- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Van
Ha elindítja a QuickTime alkalmazást, azzal van lehetőség Screen recordingra (vagy Audio recordingra, ha csak a hangot akarja rögzíteni). Bővebb infó.
Van egy két részes videóm is egyébként YouTube-on, amit az egyik tanfolyamomon rögzítettem és vágtam meg, ha gondolja, azokat is végignézheti (főleg, ha Windows-t használt előtte).
-
Nem biztos hogy jól értem amit írsz, egy screenshot talán jobb lett volna, de szerintem az az alapvető gond, hogy nem ismered az OSX telepítési megoldásait. Alapvetően kétféle metódus létezik, az alkalmazás fejlesztőjétől függ hogy melyiket alkalmazza. Az egyik, amikor van installer az apphoz. Ebben az esetben valami hasonló megoldású gui-t látsz, mint a windows-os next,next,finish telepítők, persze kicsit máshogy néz ki, de a lényeg ugyanaz. A másik az OSX "app container" lehetőségét használja ki, ilyenkor egy image file (.dmg) a "telepítő", amit a sima Finder (a windows intéző a párja a másik oldalon) nyit meg, olyan mintha egy iso-t mountoltál volna. Ebből tud futni az app önállóan, vagy akár be is húzhatod a globális Applications folderbe. Kis várakozás után (oda másolja) gyakorlatilag kész a telepítés. Az uninstall is ennek megfelelően egyszerű: behúzod az appot a kukába.
Az említett Applications foldert bele is szokták symlinkelni az imagebe, szerintem ezt láttad ott (ha Linuxozol akkor ez ismerős lehet). Ez azért kényelmes mert csak beledobod az imageből az appokat, és megvagy, nem kell keresgélni egy másik Finder ablakban az Applications foldert.
Szóval szerintem az említett appnak nincs next-next-finish-es telepítője, és az Applicationsbe sem húztad be, hanem az imageből futtatod. Húzd be, és akkor a helyére kerül, nem kell tartogatni az OpenOffice telepítőt (dmg filet) utána.
Ugyanakkor az, hogy az imageből futtatod az appot, nem kéne hogy bármilyen sebességbeni változást okozzon, hacsak nem valami lassú külső eszközön van a dmg (image file), pl. egy pendrive-on. Ha fel van másolva a gép hdd vagy ssd-jére, akkor pont olyan gyorsan kéne onnét is indulnia, mintha behúztad volna az Applicationsbe. A behúzásnak tulképpen kényelmi és logikai funkciói vannak csak.
Ha a gépen van az image (és nem pendrive-on), akkor érdemes lenne jobban megvizsgálni a gépet. Más alkalmazás nem lassú rajta? Esetleg nem egy kevés ramos, ssd nélküli régi gépről van szó?
-
bmwk1200s
őstag
Amit letöltesz az a telepítő, kiterjesztése .dmg
Ezt megnyitva felcsatolja a rendszer a képfájlt, mintha csak egy meghajtó lenne.
Ezután a megjelenő ablak, ahol látod az appot és az applications mappát arra próbálna rávenni, hogy az appot csak húzd rá az applications mappára. Ennyi macen az app installálása (akad kivétel, de nem sok).
Szerintem elég informativ, te szerintem túl komplikáltad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest