- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
woodworm #12391 üzenetére
Köszi
Még egy hülye kérdés, ha egy 15-ös Openwrt-re tolok egy LEDE upgrade-t (17-re) akkor megmaradnak a beállításaim?
Illetve, itt beszéltük, hogy a 15.05-re is lesz patchelve a KRACK, van erről valami? Elkészült? Melyik buildben van...? Mert az Openwrt oldalán semmi infó arról, hogy van-e új build.
-
lócitrom
őstag
válasz
woodworm #12318 üzenetére
feltételezem. "gyári" OpenWRT felületet nem láttam egy ideje. de gondoltam releváns lehet, mert a Gargoyle erre épül. annyi biztos, hogy Gargoyle esetében van erre felület, de az a gyakorlatban nem enged bemenni 1% alá. ahogy említettem végül más módon formáztam meg. bár sikerült a legkevésbé lényeges megállapításomra fókuszálnotok, nem lettem okosabb
elsőre nekem is feleslegesnek tűnik az 1GB is akár, csak olyan rég nem foglalkozom ezzel, hogy felmérjem mi a bánat igényelhet ennyit. ha olyasmi fogyasztásra kell gondolnom torrent meg minimális fájlművelet esetén, mint egy PC-n, akkor 128MB tényleg bőven elég kellene, hogy legyen. nem tudom milyen okosságokat lehet még csinálni, de talán valami IRC/BNC dolgot akarok még rátolni, már ha lehet.
-
kovbandi82
őstag
válasz
woodworm #12018 üzenetére
Megvan a beszélgetés
Eléggé jól meg le van írva, ha hazaérek összeillesztem a részleteket és megpróbálom. Köszi.
Más: sikeresen csatlakoztattam egy webkamerát a Openwrts eszközömhöz, jelenleg egy BananaPI M1, megy az élő kép, de az istenért nem ment képeket. Próbáltam az mjpg streamer appján beállítani mappát, de nem ment. Valakinek van ebben tapasztalata, hogy is megy ez?
-
nOvOp
senior tag
válasz
woodworm #12011 üzenetére
Nem ismerem! Tomatot használok egy másik routeren, de erre azt nem lehet tenni. Az openwrt-t és a dd-wrt-t "ismertem", ezért akartam a gyári szoftvert valamelyikre lecserélni. Ahogy láttam dd-wrt nincs erre a verzióra. Szóval most itt tartok, hogy egy másik fw-t tennék a routerre. Ezér indultam el az open-wrt irányában, de nem találtam róla teljes leírást, ezért is kértem a segítségeteket. De minden megoldás érdekel, ami webes felületű.
-
Laszlo733
aktív tag
-
suste
veterán
válasz
woodworm #11363 üzenetére
én szándékosan nem linkeltem ezt a leírást, mert ez már a haladó verzió
ha nem sikerült többszöri beállításra összehozni az egyszerű verziót, akkor biztos vagyok benne, hogy a LAN interfész dhcp-re állítása nagy problémát fog generálni (vagy már most, vagy később).... -
suste
veterán
válasz
woodworm #11081 üzenetére
és (#11082) btz
esetleg nézzétek meg hol bukik ela dolog:
cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'
cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"
cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep "$(cat /proc/net/*conntrack|grep -i established|awk '{print $7}'|sed "s|.*src=||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"
vagy külön a szűréseket:
cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//"
cat /proc/net/*conntrack|grep -i established|awk '{print $7}'|sed "s|.*src=||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//"
-
suste
veterán
válasz
woodworm #11079 üzenetére
még egy kis bonyolítás
cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'|egrep -v "$(uci show dhcp|grep @host|grep ip=|sed "s|.*ip=||g;s|'||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep "$(cat /proc/net/*conntrack|grep -i established|awk '{print $7}'|sed "s|.*src=||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"
nekem ezzel már csak az élő fixek jönnek le
nálad a nem látszó fix ip-sen akkor van forgalom is?
-
suste
veterán
válasz
woodworm #11076 üzenetére
egyelőre az a gond, hogy ha már egyszer bent volt az ARP-ban, akkor már lehozza a lista
vagyis a próbád csak akkor lesz jó, ha közben másik fix ip-re helyezed!én most bekapcsoltam a PS2-met ami fix ip-s (nem is tud dhcp-t
), és egyből megjelent a listán
viszont kikapcsolva is ott maradmégegy fotnos kérdés:
a nem megjelenő eszköz ugye a tplink-re csatlakozik? -
suste
veterán
válasz
woodworm #11073 üzenetére
na, pont ilyen kis hibák diagnosztizálására gondoltam
(elfelejtettem átállítani, vagy visszaállítani, vagy "csak" ip ütközést csináltam, stb)
ami nem jelenik meg az érdekes, mert az ARP-ban benne kéne lennie szerintem
ha csak anniyt futtatsz, hogy:cat /proc/net/arp
akkor benne van?
-
suste
veterán
válasz
woodworm #11067 üzenetére
valszeg így már nem látszanának a pluszok:
cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|grep br-lan|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'|egrep -v "$(uci show dhcp|grep @host|grep ip=|sed "s|.*ip=||g;s|'||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"
de az ARP-ban ragadás sajnos igen
1: a máshol vargalex által javasolt verzió lesz a jó, hogy a sima dhcp-s szűrés után pingeléssel kiszűröm az aktívokat
2: vagy pedig a headless által javasol verzió lehet jó, hogy a conntrack-kal kell összevetni a listát(#11070) woodworm
szerintem nem jól értelmezed
a lista úgy működne, hogy megnézi az ARP táblát milyen ip-k vannak bent, utána kiszedi a lista fejlécét meg a 00-ásokat, majd kiszűri azokat amiknek vettél fel statikus dhcp-t, majd a mostani verzió kiszűri azokat is amik csak simán kapcsolódtak dhcp-n
így ha nem jelenik meg a fix ip-s eszközöd, akkor lehet hogy van felvéve hozzá dhcp foglalás is?
pont az ilyen problémák diagnosztizálására is gondoltam... -
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #11038 üzenetére
Padavan telepítésről van valami linked? SSH megvolt ugye a pandora miatt, akkor most kell bootloader-t is cserélnem hozzá?
Amire nekem kéne, az a transmission, illetve 5GHz-es sávon a DLNA (4K filmek streamelése miatt lenne jó az 5GHz-es sáv). Na meg samba ugye, ezeket tudja a Padavan? -
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #10871 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy ha port a beállítások mellett nyitott, és alapesetben semmi nem használja, akkor az ellenőrző oldal nyitottnak érzékeli, mert ő tudja használni, míg ha fut a transmission, akkor az használja (vagy legalább is kéne használnia) a portot, ezért az ellenőrző oldal nem fogja tudja használni ellenőrzéskor, mert "foglalt", tehát zártnak fogja érzékelni.
De akkor gondolom nem ez a helyzet.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #10867 üzenetére
Akkor próbáljam ki úgy, hogy a port továbbítást törlöm a beállításokból?
Az alapján amit írsz, jó volt az elgondolásom, tehát ha gépről egyébként egy portot az oldalak nyitva látnak, tehát rendesen van a forgalmi szabály beállítva, mind router, mind modem oldalon, akkor rendesen beállított és futó transmission mellett gépről zártnak kéne mutatnia.
Rendben, köszi, du kipróbálom havernál és jelentkezek.
-
Headless
őstag
válasz
woodworm #10416 üzenetére
BB alatti ddns script ide tartozó része:
# globalis konfig értéke, vagy ha nincs beállítva, akkor nem curl-t használ
USE_CURL=$(uci -q get ddns.global.use_curl) || USE_CURL=0
# ha nem futtatható a curl, akkor felülírja az eredeti opciót
[ -x /usr/bin/curl ] || USE_CURL=0
...
...
grep -i "\+ssl" /usr/bin/wget >/dev/null 2>&1
if [ $? -eq 0 -a $USE_CURL -eq 0 ]; then
#Teljes értékű wget van telepítve és nincs eröltetve konfigban a curl, akkor azt használja (SSL támogatás)
....
elif [ -x /usr/bin/curl ]; then
#ha futtatható a curl, akkor azt használja És az előző nem teljesült.
elif [ -x /usr/bin/wget ]; then
#ha futtatható a wget (busyboxos) azt használja és az előzőek nem teljesültek.
else
#Előzőek nem teljesültek, hibaüzenet nem tud mit kezdeni vele. nincs program hozzá
fi -
suste
veterán
válasz
woodworm #10416 üzenetére
Ha talál curl parancsot a ddns script, akkor azt használja, annak hiányában a wget...
ha jól emlékszem, akkor pontosan így van megírva a ddns script
tényleg érdekes a hiba, mert nekem is küldözgettek üzenetet régebben, de én amikor átálltam interfész vizsgálatra a webes helyett, akkor onnatól már nem volt gond/e-mail -
syler123
veterán
válasz
woodworm #10358 üzenetére
Igen a pandorabox-ot voltam kénytelen visszatenni. Maga a wifi semelyik másik verzión nem működik. Illetve működik, csak teljesen instabil, rövid a hatótáv, lecsatlakoznak az eszközök stb. Az erőforrásokkal pedig jobban bánna a LEDE, meg nincs teleszemetelve.
Ezek szerint már 2 embernél jó a wifi (dir-860l), az a baj amilyen mákom van nálam tuti nem lenne jó.vargalex: Igen mások pedig panaszkodnak a wifi-re, így nem merek beruházni rá, lehet ugyanott lennék vele, mint a Xiaomi-val.
-
syler123
veterán
válasz
woodworm #10355 üzenetére
Ha jól rémlik Xiaomi routered van. Én kipróbáltam a legutolsó verziót és nem jó a wifi. Minden más okés, de normális wifi drivert írni azt nem tudnak, de mégsem a gyári verziót integrálják.
Jó lenne már egy olyan router, ami jól működik (minden megy) friss LEDE-vel.vargalex: Nektek már jó a wifi a D-Link DIR-860L routeren?
-
XanD3R
senior tag
válasz
woodworm #10141 üzenetére
Kozben sikerult megoldani a problemat.
Eloszor a leirasban linkelt factory image-t probaltam feltenni de a gyari UIbol nem engedte igy kenytelen voltam TFTPn keresztul megoldani, viszont nem volt benne luci igy sshn voltam kenytelen bekonfigolni eloszor a netet(PPPOE) majd feltelepiteni a lucit.
Viszont eleg bugos volt a dolog, kidobalt mindig a luci pedig valtoztattam jelszot, meg csomagokat sem tudtam telepiteni, igy upgradeltem egy trunk buildre, azota jo minden sot erre mar az SQMet is sikerult feltelepiteni igy a Bufferbloat is csokkent 800+ msrol 20 msreAz 5Ghz wifi viszont ezzel a verzioval nem mukodik , most azzal szorakozok eppen. Package managerbe nem is latom az ath10k drivert, kezzel meg nem sikerult eddig feltelepiteni.
-
XanD3R
senior tag
válasz
woodworm #10139 üzenetére
Akkor a 15.05.1 verzióba van LuCi?
Mert az elvileg mar támogatja a gd25q128 flash chip-et ami a v2.1be van.Csak letöltöm a factory imaget frissítem a gyári router UI-ból, utána rákapcsolódok a frissített, immár openwrts routerre az 192.168.1.1 címen és onnan mar feltudom rakni a ath10k firmware-t es kernel modult amit írnak, hogy kell a v2.1hez?
Ha tényleg lesz luci akkor nem tűnik bonyolultnak. Ha mégse lenne akkor SSHn keresztül tudom telepíteni ahogy olvasom.
Varok valami megerősítést azért mielőtt nekiállok, hátha mar kipróbálta innen valaki.
-
suste
veterán
válasz
woodworm #10081 üzenetére
na akkor meg főleg igaz amit írtam, mert nálam a 2,4ghz használhatatlan volt, az 5ghz meg hibátlan
aztán most felkerült egy USB3 HUB + 1db HDD +1db pen, és azóta az 5ghz is (?) rossz
de lehet most meg a 2,4ghz a jó, ezt még nem próbáltam
tuti wifi én még nem láttam, pedig volt pár router a kezem ügyében
ha valakinek éppen jól működik, akkor az csak arra a helyre és azokra a klinesekre igaz, a szomszédnál már nem biztos hogy minden ok lenne
a 1043v1-esemet egy ismerősnek adtam el, nálam a wifije teljesen használhatatlan volt (DMA), nála hibátlanul működött 3-4 évig ugyan azzal a szoftverrel és beállításokkal
és ez nem csak az openwrt-re igaz, hanem bármelyik másik szoftverre sajnos -
suste
veterán
válasz
woodworm #9759 üzenetére
material skin alatt valamiért nem megy
de ha átváltod az eredeti openwrt-sre, akkor már megy ott is
materiált próbálgattam, telefonon is egész jó....aztán nem állítottam vissza mentés elött....viszont közvetlenül a 9092-es porton mennie kell mindenképpen, csak állitsál be jelszót a luciban!
-
kovbandi82
őstag
válasz
woodworm #9697 üzenetére
A torrentek nem lépnek ki hibával, futnak, a letöltés még néha ugrándozik, de az is jobb.
Viszont a logban benne van még ez a hiba, adtam a vinyónak külső tápot pedig, szval nem ott a gond:Nov 9 19:44:22 OpenWrt kern.info kernel: [ 584.740000] usb 1-1: reset high-speed USB device number 2 using ehci-platform
Elég sok, kb 2-3 percenként kidobja
-
-
syler123
veterán
válasz
woodworm #9557 üzenetére
Igen nekem van a mini router. Az openwrt az itt közölt driverrel ment rendesen.
390-es hozzászólás, a packages file-ban benne vannak a driverek külön. Bár nekem maga az openwrt nem lett stabil, de a wifi igen. Egyedül a pandorabox megy rendesen a Xiaomi routeren.
-
-
syler123
veterán
válasz
woodworm #8643 üzenetére
Hogyan?
Itt ír róla. Alatta pedig írják hogy működik. Tehát felteszem az Openwrt 15.05.1-et aztán a zip hogy kerül fel a router-re?
Hi all,
after testing the firmaware of changeway and been looking for a solution to the problem of dependency kernel. To fix it, I compiled the drivers (kmod-mt7620 and kmod.mt76x2e) and modified luci with SDK 15.05.1. After using the Image Builder I created a new image removing the default drivers and inserting new ones.Compiling with the SDK CC_15.05.1 there is no dependency problems.
But if I have taken the surprise,new version has 3 wifi interfaces. The interface of 2.4GHz it's well configured, but the 5GHz wifi is misconfigured.
It is solved by editing the /etc/config/wireless file and putting the correct wifi-device name, same as changeway version.I leave the firmaware, a .zip with the packages (compatible with 15.05.1) and one example of the wireless config file.
/etc/config/wireless
Ez után írják hogy:
Thanks nextlvl!
The packages seem to work perfectly with the standard 15.05.1 build for the WiFi mini (using your config).
Appreciate you taking the time to build and upload.
Cheers
Nik -
syler123
veterán
válasz
woodworm #8551 üzenetére
Köszi, közben rájöttem hogy nem a routernek van a baja, mert a Linuxos firefox alól működik rendesen, hogy menne el a fenébe a Firefox, ezért raktam újra a routert
Mondjuk egy romot ki is akartam próbálni, de az meg más miatt nem volt jó, szóval csodás...
Chrome ugyanezt csinálja nálam, csak másik Pc-n jó, amin Linux van.
Utóbbi romhoz viszont lenne egy kérdésem. Ha egy más valaki által készített romnál azt írja a böngésző, hogy nem hiteles a tanúsítvány, mert nem az openwrt írta alá, akkor inkább ne használjam?
Róla lenne szó. -
suste
veterán
válasz
woodworm #8459 üzenetére
csak vigyázz a beszerzésnél!
már többféle van belőle, és csak az AC-s éri meg (AC/16/128)
hatótávolság meg csak gyári fw-vel vagy a pandorával volt meg....így az openwrt-s szabadságról nem beszélhet(t)ünk
ha csak gyári fw-ben gondolkodnánk, akkor xiaomi a jobb, ez egyételmű, de hát openwrt-s topicban vagyunk
fomája, mérete nekem is nagyon tetszett, én is gondolkodtam rajta anno, de a wifidriver probléma megállított....azóta meg nem néztem....(utána vettem az OYE-0001-et, amiben az SD olvasó vonzóbb volt akár az AC-s wifinél is, az ár meg ua)
-
suste
veterán
válasz
woodworm #8457 üzenetére
hát nemtom
pontosan melyik xiaomire gondolsz? az AC-sre? mert az drágább is
meg minek a gyors wifi a 100Mbites LAN mellé? jó persze LAN-on másoláshoz jól jöhet, de nekem az nem életszerő sosem, ha úgyis a router a NAS (minek másolgatni?)
nálam ez simán veri a miwifi minit (AC wifidriver is problémás volt még 1-2 hónapja...) -
The DJ
addikt
válasz
woodworm #8032 üzenetére
Régi angol verziós FW-vel érkezett a Xiaomi router, mindenképp szerettem volna lecserélni valami normális (általam is érthető és okos) FW-re, ezért választottam az OpenWRT/Pandoraboxot. Meg elvileg itt már a wifi is ugyanolyan erős, mint a gyári FW mellett. Azért szívtam vele rendesen, felment szépen az Openwrt, de minden újraindítással elfelejtette az összes beállítást és a log is tele volt jjfs2 hibaüzenetekkel. Eltelt 1 óra mire rájöttem, hogy formázni kell a rootfs_data partíciót, azóta tökéletesen üzemel.
Viszont továbbra se tudom mi a gond a fenti konfigurációval és miért nem érem el a routert ha fix IP-t adok a LAN-nak és kikapcsolom a DHCP-t. Vagy ebben az esetben nem kell megadnom átjárót? Ha valaki tudna segíteni, akkor azért nagyon hálás lennék. Nem kizárt, hogy megint én rontottam el valamit.
-
-
syler123
veterán
válasz
woodworm #7558 üzenetére
Az nincs, a gyári csak kb 5-10 percig volt fenn. De gondolom mindegy is, lassú. Arra jó hogy leszedjem a torrentet, de arra már nem hogy a router-ről másoljam pc-re a leszedett holmit. A transmission kiszolgálja a netemet, 1,8mb/sec-el is töltött, nekem ez a max, de lekorlátoztam 1,2mb/sec-re hogy feleslegesen ne egye az erőforrásokat, különben is ráérek.
Winscp-vel olyan 3mb/sec-el tudog pc-re másolni.
Dlna-ra még kíváncsi vagyok, talán arra elég lehet a sávszélesség hogy filmet nézzek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest