- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5885 üzenetére
ja
akinek sok nagy fekete pöttyökök vannak a gépén, az ki van rugva
amúgy sziníezgetik itt is ... csak a kommentekben .... (-:
én azt akarom, hogy most megyek haza ... pasue be (-: sleep, holnap reggel pause ki (-: és egy hét után hogy fog kinézni (-:
még két hetet adok ennek a hülyeségnek, aztán felejtéses témakör lesz gondolom én ....
-
_Blank_
senior tag
válasz
Nyugdíjas #5840 üzenetére
erre voltam kíváncsi:
The mini is also exceptionally quiet: we never heard the fan kick in, even while we played games or watched videos. That's not to say the fan wasn't going, but just that we never heard it. Given our recent experiences with incredibly obnoxious MacBook Pro fans, we're marking that in the plus column. The mini was also laudably cool -- we never felt it get even slightly warm after a full day of testing. -
HXY
addikt
válasz
Nyugdíjas #5821 üzenetére
Sztem jó volna, ha nem kellene átalakítókkal szórakozni.
Plusz egy kábel vinné a képet és a hangot is.
Egyébként meg displayportos TV-t, vagy monitort még csak nem is láttam...
Hdmi meg már mindenhol van.Elvileg a már a mostani displayportos gépek is tudnak hangot. De átalakító még nincs hozzájuk.
Ez a mostani mini is nagyon tetszik. Na de az ára!?! Egy vicc.
Egy kicsit rádob az ember, és kap egy MBP-t. -
cigam
titán
válasz
Nyugdíjas #5800 üzenetére
Nembiztos. Van olyan WD ami csak a salyát mentő szoft-ján keresztül elérhető. Igaz van mac kliens is, de vásárlás elött jól nézd meg/érdeklődj utánna, hogy tényleglátja-e mint mezei USB eszközt. + Olyant is olvastam a WD cuccokrók, hogy egy virtuélis CD is megjelenik amin a programja, van, és minden csatlakozásnál automatice elindul. Mivel ez ujraformázással/partícionálással sem tüntethető el, jól gondold meg.
-
cigam
titán
-
-
DroneZ^
őstag
válasz
Nyugdíjas #5328 üzenetére
hivatalonas is való windowsra az összes apple gép
ezzel reklámozzák az apple-t
mindig az van ami szokott lenni ha valami nem megy. magamtól jövök rá a megoldásra.
Realtek drivert véglegesen kikell törölni, mert sajna a bootcamp driversben benne van és feltelepitiazóta nem szórakozott
-
DroneZ^
őstag
válasz
Nyugdíjas #5265 üzenetére
nem gyári. de nem rossz. most egyenes pózban raktam be a kábelt, és nem szakadt meg. a kábelt apám lemérte müszerrel és jo volt. amugy ugyanolyan a kábel mint az apple, csak az alma logo nincs rajta. itt vettem ph-n
lehet ez a kis minidisplayport dugó nem valami stabil ha a saját súlyával lóg, már nem érintkezik teljesen. ( amugy anyám 1el régebbi macbookján a GYÁRI apple mini dvi sem pattan be stabilabban... )
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5211 üzenetére
menni megy nem kevés prog amin psswd nélkül is ... (-:
találtam én is egy goodpage nevezetűt .. 30 days trial -al ... de egyelőre semmit sem találok benne ... az is megy pld.
csak sima html oldalhoz kellene .. bakcground ... némi text ... email-link ... sajna ezeket a tag.eket fejből nem vágom ,.... nameg TABLE ....
nézem máris netbeans-t köszi (-:
-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #5138 üzenetére
Azért kérdeztem, h tudja-e használni, mert ha nem, akkor bőven elég a 950 is, bár sokkal a 9400 sem jobb nála, mindkettő igencsak alsó kategória. Amit linkeltem mini-t, abba mennyi ram nyomható bele? 2 foglalata van? Akkor gondolom 4 giga a max, esetleg ha fogad 4 gigás modulokat (bár ezek elég drágák) akkor max 8 giga mehetne bele.
Final Cut-nak gondolom leginkább proci és ram kell, h minnél gyorsabban menjen. Proci csere nem tudom mennyire oldható itt meg... de ramot mindenképp kellene bővíteni legalább 4 gigára.Amit prociról kérdeztem, arról tudnál vmi infót mondani, nagyon nem vágom a PPC procik teljesítményét.
-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #5136 üzenetére
Természetesen nem professzinoális célre kell, de azért a munka része lenne a videóvágás.
Sajnos a keret az ennyi, majd idővel, ha beindul az üzlet, akkor lehet váltani nagyobbra
Előtted már írták, hogy annak a powermac-nek a procija kb egy pentium szintjén van, akkor egy Core2Dou-s mini igen sokat verne rá, ugye? Hirtelen ezt néztem az aprók között, sztem elég jó árba van. Vinyó és ram bővítés később megoldható. Videóvágásnál mennyire számít a vga? Final Cut tudja használni a GPU-t munka közben? -
DroneZ^
őstag
válasz
Nyugdíjas #4964 üzenetére
Na megvan, a DVD-ről felraktam a hozzá adott bootcamp drivereket. Már van Nvidia driver... Az egeret nemtudom csatlakoztatni, hitelesítő kulcs nélkül csatlakoztatom, azt írja hogy az eszköz készen áll a használatra, de nem mozog.... Máshogy meg nemlehet kapcsolatot létesíteni vele
Wlan-ra még mindig nincs driver... Na most appleből kilesem mien kártya lehet benne
-
Axel66
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #4911 üzenetére
köszönöm a válaszokat! bár látom kicsit eltévedtem topic ügyileg..
szóval akkor 4 ram, Karma, értem! meg sd slot sincs..most ahogy néztem magam se láttam!Alex '91. Köszi a kiegészítést! Kár, h nem fejezted be a mondatod, pedig az érdekelt volna igazán. Nincs benne infra...és akkor itt, hogy neked ez miért fontos, napi szinten használod és nem tudnál nélküle élni...vmi hasonló
Nyugdíjas külön köszönöm a válaszod, és el is fogadom. Abban segíts kérlek, h ezen: "...ergo nem tudod csak azért kicsengetni a Pro-ra a pénzt, mer neked az kell,..." pontosan mit értettél. Tudom nem illik kiragadni mondatból, de nekem egybe sem világos, h itt mire gondoltál.
egy uccsó kérdés a billentyűzetről: magyar v amerikai? Melyik kényelmesebb? Hallottam úgy, hogy ha megszoktuk az amerikait az utána jobb. vagy ez hülyeség és szigorúan programozáshoz? Ti hogy kértétek?
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Nyugdíjas #4905 üzenetére
Nemtudom hogy van-e olyan topik, hogy "LEGOSTOBÁBB KÉRDÉSEK", de azért ez mindent vitt.
(Idézem ha valaki nem vágná)
Sziasztok!
Szerintetek a Macbook és a Macbook Pro közt nagy a különbség? Úgy értem szerintetek melyiket érdemes megvenni? Nagy különbség van a kettő közt?Csillagos 5-ös APÁM!
-
Axel66
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #4905 üzenetére
Kicsit pontosítok!
a két noti között gondolkodom magam is, ezért a közös gondolkodás jól jönne a megfelelő döntésben. (nem "nyugdíjas" módjára adott válaszokra számítok)Szóval macbook és macbook PRO (13.3 és 2.26 a proci)
macbook pro mellett:
- FIREWIRE
- a KIJELZŐ (erről annyit tudok, h a fehér macbook kijelzője előtt nincs üveglap, és nem észleli a környezeti fényviszonyokat. Persze látványos volt mikor a srác a boltban letakarta a PRO webkamera környékén elhelyezett érzékelőjét és az, automatikusan csökkentette a kijelző fényerejét. Ezt két mozdulattal a macbookon is elvégezhetjük manuálisan)
- VILÁGÍTÓ BILLellene:
- 160as winyó a 250nel szemben
- nekem a fehér jobban bejön (de ez szubjektív)
- és hát az ÁR: fehér mac (240K) PRO (306K) diákkedvezménnyel!Nekem egyetemistaként általános felhasználásra kell. szövegszerkesztés, netezés, és kikapcsként kis photoshop.
Biztos hagytam ki érveket, ezért örülnék ha kiegészítenétek, de alapvetően a kérdésem: Kik azok a fogyasztók, akik a PRO-t preferálják sápadtarcú testvérével szemben és vaj'h miért teszik ezt? (így talán könnyebben eldöntöm,közéjük tartozom-e avagy sem)
és még vmi: érdemes-e a 2GB memóriát 4re cserélni? Többek szerint annyit nem javít a teljesítményen, meg úgyse használja ki az ember.. a photoshop miatt is érdekel (meghát itt még nem kérdeztem
)
bocs a regényért, és köszi az építő jellegű reflekteket!
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Nyugdíjas #4890 üzenetére
Engem ez az üveglap zavar eléggé a kijelző előtt, mert nem adja vissza feltétlen ezáltal a nyomdai színeket, hiába van bekalibrálva. Kicsit contrasztosít.
Cinemadisplay-en nekem személy szerintem jobban tetszenek a színek. Fakóbbak ugyan, de legalább tudom hogy miyen lesz a kinyomtatott eredmény.Kár hogy nincs matt kijelzős iMac.
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #4840 üzenetére
értem
[link] akkor ez már jónak számít?mintha neked láttam volna régebben egy Eizo monitort az aprók között (nem értek annyira sem a monitorokhoz,sem a macekhez,én csak használom) ezek az iMacek már már közelítenek azokhoz a képminőségekhez. Nekem annyi fontos van,hogy tényleg szép színek legyenek,élvezzem amikor ülök előtte,nézek filmet vagy ilyesmi. ne olyan legyen mint a mostani laptop(fényes kijelző) dölöngetni kell,már már fekszik ,görnyedek fölötte és akkor sem az igazi. a régi crt monitoromat jobban szerettem
(#4842) : lecsapnék én is ha nem már régóta gondolkoznék ilyenben és meg lenne rá a pénz,meg nem lenne itt előttem a laptop,hanem már a pénztárcámban lenne
biztos lesz még jó áras,nem szoktam elkapkodni a vételeket,általában jóval ár alatt veszem a cuccaimat-így szívesebben is használom
mondjuk még ki kell próbálnom előtte egyet,egyik barátom most vett egy 20"-ost,majd megnézem az övét ...a MM-ba Saturnba hiába megyek ott lekódolják a surmók
az iSytel meg kicsi és sose veszek semmit...
-
_Blank_
senior tag
válasz
Nyugdíjas #4700 üzenetére
miféle SSD van benne és hogy teljesít OSX alatt? ha használsz virtual Wint az mennyivel gyorsabb, pörgősebb mint az alap vinyóval?
gondolom megérte neked ha lecserélted, igazából csak a kevés tárhely okozhat gondot, de ugye ez könnyen küszöbölhető ki egy nas-al vagy pár külső storage-el..
-
cigam
titán
válasz
Nyugdíjas #4561 üzenetére
És ez nem csak ígéret. Amikor a telepítő elindul, DU-vel paartícionálo/formázos az új lemezt, és az Utility menüben találsz egy olyan menüpontot, hogy Restore System from Backup. Miután kijelölted a TM meghajtót, kiválasztod, hogy mikori állapott töltse vissza, aztán mehetsz kávézni.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Nyugdíjas #4398 üzenetére
Arról, hogy nativan sokkal jobban fut egy játék, mint BootCamp alatt...persze megint csak fenn áll a lehetősége, hogy tévedek....de a videok alapján szebben és gyorsabban is futott egy játék OSX-re írt változata OSX alatt, mint a PC-re írt változat BootCamp-es windows alatt.
Mert ráoptimalizálták az OSX-re! Én csak arról beszéltem, hogy lehetne egy olyan fejlesztő "közeget" létrehozni, ahol az alkotók párhuzamosan fejlesztenek játékot PC-re és Mac-re egyaránt, és így sok sok erőforrást megtakarítanának (pénz, időt, stb.)
Mert azért valljuk be, sokan csak azért tesznek fel windowst a Mac-re, hogy időnként játszhasson kedvencével, ami véletlen nem jelent meg Mac-re.
Én csak jót akarnék na.... -
bmwk1200s
őstag
válasz
Nyugdíjas #4396 üzenetére
Szerintem meg pont azért lehetne rá optimalizálni, mert csak néhány hardvert kell támogatni, nem milliónyit (variációkra értem), az intel proci meg csak könnyít a fejlesztőknek, nem PowerPc-re kell fejleszteni. A jelenlegi AMD videogyorsítók meg bőven jók játékra is! Csak optimalizálni kell!
Amúgy a Crysis meg simán elfut még egy 9400m-en is!Csak még egy példa
-
Alex91
félisten
válasz
Nyugdíjas #3745 üzenetére
MacPower Pleiades Super S-Combo eSATA/FW800/FW400/USB2 3,5"-es ház
Mondjuk az arabol veszel meg egy teras vinyot
!
-
válasz
Nyugdíjas #3611 üzenetére
hümm... LG-Philips
K*rva jónak néz ki ez a 24" iMac... Hétfőn megyek az XMS-be testdrivera! -
-
-
-
válasz
Nyugdíjas #3592 üzenetére
"Megint más kérdés, hogy ha nem jelennek meg munkáid nyomtatásban"
Nem fog megjelenni nyomtatásban (még)
Asszem' majd bemegyek a XMS-be vagy az iStyleba, aztán meglátjuk.
A 24"-osat nagyon nem az Én pénztárcámnak szabták, úgyhogy lehet, hog majd veszek 20" mellé (majd ha már teljesen élesben, komolyan csinálom) valami 20-24"-os Dellt szvsz. -
1010
őstag
válasz
Nyugdíjas #3491 üzenetére
azt hitted mi hogy a machintosh rendszeru szamitogepek hankelto egysege is olyan gyatra putri igenytelen mint a pc kb ben levo tragyale?
elnemtudod kepzelni milyen szepen szol egy powerbook g4
de a muanyag macbook is nagyon jo le alazza az osszes pc muanyag noti hangjat -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- HP notebook topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- OLED TV topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest