- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
Én sem vagyok egy totalcommanderes fazon, két intézőt megnyitok, és "dobálom" egyikből a másik mappába a dolgokat mikor rendet rakok.
Én azt hittem ez annyira alapvető dolog hogy a finder tudja. Azon nem csodálkozom hogy ezen csodálkoznak mások, hiszen az ipad topikban 2014-től 2020-ig jelen voltam.
Így van, majd szétnézek a lehetőségek között.
Skylake
Később akartam szummázni, nekem mit adott a mac.
Egyelőre a kiugró pozitívumok, ami a tervezésben segíti a munkámat, és lenyűgöző, az a fokozatmentes scroll, amivel a nagyítok, és a horizontális scroll.
- Tetszik hogy nulla hangja van a mac mininek.
- Szebb a kép a monitoron mint windowson.
- Vannak gesztusok, melyek nagyon tetszenek
és nagyjából ennyi is.
Ha kihagytam valamit majd megemlítem. Ki szoktam emelni a pozitívumokat is, nem szapulni jöttem ide.Na most a scroll windowson is össze fog jönni a Magic Moussal, úgy tűnik, a gesztusokat pedig windowson a villámgyors billentyűkombinációk helyettesítik.
Szóval nem sok pozitívum maradt egyelőre, de kitartó leszek.
Az excel sajnos nem úgy működik mint windowson, és vannak még más dolgok is amit még nem sikerült összehoznom.
A legnagyobb csalódás a finder egyelőre, pedig egy operációs rendszernek kisujjból kellene tudnia mindent ami a mappázással kapcsolatos.
Nekem a zoknim soha nem lesz apple, még ha lesz is apple zokni, mert én pont letojom. iphone-ból direkt matt feketét választottam, mert azon nem látszik a hivalkodó logó, az ipadeimet le akartam matricázni, és szívem szerint a miniről is levakarnám. Unalmas és túl nagy.A google minden mozdulatától kiráz a hideg, így csöppentem az apple rendszerébe. (A microsofttal nincs komolyabb bajom, windowsra mindig is szükségem lesz, teszteléshez.)
Nem kell végtelen funkcionalitás, csak rohadt gyorsan tudjam végrehajtani a feladatokat.
Csak hogy itt 1 billentyű helyett 3-at kell nyomni.
Ehhez több idő kell hogy megszokjam. -
PlayMax
nagyúr
Billentyű és egér eddig is támogatott volt ,iPadOS 16-al meg teljes kijelző felbontásban lehet majd használni bármilyen monitort.
Lesznek még itt meglepetések ,nem hülyeségből rakták bele az M1-et (még arra is látok esélyt ,hogy a macOS-t fel lehet majd telepíteni hisz minden adott).
-
-Skylake-
addikt
"Mióta a macOS hibája, hogy a gép karcolódik?"
Semmióta, de mint olyan, komplett termékként lehet csak tekinteni rá, mivel a macOS nem érhető el más laptopra csak macbookra. A gépet mint komplett rendszert véleményeztem.
Az pedig igenis egy áldozat a design oltárán, hogy egy laptop tetőtől talpig fémből van. Rohadt prémium érzetre , gyakorlatilag egy state of the art az mbp például, csak egy olyan eszközről beszélünk ami addig hordozható amég mágneses kesztyűvel fogod és csak úgy tudod biztonsággal lerakni, ha van a laptoptáskában hozzá egy vízmérték....
Nézd, van millió egy valóban munkagép , lenovo , dell , toshiba , márkánként vagy 6-8 termékcsaláddal. Tudod mi a közös bennük ? Egyik sem fémből van. Ez okkal van így."A cimkézéstől kezdve az intelligens mappákon át az automatorig rengeteg lehetőség, potenciál van az alap rendszerben is."
Persze... meg rengeteg dolgot egyáltalán nem tud / brutális szopás árán tudja.
Azért amikor 2 hétbe telik (keresd vissza nyugodtan, írtam ide) mire megoldod, hogy fel tudjon connectelni ez a szar egy sima smb megosztársa , mert a kapott hibaüzenettel SEMMIT nem tudsz kezdeni, majd tonna guglizás és minden utána a hivatalos apple.com support válasza fél óra screenshot küldözgetés után annyi, hogy a; tuti jó a password ? b; az apple setupol külön erre nekem egy callt (lol) , hátha ott tudnak majd valamit mondani......
és akkor mikor már végképp feladtad akkor kiderül, miután capture-oltem 100k packetet wiresharkba (tipikusan mindenki igy kezdi ugye aki egy nasra fel akarja dobni a gyerek szulinapi képeit...), hogy ja igen, macen alapvetően hiába van smb2 , tiltva van... és akkor gugli megint, hogy lehet feloldani neki az smb2 -őt és akkor találsz egy 2 soros terminal parancsot ami után hibátlanul megy. De ki nem írná még véletlenül sem, hogy ez a baja, nagyjából az a hibaüzenet hogy "szia rossz csá".
tudod ez winen hogy néz ki ? "akarsz connectelni ? igen - nem" . Ha nyomsz egy igent akkor connectel.
Én értem , hogy mi a jó ebbe a rendszerbe , azért is használom ezt. De ettől függetlenül nagyon ne menjünk el amellett, hogy ebbe a rendszerbe az a jó , hogy kőbuta. Megveszi a user a macbook airt meg az ájfont , vesz egy 200gb-s icloud előfizut aztan minden kész. Abban a pillantban, hogy ebből ki akarsz lépni, úgy leszopat a rendszer, hogy az életkedved is elmegy. A macos flexibilitása nulla, azaz nulla. Lényegében semmit nem tudsz kezdeni magaddal, ha bármit máshogy csinálnál mint ahogy azt kaliforniába egy szójás latte mellett elképzelték.
Senkinek nem tűnt még itt fel, hogy soha nem készült még olyan promó az apple-től amiben valami olyanra használták a gépet aminél maga a számítástechnika a munka ? Olyannal reklámozzák mindig , mindenhol , aminél a számítógép csak egy szükséges eszköz a kész termékhez, ami meg nem 0 és 1 , fotó , videó , zene , nagyjából ez a szentháromság. Aki zenét csinál az ZENÉT csinál és annak nem esszenciális tartozéka a számítógép, hanem a folyamat egyik lépése. MBP nélkül is van zene , MBP nélkül is van videó, MBP nélkül is lehet rajzolni. Azoknak gyártják ezeket az eszközöket akik nem számítógépet akar használni, hanem rajzolni akarnak csak kell hozzá egy ceruza. Az MBP ez a ceruza.
A MacOS annak igazán jó, aki nem akar számítógépet használni, csak számítógépet kell használnia.
Én konkrétan pont ezért mentem el a mac mini irányába. Megváltozott a napi életem, más munka, összeköltöztem párommal , faszomnak se volt kedve wint berhelni egész nap, akartam egy eszközt ami elé le lehet ülni azt ha bekapcsolom be van kapcsolva, nem sir meg nem nyekereg mindenért, de tudja azt hogy a nap bármelyik pillanatában le tudok elé ülni és rendelni 3 kaspót az ikea.hu-ról. Ezt pedig hozza is (nagyjából, azért valószínüleg 0. napi vásárlás lesz az uj mini - ha lesz - mert azért ja, jó az m1 , az m1prótol felfele. A sima m1 a sima minibe hát...mondjuk ugy hogy kijelölte az irányt, de azért erős túlzás azt mondani, hogy potens cucc, főleg az pro/max árnyékában.Az MBP14-em tudja nagyjából azt a teljesítményt meg rezponzibilitást amire azt mondom, hogy elégedetten lehet használni a mindennapokban).Ettől még nem lesz rossz, az egyszerűség is lehet érték. A macOS legnagyobb értéke az egyszerűsége, nagyjából olyan bonyolult mint egy sárgatányér.
-
UX
tag
Akarok rá válaszolni, de mint írtam elutaztam. Majd megnézem pontosan mely fájlok azok amelyek a quicklook-al kicsiben nyílnak meg, a képekben, vagy a megtekintőben nagyban.
Megértettem mikor írtad hogy ki lehet jelölni, akár gyorsgombbal is, csak én olyan fajta vagyok hogy még azt a gomblenyomást is megspórolnám.
Abban igazad van hogy mindig fennakadok egy problémán és kiakadok, pedig volt hogy azonnal tudtatok rá megoldást.
Most viszont úgy érzem ezek csak félmegoldások lesznek, de ne legyen igazam.
De mint írtam, az sokat elárul hogy elég sokan néztek másik fájlkezelő után. Annyira csak nem oké a gyári, el kell ismerni.techn7ne
Egyetértünk, az ipad OS egy baromi jó rendszer, akár lehetne tökéletesnek is mondani. Csupán azt jegyeztem meg hogy van aki 8 éve is tökéletesnek nevezte, pedig akkoriban még hemzsegett a hibáktól. Annyira hogy sokszor a falhoz vertem volna az ipadet. És megjegyzem, ott, és akkor nem én voltam a béna. Ennyit tudott akkor a rendszer. De lásd a fanboynak minden perfect volt.
Ezért nem mérvadó mindenki véleménye. -
UX
tag
Filmtekercsben van 400, ebből nyílván nem lapozom fel mindet, de az utolsó 50-100-at igen.
Ügyfelenként max. 80, az megint másik mappa.
Ha van bill. kombináció akkor oké.
Mondjuk akkor is körülményesebb mint windowson, ahol kijelölöm melyik alkalmazás nyissa meg. Mac-en gyakorlatilag kijelenthetjük hogy a fotók alkalmazás nem tud megnyitni minden fotót ami a gépen van.#37580Czo
Arról nem tehetek hogy gyenge a képzelőerőd.
Képzeld el hogy a quicklook nem áll le a sor végén, képzeld el hogy csak jobbra és balra lapozol, nem jobbra, le, balra, jobbra stb..
Aztán képzeld el hogy az ablakméret fix., és hogy minden fénykép normális méretben megnézhető, egyik sem kicsinyített.
Ugye milyen király? Na ilyen egy windows ablak kezelő.
Kurzorral lapozgatás?Abban azért remélem egyetértünk hogy a nyilakat kényelmesebb kezelni, mivel puhább mint egérrel kattintani, és "céloznod" sem kell. A gyorsaságról egészen különbözik a véleményünk.
blakey:
Nem kerülte el a figyelmemet, ugyanígy kicsiben jelenít meg néhány képet. És a galérianézet meg sem közelíti azt a tudást, amit a képek alkalmazás tud.
Én naív azt hittem, mikor váltottam, hogy legalább lesz egy zsír képnézegetőm. Van is, csak épp nem kompatibilis a saját keretrendszerének a tagjaival. Bumm -
hkari
őstag
Alaposan körülnéztem a témában, szerintem az egér lesz a ludas, másnál is van ilyen aki Logitech egeret használ.
Este majd kikapcsolom és kiderül.
Egy másik dolog.
Ilyenkor ez mit szeretne?
Bármit írok be nem fogadja el... Ha rámegyek hogy tiltás akkor meg bejön a nas tartalma. Nem értem
Szerk: Újraindítás után jó lett.
-
ro3000
tag
Igen tudom, jelenleg a gyári HDD-t lecseréltem egy SSD-re. De szeretném, ha az 1 gigás HDD megmaradna tárhelynek, és egy gyors SSD-n lenne a rendszer. A thunderbold házikó csak azért nem jó, mert az USB-C végű. Tehát, van egy NWME M.2 SSD, amit szeretnék használni, és a HDD-t is. Ezért kellene valahogy összehozni az SSD Pcie csatlakozóját Thunderbold-ra.
-
Czo
addikt
Mondanam, hogy rakj fel valahova egy ilyen PDF-et es akkor mas is meg tudja nezni. De pl. siman lehet, hogy hibas a PDF. pl. tartalmaz embedded fontot, de abbol a fontbol hianyzik az o" te pedig valami helyettesitest latsz. De az is lehet, hogy nincs benne beagyazott font, es a gepeden levo fontbol hianyzik az o" betu. Ezt ugy konnyu megallapitani, ha elerheto a PDF.
Ha pl a 10.15 hibaja, azt ugy a legegyszerubb kideriteni, ha az elavult rendszerrol updatelsz egy up to date verziora.
-
Igen, driver kellett telepíteni, utána már tökéletesen működött. Buktató egyedül ennyi volt hogy driver kellett. A frissítést nem írja ki, azt nem tudom állítani, csak a fő kijelzőnek.
De nem vibrál nem villog, szerintem minden téren megfelelő. Bár én munkára használom nem játékra, és filmezésre. A felbontása 1920x1200. A nagyobbik monitor felbontása nyilván nagyobb, az 3440x1440, ez a fő kijelzőm.
Alvás után is tökéleten működik, rögtön érzékel.Ahhoz képest, hogy műanyag ház, nagyon meglepődtem, mert nem melegszik, sőt, még csak nem is langyos.
Így első körben tökéletesen elégedett vagyok vele. A kis driver/szoftver is magától indul miután beléptem a macOS felületére.
A szoftver letölthető az oldalról ahol vásároltam, az utolsó az ami nekem kellett.
-
-
-
-
Akkor amit #37374Czo linkelt, a külső videókártya lenne a legjobb megoldás. USB csatlakozóm van egy szabad, illetve az hogy vga csatlakozás van, lenne rajta, nem nagy gond úgy is munkára használom nem szórakozásra.
Effektív ez lenne a legjobb és leg egyszerűbb, mivel egy monitor hdmi, a másik display port csatlakozással van jelenleg rajta.
-
Czo
addikt
Ez nem HDMI splitter. Ez egy DisplayPort MST eszkoz. A DisplayPort, mint protokoll tud olyat, hogy 1 kabelen, tobb jel megy, igy technikailag egymasra fuzve, be lehet kotni tobb monitort. Az OSX sajna nem tamogatja az MST-t, igy ez itt eleve ki van/lenne love, de ha tamogatna, akkor sem mukodne, mert mind a ketto megjelenitot, kozvetlenul latja a rendszer, tehat, beletartozik a limitbe, ugyanis, mind a ketto megjelenito olyan, mintha kozvetlenul a gepbe lenne dugva.
Amire te gondolsz, az olyan eszkoz, amibe 1 valodi jel megy es az eszkoz osztja tenylegesen kette. Ilyen is letezik, de mikor utoljara hasznalni akartam (amikor az USB-s megoldast vettem), akkor nem volt OSX ala driver. Driver nelkul pedig nem udja az OS, hogy a kep melyik resze es hogyan van/lenne kettevagva.
-
martatamas0
csendes újonc
A Konzol appban a napló fájlban minden ilyen apró módosítás ami történik az tárolva van?
Az amit a gép módosít vagy amit én is módosítok?
Röviden, ha én beállítom 12:00-kor az SSL pipát, majd elmentem.
Utána 16:00-kor azt látom, hogy eltűnt a pipa.
Akkor ez a változásnak benne kell lenni-e a napló fájlban? -
martatamas0
csendes újonc
IMac gép, most nem tudom melyik verzió OP, mert a gép nem az irodánkban van.
A mail fiók egy saját, tehát info@cegnev.hu, tehát nem gmail, stb.
És a szolgáltató levelezőszerverét használjuk, ahol a domain-ek is vannak.
Amúgy reggel minden bejovő és kimenő adatokat helyesen beállítottam, portok, stb. mert volt teljes teszt küldésre és fogadásra. Így azzal nincs gond.
Kb. pár óráig simán tudták használni a levelezőt, küldeni fogadni, majd utána a kimenő mappába kerültek a levelek és onnan nem ment tovább.
És pont ezért, mert eltűnt a kimenő beállításoknál az SSL pipája.
A mail app rész azt nem tudom, hogy volt-e utána bezárva vagy folyton nyitva volt, de ez igazán lényegtelen, mert a beállítás el lett tárolva, hiszen 1 órára rá is tudtunk levelet küldeni stb.
Support-tól kaptuk ezt a tippet, esetleg ha valakinek ez mond valamit:
"Az NVRAM vagy a PRAM alaphelyzetbe állítása Mac számítógépen" -
kkp900
senior tag
-
kkp900
senior tag
Szó szerint ahogy írtam. Így csinálom ahogy le van írva ,és a múlthétig még működött is rendesen. Amikor kiválaszotm a Homepod minit akkor egyszer csak sokkal hangosabb lesz a normális hangszoróin ,és ennyi világít fehéren a Homepod ,és ennyi ebből látom ,hogy az ő hangerejével játszhatja le kb ,de nem reagál a Homepodon se a hangerő + - ra se.. Semmit nem változtattam az egy hét alatt ..
Iphone 13 proval simán működik A zene appból a Radio1 hallgatás és átküldés a Homepodra. De a Mac miniről nem megy...
-
PlayMax
nagyúr
-
UX
tag
Úgy már oké a dolog, bár ha az A monitoron 3d modellezővel tervezek, annak néhány kis ablakát át szoktam dobni B monitorra. De az talán nem lesz zavaró.
Tényleg nagyon elegáns, de nekem pont hátra kellene a kimenet, mert az új egér és a billentyűzet is vezetékes lesz, úgy gondoltam.
Olyat próbálok majd keresni, ami a hdmi elosztást is tudja.
Előre én nem szoktam dugdosni semmit, felhőben dolgozom.
Az ára itt 369 ezer, ha kiválasztom a 16GB-os verziót, alul mutatja. Az apple-nél 389e.Még valami numerikus billentyűzetet is néznem kell, mert windows-ossal lehet hogy szívni fogok.
Az apple nem szimpi, túl laposak a billentyűk. A mediumot szeretem. -
UX
tag
Nagyon köszi a részletes útmutatót, így már világos.
Az törvényszerű ennél a megoldásnál hogy a két monitor és a tv nem tud egyszerre menni? Gondolok itt arra ha munka közben csak fél szemmel nézném streamen a sznúkert például.Úgy látom itt usb elosztóra is szükség lesz és vethetem bele magam az elosztók tengerébe. Újabb feladat. 🙂
Van kedvenc márkátok, típusotok, ami sok lehetőséget rejt magában?
Mármint ami usb- és hdmi elosztó is egyben, és akár még van rajta néhány egyéb port.Illetve még egy utolsó kérdés, hogy ettől olcsóbban tud-e valaki mac minit? (Áfásan)
Mert ha itt a legolcsóbb, akkor inkább az apple-től vásárolok. -
hibavissza
veterán
Persze, az volt az első amit megnéztem.
Elég frusztráló, mert évek óta minden flottul ment Serviioval Win10 alól. H264/265 4K 50 Mbps-ig tökéletesen vitte.Most ott tartok, hogy rádugdosom a HDD-t a tv-re. Szerencsére azt már sikerült elérnem, hogy ne verje le a HDD-t állandóan seedelés alatt. Külön alkalmazás kellett hozzá. Amphetamin. Nagyon beteg dolgok vannak itt Windows után. Picit időutazás feeling (visszafelé).
Viszont van előnye is. Nem rogyasztja le az itthoni wifi sávszélt a filmnézés. Úgyhogy lehet nem birkózók tovább és dugdosom az usb-t....Egyetlen dologgal nem bírok zöldágra vergődni hetek óta. A Safarival. Firefoxot megnézem M1-en mit művel...
-
-Skylake-
addikt
Mindkettő Wifi. Arra a kérdésre pedig, hogy látja a routert az a számítógép amire épp próbálom felmapelni a routeren lévő ssd-t , had ne válaszoljak inkább. Nézd no offense, de nem azért írok ide mert elment az áram és ki van kapcsolva a monitor, hanem mert megcsináltam úgy egy mappinget ahogy az apple mondja, szart sem ér mert nem jó, az Apple Support is ellnikelte a szart sem érő leírásukat, majd felajánlották hogy majd felhívnak (de minek...) , miközben másik gépről a megosztás rendben van. Nyilván azonos feltételekkel próbálom, azaz pl mindkét eszköz wifi és nyilván azon a routeren van a Mac , mint amin a network drive is van, nem a facebook regisztráció közben akadtam el...
-
-Skylake-
addikt
Igazad van, bocsi. Szóval.
Amit linkeltél, próbáltam. Próbáltam kézzel megadni neki Connect to server-hez is Finderbe, illetve próbáltam kitallózni a "Networks" alól is. A probléma ez :
User-pass párosig el sem jutok, mert instant ez az üzenet fogad. Tűzfal ki van kapcsolva.
"Pingre válaszol az IP ? " - Mint mondtam , ez a konkrét network drive jelenleg is fel van csatolva egy Windows gépen, tehát maga a megosztás biztos, hogy jó. A Winnel működik, a Mac-nél van a gond, nem az SMB konfiggal.Ezt próbálnám felcsatolni egyébként :
(háttérben az apple support aki annyit segített, hogy ellinkelte ugyan azt amit Te is, vagy amit az első keresésre kidobott a google, hogy "mac cant connect network drive")
-
PlayMax
nagyúr
Neked is köszönöm...
Más,
Ha jelenleg most töltöm le a macOS Monterey telepítőt az App Store-ból ,akkor nagy valószínűséggel a 12.3.1 friss változatot fogom megkapni?Jól sikerült ez a frissítés a gépemnek és szeretnék egy biztonsági usb telepítőt erről az operációs rendszerről készíteni.
-
moleculez
veterán
Reviewok alapján a kamera képe pont hogy pocsék, az Apple egy szoftver update ígért rá: [link]
Szerintem érdemes lenne egy tetszőleges windowsos workstation/studio gép workflowját átültetni macre. Mint pl ahogy az "x nap Linuxon " jellegű cikkek születnek. Milyen problémákba, limitekbe ütköztök.
-
30z.Samu
titán
Engem sem visz rá a lélek, hogy mást használjak Safari helyett alma rendszeren. Legyen az telefon vagy számítógép. Nem hibátlan böngésző, de szerintem teljesen jól használható. Csak akkor nyitom meg a Chrome-ot, ha valamiért nem akar boldogulni az adott oldallal a Safari. De ez kb 100-ból 1 eset. Viszont Windows alatt már becsípődésből töltöm le a Chrome-ot, holott az Explorer-t leváltó Edge lehet hogy tök jó böngésző, de még sose próbáltam.
-
30z.Samu
titán
Nem vagyok szemüveges szerencsére, ha az lennék, megcsináltatnám 2in1-ben.
Az alvással Nekem sincs bajom szerencsére és a monitornál/TV-nél is akkor, ha huzamosabb ideig nézem. Ami változó milyen gyakran fordul elő. Ez inkább amolyan megelőzés lenne, hogy később se legyen probléma. Megkérdeztem még 2-3 topikban, hogy mik a tapasztalatok, valaki hasonló indíttatásból vette, mint én és így is észrevette a különbséget rövid időn belül. Veszteni nem vesztek semmit, ha kipróbálom, legfeljebb pénzt, de az meg idővel visszajön.
icecave hozzászolásából én azt szűrtem le, hogy az első szemüvege nem jött be, de a csere bevált.
-
kazsmerlaca
senior tag
Akármelyik böngészőt próbálgattam gagyik. Pl. amit tud az OPERA
- kijelölök egy valutát és azonnal kiszámolja (sokszor használom)
- kijelölök egy szót és azonnal megjelenik a másolás vagy a keresés lehetőség (sokat használom)
- letöltés vezérlője nagyon jó
- nagyon szépen vannak elrendezve benne a bal oldali ikonok és a könyvjelzők
- OPERA-ban a legjobb a gyorshívó
- saját Flow nagyon jó!
a többiről nem is beszélve -
Ear001
addikt
Szerintem a HD Sentinel nem jó. Nekem is hasonló estben, NAS-ból kivett lemezeknél 100%-ot mondott, viszont a DriveDX már mutatta, hogy nem százas és a WD programja is azt mondta, hogy amíg lehet, mentsek, mert kuka. (Más kérdés, hogy utána a Win alól elkezdtem a mélyformázást, ami addig jutott, hogy partícionálni már nem tudta, viszont azt meg a Mac vígan megoldotta, és most kicsit sokat használt, de amúgy jó merevlemeznek mutatja minden létező program.)
-
moklys1
aktív tag
-
PlayMax
nagyúr
Windows iTunes-ban simán be tudnám húzni bármelyik zenét egy szinkronizálás után a gyári lejátszóba...
Amúgy van előfizetésem Apple music-ra ,nem is ezért kéne ,hanem a telefonon készítek videókat és saját zenéket akarok alájuk rakni ,így normális formátumba kell ,hogy rajta legyen az audio a telefonon.Itt ez ennyire bonyolult?
Pedig Alma-AlmaNem hittem volna ,hogy ez miatt elő kell vennem egy Windows-os gépet
-
Zewa
senior tag
Igen, latom hogy a sajat procis gepeke a jovo de iMac-ben csak ez az M1-es kisgep van, illetve ha kijon az uj M1 max-al szerelt, az heroin aron lesz. Tobbek kozott ezert gondoltam a 15/17-es szeriakra. Par evig csak elkaparnak, aztan elerhetoek lesznek az uj generacios iMac-ek a hasznaltpiacon. (A regiek ara pedig tovabb zuhan) A kerdes mar csak az hogy melyiket?!
ps.: A szereles nem gond, van benne gyakorlatom. : ) -
r4z
nagyúr
Ezek a +36303444xxx szamok ahogy nezem, mindenfele SMS szolgaltatasra vannak fenntartva, 4 ilyen szam is van nalam hozzarendelve egy gyujtokontakthoz. Szerintem csak veletlen egybeeses, hogy az Apple is onnan kuldott SMS-t. A “Messages” vajon milyen appot takarhat? Apple-nel tudtommal ilyen kod nincs iMessage-hez.
-
Aureal
őstag
Na igen!
Mitől ilyen szenya az Apple?
Ok, értem én, hogy senki nem az örökkévalóságnak tervez. A Win sem ajánlja fel hogy w95-ös programokat futtassunk vagy letöltsünk, meg oké hogy Macet az vesz aki 2-3 évente nem sajnálja a pénzt újra cserélni, de mikor egy alkalmazás azt mondja, hogy ehhez régi a rendszerem, az aktuális támogatottsága meg még él, akkor mi a szöszért kényszerít rám inkább egy új os-t, amihez meg a hardver lesz gyenge, ahelyett, hogy az utolsó támogatott verzióját még biztosítaná hozzá az alkalmazásnak?
(Költői a kérdés, mert tudjuk hogy arra megy ki a játék: vegyük mindenből a legújabbat nyilván az a legbiztonságosabb is...) -
Aureal
őstag
" Plusz ha valahol a Home mappán kívül létrehoztál adat mappát/partíciót, azt is kitörlöd, és kiüríted a kukát. "
Nagyon jó felvetés, mivel pl. egy Win Explorerhez képest Mac-en nem is látom a szokásos rendszermappákon kívül még a meghajtóterületet sem, azt sem tudom ellenőrizni, van-e vhol még vmi amit törölni kéne. Igazából, próbálgattunk utánaolvasni családilag 1-2 éve a Mac világának ahogy idekerült, de mivel nem tudtuk megszokni, sok mindent el is felejtettünk ezekből, hogy csak nagyon ritkán használtuk. Szóval nem is igazán értünk hozzá ezek folytán...
A Garageband pl. alap lett volna (zenész család), de mivel az eredeti rendszernek nem volt része, letölteni sem lehetett addig míg nem update-eljük újabbra. Kezdve pl. hogy rögtön már az Appstore volt elavult előtte amit frissíteni kellett, az meg magával húzta az os frissítést, hogy bármit le tölthessünk...
Catalinától kezdve viszont olyan tetű lassú lett már a rendszer, gondolom az ócska HDD és a megnövekedett programok, illetve erőforrásigényük miatt, hogy valójában már kínszenvedés is használni, perceket várva akár egy ablak megjelenésére is...A Monterey sem segített sokat ezen, s mivel nem bővíthető a rendszer, költeni sem volna rá már érdemes pl. egy SSD kapcsán (legalábbis nekünk nem). Így inkább elengednénk szegényt.
-
30z.Samu
titán
Én gondoltam egy merészet és feltettem. Eddig sem volt gond a rendszer sebességével, de most sokkal gyorsabb lett, látszik, hogy ezt már tényleg az M1-re optimalizálták.
És van egy észrevételem is, mégpedig az, hogy az iCloud-ban található Íroasztal egyet jelent a gépen lévő Íróasztallal. Tehát ha én az iCloud-ban felmásolok az Íróasztal mappába valamit, akkor megjelenik a gépen is. Eddig ez nem így volt (legalábbis Nálam), hanem külön volt a kettő, vagyis amolyan parancsikont tesz ki az asztalra. Erre úgy jöttem rá, hogy kitette a sulival kapcsolatos dolgokat, én meg nem tudtam elsőre hogy miért csinálta és kitöröltem. Aztán jött a döbbenet, hogy nincs a felhőben sem a mappa és elsőre a Kukában is azt írta hogy nem lehet visszatenni, mert nem létezik. De szerencsére ha csak simán csak kihúztam a Kukából akkor visszarakta, de szerintem vagy három szívrohamot kihordtam lábon az alatt a másfél perc alatt.
Közben rájöttem a titok nyitjára, bementem a Beállításokba-Apple ID-iCloud és az iCloud Drive beállításaiban fent ott volt a pipa az Íróasztal és a Dokumentumok között. Azt kiszedtem és most újra külön van a kettő.
-
Thusor
őstag
Csak a neten fellelhető információkra tudok támaszkodni. [Itt] a fórumon, akik rendelkeznek már ezzel az eszközzel írják, hogy átkonfigurálható WAN-ra és LAN-ra is. Ráadásul az egyik felhasználó Mac mini M1-en tesztelte, hogy bírja a 10G-t vele. Átmehetünk természetesen a másik topikba részletesebben ez átbeszélni, de mint mondtam nekem nincs még ilyen eszközöm. Csak az ASUS oldalára és a most linkelt felhasználói fórumra tudok hivatkozni érdemben.
-
Thusor
őstag
Az RT-AX89X két 10G csatlakozóval, egy Base-T és egy SFP+ csatlakozóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a száloptikás és a rézvezetékes 10G-s kapcsolatot is támogatja. Használd ki az internetszolgáltató által reklámozott teljes sebességet vagy építsd ki a saját 10G LAN hálózatodat a PC-k és a NAS között.
Ismét elkerülte a figyelmed, hogy az összes port konfigurálható a két 10G tekintetében. Azért van két port mert az egyiket konfigurálod WAN-ra, a másikat pedig LAN-ra is lehet. De akár lehet mindkettő LAN, WAN pedig marad az eleve 1G WAN portja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Formula-1
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest