- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
tikshow #7598 üzenetére
A bontás nem vészes, csak ne ess neki mint Tóth az ól ajtónak. Annyi hogy mikor kiszeded a tetőt, figyelni kell ne legyél túl erőszakos mert megtörik az alap. De azért tenni kell, nem olyan vészes. Szerintem nem az a necces része. Vakarni azt a xart, nah az kellemetlen. Rovereknél sajnos a tető lógása típushiba és fórum szinten egy rakás ember megcsinálta a bölcsességeket körbeadva. Eddig mindenkinek sikerült és a Roverek is össze vannak rakva rendesen azért
Néztem de az XC90-be szépen fent van. Ha lógna, zokszó nélkül nekilátnék ennek is. Viszont az A oszlopaimról sikerült leáztatni a kárpitot előző gazdinak, az tervben van szintén itthon.
-
Rivaul
addikt
válasz
tikshow #7594 üzenetére
Azért kezd el lógni mert a gyári szövetet egy szivacs rétegre teszik az üvegszálas héjon kívül hogy puhább tapintást kapjon. Ez viszont 10+ év után gyakran kiszárad és elporlik így nincs ami fogja a szövetet és szépen a nyakunkba esik. Rovernél ez sajna típusbetegség. Elsőre értelemszerűen leveszed a fogódzkodókat, patenteket és kibújtatod az a, b, c oszlopok mögül. Utána kicsit játékos de én a hátsó ajtón tudtam kibújtatni úgy hogy a fejtámlákat levettem mert amiatt megakad. Mire kint van a textil fele legalább lóg így nincs vissza út. Ha kint van akkor egyszerű mert szövet le és egy kaparó (én sima téli műanyag jégkaparót használtam) segítségével le kell hámozni a maradék ragacsos szivacsot, ez a legxarabb része. Ha erre ragasztasz az nem áll meg így mennie kell. Utána el kell dönteni mit teszel fel. Vagy gyári textil, vagy műbőr-textilbőr amit leginkább használhatsz. Én a bőr mellett döntöttem. Bp-n a villányinál a villamos mellett pl van egy textilbolt ahol van olcsón kb 700ft/m maradék bőr. Ez lutri mert adottak a színek de én egy krém színű darabot jónak találtam és nagyon szép kontrasztot ad. Más textilek is vannak ott. Lényeg hogy vagy ez, vagy neten keresel színt és anyagot de az drágább. A bőr minél vastagabb annál nehezebben kezeled majd de túl vékony se legyen mert átüti a ragasztó. A textil viszont vastagabb legyen mert ott könnyen átüt a ragasztó ha vékony. Ha az anyag meg van akkor kell egy fél lityós fém tubusos hőálló! ragasztó. Nyáron ha napon hagyod az autót és sima ragaccsal csináltad az egy kellemetlen szembesülést okoz
Én ilyen obi-s zöld dobozos valamit vettem de van aki palmatexet vesz. Ezt egy vastag ecsetel felviszed az alapra (jó nehéz kenni mert elég sűrű). Alaposan le kell kenni és lehet ráteríteni a még formázatlan anyagot. Felesbe ragaszd, akkor nem gyűrődik. Értsd hogy középen félbehajtod az anyagot, a tető feléhez odateszed és az egyik felére ráteríted, elsimítod. Majd ráhajtod a másik felét is, és elsimítod. Utána körbe lehet vágni de egy 5 centit hagyj rá mert vissza kell hajtani a túloldalon. A visszahajtásnál hogy tudja követni a vonalat az anyag így kb 10 centinként be kell irdalni, akkor nem törik csücskösre az íveken. Ha meg van, beragasztózod és ráfogatod az alapra azt is. Fél napot-napot hagyod száradni és mehet vissza az egész a helyére. Remélem érthetően írtam. Nekem ragasztóval, ecsettel, műbőrrel 4300ft-volt a csere kompletten és mindenki kérdezi hogy mennyi így újrahúzatni, és hol csináltattam
Itt végig is nézheted nagy vonalakba.
-
Rivaul
addikt
válasz
tikshow #7589 üzenetére
Ennyiért sztem jobban jársz ha te csinálod. Én a Roveremet egy nap alatt újrahúztam, ha érdekel leírom miként. Sajna az indexes fórum már nem tárolja csak a mintaképeket így nem tudom nagyobba megmutatni de olyan mint az új és 4eft a komplett költség... Az meg hogy mit mondanak... Szerelőben nem bízunk és nem hiszünk nekik, és hogy mit szív vele 45-ért az had ne téged érdekeljen. Mint látod 10x árrés van a dolgon.
-
Weareus
addikt
válasz
tikshow #7130 üzenetére
Én tudom honnan származik és hogy milyen. Most bolt nevet nem írok. "Ki tudja mennyi a szívás a beépítéssel". Ez világos, de ugye Te is érted, hogy a mondanivalóm (fő problémám) nem ez volt...
P.S.: a kedvezményem egy olyan haveron keresztül van, aki segít a rendelésben is. Ő egyéb okok miatt (kerekes szék...) otthon szerel, de tudásban a szakszervizes, műszeres guruk 50%-a (akiknél én próbálkoztam) kezet sem csókolhatna neki és ezt nem azért mondom, mert haver, hanem mert évek óta segít a szerelésben és tudom, hogy mit tud...
-
rbalint88
addikt
válasz
tikshow #6976 üzenetére
A suzukink is megy 140-et konnyeden, csak 1000km-en mar nem esik jol hallgatni
szep amugy nagyon. Ha te elegedett vagy a dinamikajaval, akkor nincs gond.
Atomheszi: motor nem problemas, geartronicbol az otgangos kicsit nyugosebb szerkezet, de ha cserlegettek benne az olajat rendesen, az is elmegy 4-500ezret nyugoles nelkul, foleg benzinesen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tikshow #6968 üzenetére
Hát a súly lóerő arány egyáltalán nincs meg, meg plusz Én sem vagyok pehelysúly, már + 1 nagyobb személyt + csomagokat is megérzel, hogy jobban kell nyomni neki. Egyszerűen ez a motor(bár szerintem minden szívó benzin harmatos) kevés ehhez a tömeghez.
Nyilván lehet vele közlekedni, de az a tipikus mondás igaz, hogy nagypapásan volvosan.
Bár ugyanezt el tudom mondani a VW 1.6SR motorról is, megbízható, mint ez, de harmatgyenge.
150-nél már szerintem nagyon sokat forog és valóban hangos is, ahogy a kolléga írja. Én pályán 120 körül szoktam menni(bár nekem kibírható, ahol mi használjuk egy 40km pályaszakasz), ott egész értelmesen fogyaszt, 6 körül írja ki a komputer. Egy 6. fokozat viszont pályához el kéne..
Én ebből az autóból egy 2.0 tudnék elképzelni LPG-vel.Amúgy szerintem nagyon kényelmes, bár nekem ülésfűtéses plüss üléssel van, de a hátul ülők sem panaszkodtak eddig.
Ha nem volt csukva akkor a rozsdától sem kell félni, erre azért odafigyeltek a Volvonál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluering Libra irodai forgószék
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest