-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Shrike7973 #14572 üzenetére
Amennyiben támadásnak vetted, amiért megírtam, hogy mikor illetve mikor ne használj Arch Linuxot, bocs.
Olvasgatva a hozzászólásaidat, úgy gondolom, nem neked való ez a distro - amint azt már az elején is megírtad -, inkább más ajánlatok közt nézz szét. -
Speeedfire
félisten
válasz
Shrike7973 #14574 üzenetére
Ha nem kell a csicsa és gyors megbízható rendszer kell akkor debian. 1 hiba van csak benne, hogy lassan frissülnek a csomagok.
-
chab7
addikt
válasz
Nyugi, esténként egy "pacman -Syu" és naponta naprakész a rendszer.
Ha bevállalod, akkor a többiekkel - és amikor épp időm van - az irc chaten segítek amiben tudok.
Én is azt hittem, hogy milyen nehéz lesz mert mindent kézzel kell.
Francokat. Benne van minden, csak az első szakaszban szépen mindent be kell állítgatni a konfigurációs fájlokban, feltenni a kellő csomagokat (semmi olyat nem fog feltenni ami nem kell) és teljesen jó kis rendszert kapsz.
Ráadásul én még ilyen gyors rendszert nem is láttam.
Lehet azért mert alapból nem mindent felpakol és neked le kell szedni amit nem használsz hanem fordítva.
Alap rendszer megvan telepítéskor és mehet fel ami kell. És nem nehéz felpakolni. -
ViZion
félisten
válasz
Shrike7973 #14565 üzenetére
A legjobb Ubuntu szerintem is a 10.04 és a 10.10 volt... 11.04-et vártam, de ehh...
Fedorát ajánlom, Gnome Shellt át lehet szabni, ha programozol akkor nem jelenthet gondot egy kis javascript-átírás (nem megírás!), mert a kiegekkel teljesen átvariálhatod - akár Unity is lehet, ha ez kell.A logout oldalamon van hozzá infó az F17 telepítős cikkben. Arch-ot javasolták már, erről tényleg rengeteg infó van, kicsit nekem ez olyan "ancient", mondjuk ezért is sok az infó hozzá. Amúgy supportal, doksikkal Fedora és opensüsü is jól áll. Az meg hogy XY asztali környezet nem tetszik... na ne már. LXDE, XFCE mindre felrakható... A többit meg (Unity kivételével) rendesen át lehet hegeszteni
Disztró választáshoz még a Chakrát javaslom - KDE és QT az egész, viszonylag szerényebb progi felhozatalla, de oldalukon megnézed majd. Továbbá Xubuntu és Lubuntu is lehetőség, a hibákra tényleg sok javítási lehetőség van, pl. lehet downgrade csomagokat felrakni, ha Neked a 10.10 network managere jól működött, vagy keresni lehet alternatívát.
HW dolgokhoz: ATI a szopóág, ahogy mondták is. Biztos rengeteg plusz munka lenne nekik, és nem fér bele ami nV-nek igen... szomorú, mert amúgy ATI/AMD fan vagyok, de ezek a tények.
chab7: friss rendszer? Hmmm... Linux 3.4.2-4.fc17.x86_64 ez elég jó?
(stable, nem testing!)
-
bambano
titán
válasz
jávából, glassfishből, firefoxból, bindből, néha kernelből is van olyan, ami más, mint az előző verzió. l.o.ból meg pláne. a helyes módszer az, hogyha nem romlott el, ne akard megjavítani.
-
bambano
titán
válasz
Shrike7973 #14572 üzenetére
nem akarsz automatikus frissítéseket. l.o-ból meg ff-ből pláne nem. higgy nekem.
szerk: egyébként össze van az arch rakva, abban nincs hiba, csak ők olyat szerettek volna, amit lehet kicsit hekkelni. az arch kinézete nem trehányságból olyan vagy el nem végzett munka miatt, hanem tervezésileg.
-
chab7
addikt
válasz
Shrike7973 #14567 üzenetére
Én is az Arch Linuxot javasolom, mert egyrészt valóban a legjobb a wikije azok közül amit próbáltam, másrészt én is jó pár Ubuntus év után kb ugyanezért váltottam, mert kezdett nagyon döcögős lenni minden és én aki szerintem annyit sem tudok az egész Linuxról mint te aki még programozik is - hiába használok Linuxot majd 10 éve - sikerült a jó dokumentáció alapján pár órácska alatt grafikus felülettel és minden alapvető dologgal feltennem - majd másnap belaktam és finomítgattam.
Csomagokat irtó könnyű kezelni a pacman parancsoraival, még meg sem néztem van-e hozzá valami grafikus felület olyannyira elegendő a konzolos telepítés frissítés (bár igaz, hogy a webes csomaglistát böngészgetem előtte azért).
Szóval aki így benne van és men rémiszti el az olvasgatás - sőt - annak kötelező kipróbálni.Másik alternatívaként én is a Debiant mondanám. Azzal is tehetsz egy próbát.
Ja, és az Archnak nagyon jó kis irc chatszobája van, már én is járok oda és eddig segítettek ott is.
Meg még kifelejtettem, hogy az Arch gördülő rendszer verzióváltások nélkül, és nagyon friss csomagokkal dolgozik. Nekem ez is bejön benne, mert nem tartom jó tanácsnak a maradj ilyen-olyan régebbi kiadáson tanácsokat - ha már az ember követni akarja a nyílt rendszerek gyors frissülésének ütemét. -
MacCaine
őstag
válasz
Maradhattál volna a 10.04-nél. De ha mindenképpen váltani akarsz, akkor a Debiant is érdemes megnézni. Az Ubi is a Debianra épül.
-
Siriusb
veterán
válasz
Szvsz Radeon + linux = szívás. Nekem még nem volt időm Radeon kártyámmal szórakozni, de nyílt drivert használva átkapcsolásnál lefahy, szóval az Intel IGP-t használom. Majd valamikor a catalyst-ot felhegesztem, azt hiszem a legújabb már megy a xorg 1.12-vel.
Pedig pont az Arch Linux lenne jó neked, ha jó doksi kell. Wiki kitűnő, a fórumban és ML-en is sok segítséget kaphatsz. Azt nem tagadom, hogy idő és energia igényes. Azonban ha önállóan nem akarsz utánanézni semminek, csak várod, hogy kanállal etessenek, akkor ezt tényleg NE válaszd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Indukciós főzőlap
- Synology NAS
- Gitáros topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest