- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #30905 üzenetére
Halleluja!
-
Syl
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #30905 üzenetére
Éljen
Hátha ismét lesz használható Apple gép!
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #28721 üzenetére
A Logitech Options nem tudja kikapcsolni a gyorsítást, ahhoz pl. SteelSeries ExactMouse Tool kell. Csak azt írtam, hogy a program felülírja a macOS beállításait,tehát a scroll sebességet, stb. Ebből kiindulva gondolom a Logitech Gaming Software is így cselekszik, viszont azt nem volt alkalmam kipróbálni így nem tudom, hogy van-e benne ilyen lehetőség vagy nincs.
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #28719 üzenetére
macOS-ről írtam, honnan jött a windows?
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #28717 üzenetére
A Logitech Options felülírja a rendszer beállításait és a Logi beállításai lesznek érvényben, gondolom a linkelt szoftver esetében is hasonló, gamer egeret még nem próbáltam macOS alatt.
-
válasz
Alvin_ti4200 #27298 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Alvin_ti4200 #27252 üzenetére
+1
Jó vas, egész kedvet kaptam, mindjárt meg is veszem ha nem siet a kérdező
-
válasz
Alvin_ti4200 #27248 üzenetére
Nos, a TotalCommander összes fájl megjelenítése funkció néha nekem is hiányzik a ForkLift-ből. De gondolom valami logikai szűréssel kivitelezhető. Amúgy erre használom a File List Export alkalmazást. Két kattintással megvan, nem kell szenvedni...
-
nylontacsko
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #27024 üzenetére
Amikor az ember rájön,
hogy eddig csak hitte, hogy mindent tud...
és közben nem isNagyon köszönöm a munkádat!
-
bigsee
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #27047 üzenetére
Köszi újra, nagyon tanulságos volt!
Egy kérdés neked, vagy aki tudja (nem igazán Mac, inkább OS X, de nem találtam eddig megoldást): olyan naptár kellene, amiben megadom a határidő lejártát és a megadott idővel előtte értesít engem. Tehát lejár a határidő mondjuk 07.20-án, és nekem szólnia kellene mondjuk 07.12-én, hogy dolgom van vele. (Az már csak hab lenne a tortán, ha nézné a hétvégéket is és olyankor mondjuk előbb értesítene.)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
-
bigsee
addikt
válasz
Én személy szerint köszönöm, nekem hasznos!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Facebookon mar megtalaltalak es at is kuldtem az anyospajtinak
Parom 2009es iMac-et orokolte meg. Neki tokeletes es szuper, hogy csinaltal egy ilyen videot -
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #26507 üzenetére
Lehet a recoverybol formazni a rendszerparticiot is, de jobb, ha van egy USB telepitod erre az esetre
Az El Capitant meg le tudod huzni a Purchases fulrol, ha nem 2016-os geped van.
-
Alex91
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #26507 üzenetére
Mennyi RAM van benne?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #26506 üzenetére
Közben rájöttem, hogy lehet, nagy butaságot kérdeztem, mert simán Recovery Mode-ban le kell formázni a System drive-ot és újrahúzni az El Capitan-t nem?
Az a helyzet, hogy megvásárlása óta folyamatosan frissítették a rendszereket rajta, így Leopard óta volt már rajta minden és a panasz az, hogy bár nem használják szinte semmire, nagyon lassú már maga a betöltés is - igen, vinyó van benne.
Közben arra is rájöttem, hogy ez már eszembe jutott, csak rendszer partíciót nem lehet, csak másik partícióról formázni, kicsit le vagyok ma lassulva
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26335 üzenetére
Működött is, de csak azokkal az elemekkel, amik abban az adott pillanatban a meghajtón voltak. Ha létrehozunk egy új eléemet, ahhoz már egyből nem fér hozzá a másikunk. Vagyis az általad ajánlott műveletet minden egyes új elem létrehozásakor el kell játszani
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26335 üzenetére
Köszönöm. Ez volt az
-
ny.erno
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26278 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Alvin_ti4200 #26278 üzenetére
+1 a Crucial SSD-re. Szerintem 4 éve nyúzok egyet, elpusztíthatatlan. Pedig kapott rendesen... Samsung az utóbbi fél-egy évben került a gépeinkbe, azzal sem volt gon, de majd meglátjuk pár év múlva...
-
tomi5244
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26166 üzenetére
Köszi, hogy megemlítettél. Többen is rám írtak a napokban, de félő, hogy többeknek az usb 2.0 lesz a gép gyenge pontja.
Van erre alternatív megoldás? TB port to usb 3.0? Mondjuk nem 20e ért
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26212 üzenetére
Köszönöm.
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26202 üzenetére
270? Azt gondoltam kevesebb csak az a baj kevés hasonlót találok, amivel össze tudnám hasonlítani.
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26178 üzenetére
Így lehet elgondolkodom egy minin
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26168 üzenetére
Ha jól értelmezem az iMac-ből kiszerelt Dvd van beépítve külső házba
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26166 üzenetére
Akkor ez egy jó ajánlat lehet?
http://hardverapro.hu/apro/imac_mid_2011_215quad_core_i5_27ghz_16gb_ddr3_120gb_ssd_
-
paci88
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26163 üzenetére
Ja bocsi, igazad van nem voltam egyértelmű😊
iMac-et szeretnék, sztem a 21" is elég lenne nekem. Kb 200-220 között gondolkodom
Macmini-ből melyiket ajánlanád egyébként? -
tDr1v3r
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26148 üzenetére
Csak kerdes, hogy az UI-t hogy futtatja... HD4000 egesz jol elvan vele 1080p 16:9 es 21:9 mellett (MBP kijelzojen meg kozel hibatlan), de a 3000 joval gyengebb ha jol emlekszem.
Egyebkent jo gep lehet az a Mini, en 130 alatt semmikepp se valnek meg tole szemely szerint.
-
Macika_MC
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26148 üzenetére
A Mac mini 2011-be már a második generációs I5 proci van a pontos tipus
"I5-2415M" Sandy BridgeIntel Core i5-XXX első generáció
Intel Core i5-2XXX második generáció
Intel Core i5-3XXX harmadik generáció
Intel Core i5-4XXX negyedik generációAz M jelölés a Mobil, notebookokba készült változatot jelenti.
-
tomi5244
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26146 üzenetére
Összetenném a kezem, ha annyiért elvinnék
Jó kis gép ez még, kezdő Mac felhasználónak jó lehet, de nekem már karcsú a benne lévő HD3000 IGP. SSD és a RAM sokat dob(hat) rajta.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26114 üzenetére
Meg, de ha jol emlekszem lehet bekotni kulon szenzort oda.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26114 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire állja meg még mindig a helyét.
Én amikor SSD-re szerettem volna cserélni a HDD-t, akkor futottam bele ezekbe az infókba, de végül egy optibay-be került az SSD a DVD meghajtó helyére, mert az megadta magát, így személyesen nem találkoztam a problémával. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26112 üzenetére
Viszont arról érdemes tudni, hogy előfordulhat, hogy ha a HDD-t SSD-re cserélik, akkor onnantól a rendszer nem fogja tudni kiolvasni a HDD hőmérséklet adatait, és folyamatosan pörgeti majd a ventilátort a legnagyobb fordulatszámon. Nem tudom, hogy van-e már erre valami frappáns megoldás, amikor én nézelődtem korábban ebben a témában, akkor a HDD Fan Control nevű progi volt a megoldás, az egyetlen baja a kb. 40 dolláros ára.
Arról nem volt szó, hogy mikori iMac, de pl. a mid2010-es szériában az 1TB-os HDD-vel szerelt modellek hajlamosak voltak meghalni, még visszahívás is volt rájuk (az én iMac-em is beleesett), szóval valami ilyen is állhat a háttérben.
-
access_denied
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #26105 üzenetére
Köszönöm a szervizek listáit. A HDD csere az konkrét, az adatmentést pedig majd eldönti a tulaj. Azt nem tudom még, hogy HDD helyett SSD működne-e?
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26104 üzenetére
Jók a kommentek! Sírok. :-))
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26104 üzenetére
Ne viccelj már, 6 USB-C csatival kiváló lenne az új, még jobban agyonvékonyított 5K iMac! Talán még adaptert is adnának hozzá, hogy az egeret meg a billt rá tudd dugni tölteni...
Amúgy újabban az Almáriumra is jókat mondanak, ismerősi körben is volt egy szervizelésük ami jól sült el. Az már más kérdés, hogy én meg nem tudom feledni a 10+ évvel ezelőtti állapotokat...
-
access_denied
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #26100 üzenetére
Nos. DVD-ről bebootol, viszont a HDD-t nem találja. A HDD felpörög, van egy furcsa hang, amit nem tudok beazonosítani, nem feltétlen HDD (hallottam már fejes HDD hangot). Az is lehet, hogy mégis HDD, de a felpörgés után pár másodpercig nincs ez a fura hang.
BIOS hiányában van valamilyen mód a HDD ellenőrzésére?
-
access_denied
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #26100 üzenetére
Nem az enyém az eszköz, csak szeretnék segíteni az illetőnek. Elküldöm neki amit írtál és jelentkezek a fejleményekkel. Még nem tudom, hogy egyáltalán van-e bármi szufla a HDD-ben, az is lehet, hogy nincs, de akkor gyorsan rövidre van zárva a történet.
Köszönöm a válaszodat!
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26056 üzenetére
a felszín alatt valójában már elsősorban telefongyártóként van jelen a piacon.
Jó lett. Gratulálok! A reakciókból ítélve Jobs ügyben is felkészültél. Helyes. Akármilyen ember is volt, Steve az Apple egyik alapítója, aki mindig is komoly harcot vívott a részvényesekkel. Ezek a mostaniak totál bepucsítanak a pénznek, amivel nem lenne semmi baj, ha adnának is vmit.
A másik. A Windows mellett ott vannak még a "populáris" linux disztrók. Az Ubuntu és a Linux Mint egyre jobban kedvelt OS. A Kaby Lake XPS "Mint" alatt olyan üzemidőt és takarékos erőforrás használatot produkál, hogy öröm vele dolgozni (a linux részesedése idén elérte a 2%-ot, ami szintén intő jel lehet). Windowsal kiegészítve egyáltalán nem érzed az OSX hiányát és az Ubuntuval még anyámnak sincs semmi gondja, pedig totál analfabéta a számítástechnikához.
-
-axxon-
tag
válasz
Alvin_ti4200 #26060 üzenetére
köszi!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Szépen összefoglaltad. Most két utat látok. Vagy tényleg fejek hullanak és komoly átszervezések lesznek, vagy elindul a cég egy hasonló úton, mint Steve távozása idején.
Forradalmat kell csinálni! Cégen belülit... -
bmwk1200s
őstag
válasz
Már olvasom is!
-
Somansky
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26032 üzenetére
Igen P27 Dell-ről van szó. Ha Lock progival zárolom és úgy Kapolcsom ki akkor jo, meg a shift-ctrt lemez kiad gombbal is jó. Ezek után megpróbáltam sima monitor kikapcsolással is és most ment.... érdekes hiba. Lehet az kavart be eddig is, hogy néha nem akart felkelni a rendszer... A lassulásra még nem jöttem rá, ha újrarakom az egészet és akkor talán helyre jön az is.
-
Somansky
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26025 üzenetére
Ez be van pipálva, eddig is így muzsikált, mióta új monitor van azóta van meghülyülve rendszer....lassabb is.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25937 üzenetére
Talan mert a Safari nem Chrome
(#25938) oszy: jol teszed
-
válasz
Alvin_ti4200 #25925 üzenetére
Ja és ez nem ment. De majd csak lezúzzuk valahogy, a telepítő meg felépíti ahogy kell. Remélem sikerül... Este kiderül.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25923 üzenetére
De hat ezt mar probaltak, nem?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #25879 üzenetére
Köszi!
(#25880) wm2: A címe ez lesz: Valóban annyira drága a "kuka"?
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #25871 üzenetére
Lucida Grande a neve és bármilyen forrás jó ahonnan le tudod tölteni, nem esküdnék meg rá mivel 1800 Font van a gépemen,
de gyárilag rajta van.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25871 üzenetére
Pfuu ... este feldobom dropboxba , es atkuldom a linket.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25869 üzenetére
Esetleg próbáld még a LuciaGrande font készletet letölteni. Nekem mintha segített volna , de lehet placebo hatás volt csak
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25868 üzenetére
Előre ittam a medve bőrére...Facebook Advertsben az Advert Manager főképernyőjén például szinte olvashatatlanok a grafikon tetején lévő számok...(ez egyébként pont egy Chrome)
Egyébként találtam még a béta idejéből egy Twitter bejegyzést, na valami ilyesmi a gondom nekem is.
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #25864 üzenetére
Jó a felbontás? Sima "upgrade" volt?
Ha az LCD Font Smoothing-ot kapcsolod akkor van változás a felső infosávba (Finder)?
-
válasz
Alvin_ti4200 #25847 üzenetére
Marhajó a Wunderlist, évek óta használom, semmi gondom vele.
-
válasz
Alvin_ti4200 #25840 üzenetére
Wunderlist és Office állandóan megy nálam és nem nagyon van gond velük. Talán egyedül annyi, hogy a Wunderlist nem képes megjegyezni az ablak méretét és állandóan elállítja magát, de ennyi.
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #25840 üzenetére
A Spotify-jal nem lesz gond, Wunderlistet nem ismerem, de szerintem azzal sem viszont az Office-nál lehet, hogy gondok lesznek, bár ha jönnek a frissítések akkor talán javítják viszont ilyenkor egyéb problémák is adódhatnak amik a frissítés során nem tudtak megfelelően települni, de ezt csak feltételes módban írom, mert nem minden frissítésnél jön/jöhet elő. Nálam rengeteg program fut és addig amíg nem jönnek meg a frissítések még csak véletlenül sem teszem fel az új rendszert, volt, hogy a Tuxera NTFS késett a frissítéssel, addig nem működött megfellően az NTFS olvasás/írás. Most már eletelt egy kis idő, talán jó az új rendszer és minden frissítésre került.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #25836 üzenetére
Hat, ahogy erzed... no nem mintha megbantam volna a frissitest en, a Safari memoriahasznalatan (ElCap ota rossz) es a mirroringes szetesesen (amit marhara nem tudok hova tenni, nvram, smc reset es jogjavitas utan is ugyanolyan) kivul nincs problemam. Igaz kb. semmit se hasznalok az uj funkciokbol...
-
blakey
titán
válasz
Alvin_ti4200 #25836 üzenetére
Szerintem érdemesebb tiszta telepítéssel frissíteni, lesznek olyan progamok amik nem fognak működni, nem 100%, de én már ezt megszívtam, szerencsére akkor frissítettem amikor belefért egy rendszer újrahúzása, azóta csak friss telepítéssel teszek fel új rendszert.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #25834 üzenetére
De miért váltanál? Egyszerűbb egy másik partícióra felhúzni szvsz.
Belakott rendszerről upgradelésnél sokkal nagyobb esély van arra hogy előjöjjön valamelyik bug.
-
madle
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25830 üzenetére
Tokeletes!
-
Ragnar95
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25830 üzenetére
Sokaknak hibamentes, sokaknak elég bugos, pont a Safari rosszabb lett pl nálam is jelentősen a korábbiaknál stabilitás szempontjából.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25810 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ausztriában sokkal többet kapok érte, de gondoltam rákérdezek hogyé menne magyarban -
Ragnar95
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25810 üzenetére
Wireless bill szerintem 10-12k körül simán eladható, legalábbis pár éve, amikor én vettem használtan, akkor ennyiért mentek. Mondjuk most valamiért nem igazán pörög a piaca úgy látom.
-
Somansky
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25806 üzenetére
Köszi, megnézném, de hogy is tudom?
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25795 üzenetére
Engem ez (Jobs foroghat):
The Apple of today:
- We really want to push USB-C as much as possible. That’s why the new iPhone 7 and all iPads ship with old USB chargers and cables. They are our most sold products, after all.
- The new MacBook Pro still has a headphone jack because professionals, unlike most iPhone users, use 3,5mm jack-based audio gear like headphones and speakers. We don’t think pros would be happy using dongles with their old gear.
- People don’t need Magsafe anymore because the laptops last so long on a single charge that you don’t need to charge them in crowded places. We even limited the RAM and chose weak GPUs to save battery life. We also chose old CPU architecture and shrunk the battery so the battery life is actually worse than last gen.
- Controlling a laptop-form-factor device with a touchscreen is impractical, awkward and uncomfortable. That’s why we want more people to use iPads with keyboard covers.
- Our designers are so busy innovating that they have enough time to work on fashion shows, museum exhibitions, snobbish Christmas decorations for hotels and coffee table books.
- We care about affordability and are sharply focused on the future. Here is a $300 picture book of our old stuff to prove it.
- Future is wireless. You can buy it from LG. Like our monitors.
-
oszy
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #25756 üzenetére
Az emagnál (is) most 289.900 Ft az i5 5250U, 1.6 GHzl, 13.3", HD, 8GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics 6000 (mmgf2mg/a HU)
És érdekes, mert ők 2 év garanciát adnak. Amit nem értek!
-
válasz
Alvin_ti4200 #25703 üzenetére
Hát én azzal nem szívnék (tényleg rohadt lassú), de ha nagyon nincs más megoldás akkor persze opció lehet, de akkor már inkább egy Apple SSD. Ha meg nem fér bele a keretbe akkor nem vennék macbookot.
-
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25699 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz. Cserélni ugyan lehet, de az SSD drága is, és nehéz is beszerezni. Jobban jársz, ha eleve 256GB-ost veszel.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25671 üzenetére
Néztem Finderbe is , de ott is csak ez a 3 lehetőség van.
Viszont ha Finderbe csak pl 1 fájlt másolnék akkor megkérdezi , hogy megtartsa mindkettőt és csinál egy másolatot.
Szóval egy fájlnál "normálisan" megy. -
válasz
Alvin_ti4200 #25665 üzenetére
Muhahahaha
Pont most hallgattam valami podcastot amiben megszámolták hogy jelenleg valami 16 féle USB átalakítójuk van (ez csak Apple, apple termékekhez). Az illetőnek amúgy van egy 12"-es Macbookja, elkezdett róla beszélni, hogy miket szív ezzel a port/átalakító dologgal, 5 perc után idegroncs lett, úgy felhúzta magát, pedig csak mesélni akart, be is fejezték az adást
-
rii
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25657 üzenetére
ott csak még több dolgot lehet beállítani ...
.-( -
Tibi86
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25640 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, mely alapján még inkább megerősödött bennem, hogy nem kell nekem a Pro. Munkavégzésem mobilitását alapvetően nem korlátozta az iMac, illetve a teljesítménye is bőven kiszolgált.
Igazából az utolsó bekezdésed győzött meg, hogy ennyiért már lehet egy értelmesebb használt MacBookot is akasztani, amit inkább racionális alternatívának tartok... már ha az eszemre hallgatok.
Ja, meg az 5K-s kijelzőről is nehezen váltanék. -
rjg
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25624 üzenetére
Meglepő, de nem. Köszi a linket, a szerző ugyanazt fogalmazta meg, amit itt is elég sokan a bejelentés óta. A valódi előre lépésekért cserébe, - processzor, kijelző - túl sokat vett el a portok kihagyásával és így ez szerinte sem egy igazi Pro gép.
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25624 üzenetére
Nem a DJ-k és profi fotósok kedvenc gépe lesz. Egyértelműen nem őket célozták meg. Sem USB3, sem optikai hangkimenet, sem UHS-II class 3 képes card reader (még a végén 250/250 MB/s sebességgel tudnád bővíteni). Az SSD egyedi szabvány. Az akksi gyengébb, mint az AIR-ben. De biztos sztárbáx kompatibilis még ezzel a nem világítós logóval is.
-
mahoni
tag
válasz
Alvin_ti4200 #25619 üzenetére
Nagyon szepen koszonom
kiprobalom a feher hatteret es ha szep akkor elhozom
thx thx
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25617 üzenetére
Nyers számítási teljesítmény (Geekbench multi-core) csak a mihez tartás végett:
iMac (21.5-inch Late 2012)
Intel Core i5-3335S @ 2.7 GHz (4 cores)
8578iMac (21.5-inch Late 2015)
Intel Core i5-5250U @ 1.6 GHz (2 cores)
5608A VGA-t inkább ki se keresem, az még csúnyább szerintem...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25615 üzenetére
A kétmagosban természetesen van Hyper-Threading, így az is négy szálon tud egyszerre dolgozni, csak hát az nem ugyanaz, mintha alapból négy magja lenne ugyebár...röviden: ne vegyél olyan gépet.
-
mahoni
tag
válasz
Alvin_ti4200 #25613 üzenetére
Itt kb meg van 2 x sebbeseg kulonbseg? Vagy azert az tulzas
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25605 üzenetére
Jajj persze világos, de aki a forrasztott rammal akar spórolni egy régi MBA-n, az inkább ezt a rendszert használja ha csak Facebook, GM, iTunes, VLC és stb. fut. Egy Yosemite 4gb-t megeszik, hogy nem csinálsz semmit. Egy 10.8 vagy 10.9 megoldja 2-2,5-ből. Én csak erre akartam kilyukadni.
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25599 üzenetére
Az ML az SL után az egyik legjobb OSX. Én hagynám az ML-t ha nincs vmi extra program, amiért az új kell. Sokkal jobban bánik az erőforrásokkal a régi rendszer. De majd meglátod.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #25596 üzenetére
Szerintem csinald ugy ahogy TigerCat irja, frissits es utana Sierra pendrive installer-el clean install recoverybol.
Nem akarok nagy butasagot mondani, de valamiert az remlik, hogy Internet Recoveryvel azt az OSX-et fogja felrakni, amivel kijott a gep, nem a legfrissebbet.
Pont most szivtam egy 2011 MBP-vel, hogy Sierra clean installt akartam tolni uj ures SSD-re es az Internet Recovery a Lion-t kezdte el telepiteni. Ugyhogy felbehagytam es ment ra a Sierra pendriverol. -
válasz
Alvin_ti4200 #25596 üzenetére
Ha még nem frissítettél, nem tudod letölteni, szóval az lenne az első lépés. Amikor megvagy, töltsd le ismét és készíts pendrájvra is installert. Így bármi van, nem kell a netre hagyatkoznod...
-
Black-core
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25514 üzenetére
Nem jött be ez a módszer.
Van valakinek valami ötlete hogy, hogyan tudnám minden e-mailem több postafiókom elküldött, illetve beérkezett üzenetét elmenteni, hogy egy újrahúzás után minden ugyan így a helyén legyen?
Illetve az Imovie programból a projecteket ellehet valahogy úgy menteni hogy miután újratettem a rendszert ott ismét szerkeszthető legyen? Köszönöm !
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25570 üzenetére
Inkább azzal foglalkoznának, hogy egy 2,6-2,9ghz négymagos i7 és Radeon Pro 450 teljesen kihajtva mennyire fog visszaskálázni (throttling) cirka 1,5 millióért. A Radeon 450 Pro kb. R7 250X. Viszonyításként:
Radeon RX 460 desktop - 2.2 Tflops
Radeon Pro 460 mobile - 1.85 TflopsNvidia 960 mobile - 1,82 Tflops
Nvidia 980 desktop - 4.6 Tflops
Nvidia 1060 desktop 3gb - 4,1 Tflops
Nvidia 1070 mobile - 5.9 Tflops
Nvidia 1080 desktop - 8.2 Tflops -
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25553 üzenetére
Handrás megokfejtette nekünk, ha gyors az SSD elég... 4gb RAM? :-P
http://imagazin.hu/ezert-nincs-32-gb-ram-az-uj-macbook-prokban/
OMG az a fránya almás elvakultság hülyeséggel párosulva!
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25563 üzenetére
http://www.macrumors.com/2016/10/28/macbook-pro-tb3-reduced-pci-express-bandwidth/
Csak óvatosan a portokkal! :-)
-
válasz
Alvin_ti4200 #25563 üzenetére
Hagyományos ezüst színben, taccsbár nélkül, új vassal a belsejében most rendelném. De nem lehet. Fakk.
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25559 üzenetére
sőt, van "loop back and forth" is :-)
-
r4z
nagyúr
válasz
Az is sokat segített volna az akkuidőn, ha nem tüntették volna el az akku negyedét
-
wm2
őstag
válasz
+1
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25534 üzenetére
Az alap MBP egy szubnotebook i5 6360U procit kapott, ami picit kevesebbet fogyaszt és jobb a hevc támogatás. Más érvet felhozni, hogy 2db TB3 porttal ez a gép miért jó, nem tudsz. Venned kell audio, hdmi, stb. átalakítókat, otthonra is, nem csak melóba, vagy dídzséskedni, mert oda a 2015 rMBP egyértelműen jobb választás.
A HD6100 és HD540/550 közt szintén csak apró hw támogatási különbség van. Egyébként 5-10% teljesítmény pluszt ad, amit elvisz a kijelző meghajtása.
A PCIe SSD gyorsaságából semmit nem érzékelsz. Nem notebook procival fogsz FHD/4K filmeket mozgatni.
A 15" úgy fog throttlingolni, hogy öröm lesz nézni. Ilyen paraméterekkel a hülye sem hiszi, hogy annyira extra jó a hőelvezetés, hogy a GPU/CPU egyszerre meghajtva, 35-40 fokon fog neked dolgozni mi? :-)
Tim úgy kezdte a bemutatót, hogy lemásolta a Microsoftot. Égő.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25514 üzenetére
Köszi. Meglesem
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25475 üzenetére
Szuper , köszönöm!
Este felé atlapozom.
Nem igazán értem az applenek ezt a lépését . Vagyis több elképzelésem is lenne , amit az össze esküves elmélet mondat velem...Chal: köszönöm neked is!
Ennyire nem akarnék belemerulni , meg a win sem sos dolog. Gondoltam ez "egyszerűbb" lesz. Igazából pár telefonos tool miatt kellene csupán az MS rendszer.
Valszeg gond nem lenne ebből a DU féle particiomalasbol , mivel nekem sem friss a gép , 2012-es mac mini. Talán nem lenne bios problémája . -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25473 üzenetére
Értem , köszönöm!
Donwgrade lesz ebből valamelyik nap , így El Capitanra lesz legális windows 7-m. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25471 üzenetére
Ez ciki...
Eggyel több ok hogy vissza váltsak kapitányra...eddig több bosszúságot okoz a Sierra rendszer az inkompatibilitas miatt
Ilyenkor a win10-hez ugyan úgy kell licensz kulcs? -
Csabee.
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25468 üzenetére
Köszii
ezt találtam közben én is!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25464 üzenetére
Köszi. A power nap ot nem tudom micsoda, de utána nézek!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25453 üzenetére
Remek , köszönöm!!
-
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25334 üzenetére
Ha létrehozza a mappát valahol máshol, és csak az aliast rakja be a dokumentumokba, akkor pont eléri ezt.
-
rii
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25246 üzenetére
köszömöm
tényleg csak a "-" -t kellett használni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Mac mini M2 8GB Ram 256GB SSD
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest