- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
tierbatyo #3173 üzenetére
ezt hogy érted? hogy állítsam be a monitort? amikor winfost használok akkor ahhoz állítom a monitort, ha linuxot akkor ahhoz...
ugyanazokat a sorokat (modline-okat) irtam be a 10.0 és 10.1 grafikus felületének a konfigurácios fájljaiban, tehát akkor elvileg mindkét linux alatt ugyanaz a felbontás/frekvencia van beállítva. és mégis elmászik a kép.
az xvidtune-t majd kipróbálom
kösz. -
mkbla
senior tag
Ja, és még vmi. köv. a problémám:
mindig állítgatnom kell a monitorom amikor váltok windows és linux között, mert mindg el van csúszva meg ki van nyújtva. A 10.0-Mandrake-kel nem volt gond. Csak a 10.1 -el. Vola ismerősöm aki azt mondta h azért van mert a 10.1 x.org-ot használ és ez okozza a gondot... a 10.0-ban xfree volt...
1ébként régi sz*r monitorom van 14''-os általában 800*600 75Hertz-en használom. linuc alat az xfree86 fájlba irkáltam és 800*600ban a 72 hertzet ki tudom hozni max...
1ébként most szándékozok monitoert is venni akkor szerintetek megoldódik ez a gond? most már nem tudok vele mit csinálni, hogy ne másszon el mindig a kép? -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3153 üzenetére
bocs de a hup. hu-n igy van kiirva Han nem hiszed járj utána, de mind1 ezen nem veszünk össze
):
''Software is like sex: it's better when it's free.'' - Linus Torvalds
és valójában azt a pingvines sexes dolgot is onann szedtem mert megtetszett, nem tudom h kinek az aláirásában volt... de fetrengtem a röhögéstől amikor megláttam...
nem jó? -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3132 üzenetére
nos, ha feltelpítetted ,telepítéskor a particionálás résznél kell felcsatolni a meghajtókat itt elég könnyű, csak rákattitntasz h csatolási pont és ott megadod h melyik könyvtárban lesz elérhető, akkor a Mandrake utomatikusan minden induláskor bemountolja neked az összes windowsos particiot. Általában ez az /mnt könyvtár ezen belül találod a floppy, cdrom, és pl a win_c, win_d...stb könyvtárakat, itt vannak a wnidowsos particiok, elvileg, legalábbis nálam gyakorlatilag is igy műxik. de ah nem jönne be, akkor asszem az óra mellett van vm segéd bizgenya amivel asszem fel lehet csatolni dolgokat, nem tudom pontosan h mi, én
kézzel szoktam mountolni. Root-ként:
mount -t ntfs/vfat/iso9660 /dev/hb2 / /mnt/win_d
leválasztás pedig ugyanez umount-tal
azt h melyik a windowsos particiod azt nem tudom neked megmondani, próbáld ki amit Tersius mond, én tudom minden particióm helyét h éppen hdb4 meg ilyesmi. De egyébként a telpítőben is meg tudod nézni h mi hol van, ha grafikusan indtod akkor a windowsos particiók kék szinnel vannak jelölve, és kiirja h hda5 meg ilyesmi....
akkor probáld a cd /home (asszem a gyökérből) aztán, cd /(felhasználód neve)
ha rpm, akkor ha jobb gombbal ráklikkelsz akkor mindenképp kell lennie olyannak h SZOFTVERTELEPÍTÉS -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3128 üzenetére
midnight commanderrel belemész az rpm file-ba és ott elindítod az installt, ha nem megy fel akkor tedd fel a függőségeket hozzá
de az előbb leírtak alapján fel kell tudnod rakni amit akarsz
itt nem yast van, hanem drakconf, vagy drakcontrol, ezek a vezérlő központok. -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
ha tömörített akko midnight commanderrel ki tudod tömöríteni mint total commanderrel és kész.
-
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
rpmdrake - ha konsolból indítod, egyébként kikeresed a beállítások menuben hogy szoftvertelepítés
vagy ha csak leszedted akkor a konqerorbqn megkersed h hol van, jobb klikk -> szoftvertelepítés.
ha forrásból akarod telepíteni akkor az adott könyvtárban ahol a forrás van: ./configure,
make, végül make install ha bármi hibát vagy függőséget ir ki akkor rpm-ből feltelepíted.
mit akarsz feltenni egyébként? -
mkbla
senior tag
-
mkbla
senior tag
Ja, meg más, elkezdtem zenét szerkesztgetni. Van az a Rosegarden, tud vki segíteni a működésében?
Vagy esetleg tudtok vmi másik programot ajánlani amivel a gépre felveszünk szintetizátorral zenét+mikrofonnal éneket? vagy vmi torzító program? (mint pl 1ik haveromnak az 5.1-es hank.-hoz a driverben van winfos alá amivel el lehet változtatni a hangot magasabb, mélyebb stb...)
előre is kösz -
mkbla
senior tag
Hi All! Még mindig az Mplayerrel szívok:
most fordítás után ezt írja ki (pedig az egész rendszert ujraraktam (a home-ot formáztam )
''NEW_FACE failed. Maybe the font path is wrong.'' meg aztán még ir vmit de nem emléxem rá pontosan de vmi ~/mplayer/subfont.ttf fájlt emleget, de sehol sincs az a fájl...
+próbáltam létrehozni a juzerem kt-jába azt a fájlt és beleírtam a font utvonalat de nem jött be.... hova irjak mit? mert igy semmihez nem tölt be feliratot.... -
mkbla
senior tag
Fel akartam rakni vmware-re a win98-at de nem akart bootolni a cdromról, +néztem a beállításokat a cdrom /dev/cdrom-ra volt állítva átraktam /dev/hda-ra (mert nekem ott van a cdrom) de így sem működött...
1ébként éb PIII-800-on256 mega rammal is vmware-eztem, de ott még talán jobban ment mint az én gépemen
az mplayernél állítgattam akodek audio kimenet valamiket, alaból az ''egyik sem'' vol kiválasztva, de miután kiválasztottam 1et nem birtam visszaállítani az eredetire, csak vmielyik másik kodekre, de így már nem írta ki azt a libmad hiányzó audiokodek vmit, hanem a feliratokkal hülyül, kírja h ''hiba! meg kiirja h az adott film kt-jában az adott feliratot hozzácsatolja'', de 1ébként nincs benne semmi hiba mert a felirat is jó, de akkor hol a hiba? -
mkbla
senior tag
wazze, bemásoltam az összes nyavajás kodeket abba a kt-ba amit irtál, (múlt héten töltöttam le az összeset)
lefordítottam az mplayert megint ugyanaz a libmad kodek marhaságot irja ki....
jut eszembe még nem próáltam az uotputot állítani majd ha hazaérek meg eszembe jut...
más
felraktam otthon a vmware-t (4.5.2), oszt.társamnak voltak letelpített rendszerei, kipróbáltam a win98-at és szaggatott... miért? lehet h az a baj h az ő gépén lett feltelpítve mert ahogy elnéztem a rendszerinformációkat, csupa AMD cuccosok vannak... (2500+ Bartonja, NF7-ese van), nekem meg ott a konfigom az adataimnál...
vagy miért szaggatott a ein98 vmware alatt? tud vki vmi magyarázatot? -
mkbla
senior tag
Elég régi disztrók, én a Mandrake-t ajánlom, de ahogy elnéztem a konfigod, nem mernék rá megesküdni h a 8.1-es mandrake (vagy akár a 7.3-as suse) normálisan felismerné és kezelné a cuccaidat, vagyis meg lehetne oldani, de egyszerűbb lenne ha szereznél legalább egy 10.0-ás Mandraket ami biztos normálisan felismeri és kezeli az újabb hardvereid. Működni fog de leeht h nem fog tetszeni. De ah csak internetezni akarsz akkor jó. Mert ahogy most szétnéztem a 8.1 az vmikor 2001-ben jelent meg? (vagy tévedek? akkor bocs. én a 9.2-vel kezdtem.)
Nem tudom h milyen messenger programok vanank hozzá, em használok ilyesmit...
Nvidia driver van nem árt ha fölteszed. 1ébként megy nélküle is
2-3Gb gyökérparticio+512 swap +1 kis (500mb)home particio elég
vírusirto sztem nem kell , ugyanis a windowsos vírusok nem élnek meg linux alatt az ext3-as fájlrenszeren (nem fog tudni ott semmit csinálni, a windówz meg nem látja a linuxos particót igy windows alatt nem mászi k át róla,
tűzfalnak én Firestartert használok.
böngésző:+flash+java ; mozilla, firefox, opera... amit akarsz.... -
mkbla
senior tag
oda asszem nem, fordításnál 1 másik könyvtárat irt ki h nem talál kodeket (asszem /usr/local/share/lib, de nem biztos, mind1 bemásoltam oda ahova mondta, itána nem irt ki hibát, de még majd oda is bemásolom, csak most sikerült uj kodekeket szereznem. Úgy is jó lesz ha fordítás után másolom be a könyvtárba a kodeket?
ja gui-val fordítottam, de nem szórakoztam az a udio out-ok állítgatásával (pedig gondoltam h lehet h ott van a hiba... majd kipróbálom. -
mkbla
senior tag
Sikerült megoldani az mplayers dolgot ideiglenesen; felraktam a 10.0-t forrásból feltelepítettem az mplayert
műxik meg minden (jók a feliratok), csak most meg másik gond van néhány filmnél hibát irki:
[mad] audio codec család nem tölthető be , fordításnál kapcsold be
(afm=libmad)
na ezzel most mit kezdjek? probálkoztam a fordításnál néhány dologgal, de nem jott össze nem fordult le....
hogy kapcsoljam be azt az izé? vagy esetleg utána nem lehet vmi fájlba belepiszkálni?? -
mkbla
senior tag
a 10.1-es cdről, nincs netem otthon szal nem tudom honnan leszedni, máshonnan meg macerás, de majd megoldom vhogy (1ébként rpmdrake parancsal szoktam vagy urpmi-vel felrakni a csomagokat....
de majd vhogy megoldom, sztem felrakom a 9.2-es mandraket is, mert a vwm ware se megy az új kernellel, és amikor felraktam volna egy régebbit akkor hibákat irt ki és nem sikerült leforditani....... -
mkbla
senior tag
na? senki nem tudja mi a baj az Mplayeremmel???
-
mkbla
senior tag
Hali!
Nekem egy kis gondom akadt az Mplayerrel:
10.1-es Mandrake-t használok, rpm csomagből feltelepített Mplayerrel (tudom h forrásból jobb lenne feltelpíteni, de ami forrásban +van nekem az régi és nem megy az x.org-gal)
szóval, a probléma az lenne h a feliratos filmeknél elb****a a feliratot, tehát bizonyos helyeken az éáőúóűöü betűk helyett más karaktereket rak be, összekeveri a betűket és a szavakat is, és sajna nem vagyok perfect angolból h felirat nélkül nézzek filmet....
ptóbálkoztam már betűtipusok váltásával is, meg h fontokat másoltam a /mplayer/font kt.-ba de mindig ugyanaz.....
Ha vki találkozott már ezzel a problémával is sikerült megoldani akkor lécci segítse!!! Előre is kösszz!!! -
mkbla
senior tag
válasz
n0_gAboR #2766 üzenetére
Hmmm.... nem tudom, de majd legfeljebb utánanézek vhol...(vagy te is utánanézhetsz itt: [L]hup.hu[/L]) mondjuk én nem szoktam frissítgetni semmit. Mindig megszerzem cd-n a legújabbat amint tudom, és felrakom, mér néhány hete 10.1-et használok. Szivesen kölcsönadnám az én cd-imet, de én elég messze lakom BP-től....
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
megaLOL
ezen sirni kell..... -
mkbla
senior tag
válasz
partymaci #2758 üzenetére
vagy a hup.hu-ra : Bővebben: link
nézz szét, keresgélj, aztán ha nem találod akkor kérdezz.....
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
burgatshow #2628 üzenetére
vagy a böngészőben is lehet állítgani vmit, pl mozillánál szerkesztés-beállítás-megjelenés-betűk menüpontban... vagy nem tudom....
miért nem akarnek felmenni a fontok? -
mkbla
senior tag
válasz
burgatshow #2626 üzenetére
én is 9.2 mandraket használtam... de ezzel a problémával nem találkoztam.... a KDE vagy Gnome-hoz felraktál minden fontot, meg a magyar betűkészletet is?
-
mkbla
senior tag
Szivesen, elsőre neke mis bunyinak tűnt de csak néhány parancsot kell kiadni, aztán műxik is, csak nálam ott leállt az egész dolog hogy megakadtam mert nem nagyon találtam a telefonomhoz való ''szoftvert'', alkalmazást, monsdjuk van az a gnokii, csak azzla az a gáz, h nekem Alcatelem van.... szóval ennyi.... majd még lehet h én is keresgélek hozzá vmit... 1ébként mira akarod használni az infrát?
-
mkbla
senior tag
aham.... nem tudom olyannal még nem találkoztam..... nekem a com1-es portra csatlakozo infrám van és sikerült is felcsatolnom, meg műxik is (winfos alatt is tökéletesen műxik a driverével), tehát a gép látja telefont, de mindösszesen ennyi. most fejből nem tudom h milyen paranccsal meg hova kell felcsatolni, de nézd meg a Bővebben: link -n keress rá a fórumtémák közt, asszem ''Infra port linux alatt'' volt a topicom címe, oda böktek nekem 1 pár linket, nézz szét
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
milyen infraportot akarsz telepíteni?
engem is érdekelen a téma mivel én is szórakoztam infra port telepítésével, de nem igazán volt jó...
mire akarod használni az infrát? nekem csak arra kellett volna h a telefonommal komunkáljon, meg oda vissza tudjak képeket hangokat töltögetni de nem sikerült.... ugyanis nem találtam megfelelő alkalmazás hozzá, de az legalább jó jel volt h a gép kommunkiál a telefonnal... de csak ennyi.... adatokat nem tudtam atvinni.... -
mkbla
senior tag
digi fényképgép van de hót gagy egy rakás sz*r, nemhiába ingyen volt (internet előfizetéssel volt ajándék, bár inkább ne adták volna fújjj.) csak a windowsos saját programjával műxik. az alsa-val az a gondom h nem lehetett xmms-t hallgatni mert zúgott össze vissza, meg akkor is amikor elindul a KDE, DE az probléma csak a felhasználoknál jelentkezett. rootként minden ment tökéletesen, aztán akármit csináltam nem ment az xmms rendesen de végül is +oldottam vhogy alsa driverrel ,nem tom pontosan hogy. mind1
aztán nyomtató emg hol nyomtat hol nem, de nem is tudom most éppen mi helyzet vele mert nem most telepítettem már fel, a scanner emg 1általán nem akart műxeni vmi xsane-lel me kooka (vagy mi, vagy nem tudom) izével próbáltam de semmi, olvasgettem a readme-ket meg howto -kat de nem volt időm mindent végigpróbálni, úgyhogy abbahagytam.... majd ha sok időm lesz.... 1szer... talán... -
mkbla
senior tag
jaaaa, vagyúgy. igen, de nem sokat foglalkoztam RedHat-tal.
én bnőm most kötteti be a netet(kábelnet), felénk a jó szokása van a szerelőknek h USB-s modemet tukmálnak rá mindnekire akire lehet, én meg is mondtam neki h engem ne zaklasson majd ha ellepik a reklámok, meg a vírusok... ez nem igazán tetszett neki de ez van... 1ébként még az a baja h von USB scennerje meg nyomtatója azokhoz meg nem nagyon találtam linuxos támogatás, meg úgy tudom h a linux se nagyon kedveli ezeket az USB kütyüket (vagy igen), igy nem nagyon tud nyomtatni meg scennelni, meg vmiért még az ALSA diver is szaraxik, de mondjuk még időm se volt ilyenekkel foglalkozni.... mindig csak a gondok.... -
mkbla
senior tag
de jó neked, nekem még nem sikerült leszoktatni bnőmet a win98 használatáról
1ébként Mandrake-t használok(9.2) csak eddig az volt a géz velem h nem igazán ment a gépemen (+nézheted az infómban) sok idő volt míg feltelpült kernel fordításról ne is beszéljünk....most veszek majd 1 gépet Giannitól, aztán majd kipróbálgatok még 1 pár oprendszert.
de winfost akkor is használok majd, mert sajna kell ha jáccani akarok (pl összeülünk haverokkal LAN partyzni)
1ébként erről a Fedora Core-ről mit tudsz elmondani? nem sokat hallottam felőle -
mkbla
senior tag
nekem még ezt a knoppix-et tavaly írták ki, és csak azért kellet volna mert havernál voltam és nem volt telepítve winfos (a telepítés meg több mint 1 óra...) amin pár cuccot az 1ik winyóról átnyomott volna a másikra, ekkor eszembe jutott h van nálam ez a knoppixos cd, csak akkor koppantam amikor másoltam volna az ntsfe-re....
1ébként te milyen oprendszert használsz? -
mkbla
senior tag
Hi!
Használ(t) itt vki valaha Mini Knoppix-et (MiniKnoppix 2.0 by agi, version 3.3, kernel 2.4.22)???????
a következő lenne a probléma;
nem tudok írni az ntfs fájlrendszerekbe, azt irja ki h csak olvasható fájlrendszer, akármit változtatok vagy csinálok, kifog rajtam....
a fat fájlrendszer meg bele sincs fordítva a kernelbe...
nem tud vki ötletet h mit lehetne ezzel kezdeni? (mármint h ntfs fájlrendszer tudjak írni)????
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- Autószerelők, autószerelés
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest