli ellenőrzésre a NAV.
-
válasz
Vertigo18 #7509 üzenetére
Azert azt Te is erzed, hogy a ketto nem ugyan az. Azt mindenki tudja, hogy a kolcsont vissza kell fizetni es el is mondjak, hogy mennyi ido, reszletek, stb stb. Azt viszont szerintem senki, aki meg nem futott bele, hogy ha azt alairod, akkor nem lehet fellebezni es a rendor sem mondja el.
-
válasz
Vertigo18 #7507 üzenetére
Amennyiben a helyszíni bírságról szóló nyomtatványt aláírja a helyszínen, abban az esetben semmiféle egyéb eljárásnak, fellebbezésnek helye nincs!
Ehhez fuznem hozza (nem ellened vagy melletted beszelve, csak megjegyzeskent), hogy ezt az allampolgar egyebkent nem tudja. Lehet akkor ott, ijedteben alairja, mert ezer mas dolog aggasztja es kesobb jon ra, hogy esetleg nem volt igaza a rendornek.
-
káen
tag
válasz
Vertigo18 #7469 üzenetére
Tényleg nem bírságolok manapság (mondjuk elvileg nekünk nem is ezzel kellene foglalkozni...nomeg még mindig ott vannak a dr. Papp tábornok szavai, hű de szeretem őt ezért), az utolsót valamikor tavaly szeptember-október környékén szabtam ki. Van itt elég drogos, körözött, ittas, késes, garázda, hogy a havi statisztikám (ami ugye nincs) megfelelő legyen.
A kérdésedre borítékolom a választ: ijedség miatt nem tudta felmérni a helyzetet vagy meg lett félemlítve.
-
káen
tag
válasz
Vertigo18 #7467 üzenetére
Dehogy akarom megállapítani, ezért írtam, hogy úgy érzem
Nézegettem az út szélén lévő fákat (mondjuk a bal oldalon lévőket) és míg a felvételt készítő egy egységnyit tesz meg, addig a szemből érkező áthalad azon a nagyobb foghíjon is. Az egyik jármű lecsúszott az útról, a másik nem. Az egyik megfelelő sebességet választott a katasztrofális időjárási- és útviszonyokhoz képest.
Végül: az úr asszem elismerte, hogy gyorsabban ment a kelleténél. Ha igen, abban az esetben ő is hazudott meg agymosáson ment át?Említést tesznek az úr szabáysértési előéletéről is. Kíváncsi lennék rá.
Viszont továbbra is fent tartom, hogy én nem bírságoltam volna meg.
-
Calogero
addikt
válasz
Vertigo18 #7408 üzenetére
Nekem is volt hasonló esetem.
2007 nyarán egy motoros előzésébe kezdtem, amikor ő úgy gondolta hogy megfordul.
Rárántotta a 10 napos autómra a motort a jobb első oldali ajtó kilincsétől végig szántva az autót.
Persze neki állt feljebb.....így rendőrt hívtunk.Kölcsönös szondáztatás után előadtuk a sztorinkat. Ő azt állította hogy már éppen fordulásba volt amikor én ráelőztem. Utána a rendőr megnézte az autó sérülését és a járművek helyzetét. Majd közölte a tényállást a motorossal, hogy jobban jár ha elismeri a hibáját. Bementünk a közeli rendőrőrsre, hogy nem tartsuk fel a közút forgalmát, és ott kitöltöttük a papírokat.
Másnap leadtam az autót a szervizbe azzal hogy intéznek mindent a biztosítóval. Pár nap múlva hívtak a biztosítótól, először azzal hogy a károkozó nem jelentkezett náluk majd hogy meggondolta a magát.
A szerviz meg addig nem kezdi javítani az autót amíg a biztosító rá nem bólint.
Elmentünk a rendőrőrsre ahol a papírok ki lettek állítva, s ott kaptunk egy igazolást, amelyben le volt írva hogy pontosan mi történt, és hogy a motorost akkor ott a rendőr szóbeli figyelmeztetésbe részesítette.
Ezt az igazolást elfaxoltam a biztosítómnak, amely már másnap jelezte a szerviznek hogy megjavíthatják az autót (3 elem csere, 1 elem javítása), és utalták a szerelés költségétMiután az autót elhoztam rá kb 2-3 hétre írtam a biztosítómnak egy levelet (a hivatalos szerviz javaslatára), hogy a baleset miatt az autóm érték csökkent lett, valamint mellécsatoltam a kölcsön autó bérlés számláját, valamint Debrecen - Rakamaz oda vissza út költségét (APEH ár szerint).
Majd kb 1 hónap múlva a motoros biztosítója megítélt számomra még plusz 200 000 Ft -ot. -
FerNandor
őstag
válasz
Vertigo18 #7408 üzenetére
Engem érdekel.
Hát azt én sem értem, de ez van és örülök neki. És nem csak a mi esetünkben van/volt ez így.
Egyébként nem értem, de ha ö elismeri a felelösségét és tisztán látszik a fényképeken is stb, hogy ö a hibás, akkor ha utána vissza is vonja a vallomását, akkor hogyan tudna odáig jutni az ügy, hogy az eljárásból vizsgálat legyen, hogy tényleg ö volt-e a hibás? -
MaciG
addikt
válasz
Vertigo18 #7396 üzenetére
Hasonló eset viszont már történt egyik ismerősömmel is, ilyenkor lehet azt csinálni, hogy te mondod, hogy neked az autó feltétlen szükséges a munkádhoz meg egyébként is, és amég a tiedet javítják bérelsz egyet (természetesen nem egy luxusautót hanem azonos kategóriát) kérsz róla számlát, majd a vétkessel kifizetteted és neki kötelessége kifizetni ugyanis nem csak a közvetlen károkért kell felelősséget vállalni, hanem az ebből adódó továbbiakért is.
-
MaciG
addikt
válasz
Vertigo18 #7391 üzenetére
De itt arról van szó, hogy a vétkes elismeri a felelősséget , tehát nincs szükség rendőri intézkedés. Így sem számít valótlannak?
Igazad van, valóban független a visszavonás az intézkedéstől, de ha van hivatalos nyom, hogy a rendőr is megállapította a felelősséget akkor azért csak kisebb az esély rá, hogy te mint vétlen szívod meg ha később a másik vissza akarná vonni, hogy mégsem ő volt a felelős.
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7380 üzenetére
És itthon mikor a szoláriumba beszorultak vannak ilyen vagy hasonló helyzetben őket is ki lehet rángatni így? És meg is teszitek? Csak mert nem egyszer hallani hogyan viselkednek a rendőrrel aki nem csinál velük semmit, pedig ennél 10x akkora intenzitással kéne kitépni onnan és a nyakát tiporni. Törvényileg vagytok korlátozva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest