Hirdetés
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Olyan menő, hogy Google nélkül is elfogadnád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Elég nagy litániát írtál, aminek felét megspórolhattál volna, ha elolvasod, amit írok.
Két dolgot állítottam: 1: az M1 alap Air a legjobb ár-érték arányú laptop. Remélem érted, így, mégegyszer elplvasva. 2. azt, hogy aLEGTÖBB esetben elég. NEM minden esetben, hanem a LEGTÖBB, érted?
És az, hogy a felsorolt (egyáltalán nem átlagos használatot tükröző) app-használat mellett IS jobbnak érzi a konkrét felhasználó, mint a korábban használt windows-os gépeket, az igenis bizonyték arra, hogy egy átlag felhasználó nagyon kis eséllyel fut bele majd problémába.. Ugyanis azt határozottan állítom, hogy átlag felhasználó (aki netezik húsz ablakban, levelezik, facebookozik, instázik, tiktokozik stb. filmeket néz, amatőr fotókat szerkeszt, irodai szoftvereket használ, érted... te is láttál már ÁTLAGOS számítógéphasználatot) NEM csinál olyant, amihez kell összefüggő 8GB memória (ill. több) az éppen használt programokhoz. Köszi, hogy elmayarázod, hogy mit jelent az összefüggő memória (egymás után helyezett bitek stb), gondolom akkor azza is tuisztában vagy, hogyan kezeli általában egy oprendszer a memóriát, és hogyan kezeli speciálisan a MacOS.
De csak átismételve, kulcsszavanként:
1. MacOS: ritkán használt, nem rögzített memóriablokkok "on-the fly" tömörítése memóriában, amennyiben szükség van rá
2. Swappelés + kvagyors SSD
Én olyant nem írtam, hogy kétszer annyiba kerülő Windowsos gépet ver, gondolom ezt nem is nekem címezted.Mindezek mellett természetesen elő lehet idézni kernel panic-ot memóriahiánnyal, de nem átlagos felhasználásban. Átlag user nem fog egyórás 4K-s videót szerkeszteni és effektezni, nem fog 50 sávos zenét mixelni és effektezni, ahol mindegyik sáb 24/96-ban van rögzítve, Nem fog kvanagy XCode-projekteket fordítani és debuggolni iPad-emulátorban, stb. EZEKhez biztosan nem lenne elég 8GB.
És mégegyszer: amit írtam, az nem csak elméleti, hanem tapasztalat is. Volt szűk 2 évig egy alap M1, és kitettem az átlagosnál valamivel "advancedebb" felhasználásnak is, az elmélet mellett a tapasztalatom is igazolja, amit írok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És az, hogy a felsorolt (egyáltalán nem átlagos használatot tükröző) app-használat mellett IS jobbnak érzi a konkrét felhasználó, mint a korábban használt windows-os gépeket, az igenis bizonyték arra, hogy egy átlag felhasználó nagyon kis eséllyel fut bele majd problémába.. Ugyanis azt határozottan állítom, hogy átlag felhasználó (aki netezik húsz ablakban, levelezik, facebookozik, instázik, tiktokozik stb. filmeket néz, amatőr fotókat szerkeszt, irodai szoftvereket használ, érted... te is láttál már ÁTLAGOS számítógéphasználatot) NEM csinál olyant, amihez kell összefüggő 8GB memória (ill. több) az éppen használt programokhoz. Köszi, hogy elmayarázod, hogy mit jelent az összefüggő memória (egymás után helyezett bitek stb), gondolom akkor azza is tuisztában vagy, hogyan kezeli általában egy oprendszer a memóriát, és hogyan kezeli speciálisan a MacOS.
TigerCat