Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

támogató

válasz -Skylake- #40398 üzenetére

Elég nagy litániát írtál, aminek felét megspórolhattál volna, ha elolvasod, amit írok.
    Két dolgot állítottam: 1: az M1 alap Air a legjobb ár-érték arányú laptop. Remélem érted, így, mégegyszer elplvasva. 2. azt, hogy aLEGTÖBB esetben elég. NEM minden esetben, hanem a LEGTÖBB, érted? :D És az, hogy a felsorolt (egyáltalán nem átlagos használatot tükröző) app-használat mellett IS jobbnak érzi a konkrét felhasználó, mint a korábban használt windows-os gépeket, az igenis bizonyték arra, hogy egy átlag felhasználó nagyon kis eséllyel fut bele majd problémába.. Ugyanis azt határozottan állítom, hogy átlag felhasználó (aki netezik húsz ablakban, levelezik, facebookozik, instázik, tiktokozik stb. filmeket néz, amatőr fotókat szerkeszt, irodai szoftvereket használ, érted... te is láttál már ÁTLAGOS számítógéphasználatot) NEM csinál olyant, amihez kell összefüggő 8GB memória (ill. több) az éppen használt programokhoz. Köszi, hogy elmayarázod, hogy mit jelent az összefüggő memória (egymás után helyezett bitek stb), gondolom akkor azza is tuisztában vagy, hogyan kezeli általában egy oprendszer a memóriát, és hogyan kezeli speciálisan a MacOS.
    De csak átismételve, kulcsszavanként:
    1. MacOS: ritkán használt, nem rögzített memóriablokkok "on-the fly" tömörítése memóriában, amennyiben szükség van rá
    2. Swappelés + kvagyors SSD
    Én olyant nem írtam, hogy kétszer annyiba kerülő Windowsos gépet ver, gondolom ezt nem is nekem címezted.

Mindezek mellett természetesen elő lehet idézni kernel panic-ot memóriahiánnyal, de nem átlagos felhasználásban. Átlag user nem fog egyórás 4K-s videót szerkeszteni és effektezni, nem fog 50 sávos zenét mixelni és effektezni, ahol mindegyik sáb 24/96-ban van rögzítve, Nem fog kvanagy XCode-projekteket fordítani és debuggolni iPad-emulátorban, stb. EZEKhez biztosan nem lenne elég 8GB.

És mégegyszer: amit írtam, az nem csak elméleti, hanem tapasztalat is. Volt szűk 2 évig egy alap M1, és kitettem az átlagosnál valamivel "advancedebb" felhasználásnak is, az elmélet mellett a tapasztalatom is igazolja, amit írok.

Új hozzászólás Aktív témák