- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1328 üzenetére
én tisztában vagyok vele, hogy autóból és motorból a minél nagyobb a menő, tehát egy nagy ccm-es, nagy autót el lehet adni, de most ugye itt egy viszonylag kicsi motorról van szó, és a kicsi dolog csak mobiltelefonban és számítógépben menő
tehát érdekesnek tartom a koncepciót, hogy ezt mégis bevállalták - és jó dolognak is tartom, de ugye az iparban kb csak a profit számít -
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1316 üzenetére
mondhatni nem értem az összefüggést, hát teljesen mindegy milyen autóban ülök, nekem miért muszáj minden kigyorsításnál "padlógázzal" menni,? csak azért mert a forgalom is úgy megy
és akkor mi van ha egy biciklis megy előtted?
azért kicsit remélem te nem az a típus vagy, aki látja, hogy pont jön szemből egy autó, de hogy ne kelljen a bringás mögött autózni az ő tempójával, inkább megelőzöd, mert 3an-is-elférünk-az-úton alapon, és centikre mész el mellette...CYBERIA
oké, hogy nem passzol azzal nincs is semmi gond, de ott a teszt, valószínű olyan írta aki vezetett már néhány autót és van tapasztalata benne, és azt írta, hogy az autó végülis jól megy: " kimondottan harmonikus vele az autó"
persze mivel az ára közel azonos a 2.0d-vel (külföldön még olcsóbb is a 2.0d), így nem tudom mi lesz a sorsa ennek -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tibi666 #1299 üzenetére
Nem hiszem,hogy a topik arról szolna. Egyébként biztonság szent grálja volt és örülünk, hogy más márkák is tesznek ezirányban. De érdemes megnézni hány régi volvo szeli még az utakat és ugyanabban a korban milyen francia csoda. Na, mindegy. Én veled nem vitatkozom.
Egyébként is Saab fun vagyok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tibi666 #1296 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy azon kívül, hogy másokkal vitatkozz, mit keresel ebben a topikban?
Azt már látom, hogy különösebben nem szimpatizálsz egyik márkával sem,mert ha valaki valamit belinkel, akkor tuti rálinkelsz valami francia csodát. Stb. Hozzá még a dolgokhoz semmit nem tettél érdemben, csak vitatkozól.
-
tkazmer
addikt
válasz
tibi666 #1290 üzenetére
mára azonban a konkurencia felnőtt mellé.
igen, passzív biztonság tekintetében mindenképp, inkább az aktív biztonság az, ahol a legtöbb gyártó jóval kevesebbet nyújt. persze még mindig vannak olyan jó öreg volvos trükkök, mint pl. a keresztben elhelyezett motor, amik sokat számíthatnak és a passzív biztonságot növelik.
ha megnézed az xc60-t vagy az új s60-t, ilyen széria biztonsági felszereltséggel nagyon kevés autó kapható, gyakorlatilag a mercedeseken kívül mást én itt most nem is tudnék mondani. -
-
blint63
tag
válasz
tibi666 #1283 üzenetére
Kb. 2 éve láttam egy német adón egy jó hosszú adást többek között az NCAP-ről, a volvós kimaradást ott hallottam és ha megnézed S80-ban a legutolsó teszt 2000-es, a legújabb C30 és S40 sincs fenn. Az mondjuk érdekes, h az xc60 fenn van, szal nem tom mi van pontosan.
az meg, hogy valaki ncapra épít autót, vagy sem, szerintem mindegy
Már hogy lenne mind1? Minek teszteltesse pl. a volvo a c30-asát azért, hogy a megbütykölt Clio vagy 207 több pontot kapjon? Amúgy nem a francia autók ellen beszélek, csak pont őket hozzák példaként az ncap-es trükközésekre.aki tudatlanul áll hozzá, az valóban úgy láthatja, hogy valótlanok lehetnek az adatok.
Akkor meg pláne nagy a probléma, hogy agyba főbe hirdetik az 5csillagos eredményeiket a gyárak. Mi értelme van úgy az egésznek, ha félrevezető meg szakmai tudás kell hozzá? -
blint63
tag
válasz
tibi666 #1279 üzenetére
Megmondom őszintén először csak a magyar wikis oldalát olvastam el, de se ott, se a hivatalos oldalon nem írnak ilyent (leglábbis első átfutásra nem vettem észre).
Attól még hogy két clio ütközik megnézem mikor vagy ua. biztonságban mind egy 6-os audiban dupla akkora gyűrődőzónákkal és biztonsági felszerelésekkel. Mindezzel csak arra akartam utalni, hogy úy semmi értelme az egésznek, ha "csal" egy csomó autógyár, pl azzal h ncap-ra épít autót. Nem csoda, h pl. a Volvo sem vesz részt már jó ideje.edit: Arra egyébként tökéletesen megfelel a teszt, hogy a kínai papírautókat kizárhassák az eu-i piacról.
-
V.Stryker
nagyúr
-
CYBERIA
őstag
válasz
tibi666 #1237 üzenetére
Ha már választani kell, hogy kicsit hidegebb legyen annál vagy kicsit melegebb, akkor én az utóbbit találom kedvezőbb választásnak.
#1238 LOTR: az én monitoromon a 4300 K látszik a legkellemesebbnek, a 6000 elmegy, a 3000 kimondottam sárga (ettől függetlenül nem kellemetlen). A 12000 erősen lehangoló.
-
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1218 üzenetére
hehe, most már eléggé eltértünk a témától, de azért ne tartsunk biztonságosabbnak egy autót, mert erősebb motor van benne és ha odalépünk neki jobban gyorsul, én maximum praktikusabbnak mondanám vagy annak, hogy gyorsabban ki lehet vele jönni rizikósabb helyzetekből
de akkor innentől kezdve nem is beszélünk környezetbarát, keveset fogyasztó autóról és alacsonyabb fentartási költségről, és ezek mellett simán elfogadható menetteljesítményről (a 15kg/le adatból következtetve)nem tudok statisztikákat, de szerintem nagyjából a Mo-on eladott autók nagyon nagy részére jellemző ez a 15kg/le
-
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1215 üzenetére
hát 163le d5-nél erősebbet nem vezettem, de ha azt nézzük, hogy az is ~1600kiló, az pedig "csak" 10kg/le
nekem ez a veszélyesen lomha kifejezés nem tetszik, ugyan úgy akkor a gyors autó meg veszélyesen gyors, ahogy CYBERIA is mondta sofőrfüggő, aki rendesen vezet az gyors és lassú autóval is tud normálisan vezetni, bár a gyorsban meg van tartalék, de nem környezetkímélő és nem takarékosnem mintha egyelőre az a veszély fenyegetne, hogy 10milliós 1.6d s80at kéne vennem
CYBERIA
én is rá gondoltam, írhatna valami témába vágót lassan -
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1213 üzenetére
hmm, most erre mit mondjak
látszik, hogy elhamarkodottan vonsz le téves következtetéseketvagy számodra mi számít normálisan motorizált autónak?
mindenesetre a véleményem attól még nem változik
ha van svéd érdekeltségű topiklátogató -márpedig tudtommal van- aki olvassa is a fórumot, az írhatna erről kicsit bővebben, hogy a svédeknél van e állami támogatás az autókra, az mitől függ és mekkora összeg
előre is köszönöm/jük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sencor Mobilklíma (Wifi) sac-mt7049c
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Asus rog g751y elkelt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest