-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3607 üzenetére
Vlahogy én is inkább egy 5D-t gyanitottam titkon
Kijelző témára visszatérve:
Nem nagyon tudnék mit mondani, hogy ugyan mivel lehet egyenértékű. Gondolom ugysem láttad még a szemeddel mindet, enélkül meg szinte felesleges is, hogy ki mit ir review-kban. Ezeket szemmel kell látni jól
Annyi a bizonyos, hogyha S-IPS-es, akkor ugyi LG-Philips panel, ha meg valami xVA, akkor Samsung. Ezekkel nem lenne baj, mert a 2407-ből pl. volt mindkettővel szerelt változat,de inkább az elektronika ami itt gyenge. A Dell-ekben igen komoly elektronika lakik. Nagyon jó eredményeket lehet velük elérni kalibrálással, mig az iMac eleve a glossy felület miatt nehezebben kalibrálható, és a beállítási lehetőségei is elég korlátozottak...Én konkrétan azt sem tudom, hogy IPS, vagy valami xVA. Hallottam már mindkettőt. Biztosan lehetne keresni a neten disassembly képet, de erre most igen-igen lusta vagyok
-
joey04
titán
válasz
Neil Watts #3607 üzenetére
inkább 5D Mark II
-
válasz
Neil Watts #3605 üzenetére
Már azt is tudom, hogy egy EOS 300D-je van.
Jó kis gép.
-
biker
nagyúr
válasz
Neil Watts #3601 üzenetére
hogy a kor mit számít???
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Azért mondjuk egy 2407WFP-HC szénné alázza ezt a kijelzőt ami az iMac-ben van de tény, hogy jó a panel, és viszonylag korrekt az elektronika alatta,de azé nem egy Dell na!
-
Alex91
félisten
válasz
Inkabb Seagate
Ja, handras: [link]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3597 üzenetére
Mint irtam, nagyon zavar engem a kijelzője sajnos. Nem nagyon használom ki ugysem mostanság. Elég lesz nekem az új mini...
De még csak gondolat szinten fogalmazódott meg bennem a dolog egyelőre... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Neil Watts #3596 üzenetére
Handrásék rendesek ez így van (XMS). Én is náluk vettem anno az iMac-et.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Neil Watts #3587 üzenetére
a kifutó 24"-osat vedd meg, amíg el nem kapkodják az összeset és tegyél bele 4 GB RAM-ot. Ugyan kisebb a vinyója, de a VGA _sokkal_ erősebb, mint egy 9400M. Ilyen gépem volt fél évig, higgy nekem
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3593 üzenetére
Szerintem untig elég lehet akkor neked ez a megoldás...
Majd veszel mellé valami jó monitort idővel, ahogy mondod.
Esetleg ha aktuális lesz, szólj, és beszélhetünk az én gépemről is, mert ajszem én lecserélem egy Mini-re, ha ugy adódik a helyzet. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3589 üzenetére
Azt kell sajnos, hogy mondjam, hogy TN-esek közül sem egy túl jó darab a kijelzője sajnos. Nekem ezért is van mellette egy S-IPS-es monitor, mert ez igy alkalmatlan komoly munkára.
Megint más kérdés, hogy ha nem jelennek meg munkáid nyomtatásban, sosem fogsz rájönni, hogy mennyire rossz a kijelzője, mert a webes dolgokat az emberek 90%-a ugyanilyen, vagy rosszabb monitorokon nézi.
Persze ezt felülbírálhatják az egyéni igények, pl. én nem angyon szeretek TN-es monitor előtt ülni...
Annyira zavar, hogy emiatt fontolgatom egy új mini beszerzését két monitorral... De egyelőre nem nagyon van erre keretem.Aztán persze lehet téged nem fog ennyire zavarni. Nézd meg, ahogy te is mondod, aztán akkor minden kiderül.
Még ami személyes tapasztalat, hogy sajnos kalibrálni sem nagyon lehet ezt a kijelzőt... Több okból sem. Glossy is, meg RGB-t sem lehet rajta ugyi hardveresen állitni
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3589 üzenetére
Hat... A regi MVA paneles Samsungomnak jobb a kepe
. Foleg a betekintesi szogei csapnivaloak. Meg a TN panelesek kozott is igen gyatra. Profi grafikai munkara szerintem nem alkalmas. A tobbire elmegy, de szamomra kicsit csalodas volt.
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3587 üzenetére
Ezt neked kell eldontened
.
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3585 üzenetére
Ja, TN-es.
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3583 üzenetére
Ha van ra penz, akkor 24"-os, kiveve, ha a jatek fontos szempont!
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3572 üzenetére
Akko igy jartal...
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3567 üzenetére
250k-ert megvenni a legkisebb 20"-ost, azonnal!
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3567 üzenetére
Nem valoszinu, hogy addigra meg marad belole, szerintem...
A legnagyobb mini meg nem eri meg az arat...
Az ujat lehet 4 GB-ig boviteni. -
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts #3565 üzenetére
majd ha megjelenik a végleges 10.5.7, akkor valószínűleg jobb lesz
-
Alex91
félisten
válasz
Neil Watts #3562 üzenetére
Csapj le ra, mert el fog fogyni!
-
biker
nagyúr
válasz
Neil Watts #3479 üzenetére
Hoppá! Van hangszóró az iMacedbe?
igen, JBL van benne
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3486 üzenetére
Ezt viszont sürgősen fejezd be légyszives. Nem hiszem, hogy ezt szeretnék a többiek nézni, ha betérnek ebbe a topicba
-
válasz
Neil Watts #3485 üzenetére
válasz ment!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3482 üzenetére
hazudsz
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3479 üzenetére
Aztán rájöttem, hogy azért ebben van VGA, meg a 4GB RAM,de akkor is, kb 100k-ért lehetne eladni, ha nem jövő ilyenkorig akarod árulni.
De asszem ezt nem itt kellene megbeszélni -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3476 üzenetére
Ilyesmi konfigokat mi a boltban újonnan adunk 100 körül monitorral, vagy inkább alatta, ez meg használt, meg a RAM, meg a VGA se mai gyerek. Nem túl sok jóval kecsegtetlek
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #3473 üzenetére
Meg kell kérdezni,de én ugy tudom, hogy Alu-ból a 2,4GHz-es az nem megyen 2600PRO-val.
-
válasz
Neil Watts #3473 üzenetére
-
xedos
addikt
válasz
Neil Watts #3464 üzenetére
Tessék mit találtam!
Cikkszám: ma876zh/a
Megnevezés: iMac 20" Intel Core 2 Duo 2.00GHz/1GB/250GB/ATI HD2400XT/SuperDrive/AirPort/Bluetooth
Ár: 180 000 FtCikkszám: ma877zh/a
iMac 20" Intel Core 2 Duo 2.40GHz/1GB/320GB/ATI HD2600PROSuperDrive/AirPort/Bluetooth
Ár: 223 200 FtCikkszám: mb323zh/a
iMac 20" Intel Core 2 Duo 2.40GHz/1GB/250GB/ATI HD2400XT/SuperDrive/AirPort/Bluetooth
Ár: 259 200 FtCikkszám: mb324zh/a
iMac 20" Intel Core 2 Duo 2.55GHz/2GB/320GB/ATI HD2600PRO/SuperDrive/AirPort/Bluetooth
Ár: 338 400 FtCikkszám: mb325zh/a iMac 24" Intel Core 2 Duo 2.80GHz/2GB/320GB/ATI HD2600PRO/SuperDrive/AirPort/Bluetooth
Ár: 396 000 FtÜdv,
DivC
feladó: KriszBoy (3)
irányár: 180 000 - 396 000 Ft -ig!
e-mail: apple@divercon.hu -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hát a gépedért nem fogsz 170-et kapni, sajnos én is ezt kell, hogy mondjam.
1. Megéri váltani kérdést felteheted most magadnak, és mi mondhatunk is okosakat,de ezt majd te fogod tudni eldönteni idővel. Én ha mégis megpróbálok rá választ adni neked ezek alapjn, amit irsz, akkor mindenképpen igen.
2. Bill. magyar természetesen. De egyébként is bármilyen USB-s cuccot használhatsz.
többit ugrom, mert már kaptál kimeritő választ.
6. Furának fura, és más teljesen,de nekem pl. annyira kézre esik, hogy ettől nem tudtam elszakadni a hackintosh után, ezért is maradtam a Mac-nél, ezért vettem meg végül az iMac-et. Nekem eszméletlenül bejön az egész op.rendszer, és az összes szoftver, meg ugy "ánblokk" az egész rendszer kezelése. De lttam már olyat aki nem tudta megszokni, és csak kényszerből dolgozik vele évek óta. Majd te eldöntöd ezt is idővel.
7. Őőőő, izé
Mi köze a 2400XT-nek a PS-hez?
OK, hogy van már GPU gyorsitás,de ahhoz még ez is bőven túl van méretezve. De én is meglepődtem menynire túl volt eddig méretezve a konfigom (88GT, 8GB, 4GHz Core2). Tökéletesen elég az én munkámhoz. Persze mondjuk komoly DTP-re már nem való ez a konfig, 300Dpi-s cuccoknál elég hamar elfogyogat az ereje (szerencsére nekem ilyen ritkán adódik, szóval teljesen tolerálható).
Összességében én azt mondom monjuk webes dolgokhoz tökéletesen elég grafikai munkára is. (Más kérdés, hogy a kijelző teljesen alkalmatlan erre)
8. Stabil, én nagyon szeretem, nem tapasztaltam a 2 hét alatt semmi rendelleneset, még Kernel Panic-ot sem lttam. Való igaz, hogy hackintoshon több ilyesmi gubancom volt,de még ott is csak pár havonta elvétve. Bár nekem ilyen gondom a win-el sem volt olyan kiugróan sok.
9. RAMot én hirtelen bőviteném, nem egy tétel ez már a mai árak mellett.
10. Nemtom' ezt hol olvstad de nem is értem
Próbáltam rövid lenni, persze ez nem sikerült,de én összességében, mint friss tulaj egyelőre nagyon elégedett vagyok, szerelem nem első,de sokadik látásra még mindig
Majd egyszer talán firkálok valamit erről a Logout-on is, mert vannak még dolgok a fejemben a váltással kapcsolatban -
xedos
addikt
válasz
Kizártnak tartom, hogy a mostani géped 170K-ért elmenne! Nem rágtam végig, de első ránézésre kevesebb...
Igen, most 4Giga RAM-al adják
Miért nem veszel használtan iMac-et? úgy olcsóbb -most nagyon drága lett!
A Leopardal nem szokott gond lenni.A távírányítóval műkődik a Quicktime és az itunes is.
Mi másra kellene a távírányító?
csak iLifeot kapsz, iWork az fizetős.
A Mighty Mouse vegyes érzelmeket kellt... a legtöbb ember lecseréli. Igen hajlamos koszolodni.A váltást neked kell eldöntened. Más lesz mint eddig. Vagy ráérzel, vagy megutálod...
-
válasz
+még 1 kérdés:
Az iStyle ban azt látom kiírva hogy:
iMac 20" 2.4GHz Intel Core 2 Duo ajándék 2GB RAM
wtf? A 2GB-on kívül kapok még+2 GB-ot vagy Most 2 gigával adják és az akcíó vége után 1G lesz?
-
1010
őstag
válasz
Neil Watts #3208 üzenetére
macet jatekra venni elve nem erdemes
-
1010
őstag
válasz
Neil Watts #3197 üzenetére
angol es nemet ebay en rendes aron adjak mac gepekt,
fel ev mukva vagy mikor venni akarod is igy lesz,szallitas meg 500ezer ft,ertikbiztositas se 100milliio,
ami itthon 360azer az onnan szalitassal 280.
garancia is van.vamot meg hadjuk mar unio van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest