- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bviktor93
tag
válasz
urandom0 #34348 üzenetére
Ja, hogy bare-metal-ra gondoltatok a VM helyett... Mert még sosem csináltam olyat, és elég kezdő vagyok GNS-be
és csak pár nem túl hw. igényes image-el szeretnék gyakorolni.
De egyébként köszi a tippet, megpróbálom bare metal. Találtam is hozzá egy elég jónak tűnő leírást, nem tűnik túl bonyolultnak... -
bviktor93
tag
válasz
urandom0 #34343 üzenetére
Hogy érted? Most is a Linux-os verziót használom. Arra utaltam, hogy más disztóval is ki fogom próbálni még, most a 24.04 LTS Ubuntu van a gépen. Valószínűleg egy Debiannal is megpróbálom még.
Igazából, hogy min fut maga a GNS3 program nem is annyira lényeg. A VM használ sok erőforrást, meg annak kell ez hardware-es VT-x virtualizáció. A GUI-s programot futtathatnám akár Windows-on is, és a remote szerverként be lehet állítani a VM-et a saját IP címével. Ezzel nem szokott gond lenni. Windows-on viszont még sosem csináltam ilyen nested virtualizációt, azt sem tudom mit kell ott még engedélyezni. Linux-on már használtam korábban (igaz más OS, más verziót), és ott nem volt gond.
#34344 kpityu2: az a baj, hogy én sem nagyon ismerem.de megnézem majd milyen service-ek futnak.
Lehet amúgy, hogy valami hardware-es gond van? Mikor fut a VM akkor ilyenek történnek pár percenként állandóan, és a VM leállítása után is:Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: NMI backtrace for cpu 3 skipped: idling at intel_idle+0x72/0xe0
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: Sending NMI from CPU 7 to CPUs 3:
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: blocking rcu_node structures (internal RCU debug):
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: INFO: rcu_preempt detected expedited stalls on CPUs/tasks: { 3-...D } 11415673 jiffies s: 2149 root: 0x8/
A gép amúgy egy elég erős laptop (ráadásul nem is az enyém), valami újabb generációs i7-tel, meg 16GB RAM-mal. -
bviktor93
tag
válasz
urandom0 #34338 üzenetére
Valószínűleg igen, akkor már a VM is szét kellene hogy essen futás közben, mikor csúcson használja a RAM-ot, de semmi ilyen nincs, teljesen stabil, egyébként 8GB-ot állítottam csak be neki VMware-ben. És a VM leállítása után is teljesen stabil, reszponzív az egész rendszer, 1-5-2 GB körül használja csak a RAM-ot.
Ami némileg ellent mond ennek azok a magas load avg. értékek, mindhárom 1-5-15-ös érték ilyen 6-7 körül mozog, VM leállítása után is, úgy hogy teljesen idle az egész rendszer.htop
-pal figyelem, és nem látok semmi olyat ami ezt indokolja.
De legidgesítőbb dolog ez a leállítás/újraindítás amit írtam is.
Egyébként már próbáltam VirtualBox-ban is ugyanezt a GNS 3 VM-et futtatni, na ott 5-10 percenként szétcrashelte magát az egész, így jutottam el a Vmware-ig. Na ezt most stabil, csak itt meg a rendszert nem tudom rendesen leállítani. -
-
bviktor93
tag
Sziasztok!
A másik Linux topikból ide irányítottak, szóval ez volt a problémám.
Ha valaki esetleg tud valami megoldást/javaslatot erre a problémára azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged